A Microsoft Linux rendszergazdák segítségét kéri

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vice
Ez a stílus már tetszik:)
Bocs a magánéletedrõl való következtetésekért. Neked is, nekem is vannak rossz perceim :)

Akkor is BUKÉ!! :D

U.i.: mindenki írt az UFO 1-hez savegame-editort??? Én is!!! LOL

Pheel
Ez így igencsak jó megoldás. Nekem is tetszik. Ésszerû is, jó is.

Eclipserõl sok jót hallottam már, magam csak UMLhez használtam.
vice
"Ime a broadband connection létrehozása a 2. next gomb megnyomása után...
http://www.tar.hu/funyirokimi/icf.jpg"

Hopsz... Mindenkitõl elnézést kérek, ha megállítottam az evolúcióban... RASPPPOE-t használok, ott alapból kikapcsolódik a tûzfal. Imikénél a pont.

"Ugyan... De nekem legalább van fogalmam arról amirõl beszélek és nem égetem le lépten-nyomon magam ekkora melléfogásokkal, meg blasterek beszopásával stb-stb..."

A fentiek után szzem ez felejthetõ. Amúgy sem érzem égve magam. Sok kell ahhoz hogy te engem beégess.

"Hát igen... Megszólalt a biztonsági szakértõ, aki egy blastertõl sem tudja megvédeni magát... :)
De az ekkora lámereket, még ez a primitiv tûzfal is megvédené, ha nem kapcsolnák ki.. De neem õk kikapcsolják, mert annyira értenek a windowshoz és az amúgy is gagyi. Majd lúzer módjára beszopnak egy blastert és nekiállnak billgéc-t fikázni. Szánalmas."

Az "ekkora lámereket" kijelentésedet ismét nem veszem magamra, mert nem ingem. Biztonsági szakértõ sem vagyok, a cégem karbantartással foglalkozik - és az ügyfeleink visszajelzésébõl ítélve jól végezzük a dolgunkat (debreceniek vagyunk, de még Gyõrben is van kliensünk). Biztos sok területen nagyobb tudásod van az enyémnél, de én nem is állítottam az ellenkezõjét. És abban is biztos vagyok, hogy vannak olyan dolgok, amikben én vagyok a jobb.
A tûzfal pedig igenis gagyi. Az pedig, hogy "lúzer" módjára, a feledékenységem miatt "beszopok" egy blastert (amit persze két perc alatt korrigálok) az oké; de egy szóval sem fikáztam Bill Gatest. Én szeretem a Windowst, a linux meg valahogy 6-odjára sem jön be nekem (jöhetnek a kövek:)
És ha már a "szánalmas" kategóriába sorolsz, nekem csak végig kell olvasnom az általad írott hozzászólásokat, és máris kiütközik a stílusodból, hogy elég egysikú életed lehet, ha itt éled ki magad a fórumon. Szerintem élj egy kicsit odakint is, ne csak a gép elõtt.

A tûzfal témát részemrõl lezártam.

Még egyszer BUKÉ!!!

"A MS leépíti a Sun féle Javat, miután azok sokat kekeckedtek ugye :)"

Sun fele java-t az ms soha nem tamogatott, csak a sajat inkompatibilis implemantaciojat. Az inkompatibilitas meg nem is lett volna annyira nagy baj, de valahogy megrekedt az sun java 1.1-es szintjen.

A koltsegerzekenysegrol meg annyit, hogy olyan multiknal, ahol azt gondolnad, hogy vegtelen mennyisegu penz van, meg az A/4-es fenymasolopapir is ki van porciozva. :) Sokszor a linux sokkal olcsobb, sokszor nem az. Nekem sajat cegem van, ahol jatszik java, windows es linux is, mindegyik megtalalta a sajat helyet. javaban (personaljava es j2me) van implementalva a best seller mobilos termek ami mellesleg a sonyericsson p800 es p900 reklamkampany resze is, windows fut a desktopon fejleszteshez, linuxon megy az application server, adatbazis, web server stb. Egyikben sem csalodtam. A fejlesztes az ibm fele ingyenes eclipse platformon megy, ami szerintem egyszeruen a letezo legjobb, konnyeden veri el a borland termekeket is.
Pheel
J# != Java

A MS leépíti a Sun féle Javat, miután azok sokat kekeckedtek ugye :)
Azert nem adjak olyan olcson azokat a win licenszeket... :o)

Nem ugy vettem eszre:
http://msdn.microsoft.com/vjsharp/default.aspx

J# benne van a csomagban.

Pheel
Lehet nyomós érv, de ahhol egy rendszergazdit meg lehet fizetni és nem minimálbérért-félállásban vmi egyetemistát alkalmaznak, ott ez aligha szempont.
Pheel
Java esetén még szép, hogy jobban bejön! VS.NET nem támogatja a Javat :)
Apropo, lehet hogy felig off, de mar akartam kerdezni, hogy anno nagyon leszoltatok az ingyenesseget a Linux oldalan. Ugy gondoljatok hogy a mai magyar gazdasagban a kis es kozepvallalkozasoknal ez nem egy nagyon nyomos erv?

Az teny, viszont Java eseten is jobban bejon a JBuilder mint a VS.NET. Bar ez mar tenyleg teljesen szubjektiv...

Egyedul az MSDN amire azt mondom h az MS nagyon korrektul megoldotta...

Nem kellene mar ennyire Neked is szemelyeskedned....

Pheel
"Hat en ma probaltam a VS Prof-ot MSDNel kiegeszitve....ami tetszett az MSDN, de maga a fejlesztokornyezet sztem a Borland eszkozei mogott van. Persze ez szubjektiv..."

Ez már abszolút szubjektív kategória, igen. Csak annyit tennék hozzá, hogy aki a környezetemben Borlandos, az Delphizik. Aki nem, az VS-t használ vagy Javazik. Tény, hogy a Delphihez nincs olyan VS, ami jobb lenne, mint a Borland termékei :)
Pheel
"Nekem elegem volt már az MS-bõl, volt Amigám, azon jobb és stabilabb volt 3 floppyn az oprendszer mint ez a 800megás rettenet."

Nekem meg volt C64-em, ami SOKKAL megbízhatóbb volt és az ma is, mint bármelyik Amiga. Na és? Valahogy mégis PC-m van és neked is az van...

Szerintem kissé butaság összekeverni az oprendszerek piacát az egypártrendszerrel, de értem, hogy miért írtad le. Igen, biztosan nagyon kellemetlen volt, hogy az általad ismert Novellt leváltotta egy számodra kevésbé ismert rendszer és ezért újra tanulni kellett valamit. DE! Az informatika ilyen. 3-5 évente dobhatod ki a tudásod egy jelentõsebb részét és tanulhatsz valami újat.

Ezen az alapon most jöhetne ide sírva az összes clipper programozó, hogy milyen rossz nekik, mert már szinte senkinek sem kell clipper program. Magam is ismerem a dBaset. Én nem bánom, hogy egyre kevesebbet hallok róla. Képtelen volt fejlõdni, hát elbukott.

A MS viszont SZERETNE és AKAR fejlõdni. Errõl szólt többek között ez a felkérés is, amirõl a cikk szól. Ráadásul azon emberek igényeket is szeretné figyelembe venni a jövõbeli fejlesztéseinél, akik valamiért nem az õ oprendszerét választották. (Lehet ezek után sem fogják)

"Én megpróbálok egy kicsit érteni a Linux-hoz, sõtt ha kijön valami új és terjedni látszik, akkor majd ahoz is"

Ez dicséretes, csak az a gond, hogy ferde szemmel nézed a világot. Már kijött több új is. Java és .NET. Ebben van a jövõ és nem a Linuxos C-ben. Meg fogsz lepõdni, de a Java kódok már most is több platformon futnak, a .NET-esek pedig bármikor többplatformossá tehetõk, ha szükség lesz rá, hogy azok legyen. ByteCode és CLR. Remélem ezek mondanak neked valamit!

"hidd el, skat láttam már, és rosz irányba eveztek ezzel a nagy MS imádattal."

Igen! Igazad lehet azzal, hogy inkább a piac kisebb részén használható és eladható dolgokat tanuljanak meg az emberek ugyanakkora munkával, mint azt, amivel a legjobban lehet érvényesülni. A jövõ nem a Linuxos C-rõl szól. És már a jelen se. Ha akarsz valamit, akkor nem árt értened a Java/JSP/PHP/Perl/Python/Oracle vagy a .NET/C#/ASP/MSSQL dolgokhoz.

"állj be PHEEL mögé a zázlóddal, és örülj a koncnak amit az ms eléd ved a jó kis pénzedért."

Jó, hogy nem asszociálsz egybõl mondjuk Adolfra velem kapcsolatban. Kissé megint elszállt a képzeleted...
Hat en ma probaltam a VS Prof-ot MSDNel kiegeszitve....ami tetszett az MSDN, de maga a fejlesztokornyezet sztem a Borland eszkozei mogott van. Persze ez szubjektiv...

Vik1984
Nem :-)

Néha összeszavakat a keverem

Pheel
Nem baj, ha azt mondom, hogy nem ismered?
Vik1984
Komoly cél az, hogy lusta voltam neten keresni egy progit, ami egy könyvtárban lévõ képeket egy html file-ba összeszedi? Vagy egy cheat az UFO I-hez?

Szerintem nem, de jópofa dolgokat lehet vele csinálni. Amúgy grafikus felületig nem jutottam el, de nem is érdekelt különösebben.

Pheel
De hobbiból vagy valami komoly célból?
Vik1984
"És ismered is vagy csak kipróbáltad?"

1 évig zugprogramoztam vele :-)

"Én anno használtam olyat. Ennyi. A régmúlt szelleme :)"

Én is használtam és én is meg mertem volna esküdni rá, hogy az az Isten.

Pheel
Egytaszkos, egyfelhasználós, szolgáltatások nélkül. Ha valaki betör rá, akkor az a user volt, aki elõtte ül. Minek ide biztonság?
Vik1984
Miiiii????? Tudod te, hogy a DOS milyen sz@r biztonságilag? Átírható megszakításvektorok (0000:0000 címen), írható cmos terület (0040:0000 címen), stb.

A DOS alatt nincs olyasmi, hogy biztonság.

Vik1984
"A dir nem Windowsos program. Még csak nem is program."

Tudom, csak viccnek szántam.

"Gondolom te állandóan figyeled, hogy hány % az üresjárat és hõmérõzöd a gépet."
Ha az ölembe veszem a gépet, akkor érzem a merevlemez, proci, stb. melegségét :-)

"Az meg mi már, hogy nem tudod bekapcsolva hagyni. Túlmelegszik?"
Nem melegszik túl, csak melegszik.

"Minek veszel asztali procit laptopba?"
Nem olyat vettem bele.

Pheel
A beszerzési költség egy nagy cég esetében ELHANYAGOLHATÓ. Mirõl is beszélünk?
Vik1984
"Ott nem ingyenes a Linux sem"

A Linux ingyenes, csak a supportja nem. Az mind Win, mind Linux alatt elég húzós. A rendszer maga ingyenes, a cég is letöltheti és használhatja nagyban is, csak éppen jobban megéri, ha supportot is kérnek hozzá.

Legalábbis ez tûnik logikusnak.

Pheel
A laptopos gondodra nincs mit írni. Gondolom te állandóan figyeled, hogy hány % az üresjárat és hõmérõzöd a gépet. Az meg mi már, hogy nem tudod bekapcsolva hagyni. Túlmelegszik? Minek veszel asztali procit laptopba?

A dir nem Windowsos program. Még csak nem is program.
Vik1984
Amit most használok, az laptop. Win2000 alatt soxor tapasztalom, hogy "üresjárat" esetén is melexik a procim, ezért nem tudom Win2000 alatt olyan sokáig bekapcsolva hagyni a gépemet.

Off-topic, de megjegyzem, minden idõk legjobb Wines programja a dir. Nem kell patchelni, kicsi és hasznos. :-)

Pheel
"Én elõbb ismertem meg a VS-t"

És ismered is vagy csak kipróbáltad?

"Amúgy hogy jön ide a Borland Pascal?"

Én anno használtam olyat. Ennyi. A régmúlt szelleme :)

"Rég tudják, mi tetszik a linuxosoknak a Linuxban: az, hogy ingyenes és megbízható (nem megbízhatóbbat írtam, azt elõre leírnám)"

A megbízhatóról már esett elég szó, abban nem kell fejlõdnie jelenleg a Windowsnak. Ingyenesség. Háááát... Gondolom nagyon tartanak Redmondban a kis házi linux hekkerektõl, hogy nem fognak Windowst használni. Ezek a kérdõívek NAGY CÉGEK VEZETÕ rendszergazdáihoz mentek ki. Ott nem ingyenes a Linux sem.

"Különben is, mi lenne, ha megkérdezné az UHU Linux Kft. vezetõje a Microsoft magyarországi fõnökét, hogy mit tanácsolna az UHU terjesztésének sikerességéhez?"

Szerintem semmi. Minimum hivatalból válaszolna. Rosszabb esetben felsorolna 40-60 rövidítést, hogy ez kellene még bele :) De nem lepõdnék meg, ha idõnként találkoznának és beszélgetnének 1-1 rendezvényen...
HuAn82
Jól bírjátok! Eddig ki vezet?

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Vik1984
Ettõl még van szép számban Wines hiba is. Amúgy aki keres ilyen hibákat is a forrásban, az lehet jóindulatú is, lehet hogy pont hibajavítást küld be, ami a Windows esetén - valljuk be - nem így megy.

Az egy dolog, hogy kevesebb a "gonosz szakértõ" Windowshoz, de jóindulatú segítõjük is kevesebb van. Lehet, hogy idealista vagyok, de a linuxnál sok idealista van, aki jobban érti a dolgát, mint én.

Pheel
Nem kell annyiszor, de konzolból lehet ezzel a módszerrel is. Erre utaltam. Uptime ügyében meg merre fussak ijedtemben? :) Nekem azért szokott max 5-6 nap lenni az uptime, mert napokig nem használom a gépem, vagy éppen zavar a zúgása, ha alszok. (nem hangos, simán tudok mellette aludni)

Aktuálisan 1 nap 12 óránál járok.
Vik1984
LOL. :-)

Amúgy miért kéne a linuxot annyira újraindítani? Az én uptime-om 7:33, pedig nem is vagyok rendszergazdi. Nem nagy kunszt, de mégis cáfolja egy kicsit az állításodat :-)

Vik1984
Én elõbb ismertem meg a VS-t, nehezen tudtam átálni a vim+gcc+gdb-re, de miután megszoktam, azt mondom, hogy nem olyan rémes, mint egyesek mondják (nem itt).

Amúgy hogy jön ide a Borland Pascal?

"...NORMÁLIS hangnemben közelít affelé a réteg felé, aki a legkevésbé elégedett a termékeivel..."

Rég tudják, mi tetszik a linuxosoknak a Linuxban: az, hogy ingyenes és megbízható (nem megbízhatóbbat írtam, azt elõre leírnám)

"Mit kap? Anyázást."

A Linuxosok is kaptak anyázást.
Különben is, mi lenne, ha megkérdezné az UHU Linux Kft. vezetõje a Microsoft magyarországi fõnökét, hogy mit tanácsolna az UHU terjesztésének sikerességéhez?

Pheel
Csak hogy legyen némi gyalázás is:

Míg régen újraindításra, most beléptetésre alkalmas a bevállt eszköz. Linux alatt megmaradt az újraindítás funkciója :)
Pheel
Sokáig én is azt hittem, hogy a Borland Pascalnál nincs jobb a világon :)
Pheel
"Ha az MS kiváncsi a linuxosok véleményére, akkor ez nem valami "piackutatás", hanem polgárpukkasztás"

De ki is volt a bunkó ebben az esetben? Van egy cég, aki szeretne jobb programokat készíteni és NORMÁLIS hangnemben közelít affelé a réteg felé, aki a legkevésbé elégedett a termékeivel. Mit szeretne? Véleményeket, hogy jobban megfelel ennek a rétegnek is a következõ terméke. Mit kap? Anyázást.
Vik1984
Nekem elég a vim+gcc+gdb. A VS tényleg jó, de nem szoktam álmodni róla.

Pheel
Hát LOL! Te mindent elhiszel? Ha csinálok egy hasonló oldalt, ahol kiírom, hogy a Matáv minden telefonhívást lehallgat, azt is elhiszed? TÉNYEKET, ne legendákat!
Vik1984
Kamion = Komolyan :-) (szlengszó ebben az értelemben)

A tcpa.vajko.hu pedig nem minõsül hitelesített forrásnak, mint pl. az FSecure, de azért érdekes.

A világhatalom pedig készül, csak nem úgy, ahogy várjuk. Nem lesz nyilvánvaló, nem lesz tökéletes, de bizonyos szinten az MS már uralkodó, nem "csak" pénze van, hanem hatalma is.

"Te mit gondolsz a felmérések hogyan szoktak zajlani? Ez ugyanis egy piackutatás semmi több..."

Ha az MS kiváncsi a linuxosok véleményére, akkor ez nem valami "piackutatás", hanem polgárpukkasztás. Pl.

LINUXOS 1> Ez a Surkan fiú azt akarja tudni, hogy miért használok linuxot.
LINUXOS 2> Debunkó. Mit képzel ez magáról ...
...

Kb. így értem :-)

Pheel
"Persze ahoz, hogy .net-ben megoldhasd a programot, gondolom megvetted tõlük jó pénzért."

A fordító ingyenes, a framework ingyenes. Ha nem értesz hozzá, akkor nézz utána és ne beszélj sületlenségeket. Ez már a sokadik volt...

Ami pénzbe kerül, az a fejlesztõkörnyezet, de ez nem elengedhetetlen a fejlesztéshez, csupán megkönnyíti azt. Többek között a VS az a program, amirõl más platformon még álmodni sem lehet...
Nem mondanam a Borlandrol h szar fejlesztoeszkozoket gyart, a Kylix ill. JBuilder pedig Linux/BSD alatt megfeleloen fut.

Vik1984
"egy papirfecnit vagy egy online kérdõiv kitöltését kérte, tényleg komoly..."

Kamion? Hol írják ezt?

Vik1984
Ez a vajkos csak egy fordítás.
Az eredeti Ross Andersoné, aki a cambride-i. A cím:
http://www.cl.cam.ac.uk/~rja14/

Vik1984
Amúgy ha már M$ szidásnál tartunk, akkor ajánlom a http://tcpa.vajko.hu/ linket. Az ott leírtak hitelességérõl nem tudok semmit, de ha a fele is igaz, akkor M$ sux.

Vik1984
Haveromnak az van, így gyakorlatilag használom is, de egy kicsit nehéz.

Meg jo hogy kapni :o)))

Sztem eloszor a FreeBSDvel probald, nem olyan nehez az...

Pheel
Ha jól emléxem egy MSDN Universal 1 évre most 800k HUF.

gyk: az Universal a legnagyobb. Ennél már debug infos binarykat is kap az ember.
Pheel
Korrekt. Lehetett volna egybõl így :)

XP-hez kiegészítés: a csicsa elég egyszerûen kikapcsolható. Jóérzésû ember ki is kapcsolja.
Vik1984
Tudom, néha bepipulok. De az állításom érvényes. Az még szép, hogy ilyen szép cégek nyilatkoznak, mint a Symantec, meg a Norton, de én mást tapasztaltam.

A Linuxom nem fagyott le szinte soha, Win98-cal meg sok gondom volt. Az NT alapúak közül sok nem alkalmas a gépemre, mert azon lassú. A WinXP pedig undorítóan néz ki (ízlés kérdése). Marad a Linux v. BSD. A BSD egyszerûen nehéz nekem.

Én ezért vagyok Linux Fan.