A Microsoft Linux rendszergazdák segítségét kéri
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nade kerlek, a slusszpoenhoz kell ez a link is :
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30253
:o)
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30253
:o)
Én nem csináltam meg, de mondjuk nem azért, mert nem ment volna, hanem mert nem vagyok pösti. 😊 (MÉG)
A korod jött a nickedbõl.
20 évesen amúgy én is meg akartam váltani a világot, nincs ezzel semmi baj. A baj ott volt, hogy nem érvekkel próbáltad.
20 évesen amúgy én is meg akartam váltani a világot, nincs ezzel semmi baj. A baj ott volt, hogy nem érvekkel próbáltad.
A vinyócserék macerásabbak, de ezért van a bootolható telepítõ CD meg a konzol ugye. Aztán az ember vagy ismeri és tudja mit lehet ott csinálni, vagy nem. Neked az utóbbi.
Persze volt már rá példa, hogy nem szaroztam vele, hanem újraraktam.
Persze volt már rá példa, hogy nem szaroztam vele, hanem újraraktam.
kb. ugyanennyi linuxos.
Amúgy vki említette a fõnökömet. Közlöm, hogy SZAROS EGYETEMISTA vagyok, aki nem ért semmihez. Nem kéne 20 évesen olyanokkal vitázni, akiknek millió éves a tapasztalatuk.
De ne zavarjon senkit, hogy az egyetemem (Veszprémi Egyetem) egyetlen problémás szerver a Neptun kiszolgáló, ami kb. kéthetente kifagy.
Nem akarom magam magasztalni (nyelvtan 1-es :-), de az egyetemem nem éppen Windowsos, mégis megvan, és nálunk nem történtek betörések.
Amúgy vki említette a fõnökömet. Közlöm, hogy SZAROS EGYETEMISTA vagyok, aki nem ért semmihez. Nem kéne 20 évesen olyanokkal vitázni, akiknek millió éves a tapasztalatuk.
De ne zavarjon senkit, hogy az egyetemem (Veszprémi Egyetem) egyetlen problémás szerver a Neptun kiszolgáló, ami kb. kéthetente kifagy.
Nem akarom magam magasztalni (nyelvtan 1-es :-), de az egyetemem nem éppen Windowsos, mégis megvan, és nálunk nem történtek betörések.
Néha összeszavakat a keverem
Ruszki siteokon keress sourcet...:o)
Anno volt egy ruszki betores MSekhez.
Anno volt egy ruszki betores MSekhez.
Mondjuk ebbõl kiindulva ti fordítjátok magyarra a man-t meg a HOWTO-kat...
Bár ezt nem hiszem, mert akkor nem mondanátok ennyi színeset 😊
Bár ezt nem hiszem, mert akkor nem mondanátok ennyi színeset 😊
Nem vartam valaszt, LOL akart lenni, elvegre OEMet megerti mindenki....talan :o)
Egyszerû: ha valami bevált és nem hiányzik belõle semmi, akkor nem változtatok 😊 Persze idõnként készül új image is, de ahhoz nem kell újrarakni semmit, csak a patch-elt Windowst kell tükrözni 😊
Azert ha OEM XP, akkor egesz nehezen fogjak ujraaktivalni :o) Asszem.
LOL, eszre sem vettem. :o))) Ha ilyen utemben megy, eljutunk 1000ig is :o)
Egyekbent LOL h minden MS hir ilyen flamebe torkollik es ennyi hozzaszolas lesz hirtelen.
Amugy a cim meg mindig all. :o)
Amugy a cim meg mindig all. :o)
Volt erv csak max nem vetted eszre es/vagy kikerulted a valaszt...de mar megszoktuk. :o)
"PHEEL: TE MEGVETTED AZOKAT A PROGRAMOKAT AMIKET EGY NAPIG TELEPÍTESZ? Valahogy úgy elsiklottál ezen kérdésem felett!!!"
Valószínûleg azért siklottam el felette, mert nem nekem címezted, mivel én nem írtam egy napi telepítést.
Én nem telepítek. Van egy image-em, ha szükségét érzem, fél óra alatt egy szûzi tisztaságú, de teljesen bekonfigurált rendszer boldog tulajdonosává tudok válni.
Mellesleg te meg elsiklottál afelett, hogy elismerd, hogy az RPC bug nem kernel hiba... (meg még jópár ilyen felett, de gáláns vagyok, nem sorolom fel)
Valószínûleg azért siklottam el felette, mert nem nekem címezted, mivel én nem írtam egy napi telepítést.
Én nem telepítek. Van egy image-em, ha szükségét érzem, fél óra alatt egy szûzi tisztaságú, de teljesen bekonfigurált rendszer boldog tulajdonosává tudok válni.
Mellesleg te meg elsiklottál afelett, hogy elismerd, hogy az RPC bug nem kernel hiba... (meg még jópár ilyen felett, de gáláns vagyok, nem sorolom fel)
Semmi gond...:o)))
Vegulis nem kellene itt a kopkodes...csak neha elszabadulnak az indulatok :o)
Lehet a sorozes jobban menne??? :o)
Vegulis nem kellene itt a kopkodes...csak neha elszabadulnak az indulatok :o)
Lehet a sorozes jobban menne??? :o)
Te meg azt nem akarod megerteni h ingyenes...
Ez nagyon szep, nezz kicsit utana Te is, viszont ettol fuggetlenul ingyenes.....nemdebar?
Jah, ha megvett egy ceg jopar w2k licenszet, akkor marhara vigasztalja h a boltokban mar az XPt SP1el adjak.....LOL.
Hogy jon ez ide? Joval a muncheni dontes utan vettek meg
Istenem, ne legyel mar ennyire nehezfeju. Ott van, leirtam miert fizettek erte. Nyilvan igy megkaptak a supportot....
Ettol meg maga a linux maga ingyenes...sot ha nem nagyobb rendszerekben gondolkozol, akkor inkabb BSD, ami szinten GPL licensz ala tartozik....
Ettol meg maga a linux maga ingyenes...sot ha nem nagyobb rendszerekben gondolkozol, akkor inkabb BSD, ami szinten GPL licensz ala tartozik....
Jah, mekkora is egy W2k SP4??? Nema h csak 30M....nekem 100M folotti remlik...gondolom helyesen.
Megis, gondolom jo okuk volt kiadni....ha belegondolsz a Suse GmbH nemet ceg, igy tulkeppen azzal hogy bevezette a Suse linuxot, gazdasagilag tamogatta az orszag egy ceget...
Mindazonaltal maga a rendszer ingyenes....
Mindazonaltal maga a rendszer ingyenes....
"de tudod a ha LINUX-ot programozni szeretném"
Ja, hogy most váltasz Linuxra! Mirõl? DOS-ról?
"NEM A #include <stdio.h> miatt olvasom"
Hát pedig régi ismerõsöd lehet. Gondolom hiányzik is marhára...
"te nagyon hülye!!!"
Khm! Személyeskedünk? Biztosan ezt szeretnénk?
Ja, hogy most váltasz Linuxra! Mirõl? DOS-ról?
"NEM A #include <stdio.h> miatt olvasom"
Hát pedig régi ismerõsöd lehet. Gondolom hiányzik is marhára...
"te nagyon hülye!!!"
Khm! Személyeskedünk? Biztosan ezt szeretnénk?
"Csak azt nem értem, akkor miért fizetnek érte az emberek hasonló nagyságrendû pénzeket"
Milyen penzekre gondolsz?
Milyen penzekre gondolsz?
Megjött a végsõ érv, az ingyenesség. 😊
Ha már nem jobb, meg nehézkesebb is, akkor is legalább ingyen van. Csak azt nem értem, akkor miért fizetnek érte az emberek hasonló nagyságrendû pénzeket, mint a hasonló környezetbe szánt Windowsokért...
Ha már nem jobb, meg nehézkesebb is, akkor is legalább ingyen van. Csak azt nem értem, akkor miért fizetnek érte az emberek hasonló nagyságrendû pénzeket, mint a hasonló környezetbe szánt Windowsokért...
"Jó tudom fejleszteni is kényelmes rajta, de azért én most valamiért mégis a linuxos c könyvet olvasgatom, nem a .net szarokat. Én elhiszem, hogy lassan eljön a LINUX éve, addigra szeretnék felkészülni rá, a windowst az elmúlt 10 évben sem sikerült a szivembe zárni, de gondolom csak azért, mert nem értek hozzá."
Olvasd csak, de tényleg! Nagyon jó, ha az ember tájékozott és tudja, hogy mik állnak szemben a piacon. Magas is kódoltam Linux alá C/C++ - ban, de valahogy mégsem vonz a dolog. A helyedben mondjuk nem szólnám le a .NET "szart", mert ha hosszabb távon is komolyan szeretnél foglalkozni a programozással (aminek az elején járhatsz, ha egy C könyvet forgatsz), akkor ez marad vagy a Java. Csak sajnos a Java is a Linuxra hasonlít leginkább. 😊
Elmondhatom, hogy a Linuxról is és a Javaról is nagyjából 7-8 éve hallottam elõször és mindkettõvel behatóbban foglalkoztam is az eltelt idõben. Mindkettõrõl hallani, hogy terjed, meg egyre többen használják, meg már ezt is tudja meg azt is tudja, csak valahogy mégsem találkozok vele gyakrabban, mint régebben. A Java 9 éves, a Linux 13. Hol az a várva-várt hódítás? Közben már volt 6 db Windows nagyverzió és kijött a .NET is. A Windows elterjedtsége nem igazán csökken, a .NET-é nagymértékben nõ.
Valami nem stimmel...
Olvasd csak, de tényleg! Nagyon jó, ha az ember tájékozott és tudja, hogy mik állnak szemben a piacon. Magas is kódoltam Linux alá C/C++ - ban, de valahogy mégsem vonz a dolog. A helyedben mondjuk nem szólnám le a .NET "szart", mert ha hosszabb távon is komolyan szeretnél foglalkozni a programozással (aminek az elején járhatsz, ha egy C könyvet forgatsz), akkor ez marad vagy a Java. Csak sajnos a Java is a Linuxra hasonlít leginkább. 😊
Elmondhatom, hogy a Linuxról is és a Javaról is nagyjából 7-8 éve hallottam elõször és mindkettõvel behatóbban foglalkoztam is az eltelt idõben. Mindkettõrõl hallani, hogy terjed, meg egyre többen használják, meg már ezt is tudja meg azt is tudja, csak valahogy mégsem találkozok vele gyakrabban, mint régebben. A Java 9 éves, a Linux 13. Hol az a várva-várt hódítás? Közben már volt 6 db Windows nagyverzió és kijött a .NET is. A Windows elterjedtsége nem igazán csökken, a .NET-é nagymértékben nõ.
Valami nem stimmel...
En magarol az esemenyrol beszeltem, nem a vele jaro, altalad megfogalmazott hitteritesrol....
Nincs itt hitterites...senki nem mondta ha jol latom hogy marpedig hasznalj Linuxot a szeme't windowsod helyett.
Nincs itt hitterites...senki nem mondta ha jol latom hogy marpedig hasznalj Linuxot a szeme't windowsod helyett.
Igazad van, te tényleg nem értesz a Windowshoz. Várj, segítek!
Bizonyára hallottál már a szolgáltatásokról. Tudod, mint webszerver, távoli elérés, fileszerver és hasonlók. Ezek vannak Linux alatt is, úgyhogy biztosan sejted mirõl van szó. Na most szerinted ezek a kernelben vannak? 😊 Na a Blaster egy ilyen szolgáltatás egyik hibáját használja ki.
A többihez nincs mit mondanom, mert sületlenség.
Bizonyára hallottál már a szolgáltatásokról. Tudod, mint webszerver, távoli elérés, fileszerver és hasonlók. Ezek vannak Linux alatt is, úgyhogy biztosan sejted mirõl van szó. Na most szerinted ezek a kernelben vannak? 😊 Na a Blaster egy ilyen szolgáltatás egyik hibáját használja ki.
A többihez nincs mit mondanom, mert sületlenség.
Nem, eleg csak megnezni az egy hettel ezelotti cikket a wines bankautomatarol... :o)))
Hagyd ma', vagbuzgo fanatikusok vagyunk >:o))) LOL
Reszemrol nem vagyok vakbuzgo fanatikus....
Hol olvastad nalam hogy azt mondtam volna hogy Wint erinti a Slapper...
Nah, már épp kérdezni akartam, hogy csak én látom úgy hogy a linuxos hittéritésnek most nagyon nem megy? 😊
Ezek nem érvek, hanem röhejes megnyilvánulások, meg szánalmas szakmai tévedések...
Egyik oldalon igen kemény szakmai érveket és a másik tábor felé intézett kinos kérdéseket látok (melyekre persze semmi válasz, csak megpróbálják minnél lejjebb nyomni hülye beszólássokkal hátha eltünik az elsõ oldalról...), másik oldalon meg "lámer a májkrémszoft" és hasonló ovodás hozzászólásokat érvek és válaszok helyett...
Ez elég gáz.
Ezek nem érvek, hanem röhejes megnyilvánulások, meg szánalmas szakmai tévedések...
Egyik oldalon igen kemény szakmai érveket és a másik tábor felé intézett kinos kérdéseket látok (melyekre persze semmi válasz, csak megpróbálják minnél lejjebb nyomni hülye beszólássokkal hátha eltünik az elsõ oldalról...), másik oldalon meg "lámer a májkrémszoft" és hasonló ovodás hozzászólásokat érvek és válaszok helyett...
Ez elég gáz.
"Persze biztos, hogy vik is jobban tudja mi is a féreg mint a symantec vagy az fsecure..."
... meg Norton (lásd #130)
... meg Norton (lásd #130)
Foleg h Apache es Openssl is van Win alatt...szal nem mervado :o)))
"http://www.f-secure.com/slapper/"
Nem mindenki használ Apache-ot. OpenSSL-el sem biztos.
Nem mindenki használ Apache-ot. OpenSSL-el sem biztos.
"Elküld egy kérést az udp 1434-es portra ahol, ha egy patch nélküli sql szerver figyel, akkor egy buffer overrunon keresztül megfertõzdik."
Nem égtél eleget? Mégis, mi küldi az UDP kérést, ha nem egy másik fertõzött alkalmazás. Ha pedig nem alkalmazás küldi, akkor exploit.
"P A T C H."
Ez mindenre a válaszod? Nem jó MINDENRE a patch.
Nem égtél eleget? Mégis, mi küldi az UDP kérést, ha nem egy másik fertõzött alkalmazás. Ha pedig nem alkalmazás küldi, akkor exploit.
"P A T C H."
Ez mindenre a válaszod? Nem jó MINDENRE a patch.
"Aki ezt nem teszi és bekap egy slammert vagy blastert az egy lámer..."
Akkor megiscsak lamerek voltak az MSnel :o)))
Akkor megiscsak lamerek voltak az MSnel :o)))
Vegen meg kiderul hogy a virus tok elhanyagolhato egy rendszer biztonsaganak tekinteteben...
Hagyd, a fergek ellen ott a patch, virusok ellen meg a virusolo, tiszta sor....hiaba mondunk barmit, mi vagyunk az ertetlenek... :o))) LOL
"Igen, elfelejtettek pár fejlesztõi gépet patchelni, és?"
LOL, vegulis a fejlesztoi gep nem gond....
"Ha már patchelt akkor hiába viszi be laptopon, mivel EZ EGY FÉREG ÉS BIZTONSÁGI RÉST HASZNÁL KI... ugye most már megvan?"
Most mar megvan...patchelve...de mikor a laptopot bevitte nem volt :o)
LOL, vegulis a fejlesztoi gep nem gond....
"Ha már patchelt akkor hiába viszi be laptopon, mivel EZ EGY FÉREG ÉS BIZTONSÁGI RÉST HASZNÁL KI... ugye most már megvan?"
Most mar megvan...patchelve...de mikor a laptopot bevitte nem volt :o)