69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Az a baj, hogy egy alapszíntű kompresszor nélkül nehezen, s körülményesen lehet csak festeni, így még az is jó lenne, ha lenne hűtőgépszerelő ismerősöd, aki összeütne neked egy egyszerű kompresszort.
    A levegőpalackot nagyon nem ajánlanám, mert a gatyádat ráköltenéd.

Ha például ilyen starter pisztolya gondolsz, akkor lebeszélnélek róla:

Ez gyakorlatilag bármire jó, de makettek festésére alkalmatlan. Jó persze, le lehet vele festeni egy makettet, de ennél szebb eredményt még ecsettel is el tudsz érni.

"már a makettező fogó is előrelépés lesz az életlen manikűrolló és a dugóba nyomott zsilettpenge után.."
    Én huszonévnyi makettezés után sem használok makettező fogót. :) Mind a mai napig manikürollót, és bevágott zsilettpengét használok. Igaz van 900 ft-os szikekészletem, amit Praktikerben vettem, azzal tökéletesen lehet a sorját, és az öntöcsap csonkot levágni az alkatrészről.

• McFrost
    Kajára nem fogja futni sajna :)
  • McFrost
    Szerintem azokat én is összeraktam gyerekoromba, amiket te ifistaként :D
    Bár nem vágom mennyi idős is vagy :D
  • zsgaby
    De ha abból indulok ki hogy már a makettező fogó is előrelépés lesz az életlen manikűrolló és a dugóba nyomott zsilettpenge után.. szóval nem várok az elsőtől sokat, valahol olvastam is hogy nembaj ha gagyi az első még később is jó lehet nagyobb felületekre. Naszóval kell egy marék szerszám is, jólenne ha kajára is maradna a fizuból ezért nemlesz komresszor most még.
  • zsgaby
    Hátőő kompresszort még azért nem vennék.. de ahogy olvaslak titeket érdemes jó fejet venni. Passz
  • Kferro
    Na végre, egy olyan öregember", mint én, s aki nem Dragon, meg Tamiya makettekkel kezdett makettezni. :)
    A starter szórókészlet alatt mit értesz? Mennyit tervezel rászánni?
  • zsgaby
    Tízenéves koromban összeraktam 1-2 Szovjet meg Csehszlovák meg tán Lengyel makettet, a Tu-144-re nagyon emlékszem, meg valami holdszondára, a legtartósabb valami bounty vitorlás vlt, ezt le is festettem igaz nitrohigító alapú neoluxxal :) Technokol rapiddal volt ragasztva, az akkori pillanatragasztók lassabban száradtak mint az.

Szóval ősszel elkapott a hév és újra nekiálltam, egy Academy Fi 156 storch-ot összeraktam lematricáztam egy nap alatt... hangsúlyozom a szórakozás volt a cél, mégis meglepően jól sikerült, csak ámultam bámultam összerakáskor emlékezvén a 20évvel ezelőtti öntvényekre és alkatrészekre.
    Összeraktam még egy mustangot egy anyahajót és a victory-t. Most tartok ott hogy a következő már festve is lesz, de próbaképpen valami starter szórókészletet fogok csak venni.. szóval no para mindíg van hova fejlődni
  • Kferro
    :)
    Hát igen, ez csak tapasztalat kérdése. Ha már csináltál volna előtte jó pár makettet, biztos tudnád, de hát valahol el kell kezdeni. Úgyhogy nem kell izgulni, a következő még jobb lesz.
  • McFrost
    Igen, ezt már felírtam a noteszembe. Pedig azt hittem, hogy még túl is világosítottam.
  • Kferro
    Majd máskor, ha festesz, mindig kalkuláld bele a méretarány miatti világosítást, valamint azt, hogy a különböző koszolásoknál, lakkozásoknál... stb. a festés sötétedni fog.
  • McFrost
    Igen, gyári revell panzer grey és gyári revell világos szürkével fakítottam. A lakktól lett ilyen sötét.
  • Kferro
    McFrost!

Egséz szépen haladsz, mindössze egyetlen észrevétel: szerintem a szürke túl sötét ezen a járművön. Lehet már kérdeztem, de a gyári Revell festéket világosítottad fehérrel?
  • m1garand
    Jó a termés.
  • stultus78
    Lelassult a netem mint az állat ennyi letöltéstől :)
  • m1garand

Angol felirat van a filmhez.
  • m1garand
    Nice, már töltöm is le, míg le nem törlik. Hol találtál rá?
  • lackoka25
    Egy kis téli camu technika!
  • lackoka25
  • lackoka25
  • lackoka25
  • lackoka25
  • lackoka25
  • lackoka25
  • lackoka25
  • m1garand
    Kötelező darab:
    És a csatorna csak ilyenekkel van tele:
  • m1garand
    McFrost!
    Koszos Pz2-es 11:00-nál
  • m1garand
    Érdemes a kopást, koszolódást megfigyelni:

• m1garand
    Szép, ha 1/48 ban akarod akkor az AFV clubnak van az is.
  • McFrost
    Tegnap kaptam ajándékba egy használt Pro Modellt, a 2011/1-es számát.
    Van benne egy kedvemre való Tiger, egy 1/48 Tamiya korai, Luciano Rodriguez műve. Nagyon tetszik, hogy szolidan tök jól néz ki!
    Early Tiger
  • m1garand
    Múzeumi körséta:
    Saumur
    LINK
  • m1garand
    Ez a tamiya ez egész szép:
    http://www.tamiya.com/english/products/35292ausf_abc/index.htm
  • m1garand
    Sötétkékkel tudsz mélyíteni a szürkén és nem lesz homogén. De csak kevés helyen és átgondoltan.
    Amúgy igazad van ez a panzergray inkább kékes mint szürke. :)
  • McFrost
    Ezen az ismert képen sem látok erős amortizációt.
  • McFrost
    1943-ra ezek a harcjárművek már elavultak voltak, maximum felderítésre használták őket. Minek verném rommá?
    Sötétkék? Az szabvány volt?
  • m1garand
    Szép lett gratulálok! Egy gond van vele, mindenhol ugyan az a szürke. De ezen lehet változtatni, sötétkék olaj filterrel vagy a pöttyözős fading-el.
    Várom a folytatást, most jön az izgalmas rész. Kopások, weathering, wash. Mondjuk, mivel nincs egy deformálódott alkatrész se rajta nem is érdemes olyannak festeni. Lehet vadi újnak kéne hagyni, ami még nem harcolt.
  • McFrost
    Félfényes lakkozás és napfény:

• m1garand
    Ami nem megy azt ne erőltesd, majd később.
  • lackoka25
    szerintem a heggesztésröl nem akartok közelit látni :)
  • lackoka25
    két ragasztót használok a nagyobb felületekhez mr hobby mr cement!
    a résekbe meg a kis alkatrészekhez tamiya extra thin cement zöld kupakos csak ajánlani tudom !
  • lackoka25
    Az épitő jellegű kritikát elfogadom!:)
    lehet hogy amit látsz ragasztófolyás de szerintem te amire gondolhatsz az alapozó mert a kis réseket alapozóval befolyással próbálom eltüntetni