Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
35-40 év közötti az SG szerint. Szóval korunkbeli. :)
A levegõpalackot nagyon nem ajánlanám, mert a gatyádat ráköltenéd.
Ha például ilyen starter pisztolya gondolsz, akkor lebeszélnélek róla:
Ez gyakorlatilag bármire jó, de makettek festésére alkalmatlan. Jó persze, le lehet vele festeni egy makettet, de ennél szebb eredményt még ecsettel is el tudsz érni.
"már a makettezõ fogó is elõrelépés lesz az életlen manikûrolló és a dugóba nyomott zsilettpenge után.."
Én huszonévnyi makettezés után sem használok makettezõ fogót. :) Mind a mai napig manikürollót, és bevágott zsilettpengét használok. Igaz van 900 ft-os szikekészletem, amit Praktikerben vettem, azzal tökéletesen lehet a sorját, és az öntöcsap csonkot levágni az alkatrészrõl.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Bár nem vágom mennyi idõs is vagy :D
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
A starter szórókészlet alatt mit értesz? Mennyit tervezel rászánni?
Szóval õsszel elkapott a hév és újra nekiálltam, egy Academy Fi 156 storch-ot összeraktam lematricáztam egy nap alatt... hangsúlyozom a szórakozás volt a cél, mégis meglepõen jól sikerült, csak ámultam bámultam összerakáskor emlékezvén a 20évvel ezelõtti öntvényekre és alkatrészekre.
Összeraktam még egy mustangot egy anyahajót és a victory-t. Most tartok ott hogy a következõ már festve is lesz, de próbaképpen valami starter szórókészletet fogok csak venni.. szóval no para mindíg van hova fejlõdni
Hát igen, ez csak tapasztalat kérdése. Ha már csináltál volna elõtte jó pár makettet, biztos tudnád, de hát valahol el kell kezdeni. Úgyhogy nem kell izgulni, a következõ még jobb lesz.
Egséz szépen haladsz, mindössze egyetlen észrevétel: szerintem a szürke túl sötét ezen a jármûvön. Lehet már kérdeztem, de a gyári Revell festéket világosítottad fehérrel?
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Angol felirat van a filmhez.
makett.tk
És a csatorna csak ilyenekkel van tele:
makett.tk
Koszos Pz2-es 11:00-nál
makett.tk
makett.tk
Van benne egy kedvemre való Tiger, egy 1/48 Tamiya korai, Luciano Rodriguez mûve. Nagyon tetszik, hogy szolidan tök jól néz ki!
Early Tiger
makett.tk
Amúgy igazad van ez a panzergray inkább kékes mint szürke. :)
makett.tk
Sötétkék? Az szabvány volt?
Várom a folytatást, most jön az izgalmas rész. Kopások, weathering, wash. Mondjuk, mivel nincs egy deformálódott alkatrész se rajta nem is érdemes olyannak festeni. Lehet vadi újnak kéne hagyni, ami még nem harcolt.
makett.tk

a résekbe meg a kis alkatrészekhez tamiya extra thin cement zöld kupakos csak ajánlani tudom !
lehet hogy amit látsz ragasztófolyás de szerintem te amire gondolhatsz az alapozó mert a kis réseket alapozóval befolyással próbálom eltüntetni
makett.tk
De kell nekem egy ilyen is.
Lenne pár észrevételem, de nem a csesztetés, hanem a jobbító szándék miatt.
1. Több helyen látszik, hogy megfolyt a ragasztó. Ezekkel vigyázz, mert festés után látszhat a nyomuk. Ez fõleg a 2. képen látszódik.
2. A futómûvön mintha az öntõkeret csatlakozási pontjai látszódnának (azok a fehérebb részek). Azokat érdemes teljesen simára eldolgozni.
3.Fotózásnál, ha van rá módod, használj egyszínû, homogén hátteret, hogy ne zavarja meg a fényképezõt.
4. Az ISO-t vedd lejjebb, mert az EXIF szerint ezek a fotók 200-as ISO-val készültek, s az ezzel járó képzaj meglátszódik a képen, így a nagyon apró részletek már nem látszódnak.