Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szépen alakul😊

McFrost
Alakul a heli!

Panzerkampfwagen II, 1943, Harkov:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78

Köszi.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
A http:// nem kell, és inkább /s1500 legyen a kép mérete.

makett.tk

stultus78
Ez a telefon kikészít! Otthon szúrok képeket.

stultus78
Na gyerekek hanyas papírral jó csiszolni alapozás után?

m1garand
Mire is gondolsz pontosan?

makett.tk

McFrost
Jól megoldottad, nekem tetszik. Igaz mondhatnám én is, hogy méretileg nem helyes....
Jó sokat elbíbelõdsz ezzel a vassal, de megéri!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Na végre elkészültem a 3. tartály konzoljával. Teljesen egyedi gyártás, nem maratás.

Igyekeztem lemásolni az eredetit, talán jobb is lett mint a gyári maratás.
Sikerült a rézlemezt szikével bevágva vékony csíkokra szabnom úgy, hogy ne pöndörödjön és minimális a sorja. Amit durva csiszoló szivaccsal a lap síkjában lecsiszoltam.

T-34/85 -ös galériám

makett.tk

m1garand
Én is így látom.

makett.tk

stultus78
Sudor-t eddig csak üvegre használtam. Szépen egyenletesen száradt meg.
Aludtam erre a festés dologra.Elég sok javítani való van még rajta.

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, h Sudor festéket használt e már vmelyikõtök maketten?

m1garand
Én kb 50-50 be hígítom és akkor elég vékony lesz, de tégy próbát. Fényes lakk a matricák alá kell. A fémek miatt muszály alapozni.

makett.tk

stultus78
Mr Resin Primer Surfacer.
De alapozás után rámegy az alapszín, fényeslakk, matricák, mattlakk (nem lesz ez sok a szegecslésnek?)

m1garand
Mivel alapozol?

makett.tk

stultus78
Még van mit javítani rajta egyértelmû, most nem szabad elkapkodnom. Az alapozás nem fogja eltüntetni a panelezést?

m1garand
Az ÁRKOKAT tömítsd be!!! Színezett pillanatragasztóval ill. alapozóval szóval valami híggal. Én sok csiszolni valót látok még, kifolyt ragasztó stb. A felesleg pillanatragasztót kapard le. Alaposan mosd át, sok a szösz, biztos zsíros is. alapozás után biztos kijönnek a hibák, ne légy lusta kijavítani és azon a helyen újra alapozni. Ne kapkodd el a festést nagyon sok melód van már benne!

makett.tk

McFrost
Szép legyen! 😄

stultus78
Na hét végén elkezdem festeni. Valami tanács?

m1garand
Szerintem a fogantyú elcsúfítja. Ezeken volt fogantyú? Én nem találtam olyan képet. Mintha a méretaránya sem stimmelne.

makett.tk

McFrost
Módosítottam:

m1garand
Milyen jó maratást találtam:
ETmodel JSU-152

makett.tk

m1garand
Igen, nekem is gunze van csak észter hígító jó hozzá azzal faszán müxik.
de baromira mérgezõ, és most hígítót se kaptam hozzá. A vallejot úgy láttam nem hígítják.

makett.tk

Értem. Csak mert alapozó majd nekem is kellene. Egyszer vettem már Gunzét, de nem tudtam rendesen hígítani (sajátja kellett volna hozzá), és úgy nézett ki, mintha valami fûrészport fújnék vele, elég furcsa volt...

m1garand
Azt, remélem nem annyira agresszív és nem kell hozzá hígító. Spray-t akartam de nem szállítanak, itthon meg sehol nincs raktáron.

makett.tk

Amúgy milyen alapozót rendeltél? Én csak Vallejo-t találok itt.

Leginkább festéket.

m1garand
1 perce rendeltem Angliából alapozót.
Jó kis bolt nem drága a szállítás és van paypal. http://www.snmstuff.co.uk/

Mit szeretnél amúgy, hátha...?

makett.tk

Debreceniek!
Valaki nem szeretne beszállni rendelésbe? (pl. automakett.hu)

m1garand
Akkor ne piszkáld, jó lesz az.

makett.tk

McFrost
Azt még megpróbálom megigazítani, de annyira vékony félek szétesik 😊
Azért így fényképeztem, mert ez az oldala fog látszani 😊
Ollóval igen.
Köszi!

m1garand
Egyre jobban hasonlít.
A ferde fogantyú bántja a szemem.
Kéne pár kép több irányból.
A lemezt ollóval vágtad?
Szépen alakul a picasa albumod.

makett.tk

McFrost
Uraim! Vélemény?

m1garand
A T-90-hez gyártanak mûködõ lánctalpat.

Link

makett.tk

m1garand
Ki milyen alapozót használ?

makett.tk

McFrost
Könyvjelzõbe is tettem!

m1garand
Itt egy követendõ kolléga.
Gary Boggs

makett.tk

m1garand
A korábbi építéseidre gondoltam.

makett.tk

McFrost
Csináltam egy újat:

Milyen képre gondolsz? Dobozbontásra vagy csak simán, hogy milyet vettem? 61196-os hsz-emhez tettem fel képeket.

m1garand
Szerintem mutogasd bátran, csak úgy lehet fejlõdni ha vannak jobbak. Ha annyit foglalkoznánk vele mint a profik, akkor lehetne ilyen elvárásunk.

makett.tk

Jagi
Ilyenkor gondolkodom el, hogy megéri-e mutogatni az enyémet 😊

gumikacsa
Mint laikus:

Jól kifestve szerintem jobban mutatna. A réz ha nem túl merev, esetleg az eredetit szegecssort használva sablonnak.

Renault magnum http://kamionszim.hu

m1garand
Nagyon sorjás a széle, nekem is ez a problémám. Kilágyítottad a lemezt?

makett.tk

😄
Az a gond vele, hogy a méretaránynak megfelelõen világosítani kellene, mert ez most úgy néz ki, mintha megégett volna.
A pánthoz meg ha jól sejtem, nem szegecselõt használtál. 😊
A bal oldali szegecsek még viszonylag egy oszlopban vannak, de a jobb oldaliak igen girbegurbák.
De a szorgalmad dícséretes. 😊

McFrost
Pedig azt hittem mekkora király ez a fakocka 😄
Ma még tunningoltam is 😄

A hajlakkos technika lényege:

1. Le van fújva a makett az álcázószínekkel
2. Le kell fújni valamilyen vízbázisú hajlakkal (állítólag még a Tesco-s is jó ehhez).
3. Ráfújod a téli álcát, szigorúan akrilfestékkel (pl. Tamiya).
4. Majd fogsz egy vizes ecsetet, s a kivánt helyeken leszeded a fehér festéket, utánozva a festék természetes kopását.

1. Akkor ok.
2. Akkor ok.

😊

McFrost
Hajlakkos.

és az milyen technika?