Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az 1:1750 Clemenceau anyahajó kollégáknál is sikert aratott, ez rendkívül ösztönzõen hatott rám. Nekiálltam egy USS Spruance DD-963 nak 1:1250 méretarányban. Ez lesz az elsõ amit makettfestékkel festeni is fogok. Nagyon jól néz ki. HobbyBoss termék. Van már csípõfogóm (murphy hogy csak a revell volt 3000 ért), nagyon szépen vág és vettem reszelõkészletet. Jövõ héten veszek ecseteket meg festéket, tömítõanyagot. Az airbrush-on még gondolkodok, ez olyan kicsi hogy talán van esélyem ecsetel is szépre csinálni. Igaz alapozni fújóval kellene. Na majd keddig megálmodom.
Jah meg volt akciósan 500ért egy 1:72-es Westland Wessex helikopáter ami az asszonynak nagyon tetszett. Sajnos valami Lengyel gyártmány a hátsó rotor el van törve meg egy alkatrész hiányzik is. Szerintem ezért akciózták. Na azt viszont fújni kel úgyhogy az még vár.
stultus78
Nagyon vagány!

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Elkezdtem a koszolást:
-égetett umbra átmosás
-természetes umbra befolyatás

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Lehet a méretarány van elírva és akkor az ár Ok. 😊

makett.tk

Szerintetek ez komoly?:

Replica
gumikacsa
papírboltban kb. 120Ft a nagy színes kartonlap (asszem, 90X50cm)

Renault magnum http://kamionszim.hu

ok a következõ képeknél nézek valami színes hátteret!
m1garand
Laci!
Egy színes dossziét tegyél már alá, mögé!
Jobbak lesznek a képek.

makett.tk

m1garand
Ez jó hír.

makett.tk

stultus78
Amúgy most kezdtem bele a T-90-esbe és a hibái ellenére szépen ki van dolgozva az összes hegesztés a helyén van.A tornyon lévõ lemezdobozokon is ott van.

stultus78
AUUU ez övön aluli volt <#rinya>

m1garand
Ez egy szép dioráma és nem mai gyártmány.
Link

makett.tk

m1garand
Pont te beszélsz, ráhasaltál a helire kisfiad is ügyesebb, aki ilyen mért nem jár bottal. <#duhos2> (vicc)

makett.tk

Most nézem csak, hogy kisebb nemis nagyon van 😊
http://modelshop.hu/category.php?id_category=443

De a regio játékboltban csak 990-volt. Azért sok hibát elkövettem ezen is sajnos..
stultus78
Úgy vitatkoztok mint 2 kisgyerek. 😊

Ott van ...De nincs ott...De ott van...De nincs ott... ... ...

zsgaby.

Az a hajó nagyon tetszik.

Tegnap napközben még jóvolt, este már nem. Épp amikor mondtátok hogy ott nézzem meg a kompresszort, azóta nincs 😊
Nektek bejön a Makettinfo honlapja? Mert 2 napja halott nekem:S

m1garand
Ez a méretarány igazi kihívás.

makett.tk

McFrost
Sajnállak.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

A "szerszámok":

Ittmeg a többi:

Egyébként ilyen:
http://kepkezelo.com/images/dk9zai06isjkrf9m09lm.jpg[/I
m1garand
Elnézést, de én nem látom.

makett.tk

McFrost
Igen, a reduktort kihagytam.
Mindegyik porral oltón van autószelep.

m1garand
Szép is az verébre ágyúval! XD

makett.tk

Jaja a legjobb minõség amivel akkoriban találkoztam (86-89 között) egy Matchbox Fantom repülõ volt, tényleg ezt is lefestettem ecsettel, de újra akartuk festeni és egy órát állt kromofágban ahol szépen lefolytak a szárnyai 😊)
gumikacsa
Óhh, a régi szép idõk... Mikor fater a skálából hordta haza a maketteket, és azt sem tudtuk, mi az a makett festék... (leszámítva azt az alu tubust, amit egy-egy maketthez adtak)
Fõleg utasszállítók, és polgári kisgépek voltak, amiket (sajnos) mostanság már nem nagyon látok. Meg ha jól emlékszem a MIG-21-es. A holdszonda, vagy mi, nekem is megvolt, valami atomjégtörõ (Arktika), valami hidroplán... óhh, ha most összefutnék valamelyikkel, de jó is lenne...

Renault magnum http://kamionszim.hu

m1garand
Kompresszorom:

makett.tk

Szerintem beleégne a retinádba...
Ok majd csinálok képet.. képeket
m1garand
Képet!

makett.tk

Az anyahajóm amit nemrég csináltam 1:1750 a két hajócsavart sehogy se sikerült szépre csinálni. Az ilyenek miatt volt jó összerakni különbözõ fajtákat és méretarányokat.. látom melyiknél mi a szívás.
m1garand
De, alapozni szoktuk.

makett.tk

festésnél nem para hogy a fémre más festék kell elvileg?
m1garand
Vágd le a két golyót és egy vékony tûvel pótold a rudat.

makett.tk

Ezt mondom énis.. nem kell elkapkodni azt még, de amit tudok megvenném elõre.
Tényleg egy on kérdés képzeljetek el egy mindkét végén golyóval rendelkezõ leheletvékony rudat (tetszõleges alkatrész kerítésdarab, evezõ, sebváltókar) ami annyira vékony hogy a szike kettévágná, lefektetni nemtudod hogy lecsiszold, és a két golyó között félúton van a sorja. azt hogy kell profin leszedni?
m1garand
Jó szerszám nélkül.... alapos munkát ez olyan mint a az autószelepes porral oltó. XD

makett.tk

m1garand
Ja és 6 barral fújsz 1 helyett ami folyamatosan csökken. Ezt az algoritmust részletezd. Melyik porral oltón van autószelep?

makett.tk

Ennyi erõbõl ráköthetném a kipufogómra is az asszonyt meg leküldöm a házelé hogy padlózza a sorhatot ha kell a nyomás... nem az a baj hogy nem tudom megvenni, hanem nem akarom. Lehet hogy el se kezdem használni most még.. ki tudja mennyi idõm lesz, foglalkozni a dologgal. Meg most nemcsak összerakni akarom érted, alapos munkát szeretnék.
McFrost
Elmész egy MÉHbe és szerzel 3 kiürült 6 kg-os porral oltót. Nyomásálló gumicsõvel összekötöd õket, mert mindegyiken van egy autó szelep. Az egyik kivezetésére pedig ráteszel egy hosszabb tömlõt, másik végére pisztoly. Ezek a tartályok gyárilag 15 barra vannak hitelesítve. Így kapsz 3x8 liter levegõt. Elmégy egy benzinkútra és felpumpálod 6 barra. Ezzel egy 35-ös gépet 3x le lehet fújni.

m1garand
Az airbrush (szórófej) kb 10000Ft a kompresszor 20000Ft (tartály nélkül).

makett.tk

Mer? A kompresszorhoz adnak szórófejet is? Úgy már más a fekvése..
m1garand
Viszel magaddal mindig egy palack sûrített levegõt. Amúgy lehet, hogy úgy drágábban jössz ki.

makett.tk

Albérletben vgyunk a fõvárosban, annyiból amennyibõl meg hazamegyek kocsival, annyiból kijön egy komp. szinte.. ezért gondoltam egy jó fejre és palackra. Otthon ahol sose vagyok meg faternak van einhell kompresszora de azzal kereket fújunk, bár adtak hozzá szórószettet is..
m1garand
Nézz szét a makettinfo-n ott biztos találsz olcsó használt dolgokat. De pénzkidobás mert nem sokáig tudod majd használni.

makett.tk

35 😊
Tudom, egy revell fogó 3000, egy szín 500 stb vágom 😊 Ezért raktam csak össze õket, de a victory-t le kéne festeni mégiscsak.. mindegy is. JAh mig21 anno megvolt, meg a 20-as30-as évekbõl valami versenyautó, voltak jó makettek csak az öntvények inkább a mennyiségi elvárásoknak feleltek meg. Szánalmas látni hogy ma is gyártanak ilyeneket, valahol láttam egy régi vágyam a Mad Max sárga rendõrautóját valami félelmetesen szemét minõségben sajnos. Meg kellene egy e34 is itt a fejlécben láttam de ott meg a méretarányok nem stimmelnek igazán...
McFrost
Azt bárki behazudhatja 😄 De akkor szerintem igen. Van vagy 30-50 festetlen repülõm õseim padlásán.