69149
-
#62580 Kezdéshez Diego Biblia
Ajánlom a tamiya maketteket élmény őket összerakni kezdőként. -
#62579 De azért figyel ránk :DDD -
Kferro #62578 Milyen márka? Italeri? -
Kferro #62577 Még jó, hogy írtam, hogy a Vallejo-t nem hozza le. :)
Próbáld meg Ebelinnel, az szerintem lehozza. -
#62576 Mi az ami érdekel? Harcijármű, repcsi stb.? -
#62575 Ezt tapasztalta Kferro is. Lehet körömlakk lemosó kell neki, vagy denszesz. -
lackoka25 #62574 királyság a konyhai flóraszept lemosta a festéket mint a s zart de a vallejo feketével nem birt! -
zsgaby #62573 Szerintem vegyél valami viszonylag egyszerűt és rakd össze. (én eleinte nem bírtam ki hogy ne rakjam össze fél nap alatt őket) Közben rájössz majd hogy kell profi makettező fogó az egyenes vágásokhoz meg jó szike az öntéscsonkok eltávolításához. A következőnél már igényed lesz rá hogy minden alkatrészt a legtökéletesebbre tisztíts le. Aztán felmerül az igény a festésre.. így tovább :)) De eddigre már kiderül hogy van-e kedved mélyebben belemerülni. Elsősorban neked kell élvezni az egészet még akkoris ha a végkifejlet szarul néz majd ki eleinte.
Engem végtelenül megnyugtat és lehoz a napi stresszről...
-
zsgaby #62572 Vettem még egy Westland Wessex helikoptert hátha összejön a kettőből egy, de van egy alkatrész ami egyik dobozban sem volt benne. Valami iszonyat minőség :) Volt 2 ugyanott törött hátsórotorom és csak az egyikben volt meg a letört lapát és hasonlók :) -
#62571 Sziasztok! Ha el akarok kezdeni makettezni, mit tanácsoltok, mivel kezdjek és hogyan? -
Marci7 #62570 Gondoltam erre is, de inkább hagytam. Egész vastag, masszív az a géppuska... :) -
Kferro #62569 Ha állandóan eltörik, akkor inkább fűrészeld le, majd a legvégén ragaszd vissza. Ez még mindig sokkal jobb annál, mintha letörne, s vagy nem tudnád utána szépen megragasztani, vagy egyszerűen elveszne az alkatrész.
-
Marci7 #62568 "...de én az 5. pontot (Eső okozta lefolyások (olajokkal)) előrébb hoznám, a befolyatás elé."
Értem, tényleg logikusabb. Ezen gondolkoztam, hogy mit mikor lenne célszererű csinálni.
"...van ahol pengeéles, míg van ahol átszóródott."
A kép kicsit csal, nagyjából ugyanolyan mindenhol. (Sőt, a képen néhol a zöldet is más színűnek látom...) Viszont az első képen bal oldali szárnyon elég rossz lett a maszkolás, mert nem raktam elég hosszú gyurmát, és az átszóródásos részt maszkoltam... Szóval ott látszik alatta a szürke.
1. Igen, sajnos szörnyen illeszkedik mind a két fajta.
2. Amióta elkezdtem ezt a makettet, egyszerűen mindig elgörbül. :) Ma is vagy 3-szor vissza kellett egyenesíteni matricázásnál... De amúgy nem törik soha, csak hajlik.
Hátravan még a részletek festése, befuttatás, egy enyhe olajozás, és enyhe koptatás. -
Kferro #62567 Alapvetően jól írtad le a sorrendet, de én az 5. pontot (Eső okozta lefolyások (olajokkal)) előrébb hoznám, a befolyatás elé. Mert furán néz ki az a befolyatás, aminek kicsit összevissza a színe, mert belehúztad az olajpöttyők elmosását. :)
Bár ha jól emlékszem, van aki így csinálja, van aki úgy.
A Spitről:
Szerintem egész jó lett!
Egy kicsit a színek kontúrjai furák, mert van ahol pengeéles, míg van ahol átszóródott.
A Spiteknél a II. világháborúban alkalmaztak kis átszóródásos, és átszóródás nélküli (pengeéles kontúrú) festést is. Szerintem 72-es méretaránynál nyugodtan kimaszkolhatod úgy maszkolószalaggal a makettet, hogy ilyen éles kontúrt kapjál.
Két észrevétel még:
1. A kabintető ilyen pocsékul illeszkedik?
2. Hogy görbítetted el a géppuska csövét? :)
Összességében nagyon tetszik, igazán szép munka. Kíváncsian várom a koszolást. -
Marci7 #62566 Hát ez... elég sz@r. De legalább kész lesz.
A képek kicsit csalnak, nem ilyen élénkek és világosak a színek, bár amúgy sem találtam el.
-
Marci7 #62565 Sziasztok!
Bár még nagyon nem tartok ott, a T-34-emet szeretném majd "spanyolosan" festeni. Így képzeltem el nagyjából a sorrendet, szerintetek is jó lesz?
1. Alapszín festése (akrillal)
2. Színmoduláció (ez hülyén hangzik, maradjon color modulation )
3. Átmosás (olajjal)
4. Befuttatás (olajjal vagy enamellel)
5. Eső okozta lefolyások (olajokkal)
6. Koptatás - mivel?
5. Sarazás, por
A 3. előtt fényes lakk, matrica, fényes lakk lenne.
Valami kell még, vagy valamit máshogy, máskor? :) -
Kferro #62564 De azt azért tudod, hogy a spray-jel csak nagyobb felületet tudsz festeni. Olan apró díszítések fújására, mint amit Stultus linkjében láttunk, nem alkalmas. -
nem rossz dolog pedig -
#62562 Hátha ezeket ő pingálta akkor tényleg az. Szépek ez magyar motívumok. -
#62561 -
#62560 Mestere a szerszámnak. -
#62559 Szerintem ő se először fog pisztolyt :) -
#62558 Meglepően ügyes és felettébb csinos. -
#62557 Megfested újra ecsettel, esetleg. -
#62556 Egyébként én is gondoltam már á hogy kifestem a tornacipőmet :) -
#62555 Van aki a cipőfestést komolyan gondolja. -
Kferro #62554 A varrást óvatosna, valamilyen folyékony maszkolóval maszkolnám ki.
Olyan szerkentyűről még nem hallottam, amibe spray lehetne befogni, de mi nem is használunk spray-ket. -
#62553 Neked elég egy üveg humbrol maskol ezzel kitudod "festeni" a varratokat.
És a szerszámot már nem lehet kapni amiről beszélsz.Én régen egy rossz joystick -ból csináltam. -
#62552 mivan? -
#62551 Nem mondták, hogy 11-15 között nem menj a napra? XD -
#62550 továbbá érdekelne hol lehet beszerezni olyan szerszámot amibe
sprayt lehet befogni(van rajta egy kar amit húzni kell)és így jobban irányítani,elindítást stb.
-
#62549 sziasztok makettezők!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Készülök átfújni egy cipőt(aerosol sprayvel),de lövésem sincs
hogy maszkoljam ki a varrást.
Tudnátok ebben segíteni ötlettel? -
#62548 A hírhedt átmosás.
-
#62547 Panther festés
http://www.youtube.com/user/MegaPaul1958/videos -
#62546 Bassz... ez eddig eszembe se jutott. -
lackoka25 #62545 jo ötlet mondjuk én ha nem hivom akkor is jön itt lakik 50 méterre :)
-
#62544 Csak nehogy odaszokjon! XD -
#62543 Ezt én úgy oldom meg hogy áthívom az anyóst hétvégenként, amíg ők jól elvannak én tankokat gyártok. -
#62542 Na arra kíváncsi leszek -
lackoka25 #62541 nem nem izgága természet vagyok! a fiamat meg neveli majd az asszony :) én meg tolom a tigereket meg a panthereket! :)