Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Dragon nagyon elszállt az árakkal és be is fognak ezzel égni szerintem.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

oké köszi!
McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Ezt csak az ár érzékeltetése végett írtam. Mert én is ilyen szettet akartam, de letettem róla.
Ám a múltkor valamelyik hazai oldalon pont láttam, nagyon drága.
Válassz más gyártót, pl. AFV Club Tigrise ár értékben sokkal több!

köszi a gyors választ de nem nagyon vágom hogy kell külföldröl rendelni 😞
McFrost
Itthon 15 + posta minimum, ebayrõl meglehet 10ért postával.

kemszi2
én már használtam a tamiya gyöngyház fehér spray-t nekem nagyon tetszett a végeredmény
Hello nem tudnátok holt tudnám beszerezni a dragon 6406 tigerét! elõre is köszi!
Jagi
megjött és csomag bocs*

Ja és UH-60 folytköv, vagyis kezdhtem, mert a maratás is megjön max a jövõ héten (jelzem tavaly karácsony körül lett rendelve... 😊)

Jagi
Valaki fújt már gyöngyház fehéret? Mejött a csogaban és olyan fehér körömlakk az egész. Mutatom az asszonynak, mondom ismered ezt a színt, aszongya gyöngyház... mondom fasza lesz, ha hogy fog kinézni a makett, mint egy 500 Ft-os piacos versenyautó... nyugtassatok meg hogy kifújva más lesz...

m1garand
Vékony rézlemez és forrasztasz rá füleket, de azok valószínûleg laposvasból voltak. Király lesz. A kerék fújáshoz szerintem vékony mûanyag lapból csinálj sablont amit ragassz egy cdre.

makett.tk

McFrost
A kötények miatt vettem meg fõleg, így le tudom koppintani. Jaja, valóban egyszerû a készlet.

m1garand
Fasza, csak a köténylemezeket majd vékonyítani vagy cserélni kell. Nem áll valami sok darabból. Nekem is van egy ilyen csak az régi dragon.

makett.tk

Nem csak repülõket hanem harcjármûveket is szeretnék majd csinálni 1:72-ben. A festékek szerintem egy kicsit drágák. Egy tégely kb hány makettre elég?. Tényleg és a rozsdát és ilyen hasonló dolgokat amik élethûbbé teszik azokat, h kell? Amúgy melyik a legjobb márka amelyik a legtöbb élményt nyújtja még 1:72-ben is?

McFrost

m1garand
Csinálj képet, pls.

makett.tk

McFrost
Sikerült hozzá jutnom 4000 Ft-ért egy Tamiya JPz IV-hez. A szerszám dátuma 1975! Kifogástalan minõség ehhez képest!

KDavid850522
A Stratosról csak képek vannak.

Meg van egy 1200-es átépítés link:

http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15730

Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/

stultus78
Dobd csak a inket

Ennek is lockolt már a bootloadere?

KDavid850522
Na jó, ez nem mûködik valamiért, úgyhogy a képzeletedre bízom... <#vigyor>

Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/

KDavid850522
Szóval itt a Stratos-ról pár kép, ezt csak javítani kellett:

Csináltam Zsiguli átépítést (bár még nincs kész teljesen) ez már inkább makettezés/modellezés, nagyon sok alkatrészt nekem kell kitalálni és legyártani hozzá:

Itt megtekinthetõk az átalakítás folyamatai: http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15730

És a Lexus Drift autóvá történõ átépítése:

KDavid850522
Nah, amit leírtam annak a fele eltûnt... <#falbav>

KDavid850522
Szia!

Köszönöm szépen, örülök ha tetszenek! <#vigyor0>

Igazából ezek készen kaphatóak, de van köztük olyan, ami mire hozzám került, darabokban volt, vagy a gyárban rakták - azaz pont hogy nem rakták - hanyagul össze. Ilyen pl. a Lancia Stratos azzal sok munkám volt, bukólámpákat, lámpa króm kereteket, pót lámpasort, azok kereteit újra "krómozni", meg még sorolhatnám sok mindent festeni, pótolni kellett rajta:

De csinálok átalakításokat is, pl. ezt a Zsigulit:

Részletesebben itt tekinthetõ meg az átépítés, ez már inkább hasonlít a makettezéshez/modellezéshez, annyi hogy itt nincs rajz vagy segédlet, mindent magadnak kell kitalálni/legyártani: http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15730

Illetve csinálok egy Lexus Drift autót is:

De még ez messze nincsen kész! Itt meg tekinthetõ ez a munkám is: http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15229

Na, és megint tele offoltam az oldalt... <#bdead>

stultus78
Eddig nem volt vele sok gondom.
Elsõ látásra tudtam hogy nem ez életem álma, csak azt nem gondoltam hogy mindene agyon deformálódik. meg 1mm gézagokat kell valahogy kitöltögetni.

m1garand
Legközelebb más márkát válasz.

makett.tk

stultus78
Naggyon kemény gyûjteményed van.
Ezek mind elõre készített makettek vagy van amit te csináltál?
Állati szépek 😊

stultus78
Lesz vele meló 😊 Asszem ehhez kell egy nyugodt 7vége.

stultus78
Akkor marad ez.<#rinya><#sir>

KDavid850522
Sziasztok srácok!

Sikerült szépen felragasztanom a feliratot! 😊 Végül a gél állagú Loctite mellett döntöttem, illetve jól összefogdostam a celluxot hogy tényleg csak annyira tapadjon, hogy ne nekem kelljen tartani a dolgot. Egyébként elsõre picit ferde lett, de száradás után maradéktalanul vissza tudtam "kaparni" a ragasztót illetve a feliratot is, szóval nagyon barátságos ez gél! Jah! És nem fehéredik ki! 😊)

Köszönöm még egyszer a jó tanácsokat, igyekszem tovább nem offolni a fórumot, de figyelemmel kísérem a munkáitokat! 😉

McFrost
Találtam az ebayen egy csomagot, 12 szín 9ezer forint. Ezt én marha drágának tartom és ugye plussz még a posta.

A Lifecolor nagyon jó minõségû festék. Bár én magam még nem használtam, de sok ismert makettezõ az elsõ helyen említi a kedvenc márkák között, megelõzve a Tamiyát, a Gunzét, és a Vallejot.

"Ez a modell 2002-es szerintem nemigen van hozzá cseredarab."
Az egyáltalán nem számít réginek.
Ugyanakkor nem sok jóval biztatlak, mert a távol-keleti gyártók, így az Academy is, nem túl segítõkészek.
Nekem a Revellel van tapasztalatom, s róluk csak jókat mondhatok. Csak írni kell nekik, hogy ez, vagy az az alkatrész hiányzik, s egy-két héten belül küldik a kért cuccokat. Ingyen.

"- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát mûveled.
Õ hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. "
Harcjármûveket, vagy repülõket építenél inkább? Mert vannak alaplépések, melyek mindkét vállfajnál ugyanazok, de vannak lépések, melyeket másként kell csinálni.
Pl. a harcjármûvesek általában szinte készre szerelik a maketteket, de ugyanezt repülõmaketteknél nem teheted meg. Itt olyan kis részegységekben kell festeni az alkatrészeket, amilyenben csak tudod. Pl. egy kabinbelsõt a harcjármûves filozófia szerint elég lenne összeragasztani, majd miután ez kész, lehetne festeni. Ám mivel egy repülõgép kabinja még 1:48-as méretarányban sem túl nagy, így az apró részletek megfestése igen nehéz volna.
De ha a méretarányból jól sejtem, te inkább a repülõs vonalat erõsíted. Helyes! 😊

"és südör akril festéket használtam."
Mi az a "südör"? Nem ismerem.

"Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre. "
Ecsetelésre inkább a szintetikus (úgynevezett enamel) festékeket szokták ajánlani: Humbrol, Revell, Testors.
Ugyanakkor én ajánlanám neked a Tamiya akriljait is. Bár ezt kimondottan szórópisztolyhoz ajánlják, ennek ellenére nagyon szép homogén felületeket lehet vele festeni.

Azt nem tudom,mert még sosem használtam.
Csak tudom hogy vannak...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Ez jó minõségû?

stultus78
Na ez fincsiii.

És a LIfecolornak vannak hasonló szetjei.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

stultus78
Még nem.

A Gunze MrHobby nak vannak ilyen készletei.

m1garand
A T-90-es megjött?

makett.tk

stultus78
Hát most hogy mondod 😊

McFrost
Ebben van olyan? Nem látom.

m1garand
Nem rossz!

makett.tk

stultus78

McFrost
Van a Vallejon kívül tudomásotok szerint olyan gyártó, ami szettbe árulja a festékeit?
Tehát össze válogatva pl. német, olasz, ruszki stb....

stultus78
Majd beszélek vele.<#worship>

m1garand
Majd Feri elintézi neked.

makett.tk

stultus78
Gondoltam rá 😊

m1garand
szerintem írj egy mélabús levelet a gyártónak. Feri már sokszor csinálta és bevált.

makett.tk

stultus78
Szerintem ecsetre a Valejo a legjobb szépen terül és nagyon vékony rétegben szárad. De azt tudnod kell hogy egy "olcsó" pisztoly (4-5000) már csodákat tesz egy makettel.