69149
-
lackoka25 #62620 igen kicsit világosabb lett!
-
Kferro #62619 Mintha megváltozott volna a fekete árnyalata, nem? -
Kferro #62618 Ja, kapcs. ford. -
lackoka25 #62617
flóraszept után! -
#62616 Jobb vagy mint a posta. Fény posta, köbüki. -
Kferro #62615 Már rég átküldtem...
Úgy kb. 5 perce. :) -
#62614 Már kértem csak biztos kiment a fejéből. Lefoglalja az elméleti figura festés XD. -
#62613 Feri hallottad -
M Csabesz #62612 Hello!
Én igényt tartanék rá. -
#62611 Feri Stultusnak küld át a kageros orosz tankos könyveket! Köszi! -
#62610 Ha kell valakinek szóljon (PDF 100Mb)
-
Kferro #62609 "de itt a színeket egymásba húzzuk"
de itt a színeket NEM egymásba húzzuk... -
Kferro #62608 Az akrilnál a színeket gyakorlatilag egymás mellé fested, óvatós átmenetekkel. Itt kell a legtöbb árnyalatot használni, amit azonban csak 3-4 színből keversz ki. De ezt láthattad az említett videón.
Művészolajnál a színeket egybehúzod, nagyon szép átmneteket hozva létre. Azonban a művészolajos technika szerintem a legnehezebb, mert egyfelől igen nehéz szép, sima felületet létrehozni (bár lehet, hogy pl. a Lidl-ös művészolajjal nem is oly nehéz), emellett igen hosszú a száradási idő, ami a türelmetlenebb makettezőknek nem kedvez. Emellett erre a technikára nagyon rá kell érezni.
A harmadik technika az enameles. Ez hasonlít a művészolajoshoz, de itt a színeket egymásba húzzuk, hanem enyhén hígítós ecsettel "összetunkoljuk azokat. Ezzel a technikával is nagyon szép átmeneteket lehet elérni, s szerintem a három közül ez a legkönnyebb.
-
#62607 Nem tudom, na :d
Adjál ötletet. -
Kferro #62606 Duzzanat?
Ha meg az akrilos fstés túl magas, akkor miért azt akarod csinálni? Csak mert a Vallejo-s és a művészakrilos technika ugyanaz. -
#62605 Meg van Duzzanat videója a Vallejós festésről, na az nekem túl magas. -
Kferro #62604 Ezeknek a technikája tetszik jobban? -
#62603 Szerintem művész olaj, vagy művész akril lesz. -
#62602 Miért? Össze söpörtek? -
Kferro #62601 Legközelebb majd fluoreszkáló Revell festékkel fesd, s akkor nem lesz ilyen probléma... :)
No igen, a figurafestés külön tudomány. Először is azt kell eldöntened, hogy akrillal, enamellel, vagy művészolajjal szeretnéd e festeni őket.
-
#62600 Akkor ez a róka fogta csuka esete, mert fény nélkül meg sz@r se látszik :D
Még nem tudom mikor kezdem a figurázást. Sajnos az alacsony léc így is magasan van a figuráknak :D Ha érted..... Legfőbb bajom, hogy fogalmam sincs milyen színnek kell dolgozzak. -
#62599 Mondjuk, ha a Pz II. legázolná az épületet és szállna a por minden felé. -
Kferro #62598 Mondassz valamit. :) -
Kferro #62597 Vonj felhőket a házatok fölé. :)
Egyébként nem gond ez, csak ha egy esős diót akarsz megjeleníteni, akkor nagyon nem jön át a hangulat ilyen éles, napos fénynél. De tudom, hogy ez még ne a végleges állapot, szóval nehogy rossz néven vedd.
Azt tudod már, hogy a figurákat mikor fogod festeni? -
Prank #62596 nem élethű? az utóbbi hetekben csak ilyen időjárás volt, erős zuhé után verőfényes napsütés... -
#62595 Azt senki se érti...
-
#62594 Akkor tipp? -
#62593 nekem még mindig fura a kockakövön az a sárkupac, de ezt már a legelejétől se értettem..
egyébként nagyon jó! -
zsgaby #62592 Nembaj nemis kell.. ezért vettem meg a másikat is (utolsó darab volt) nem lesz szép, de gyakorlásnak megteszi. Van vele munka rendesen kb mintha viaszgyertyából magam csöpögtettem volna az alkatrészeket és random bedobáltam volna őket egy zsákba. A leírás meg úgy néz ki mint az állt. iskolában a stencil (aki még emlékszik a fénymásoló előtti időkre). -
lackoka25 #62591 úgy lesz! Hisz ismeritek a technikámat :D -
Kferro #62590 A pre shadinget? Ha telibefújod, és teljesen eltakarod az alapfestéssel, akkor valóban nem gond. -
lackoka25 #62589 Csak a fekete árnyékolás semmit nem zavar ha ott marad mert azt úgy is akartam,hogy maradjon! -
Kferro #62588 De miért nem akartad lehozni a Vallejot? Melyik részét is festetted vele? -
Kferro #62587 Jól néz ki. De egyvalami zavar. Tudod mi?
Az, hogy nedves a sár, vizes az aszfalt, s verőfényesen süt a Nap! Próbálj ezzel a fénnyel valamit csinálni, mert nem élethű. :D -
lackoka25 #62586 Csak megerősítettem hogy tényleg nem hozza le! -
Kferro #62585 Uhh, ahhoz még alkatrészt sem könnyű szerezni. Ha Revell lett volna, akkor 1-2 héten belül tudtad volna pótolni. -
lackoka25 #62584 Vágom hogy nem hozza le figyeltem vazze! Nem is akartam hogy lehozza a valejjot! Elég nekem ha csak a sárgát meg a terepszint lehozta! -
#62583 Tovább gyűrtük egymást:
-levettem a hírdető oszlopot, össznépi jogos kommentek után
-átmostam a sarazást
-átmostam és saraztam az utat
-
zsgaby #62582 Hobby boss :) -
#62581 ITTa jó link