69149
-
#62660 Persze ezen majd még finomítani kell. -
#62659 Én csináltam magamnak nem nagy kunszt.Fénysátor házilag
Pár kép vele
-
Kferro #62658 Ok, kiváncsian várjuk. :) -
#62657 Köszi mindenki holnap teszek vele 1 próbát.
(majd hozok képet) -
Kferro #62656 Üdv közöttünk!
A Pro Modellben nagyon sokszor a suliragasztó + átszitált homok keverékét ajánlották.
A napokban Szabó Ákos ezt írta a képen lévő diorámáról:
"Revell 87 összekeverve szitált földdel, ezzel van vastagon átkenve, majd ronggyal van ádgörgölve. Ez belenyomja a résekbe az anyagot szintig, ill a fa is élethű árnyalatot kap tőle. Egyszerű, gyors."
-
#62655 Én ástam szüleim kertjéből földet, kiszárítottam és lereszeltem. Most tervezem ugyanezt fekete virágfölddel. -
#62654 Ebbe még belemegy egy minimális lépésálló hungarocel és rá a "föld".
-
Marci7 #62653 A városi megvan, a természeti is meglesz, ha minden igaz. -
#62652 Ez segít:
http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.modell-makett.reszletes.668941_K!Epitsunk-dioramat-konyv-1resz-Varosi-kornyezet.html
http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.diorama.reszletes.805131!Epitsunk-dioramat-konyv-2-resz-Termeszeti-kornyezet.html
-
Marci7 #62651 Ez amúgy engem is érdekelne, miből lehet élethű földet készíteni? Több módszert is kipróbáltam már, de hátha valaki tud jobbat. -
#62650 Keret kellene neki és abba belesüllyeszteni a falemezt. De kép stb. segítenie, hogy segítsünk neked. -
#62649 Hello!
Richárd vagyok és durván 6 éve makettezem, de komolyabban igaz csak két éve. Ezt a fórumot már kb:1 éve követem kisebb-nagyobb szünetekkel és aszthiszem itt kérdéseim segítő fülekre találnak.
Ezáltal üdvözlök mindenkit.
Itt is az első kérdés: Diorámán a legfelső talajréteget (földet) miből készítsem ami nem vetemíti meg a 2mm-es falemezt. -
#62648 Ha találtál légy szíves dobj egy linket. Thx! -
#62647 Nézem, lámpával együtt kellene mondjuk 10 alatt :) -
#62646 ebay-en van egész jó árba -
#62645 Holnap csinálok nem napfényes fotókat.
Néztem ezeket a fénysátorokat, ejj de jópofák. -
Marci7 #62644 Szerintem kicsit élénk, főleg a piros. De amúgy nem rossz. -
#62643 Én is köszönöm!
Jajj! Azzal meg mi a baj? -
Marci7 #62642 Köszi szépen!
Tényleg, szépen alakul a Panzer-ed! Nagyon tetszik a sár! Bár én az épület színével még mindig nem tudok kibékülni... :) -
Marci7 #62641 Ezt jól leírtad. :)
Én is szeretem a HobbyBosst, de ahogy írtad, kár ezekért a hibákért. A T-34-emnél elég nagy meggondolatlanságok vannak. Az, hogy a lánctalp minden második szemén kilökőtüskenyom van, még nem is olyan vészes, úgy is sár vagy por menne rá. De a belsőben van egy alkatrész, ami a motorteret és a küzdőteret választja el. (nem tudom, van-e neve...) Meg fogom számolni, de kb. 5-7 tüskenyom van, és olyan helyeken, ahol egyszerűen nem lehet úgy eltüntetni, hogy ne tegyek kárt a környezetében... De ami még jobban bosszantó: az oldalfalak nem látható oldalára kerülnek a rugók (lengéscsillapító?), aminek megvannak a lyukai, viszont a belül egy csomó szép részletet elront, mert pont benne van a lyuk... Bocs, ha nem értitek, nem tudom jobban leírni! :) Lényeg, hogy ilyen utálatos dolgok vannak a HB maketteknél. Az M706 belsejét tulajdonképpen ki sem érdemes nyitni, mert a padlón van vagy 10 jó nagy tüskenyom... Az M3 viszont meglepően szép volt, bár nem nézegettem sokat. -
#62640 Őszintén gratulálok! Tetszik! -
Kferro #62639 Meg kell védenem a Hobbybosst: amit eddig láttam, azok nagyon jó készletek, sokszor igen új szemlélettel. Vannak nagyon jó készleteik, kevés hibával, s vannak nagyon jó készleteik, több és bosszantó hibákkal.
Ez utóbbihoz sorolnám Marci T-34-esét, ami gyönyörű készlet, de a töméntelen kilökőtüske nyom elveszi az ember kedvét. Hiába van szépen kidolgozva a tank belseje, ha olyan helyen vannak a nyomok, amiket nem lehet, vagy csak nagyon sok pluszmunkával javítani.
De ott van az én 48-as Hellcat-em, aminek két hibája van. Az egyik, hogy picit szélesebb a törzse, mint amilyennek lennie kellene. Ez is pont egy olyan ostoba hiba, amit nem igazán értek, hiszen a maketteket (általában) eredeti tervrajzok alapján, vagy egy példány alapos lemérése után kezdenek el megtervezni.
A másik hiba, hogy ki van dolgozva gyönyörűen a motor, és a mögötte lévő rész (tartókonzol, olajtartály, szivattyú...stb), de a Hobbyboss nem hagyott nyitva egytelen panelt sem a gépen, amin át be lehetne látni ehhez a részhez, így azt magunknak kell kivágnunk.
Ott van az M3-as Scoz Car-om, ami szintén nagyon részletes és gyönyörű makett. Kevés sorja van rajta, s a kilökőtüske nyomok is átondolt, logikus helyen vannak, így az építésnél nem zavarnak bele. Viszont a maketthez nem adtak rádiót, ami ennek a típusnak egy elég látványos és fontos része...
Szóval az én hozzállásom a Hobbybosshoz inkább pozitív, de nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember tőlük. -
#62638 Mert kínai! Van olcsó kínai és van drága kínai! -
#62637 -
Marci7 #62636 Ez már így marad.
Talán még ma elkezdem a MiG-3-mat is... -
Kferro #62635 Szerintem most már ne piszkáld.
Fura, hogy a Hobbyboss mennyire hanyagul kezelte azt a területet. Érdekes, hogy bármelyik makettjükről is van szó, mindengyikben elkövetnek szarvashibákat. -
Marci7 #62634 Köszi! :)
Ezt elfelejtettem, sajnos az a rész tényleg nem egyértelmű, nincs "bekarcolva". Meg akartam festeni, de szerintem inkább hagyom. -
Kferro #62633 Nem tudom, miért vagy ilyen szerény. Ha én 13 éves koromban ilyet tudtam volna készíteni, örültem volna, mint majom a farkának!
Szerintem nagyon szép a Spited, a hibák meg azért vannak, hogy tanulj belőlük.
Szép visszafogott a koszolás, s tetszik, hogy meg sem próbáltad megjeleníteni a Spitfire jellegzetes, szárnytőnél jelentkező kopását, mert azzal lehet, hogy túlválaltad volna magad.
Látom, az új pisztoly és a kompresszor is szépen bevállt.
Az egyedüli, ami az én szememet bántja, az a szélvédő kerete, pontosabban annak hiánya. Az eredeti ilyen volt:
Nálad viszont nincs a keret megfestve. De ha jól látom a képen, a makettnél ott csak megtörik kicsit a szélvédő íve, de a keret nincs kiöntve. Szóval ez sem a te hibád. :) -
Marci7 #62632 Elkészült.
HobbyBoss 1:72 Spitfire Mk. Vb
Nem vagyok vele megelégedve, bár csak gyakorlás volt...
Van itt minden: ragasztónyom (fene tudja, hogy került oda, nagyon óvatosan csináltam...), feltépte a maszkoló a keret festését (pedig ott nem is volt maszkoló, és hozzá sem értem!), és a kabintető milliméteres résén keresztül még a szürkét is szépen befújtam!
-
Bala10 #62631 erre akartam küldeni -
Bala10 #62630 -
Marci7 #62629 Köszi szépen! -
#62628 Köszi! -
Kferro #62627 Már majdnem letöltöttem, amikor eszembe jutott, hogy megnézem, hátha megvan már. Megvan. Jó pár hasonló kiadvánnyal együtt. :) -
#62626 Ha kell még valakinek 5 napig ITT lesz. -
#62625 Postáztam :) -
#62624 Bizony ilyesmit máskor priviben intézz! -
#62623 Email címet nem írunk ki ellepnek a spamek!!! -
Marci7 #62622 Stultus, nagyon megköszönném, ha nekem is átküldenéd! :)
[email protected]
Köszi! :) -
#62621 Köszi srácok!