69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Random_
    Vagy egyik keresztet áthelyezni másik helyre pl. a repülő képét fogná közre egy-egy kereszt.

Amúgy szerintem is nagyon jól kitaláltad!
  • stultus78
    Jól néz ki gratula.Szerintem illik hozzá.
  • m1garand
    Egy gond van vele, hogy a két kereszt össze ér, egymás mellé kerül. Lehet elég lett volna egy is.
  • m1garand
    Pont ilyenre gondoltam. Gratula.
  • Bandzsi0001
    A beta matrica így fest.

Itt ez éles is kivágva ami már fotópapír.
  • m1garand
  • Bandzsi0001
    *1918-tól
  • Bandzsi0001
    ??????????????
  • Marci7
    Tényleg, hisz ez az összes fórumra érvényes...
  • Marci7
    Egész véletlenül nem kell valakinek 1:72-es sárga orrú P-51D Mustang matrica? A középső, a Jasper Joker nekem kellene, a másik kettőnek keresnék gazdát. (még nem rendeltem meg, de nem használnám fel mindhármat...)

• m1garand
    Kémet fogtunk, vagy másik topikot is olvas, én nem értem de neki már mindegy.
  • Marci7
    "Pedig én elűztem a kollégát az ilyen ötleteimmel."

Azért nem teljesen... ;)

"Utolsó látogatás időpontja: 2012. 07. 12. 20:58"
    (McFrost)
  • stultus78
    HUUUHHHH Eccsém Jou megmonta nekije.

Sok volt ez a nagymeleg...
  • m1garand
    Ez az ötletelés, evót a aja nekije. XD
  • PrasCo
    Ha már ötletelés, nem lehetséges, hogy egy picit magas a konzervdoboz? A tömege mellett elveszik maga a makett, no meg a jövendő feliratnak is mintha elég lenne kevesebb hely.
  • zsgaby
    Szerintem használj Diablo betütípust egyébként meg grat. eslőre nagyon profi!
  • m1garand
    Pedig én elűztem a kollégát az ilyen ötleteimmel. Amúgy szívesen, máskor is.
  • Bandzsi0001
    Fasza ötlet! Pont ezért jöttem közétek az ilyen vélemények/ötletekért köszi.

A "nápolyi" az pedig kemény lépésálló/lábazati hungarocell erre megy majd a vékony tecnokolos föld és rá a statikus fű meg esetleg 1 bokor.
  • m1garand
    Komolyra fordítva, lehetne körbe érő címkék csinálni. Gép neve, évszám készítő. Ghotic betűtípussal nyomtatva, esetleg az igazi gépről kis kép stb. Igazán profi lenne.
    Szerintem, szép lett, szép piros. Fura ez nápolyi, ahelyett lehetne valami más.
  • Bandzsi0001
    A pirosat meg a fehéret fújtam a többi ecset.

M1Garand ezzel viccen kívül adtál 1 ötletet. Majd késöbb kifejtem.
  • m1garand
    Csináljon inkább egyedi márkát, Konzerv Repülőgép Gyár! És rajzolj hozzá címkét. Kb. mint a kindertojás. Meglepi gép konzervdobozból. XD
  • Marci7
    Szerintem egész jó lett.
    Fújtad, vagy ecsettel festetted?
    Ez a konzervdoboz egész jól néz ki alatta. Szerintem vagy fesd le feketére, vagy vegyél öntapadós dekorfóliát (szerintem szép, könnyen használható, és olcsó), és azzal borítsd be.
  • Bandzsi0001
    Lehetne szebb is de most előszőr csinálok ilyet és megvagyok vele elégedve

A kozerv alappal egyedül a sajtolási csík a bibi bár kilehet pasztázni/csinszolni de akkor lekéne festeni, szerintetek milyen színűre.
  • m1garand
    Az enyém is megjött Kínából, ha valamikor lesz időm akkor kipróbálom.
    De a tiéd is nagyon profin működik.
  • stultus78
    Íme az én "Fotósátram"

A vakukat kellene lecserélni két erős lámpára és akkor jobb lenne a fény de ez is megteszi :)

• stultus78
    Szándékos a nagy kép hogy kitudjátok elemezni.
    Szólj a főnöknek hogy egy jobb gép nem ártana :)
  • stultus78
    A gépágyún a célzótüskét majd még megpróbálom a gatorral valahogy mert így tényleg sz..r. Sorját néhány helyen szándékosan hagytam (pl Lőszeres doboz oldala gondoltam így olyan mintha a hegesztés lenne.) Javítok még hézagokat ahogy mondod, de a referencia képeket nézegetve az orosz haditechnika lényege a sok hézag :)
    Ja és még valami Gyakorlat teszi a mestert. Legközelebb jobb lesz :)
  • m1garand
    A gépágyún a célzó brutálisan szar. De ötletem sincs, hogy hogyan lehetne finomabban ragasztani az ilyen 0.5 mm alatti felületeket. Ferinek igaza van sok a sorja ill. a hézag a tamiya extra thin-el lehet ezeken tompítani ill. ha van sűrű surfacer-ed akkor ecsettel dolgozz bele egy kicsit. De mivel ez orosz tank ezért eltudom képzelni, hogy a valóságban is ilyen szarul szerelik.
    Amúgy szerintem kihoztad ebből a márkából a legtöbbet! Gratula.
    Csak a ragasztást kell tökéletesítened. Ill. a felesleges ragasztó eltávolítását.
    Itt idézném seelow-t:
    "Azoknál a daraboknál, ahol nem műanyag műanyaggal került ragasztásra, hanem műanyag fémmel (fém maratások, réz drótok, tehát ami nem műanyag), pillanattal dolgoztam. Valamint ide tartoznak még a műgyanta figurák is. A tiszta felület kialakítása nem nagy trükk, csak türelmet és némi gyakorlást kíván. Erre szolgál igazán jól az orvosi szike. A jól látható, szem előtt lévő felületeknél 80%-ban pillanatragasztóval dolgozom. Ha van egy kis megfolyás, azt könnyebb eltávolítanom nyom nélkül, mint az ecsetes ragasztót. Száradás után gyengéden megkapargatom, majd ha kell finom szemcsés csiszolópapírral lágyan átdolgozom a felületet. Ezt követően jöhet a varratolás, ami valjuk meg, sokat el tud takarni, míg a jól eltalát varrat igen látványos.
    Jut eszembe a pillanatragasztóról! Nem a legdrágább a legjobb. Ki kell tapasztalni kinek mi a jó. A kínai boltokban árult példányok csodákra képesek!"
    Technika amit használ.

A képek nagyon f@aszák, a fotodobozban készültek?
  • Jeffjohnson
    Jó képek szépen haladsz csak máskor ha lehet egy kicsit kisebb felbontásban töltsd fel mert a munkahelyi gép 2x "szétfagyott" mire behozta
  • Kferro
    Én eddig mindig ide írtam nekik:

http://www.revell.de/en/company/contact_revell/
  • Kferro
    Alapvetően tetszik, a réz cuccok nagyon feldobják a látványt!
    Viszont jó pár helyen látni sorját, ragasztási hibát. Ezekre jobban figyelj oda, mert festés után nagyon zavaróak lehetnek.
  • raptor22
    Írtad Kferro ezt a Revell-es tanácsot a kabintető problémámra. Kinek írjak a németeknek, vagy "elég" a hazai forgalmazónak a Kék Cobrának, mert ők a Revell hazai atyaúristene:)? Mert találtam repcsit amihez tök ua kell mint a Hasához.

Még keresek továbbra is kabintetőt hátsó részt F-16-osra 1/72-be 1 üléseshez...hátha vkinek van a lomok között:P:P
  • stultus78
    Egyenlőre még csak a csatokat ragasztottam azzal. Nagyon megvagyok vele elégedve. Csak annyi a bajom vele hogy kicsit soká szárad, nincs kedvem minben fémdarabot percekig tartani. Ezért ahol fontos volt a gyors száradás ott cianiddal ragasztottam. Meg is látszik (sokkal csúnyábban szárad.)
  • Bandzsi0001
    Nagyon fasza, minden kieget a gátorral ragasztottál?

Am Magyarban beszrezhető ez a gátor cucc vagy valami hasonló?
  • m1garand
    Használod a Gatort? Milyen?
  • stultus78
    Néhány csat még lemaradt aztán kész a torony.
    Ha valami hibát láttok szóljatok!!

• Kferro
    Egy javaslat: legközelebb, ha repülőt építesz, ne úgy csináld, mint a harcjárművesek. Azaz ne akkor fesd le az egészet, amikor már a komplett gép össze van ragasztva.
    Egy repülőmakett sokkal precízebb szerkezet, mint egy tank, s ezáltal sokkal körültekintőbben kell eljárni a festésénél. Pl. külön fesd meg a kabinbelsőt, külön a légcsavart, külön a kerekeket.
    Bár a képből nem látszik, hogy a kabin meg van e már festve, a légcsavar és a kerék nem csak oda van rakva, de még nincs felragasztva. Szóval lehet, fölöslegesen írtam ezeket le. :)

A konzervdobozos ötlet mindenképpen érdekes. Javaslom, tedd rá a makettet, fotózd le, s akkor jobban véleményt tudunk majd mondani.
  • Bandzsi0001
    Kül holnap ezt festem.
    (Szerintetek a fémtiszta konzervdoboz hogy néz ki dioráma alapnak? Tegnap álmodtam ki de még hasonlót sem láttam.)

• m1garand
    Ez igaz.
  • Bandzsi0001
    http://automakett.hu/termek/bronco_35036_hungarian_4043m_zrinyi_ii_105mm_assault_gun.html

ezt már kinéztem magamnak

am de Magyarországon hol találsz kiállított tigrist?