Spencer

A Microsoft Linux rendszergazdák segítségét kéri

A Microsoft angliai részlegének egyik igazgatója a napokban elektronikus levélben arra kérte Linux rendszergazdák egy csoportját, hogy vegyenek részt egy a Microsoft operációs rendszerek fejlesztését és Linuxszal szembeni versenyképességét növelni hivatott felmérésben.

Michael Surkan a rendszergazdáknak küldött levelében leírta, hogy rá szeretne jönni arra, hogy egyesek miért favorizálják a Linuxot, illetve általánosságban véve a nyílt forrású szoftvereket a Microsoft termékeivel szemben.

"Én a Microsoft hálózati csoportjának egyik program igazgatója vagyok, és olyan kutatási tevékenységekkel foglalkozom, melyek segítségével elősegíthetem vállalatunk operációs rendszereinek a fejlesztését. Feladataim közé tartozik azon új fejlesztések, szolgáltatások, funkciók és képességek megjelölése, melyekre a Microsoftnak az előttünk álló öt esztendőben fókuszálnia kell a felhasználói igények maximális kielégítése érdekében. Különösen érdekel a Linux felhasználók véleménye, hogy ezen felhasználók milyen szempontok alapján választják ezen nyílt forrású operációs rendszert" - áll a Surkan által a Linux rendszergazdák számára elpostázott, felmérésben történő részvételre kérő e-mailben.

A Microsoft vezető munkatársa a levélben bevallja, hogy ő maga is szereti a Linuxot és említést tesz arról, hogy otthon több feladatra is ezen nyílt forrású operációs rendszert használja. A levél végén Surkan kifejti, hogy szerinte a Microsoftnak a jövőben jobban oda kell figyelnie a felhasználók igényeire és adott esetben alkalmazkodnia kell a felhasználók elvárásaihoz. A megkeresett rendszergazdák többsége egyébként úgy vélte, hogy az említett levél nem több egy egyszerű viccnél, azonban a Microsoft hivatalos formában is megerősítette, hogy a Surkan-féle levél része a Microsoft piackutatási tevékenységeinek.

"Semmi sem ösztönöz arra, hogy a Microsoftra pocsékoljam az időmet és tanácsokkal lássam el a céget. A Microsoft mindezt semmivel sem viszonozná. Véleményem szerint a Microsoft nem érdekelt abban, hogy a számítástechnika világát jobbá tegye, hiszen a vállalat vezetőségét leginkább csak az érdekli, hogy az adott negyedéves bevételi adatok rendben legyenek" - reagált a levélre egy minnesotai rendszergazda.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #420
    Ez egy egy évvel ezelőtti agymenés.
  • droland #419
    http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28972
  • Zoldalma #417
    A bugtraqt meg mar hagyni kellene a fenebe. Talan egy FreeBSD listara kuldott level irja le legjobban a dolgot:
    http://www.hu.freebsd.org/hu/arch/2003/Jan/2774.html
  • Zoldalma #414
    Zarjuk le, remenytelen....meg mindig nem erted. De zarszokent visszaidezem az elso mondatom...
    "Az elobbiekhez meg csak annyit, hogy nem minden halozatban kell Smartcardra ill. tavoli eleresre szamitani."
  • Zoldalma #412
    Vegigidezem Neked a beszelgetes folyamatat, haaatha leesik, hogy semmi ertelme ebben az esetben sshrol meg vpnrol beszelni:
    1.Z:"Az elobbiekhez meg csak annyit, hogy nem minden halozatban kell Smartcardra ill. tavoli eleresre szamitani. Van konyveloiroda ahol eszuk agaban sincs hazavinni kis talicskaban a melojukat h otthon felvigyek a szamlakat..."

    2.G:"Aha, ez kb egy 2 perces munka, hogy egy vpn-t beállits (ha csak közepes biztonsági szint is elég)... :)
    A vpn jó teljes hálózatok, de akár 2 gép összekapcsolásásra is...
    Na de azért csak-csak szép óvatosan visszajutunk, hogy mégiscsak az ssh lesz ám a távoli elérés alternativája... :))"

    3.Z:"Mondom, h nem kell nekik tavoli eleres...nem viszi haza a rakas szamlat potkocsin....."

    4:G:"Mivan? Én csak azt mondtam, hogy amit az ssh tud, azt a vpn is tudja, csak még sokkal többet is... Hogy most van olyan cég aki nem akarja elérni a benti gépét/hálózatát?"

    Remelem igy mar igazan leesik....ha most sem...

    Igen, van meg most is olyan ceg aki nem akarja hazavinni a halozatat....lehet h ott Pesten, ahol Te dolgozol, az emberek szivesen dolgoznak a nap 24 orajaban, itt viszont videken (pestiesen FALUN) az emberek szeretik a pihenoidot massal tolteni, es nem all szandekukban a ceg adatait hazacipelni h otthon folytassak.
    Jelen esetben konyveloirodarol tudok Neked beszelni....majd egy nagyobb ceg havi mozgasat megnezed, valamint a hozza kapcsolodo anyagokat, aztan rajossz, hogy mirol beszelek. Es akkor meg csak 1 ceg, egy kisebb iroda is elvan jo 100as nagysagrendu cegekkel...
  • Zoldalma #410
    "Aha, ez kb egy 2 perces munka, hogy egy vpn-t beállits (ha csak közepes biztonsági szint is elég)... :)
    A vpn jó teljes hálózatok, de akár 2 gép összekapcsolásásra is...
    Na de azért csak-csak szép óvatosan visszajutunk, hogy mégiscsak az ssh lesz ám a távoli elérés alternativája... :))"

    Te nem lehetsz ennyire sik.....
    Mondom, h nem kell nekik tavoli eleres...nem viszi haza a rakas szamlat potkocsin.....

    "Nincs kedved ezt a gondolatodat feldobni egy biztonsági listára? Biztos ők is szivesen nevetnek egy nagyot rajta... :))"

    Veletlenul sem vetted eszre h poen szinten ment....
    Neked kellene tobb Humor 1-et nezned...
  • Zoldalma #407
    Egyik HUPos cikkhez jelent meg egy hozzaszolas ami a hibajelentesek "megbizhatosagat" tukrozi:

    "Aki ezt a hülyeséget használható adatnak veszi, használjon Debian SID-et. Arra egyetlen hibajelentés sem készült."
  • Zoldalma #405
    "Ezt úgy hivják local DoS vulnerability és ezek szerint az álatalad használd daemon-ban van... "

    Nema', komolyan? :o))) Eh, akkor biztos a linux/bsd kliensekben is benne van, mert azok nem fektetik ki...
  • Zoldalma #404
    Nagyon erdekes szamomra hogy ezzel jossz egybol.
    Kerdezted mi a bajunk a puttyval. En valaszoltam ertelmesen, erre Te egybol visszatamadsz, merthogy az sshd igy meg ugy.....
    Neha kicsit olvassal is.


    Az elobbiekhez meg csak annyit, hogy nem minden halozatban kell Smartcardra ill. tavoli eleresre szamitani. Van konyveloiroda ahol eszuk agaban sincs hazavinni kis talicskaban a melojukat h otthon felvigyek a szamlakat...
  • Zoldalma #402
    De szemezgess belole batran:
    http://chronos.cs.msu.su/ssh/PuTTY/wishlist.html