Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennek is lockolt már a bootloadere?
A csõbõl amikor kiégeted füstöl meg serceg.Csak arra figyelj hogy ne lélegezd be a füstöt!
Én egy gyertyát teszek magam elé és egetek,ragasztok ,égetek,ragasztok stb.stb..
- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát mûveled.
Õ hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. 1:72 makettekkel szeretnék, ha erre gondoltál. Mondjuk a mostani kiszemelt az egy revell Tirpitz 1:700 csatahajó.
- Festékszóróval, vagy ecsettel szeretnél festeni?
Ecsettel szeretnék, majd, most kaptam nem rég egy (Heller, Super Puma)helikoptert azt ecsettel festettem ki, és südör akril festéket használtam.
- Milyen konkrét makettet építesz most?
Most per pillanat egyet sem.
- Honnan tudsz beszerezni festéket? Van a közelben makettbolt, vagy internetrõl rendelsz?
Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre.
Egyébként a legtöbb esetben a gyártó megküldi a hibás, sérült, hiányzó alkatrészt (lenni is kell a dobozban "support cetlinek"). A revell, heller, italeri biztos, a többivel nincs még tapasztalatom.
Renault magnum http://kamionszim.hu
Ennyi fog látszani
A kis ablak meg legközelebb.
Lehet hogy valami vastagabb fóliából lesz.
Ebben a kis részben nincs hajlat szerintem jó lesz. Most már csak ennyi fog látszani de nem izgat 😊

Tipp 2: plexilap + hõlégfúvó.Csinálhatsz sógyurma vagy gipsz vagy tudom mibõl, valami 2k-s gyurmás vacakból egy pozitív lenyomatot az ablakból. Melegpisztollyal felhevíted a plexit csak óvatosan mert hamar megég akkor felhólyagosodik + bebarnul és azt ráhúzni a formára és megvan az íve kicsi ablaknak. Utána alakra kell csak szabni. ahogy a szélvédõt elnézem ez nem okoz gondot.
Mindenképpen próbáld ki elõtte mert 6 mmm-es plexivel dolgoztam az 400 fok meg néhány perc alatt kezdett "megvizesedni" utána alakítható. Ja és rugalmas lesz utána, ha nem tartassz rá míg lehûl kicsit összehúzódik. 1-2 mm-nél nemtom mi az ideális hõfok, ki kellene próbálni. Ha nem akarsz vele szívni akkor hagyd a picsába 😊
Ha mégsem jön össze még megvan az eredeti repedt is, de sztem az sem baj(ha már így alakult), mert a sivatag közepén nem állnak le ablakot cserélni 😊
Kivágtam.
Bereszeltem,csiszoltam
ÉS most valahogy lecsiszolom a ragasztást. Próbáltam úgy összehozni hogy a festék alatt legyen az illesztés a szegecselésnél hogy minél kevésbé látszódjon.
Egyenlõre ennyi majd még dobok képeket ha szerintem jó.
Kipróbáltam a pillanatragasztómat injekciós tûvel, de a tisztítása kicsit furcsa volt. Elkezdtem kiégetni belõle az anyagot, de elkezdett elég jól sercegni meg égni. Ez amúgy is ilyen, vagy csak meg kell várni míg teljesen megszárad?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Elõször is:
- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát mûveled.
- Festékszóróval, vagy ecsettel szeretnél festeni?
- Milyen konkrét makettet építesz most?
- Honnan tudsz beszerezni festéket? Van a közelben makettbolt, vagy internetrõl rendelsz?
Természetesen szívesen segítünk.
Gondolom, ezt a törött részt még nem ragasztottad be, így könnyedén ki tudsz szabni átlátszó fóliából egy ugyanolyan darabot, s beragasztani a helyére.
makett.tk
Csak egy apróság...a fákkal mi lett? Nekem hiányzik... 😊
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Viking módra hogy kell makettezni:
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
makett.tk
De miért minifák? Nálatok minden fa az égig ér?
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
A keretet kell még lefestenem. Késõbbiekben még kerülhet rá figura, esetleg egy motor.
Az oszlopot öregítettem és szórtam az útra pár faág törmeléket.
Ha majd kedvezõbbek lesznek a fényviszonyok, jönnek jobb képek is.

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Köszönöm a tippet, ilyet vajon itthon lehet kapni?
Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/
LINK
Vízzel is lehet hígítani. És le is tudod mosni. Többi az oldalon. Esetleg próbáld ki ott ahol nem látszik.
makett.tk
Köszönöm az ötletet, de szerinted lehet ezt vékonyan kenni/pöttyözni? Mert a Revell állagával is az a bajom, hogy sûrû, és annyira pici a felirat hogy egy tû hegyére is sok tapad belõle, tehát olyan víz szerû kellene mint a pillanat ragacs. De lehet hülyeséget beszélek, és én vagyok a szerencsétlen... Féltem az autót mert alap hangon is 20e Ft az ára, és tutira kellene mennem, de úgy is a puding próbája az evés! <#nevetes1>#nevetes1>
Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/
Ha egy icipici cseppett raksz egy-két helyre, remélhetõleg nem gõzõl fel.
Szeretnék egy kis segítséget kérni...
Történt egy kis baleset, az egyik autómról "leugrott" a króm felirat, és mivel készen kapható modellrõl van szó, így nem nagyon tudom mivel volt oda ragasztva. A képen látszik hogy valami fehér anyag lehetett (nekem olyan mint ha nagyon vékony kétoldalas ragasztó lenne. Itthon van Revell Contacta ragasztóm, de félek hogy sûrûsége miatt (és a felirat kis méreteibõl adódóan) nem tudom kell vékonyságban felkenni. Pillanat ragasztótól megint félek hogy kifehéredik, illetve amint a két felület összeér, már egy kicsit sem fogok tudni rajta igazítani (bár amúgy sincs túl sok lehetõség rá, mivel akkor a fényezésen hagy nyomot).
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e olyan ragasztóról, ami olyasmi híg mint a pillanatragasztó, de viszont kötési ideje lassabb, mint pl. a Revell terméké? Arra is gondoltam hogy lakk-al meghúzom az alját, és talán az oda ragasztaná...de ez csak egy ötlet.
Ha valaki tud valami okosságot, az írja már meg legyen szíves!
Köszönöm, és mindenkinek jó makettezést kívánok!

http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/hh-60h_163797/index.php?Page=1
Majd még én is keresek párat.
Íme pár kép: