Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stultus78
Micsoda sasszemetek van.

Én nagyon beteg vagyok ennek a makettnek úgy indultam neki hogy semmit nem akarok rajta változtatni, erre ....
Tegnap szereztem egy Voyager 35353 t-72-höz való hiányos maratást.Pár dolog hiányzik belõle de a csatok és a szoknya még megvan.Azt is felrakom rá.
Hanem gyerekek ajánljatok nekem egy makettet amit úgy megtudnék építeni hogy ne vegyek hozzá semmit.

Gyógyulni akarok.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Stultus!

"Valahogy nem bírom nem tuningolni."
Szomorúan közlöm, hogy a két makettezõ betegség közül az egyikben biztos szenvedsz. 😊
Két ilyen van, az egyik, a makettek beteges vásárlása, a másik meg a makettek feljavítása. Van akinél ez enyhébb (egy-két kapaszkodó kicserélése), van akinél durvább (kábelek kidolgozása, tonnányi maratás és mûgyanta cuccok beszerelése). 😊

A torony amúgy szép, s már így elsõ ránézésre is brutális kinézetû. 😊

Raptor22!

Szép lesz az F-16-os! Jók a maratások. Festeni mikor fogod?

McFrost!

Felemásak az érzéseim, mert látszik rajtad az igyekezet, ugyanakkor a mostani állapot nem igazán tetszik...
Csináltam egy kis nyilazást (csak mert olyan rég volt :-) ):

A piros nyillal azokat a területeket jelöltem, ahol olyan felület, mintha valaki olajjal kente volna be. Ilyen koszolódás a valóságban soha nem létezett. Sajnos az az érzésem, hogy kevered a filter és a washing (befolyatás) fogalmát.
A befolyatást olyan feketés színnel végezzük, mint amit használtál, de csak a részletek kiemelésére, s nem az egész jármû átkenésére.
Íme, Jimenez által, hogy mi is a különbség a kettõ között:

Filter:

Befolyatás:

De hogy ne csak más f...-val verjem a csalánt, íme itt az én KV-2-esem. Sajna a kép nem adja vissza igazán jól, de talán látszódik, hogy itt is a részletek kontrasztosabbá tétele volt a cél:

A képeden zöld nyillal meg azokat a szétfolyásokat jelöltem, amit már Sanyi valamelyik nap jelzett. Nekem akkor volt ilyen, amikor nem White Spirittel hígítottam a mûvészolajat, ráadásul én balga, matt felületen akartam a befolyatást megcsinálni. De aztán szépen visszamostam, úgyhogy nem volt gond vele.

stultus78
Valahogy nem bírom nem tuningolni.

stultus78
Nem, próbáltam a legkevesebb kicsorgással csinálni (ami tõlem telt) . Elég ratyik lettek a képek.
Az oldalán és elõl az infralámpákon van némi ragasztó.

m1garand
Az a csillogás, az ragasztó köröskörül mindenütt?

makett.tk

m1garand
Nagyon részletes, látom ezen is lesz házi tuning.

makett.tk

stultus78
Már jön is lefele.

A ragacs még nem ért ide de rendeltem.

Mai termés:

m1garand
Kitalálom vörös iszap Kolontár?

makett.tk

McFrost
További finomítások:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

A sok tank után egy kis repülõ is jön😊 hosszú kihagyás után újra foglalkoztam az F-16-al. Lassan jön majd a festés, a többi részegység is kész lassan (futószárak, póttank stb.)

m1garand
A panzer-t építõknek kis segítség.
Nagyon frankó képek:
http://www.wwii-photos-maps.com/panzer/Panzer%20IV/index.html

makett.tk

m1garand
Felmerült itt egy probléma, hogyan kell híg tamiya ragasztóval ragasztani.
Stultus, rendeltél ragasztót többször nézd végig!

makett.tk

McFrost
Attól még szarok 😄

1.3 mp telefonnal!
ez telefonnal volt annó
McFrost
Hát báttya, én se tudok fotózni, de te aztán még úgy se 😄

ilyen is volt régen 😊
m1garand
Itt nagyon sok minden van makettezéshez, gyurma diorámához, ecset stb.

makett.tk

m1garand
Féláron van!
White spirit

makett.tk

Egyáltalán nem agresszív, szerintem nagyon jó anyag.

McFrost
White spirit mennyire agresszív? Van itthon mûvész terpentinem, annál szolídabb lehet?
Tud nekem valaki venni white spiritet?

12ezer volt egy kb egyméter szer 40centis dobozban revell hordozórakétákkal 😊
m1garand
Dioráma gyorstalpaló:

makett.tk

m1garand
Ha nem sikerül akkor csinálsz belõle modellt, és fellövöd. XD

makett.tk

csak tudás lenne mögöttem 😊
Egy bulizós hétvége alatt több is elmegy .. inkább makett még ha nem is sikerül.. tervezem az ûrsiklót megvenni bazinagy maga a doboz is 😊
m1garand
Nem, simán felvágós! XD

makett.tk

Én simán kipróbáltam elsõre egy dragon 15 rugós tigeren nem nagy cucc 😄
stultus78
Majd 1X

stultus78
Sima hajlakk.
Még én se mertem kipróbálni.

Tényleg a hajlakk 😊 Köszi sokat segítettél 😊
m1garand
Kapizsgálom. Vízbázisú festék a fehér amit ráfúj és vizes ecsettel lemos itt-ott? Vagy pont hogy akrill és azért jön levelekben? Ez a fõ kérdés 😊
Már a koptatásnál elvesztettem a fonalat😊 Hogy jön le a festék ilyen kis levelekben
m1garand
Láttad és utánzod, ha így és ezekkel az anyagokkal csinálod sima liba.

makett.tk

Hihetetlenül jól néz ki ezt meg kell tanulnom 😊
m1garand
Sajnos a kamera nem a tankra fókuszál, hanem a papírlapra a részletek abszolút nem látszanak.
Mig így csinélja, neki is mellé folyik de azt visszamossa hígítóval.

De ha jól emlékszem neked enamel a alap, emiatt veszélyes enamelel átmosni és hígítóval visszaszedni a felesleget. Acryal befolyatni vagy átmosni szinte lehetetlen, mert az acryl nem terül ilyen szépen hanem foltot hagy.
Remélem beválik valamelyik.

makett.tk

m1garand
Ha sok vékony réteget festesz lehet, hogy ecsettel se lesz csíkos.

makett.tk

m1garand
Az átmosásnak semmilyen foltot nem szabadna hagynia, csak a redõkben (nem a sima felületen) kell látszódnia. Valamit nem jól csinálsz, már a Tigrised is ilyen sötét foltos lett. Mintha a festék nem oldódna a hígítóban. Próbálj meg egy kis lidl tubusos olajat nagyon hígra keverni H-100-al vagy whithespirittel.
9:00 -nál csinálja a japó.

Ferinek is volt ilyen gondja:

makett.tk

Néztem az itt belinkelt videón, csak azt nemértettem igazán hogy a csávó utána is fújt még a tankra, szóval hogy a más bázisú festék után valamivel áttörölte az egészet és csak utána fújt gondolom nem tapadt volna a más bázisú festéken az alapszín. Vagy nemértem 😊
stultus78
Pontosan. De csak akkor lesz hatásos ha más bázisú festékkel dolgozol.
Pl. : vizesre-oldószeressel vagy fordítva. vagy oldószeresre-olajjal stb. stb.

McFrost
Igen, olyasmi.

Amatõr kérdés de a befolyatás alatt azt a híg festéket értjük ami megül a hajlatokban sarkokban?
Külön öröm hogy a hajóhoz mindössze 5 festék kell. 3 féle szürke piros meg homoksárga. Nemtudom miért de az ilyen apróságokat nagyon élvezem összerakni, pedig 140kiló vagyok hatalmas mancsokkal, mégis megy a dolog 😊 Az is inspirált hogy szerintetek is kihívás az ilyen méretarány 😊 Szóval köszi srácok!