69149
-
#62860 Lista a kiállított tankokról.
Surviving_Tigers.pdf -
Link -
#62858 Pár színes kép:Link -
#62857 Panther:
Több kép. -
#62856 Találtok, csak keresni kell:
Több kép.
Érdekes ott parkol a KT a többi kocsival a ház előtt. -
lackoka25 #62855 Én meg bükkábrányban dolgozom! -
#62854 Azért mert az oroszok szétlőtték mindet meg beolvasztották, ami megmaradt azmeg visszament. Én inkább látnék Zrínyiket, Botondokat, Csabákat, Toldikat...
Vecsési vagyok Pest-től 10 percre (gyalog) Ferihegytől délre és a Tesco meg a Market Central Ferihegy tagja.
Haverom meg Bükkábrányban lakik, velük voltam a hortobágyon (Horgászatból hazafele).
-
lackoka25 #62853 De miért mindig ruszki tankokat raknak ilyen emlékművekre! Miért nem inkább egy tigert vagy egy párducot :D -
Kferro #62852 Dehogy sok! Jöhetnek az ilyenek.
A T-34 itt van tőlünk nem messze. Na jó, vagy 40 km-re. :)
Te hova valósi vagy? Azt látom, hogy nálatok is van Tesco. :) -
#62851 Sorry a sok képért de ötletnek jók. (ha sok töröljétek)
-
Kferro #62850 Mindig is szerettem volna egy ilyen fűszórót. Állandóan tervezem, hogy csinálok egyet, csak amikor ott vagyok eg üzletben, ahol ilyet lehet kapni, sosem jut eszembe, hogy vegyek egy ilen elektromos légycsapót. :) -
#62849 Fűszóró:
-
raptor22 #62848 Hátt eszköz hiányában ez nehéz lesz. Még Kferro ötlete lehet megoldás. Még makettinfon rákérdezek, hátha kallódik vkinek ilyesmi vhol. -
Kferro #62847 Esetleg keresel egy 72-es Revell F-16-ost, kinézed a megfelelő alkatrészt, majd írsz nekik, hogy vettél egy ilyen Revell Falcont, de ez az alkatrész elveszett, nem volt a dobozban. Esetleg törött volt, mikor kinyitottad a dobozt. 1-2 héten belül szállítják. -
#62846 Vagy kis előmunka után vákumozással másolni lehet.. -
raptor22 #62845 Jajj dehogyis:) ha úgy járna a repcsim mint a heli sztem befejezném a makettezést:) -
#62844 -
#62843 Vagy úgy csinálsz mint a kolléga a helivel XD. -
raptor22 #62842 Hat...ebbe a csiszolas, polirozasba nem vagyok otthon egyaltalan. Megprobalok vkitol beszerezni egy ilyet. Szal keresek Hasegawa1/72 F-16 cj (block 50)-hez hatso kabintetot, olyat amilyet linkeltem a kepen. Mas gyarto is lehet hatha jo ra az is. Koszonom! -
#62841 Anno a pave howk-nál jártam így. Szerencsére nagyobb felület volt ezért házilag kitudtam cserélni, szerintem csiszolással ,polírozással segíthetsz rajta. De ha nem vagy biztos a dolgodban inkább hagyd így. -
raptor22 #62840 -
#62839 Jó rendben, lehet videót is csinálok :D
Marci: valószínűleg nemsokkal a faun után nekiállok csak még festek 1 sort pl fokker,unimog... meg ezekben a percekben is egy statikus fűszórót készítek. -
raptor22 #62838 Ajajjj baj van... ahogy vagtam le az F-16os hatso szelvedojerol a sorjat, megfeszult az uveg es berepedt. kb fel centi husszan es erezni kivul belul h nem sima a felulete, nem ilyen belso repedes. ilyenkor mit lehet tenni? csere vagy csiszolas? kept toltok fel a kabintetorol. -
Marci7 #62837 Mikor kezded? :) Kíváncsi leszek rá.
Ezt a makettet pár éven belül én is meg akarom építeni. -
Marci7 #62836 Igen, ott is tudsz, vagy bárhol, ahol árulnak ilyesmit. (pl. Tesco) Szerintem nem is kell feltétlenül az eredeti kéket venni, jó az olcsóbb is. Mondjuk maszkolásra lehet, hogy nem. -
#62835 Majd csinálj az építésről képet, pls. -
#62834 Szép nagy gép! -
raptor22 #62833 Értem a rajzot köszi:) blue tack-et tudok venni papír írószerbe? Ha jól tudom maszkolásra is szokták használni. Van rakéta mind két variációra, egyszínű meg ahogy írtad az orra más színű. -
#62832 Meg is vannak.
-
Marci7 #62831 Csináltam gyorsan egy gagyi rajzot, hogy értsd, bár szerintem ismered ezeket a technikákat.
Ha nem egyszínű a rakéta (pl. az eleje más színű), akkor én Blue Tack-be nyomnám bele, aztán azt később (maszkolás után) festeném le. De ha mondjuk fehér az egész, akkor mondjuk egy csepp pillanatragasztóval rögzíteném egy öntőkeret darabhoz, festés után ezt le tudod pattintani, max. kicsit elcsiszolni. Ezt ecsettel vissza tudod festeni, gondolom 1:72-ben nem nagy felületről van szó.
Hátha tudtam segíteni... -
raptor22 #62830 1/72-es rakétákat szeretnék fújni pisztollyal. Milyen technikával "szúrjam" rá, bele egy tartó pálcára hogyha a raksikon nincsen semmilyen nyílás vagy rögzítési pont? -
#62829 Folyt. köv...!
-
#62828 Kéne ide a bannerba egy két dolog. -
raptor22 #62827 Áhh köszönöm szépen! Pedig jártam ma ennek a srácnak a honlapján....én is aztán:) -
#62826 http://dqscaleworks.blogspot.hu/2011/10/basic-modelling-guide-by-ricardo.html -
raptor22 #62825 Be tudná valamelyikőtök linkelni annak a spanyol makettezőnek a honlapját ahol egy F-104-est rak össze és annak összeépítését bemutatja. Volt már ide linkelve de nem találtam és a gugli sem segített. Sztem még M1garand linkelte de ez csak egy gyenge tipp. Köszi előre is. -
#62824 http://www.everythingairbrush.com/index.html
Itt minden van, 150font felett ingyen szállítás!
-
#62823 A tű arányos a fúvókához 0.1 eltéréssel ha hülyeséget mondok javítsatok ki.
(Am telefonon mindent le tudsz vele dumálni jófej pali.) -
#62822 Idézem
" - Fúvókamérete választható 0,3mm, 0,5mm, 0,8mm (csak az egyik)
3.: 3 féle fúvóka, melyből a szélesebb 0,5mm és 0,8mm extra mennyiségű festék kifújására is képes. Ezzel lehetővé válik a fényes lakkozás, és a fényes festékek terítése úgy, hogy a vékony vonalakról sem kell lemondanunk. A pisztoly legvékonyabb vonala 0,8mm fúvókánál is csaknem 0,2mm, míg a legszélesebb elérheti a 8 centimétert is. " -
lackoka25 #62821 Én az evo silver meg az infinity-ben gondolkodom mennyibe kerülhetne?