69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • stultus78
    AUUU ez övön aluli volt
  • m1garand
    Ez egy szép dioráma és nem mai gyártmány.
    Link
  • m1garand
    Pont te beszélsz, ráhasaltál a helire kisfiad is ügyesebb, aki ilyen mért nem jár bottal. (vicc)
  • zsgaby
    Most nézem csak, hogy kisebb nemis nagyon van :)
    http://modelshop.hu/category.php?id_category=443

De a regio játékboltban csak 990-volt. Azért sok hibát elkövettem ezen is sajnos..
  • stultus78
    Úgy vitatkoztok mint 2 kisgyerek. :)

Ott van ...De nincs ott...De ott van...De nincs ott... ... ...

zsgaby.

Az a hajó nagyon tetszik.
  • zsgaby
    Tegnap napközben még jóvolt, este már nem. Épp amikor mondtátok hogy ott nézzem meg a kompresszort, azóta nincs :)
  • raptor22
    Nektek bejön a Makettinfo honlapja? Mert 2 napja halott nekem:S
  • m1garand
    Ez a méretarány igazi kihívás.
  • McFrost
    Sajnállak.
  • zsgaby
    A "szerszámok":

Ittmeg a többi:

• zsgaby
  • zsgaby
    Egyébként ilyen:
    [URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/dk9zai06isjkrf9m09lm.jpg[/I
  • zsgaby
  • m1garand
    Elnézést, de én nem látom.
  • McFrost
    Igen, a reduktort kihagytam.
    Mindegyik porral oltón van autószelep.
  • m1garand
    Szép is az verébre ágyúval! XD
  • zsgaby
    Jaja a legjobb minőség amivel akkoriban találkoztam (86-89 között) egy Matchbox Fantom repülő volt, tényleg ezt is lefestettem ecsettel, de újra akartuk festeni és egy órát állt kromofágban ahol szépen lefolytak a szárnyai :))
  • gumikacsa
    Óhh, a régi szép idők... Mikor fater a skálából hordta haza a maketteket, és azt sem tudtuk, mi az a makett festék... (leszámítva azt az alu tubust, amit egy-egy maketthez adtak)
    Főleg utasszállítók, és polgári kisgépek voltak, amiket (sajnos) mostanság már nem nagyon látok. Meg ha jól emlékszem a MIG-21-es. A holdszonda, vagy mi, nekem is megvolt, valami atomjégtörő (Arktika), valami hidroplán... óhh, ha most összefutnék valamelyikkel, de jó is lenne...
  • m1garand
    Kompresszorom:
  • zsgaby
    Szerintem beleégne a retinádba...
    Ok majd csinálok képet.. képeket
  • m1garand
    Képet!
  • zsgaby
    Az anyahajóm amit nemrég csináltam 1:1750 a két hajócsavart sehogy se sikerült szépre csinálni. Az ilyenek miatt volt jó összerakni különböző fajtákat és méretarányokat.. látom melyiknél mi a szívás.
  • m1garand
    De, alapozni szoktuk.
  • zsgaby
    festésnél nem para hogy a fémre más festék kell elvileg?
  • m1garand
    Vágd le a két golyót és egy vékony tűvel pótold a rudat.
  • zsgaby
    Ezt mondom énis.. nem kell elkapkodni azt még, de amit tudok megvenném előre.
  • zsgaby
    Tényleg egy on kérdés képzeljetek el egy mindkét végén golyóval rendelkező leheletvékony rudat (tetszőleges alkatrész kerítésdarab, evező, sebváltókar) ami annyira vékony hogy a szike kettévágná, lefektetni nemtudod hogy lecsiszold, és a két golyó között félúton van a sorja. azt hogy kell profin leszedni?
  • m1garand
    Jó szerszám nélkül.... alapos munkát ez olyan mint a az autószelepes porral oltó. XD
  • m1garand
    Ja és 6 barral fújsz 1 helyett ami folyamatosan csökken. Ezt az algoritmust részletezd. Melyik porral oltón van autószelep?
  • zsgaby
    Ennyi erőből ráköthetném a kipufogómra is az asszonyt meg leküldöm a házelé hogy padlózza a sorhatot ha kell a nyomás... nem az a baj hogy nem tudom megvenni, hanem nem akarom. Lehet hogy el se kezdem használni most még.. ki tudja mennyi időm lesz, foglalkozni a dologgal. Meg most nemcsak összerakni akarom érted, alapos munkát szeretnék.
  • McFrost
    Elmész egy MÉHbe és szerzel 3 kiürült 6 kg-os porral oltót. Nyomásálló gumicsővel összekötöd őket, mert mindegyiken van egy autó szelep. Az egyik kivezetésére pedig ráteszel egy hosszabb tömlőt, másik végére pisztoly. Ezek a tartályok gyárilag 15 barra vannak hitelesítve. Így kapsz 3x8 liter levegőt. Elmégy egy benzinkútra és felpumpálod 6 barra. Ezzel egy 35-ös gépet 3x le lehet fújni.
  • m1garand
    Az airbrush (szórófej) kb 10000Ft a kompresszor 20000Ft (tartály nélkül).
  • zsgaby
    Mer? A kompresszorhoz adnak szórófejet is? Úgy már más a fekvése..
  • m1garand
    Viszel magaddal mindig egy palack sűrített levegőt. Amúgy lehet, hogy úgy drágábban jössz ki.
  • zsgaby
    Albérletben vgyunk a fővárosban, annyiból amennyiből meg hazamegyek kocsival, annyiból kijön egy komp. szinte.. ezért gondoltam egy jó fejre és palackra. Otthon ahol sose vagyok meg faternak van einhell kompresszora de azzal kereket fújunk, bár adtak hozzá szórószettet is..
  • m1garand
    Nézz szét a makettinfo-n ott biztos találsz olcsó használt dolgokat. De pénzkidobás mert nem sokáig tudod majd használni.
  • zsgaby
    35 :)
  • zsgaby
    Tudom, egy revell fogó 3000, egy szín 500 stb vágom :) Ezért raktam csak össze őket, de a victory-t le kéne festeni mégiscsak.. mindegy is. JAh mig21 anno megvolt, meg a 20-as30-as évekből valami versenyautó, voltak jó makettek csak az öntvények inkább a mennyiségi elvárásoknak feleltek meg. Szánalmas látni hogy ma is gyártanak ilyeneket, valahol láttam egy régi vágyam a Mad Max sárga rendőrautóját valami félelmetesen szemét minőségben sajnos. Meg kellene egy e34 is itt a fejlécben láttam de ott meg a méretarányok nem stimmelnek igazán...
  • McFrost
    Azt bárki behazudhatja :D De akkor szerintem igen. Van vagy 30-50 festetlen repülőm őseim padlásán.
  • Kferro
    "Bár nem vágom mennyi idős is vagy :D"
    35-40 év közötti az SG szerint. Szóval korunkbeli. :)