Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
más: megmutattam "anyának" a linket a pirográfról. Mondom neki néccsak, jó lenne. Ma megkaptam. LOL Asszem szeretem
Hibák
Egy építés
21.-én itt volt, csak a postás az a <#lama>#lama> nem dobott be megint értesítõt. Levélként van feladva a GCinagy csomag és nem fér be a postaládába. Akkor levélértesítõt nem kell bedobni, vagy ilyesmit?
A mikulástól meg sorry...
...a project másik fele viszont még mindig nincs kipostázva (maratások)
"nem lesz ebbõl semmi, itt döglünk meg" 😊
Láttam minden fellelhetõ elemzést.
A készlet is hiányosnak tûnik, most folynak a tárgyalások....

Sanyival kb. 1 órán keresztül nézegettük a maketted dobozbontását, összeállítási rajzát, hogy a Dragon nem e hagyott ki valami alkatrészt az alváz elején. De nem. Pedig simán elképzelhetõnek tartottuk. 😊
Viszont az egyik Pz. II építésben egy úriember elegánsan megoldotta a kérdést. 😊 (Bár gondolom, már láttad.)

http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=145&t=5773
Óvatosan a megnézésével, nehogy valamelyikõtöknek elvegye a kedvét a makettezéstõl...
Nem.
A macskaköves burkolat vasútmodellekhez készült, de az 1/48-as méretarányhoz tökéletesen megfelelt. Az alap többi eleme viszont saját gyártású.
A nagy ólom tartalmú forraszanyagok olvadáspontja és kötési szilárdsága magas. Az ón tartalom növekedésével csökken ugyan az olvadáspont, de ezzel együtt csökken a forrasztott kötés mechanikus terhelhetõsége is. Célszerû tehát az okos középutat választani, pl. csatorna forrasztásánál alkalmazzuk az F-Sn 63, vagy az F-Sn 50 jelû forraszanyagot (a jelölõ szám az óntartamot jelzi). Ezek a forraszanyagok rúd kivitelûek, folyató szert nem tartalmaznak.
Létezik olyan kialakítás, ahol a forrasztó anyagban található a folyató szer is, ezek az ún. "gyantás cinek" (11). Kémiai összetételük úgy módosul, hogy ón, ólom mellet még cadmiumot vagy bizmutot is tartalmaznak. A cadmium tartalom olvadáspont csökkentõ hatásának köszönhetõen a forrasztási hõmérséklet 140-160 fok közé csökken. Ez alkalmassá teszi a forrasztó anyagot a pillanatforrasztó-pákával történõ használatra. Jelölése: F-Pb Sn 40 Cd, ahol a cadmium tartam 17-18%.
10Precíziós forrasztásokhoz szükség van olyan forraszanyagokra melyek olvadáspontja 70-100 fok között, van. Ezt a hatást az ötvözet bizmut tartalmának fokozásával érhetjük el. Jelölése: F-Bi52 Sn15 Pb, ahol a bizmut tartalom 52-53%-os nagyságrendet ér el. Általában ezek a forraszanyagok folyasztó szert tartalmaznak. A folyató szert olyan módon helyezik el, hogy az több csatornán keresztül is beágyazásra került a forraszanyagba, ezzel a fokozott folyatási készséget segítik elõ.
Megyek a boltba és veszek 500-ér' 😊
2 hónapos a gyerek nem fogok vegyészkedni a másik szobában xD
makett.tk
Mi-drága trumpeterhez képest annyira nem is
Ezdedurva Autó motortér becsövezésre sztem egyet mindenképpen
+ zártszelvények, bakker a garázshoz pont kell.
Sok pénz lesz az elsõ csomag.
Ez a foghúzös kategória. amit az Airfixtõl láttam, az mind fos volt eddig. Figurák tuti. valami szar anyaguk van, de még a repcsiknek is. a F-117 Nighthawk-ot 1/72-ben valami irdatlan szar volt ragasztani is (mert olvadt), meg festeni is (mert csúszott le róla a festék. (nem volt zsíros felület)Azóta már kuka.
F@sz voltam, mert keveset hoztam haza!
makett.tk
makettvilág
Az utolsó képeidet nézegetve, õrülnék ha ilyen diót tudnék csinálni nullából.
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Remélem a jövõ héten megkapom az alapot és akkor mehet bele föld! Az majd dob rajta!
Ezek a képek pedig nagyon jók! Itt is számtalan dolgot meg lehetne kérdezni, hogy miért így vagy úgy van, de nem tesszük, mert az összkép a szemnek kellemes!
Tigris dioráma témáddal kapcsolatban van benne pár jó ötlet.
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Ezek Diego Quijano, méltán ismert spanyol makettezõ képei. Íme az oldala, érdeme megnézni:
http://dqscaleworks.blogspot.com/