Tűzfal HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊)))))
De a nevem rosszul írtad!😞
LoCk
Greko!

Köszonöm szépen a segítséget!

Örök hála. Jövök egy sörrel! 😊

LoCk

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

Laza
Hello arcok..

En most Outpost Pro 2.0.240-est hasznok...
Ez allitolag kirr, de nekem fura, hogy egy deka riasztas sem jon tamadasrol 😊))
Egyebkent tudja valaki, hol lehet ebben letiltani a net send jellegu message boxokat?
sztem ez egy dekat sem ved jelenlegi allapotaban 😊)))

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Sapandi
De, összekevertem, azóta rájöttem.

Minden nagy dolog úgy kezdődött, hogy egy \"marha\" elkezdte csinálni!

Használd ezt a progit: CWShredder 1.47.3
LoCk
Hi all!

Valaki plz. segitsen!

Az egyik ismerosom, arra panaszkodott, hogy, amikor az Internet Explorer-t elinditja, mindig valami idiota search page jon be.

Na en feltelepitettem neki a spybot progit, de az sem tudta kiszedni, próbáltam a registry-bol kiszedni, de akkor is inditaskor visszairta magat az oldalt.

Vakali adjon nekem egy oldalcimet, ahonnan olyan progit tudok letolteni, ami tenylegesen letudja szedni ezt az atkozott kezdo search page-t!

Elõre is köszönöm!

LoCk

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

Harder
... és szerinted az az ID, amit említesz, minek az azonosítója? 😊 Nem az IP-vel kevered?
Az ID önmagában csak egy fogalom, lehet bármilyen karaktersorozat.

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Sapandi
Egyik nap netezés közben váratlanul egy hibaüzenettel leállt a Zone Alarmom. Ijedtemben gyorsan bontottam a vonalat. Másnap kaptam egy fura levelet egy külfölditõl, hogy " Your ID is (pár betû). Thanks!" Lehet, hogy nincs összefüggés a kettõ közt, de ha mégis, akkor lehet, hogy hívatlan vendégem volt? Én eddig úgy tudtam, hogy az ID számokból áll... meg hogy a ZA lefedi a portokat és kívülrõl láthatatlanok... Ha mégis az az azonosítóm, mire megy vele? Vagy csak ezzel akarta jelezni, hogy átjutott a ZA-on? Vagy csak rémeket látok?!-

Minden nagy dolog úgy kezdődött, hogy egy \"marha\" elkezdte csinálni!

PetruZ
Hát most már felrakom én is ezt az új 4-est és kipróbázom. Persze elõtte csinálok egy 2.1.5 exportot, hogy legyen mit visszaállítani. 😊
Harder
Én is ezért írtam a #66-t és #68-t 😄

CSOCSO
ez jo csak nekem 4 es van es semmi ilyet nem talalok
PetruZ
Nálam ezek vannak (Kerio 2.1.5):
-UDP out, TCP out, mind engedve
-UDP in, TCP in csak arra a lokális portra, amit a DC++-ban beállítottál alapértelemezettnek (alapban 2000), a többi tiltva
-ICMP in/out a következõk szerint:
--engedve: 3 in/out, 11 in, 5 in, 8 out
--tiltva: 0 in, 8 in, 4 in, 11 out
(a számok a különféle ICMP parancsokat jelentik, a "set ICMP" gombbal tudod beállítani)
PetruZ
Huhh, az új 4.x-bõl csak valamelyik korai bétát láttam, ott úgy emlékszem, a programoknál (avgy valamelyik fülön) volt egy olyan gomb, hogy "new rule", a felbukkanó ablakon meg egy advanced és ott voltak eldugva.
CSOCSO
KERIO HELP!!! ha felmegyek dc re a user Listak kurvara nem jonnek le csak ha kikapcsolom😞((((( nemtudjatok mi lehet a baj? mert en nemtom felfogni..

vannak am kerdeseim is😊
az biztos jo ha az IGMP le van tiltva????
es a Other ICMP is le van tiltva
Rigley
Errol mi a velemeny > Look 'n' Stop

LINK

dddstudio.tk

Harder
Akkor légyszi mondd meg hogy hol van ez a rész benne, mert én már hajam téptem de nem találtam 😊

CSOCSO
en is keriot hasznalok csak eppen az elobb letiltottam a vezerlopultot😊 loal..
amugy ha downloads.com on rakerestek a firewall ra akkor a kerio kapta a legjobb szavazatokat...

zonealarmbol elegem van...
PetruZ
A részletes beállítás végülis benne van, csak annyira jól eldugva, hogy aki 2.1.5-rõl jön, annak teljesen fapados. Én is maradtam a réginél, az legalább tiszta és egyértelmû. 😊
Harder
Szvsz igen. Az újból kihagytak pár dolgot amire pedig szükség lenne (pl. szabályok részletes beállítása), és felvettek olyan funkciókat, melyek közel sem olyan fontosak (szerintem)

mé ez jobb mint az ujabb?

Harder
Kerio, de ne az új 4.x-eset tedd fel, hanem a régebbi 2.1.5-t

rushman
nálam a kerio problémásan ment, a sygate meg lefagyasztotta a rendszert...

én a ZoneAlarm-ra esküszöm

hali melyik a jobb tûzfal?
Kerio
McAfee
ZoneAlarm
Sygate

comet
Én személyesen -j DROP ajánlom...

legjobb tuzfal :>>>>>

Inkább maradok az Outpost-nál.A Kerio nekem túl bonyolult.Az Outpost legalább magyarul van.
Harder
Akkor te alapban vmit nagyon elállítasz 😊
Amúgy meg keresd meg a szabályok között a 22-es portra vonatkozó engedélyt (feltételezem tud ilyen a tûzfalad, ha nem - cseréld le), és szedd ki vagy tedd át tiltása.
Ja meg nézd meg, hogy esetleg nem fut-e vmi programod, mely igényli ezt a 22-es nyitott portot (több tûzfal is install alatt/után feltérképezi a gépedet és a biztonságosnak ítélt programokat magától kiengedi - lehet hogy ez a 22-esre vonatkozó szabály is így került bele).

Amúgy meg: használj Kerio-t, az legalább nem enged ki minden vackot, csak ha te is akarod 😄

Több tûzfallal is próbáltam,de tesztelésnél midig ezt az eredményt kapom:
Service:SSH
Ports:22
Status😮pen
Additional Information:Secure Shell, a encrypted type of Telnet.
If misconfigured it can allow for brute-force attacks on your administration account.

Jelenleg a McAfee Personal Firewall Plus 2004-et használom.
Megoldás??
rushman
vírusírtónak jó a NAV (szerintem) bár ugye nem ingyenes

rushman
ZoneAlarm
Kerio Personal Firewall 4

Mind ingyenes tûzfal, de van még a Sygatenek, azt is dícsérik, bár nálam fagyasztotta a Windowst.

sziasztok ingyenes tõzfalat keresek ami olyan jó vagy job mint a Norton internet security
ja és valami vírusírtót is ajánlonátok ami ingyenes(bocs tudom nem itt kellet volna)
Köszi

rushman
Te legalább bevallod!

HijackThis töltsd le!

Katt a scanra, jelöld be az összes 01-est, majd katt fixcheked-re.

aztán menj a windows mappába, majd keress egy sytem(vagy system32).reg fájlt (lehet hogy teljesen más a neve, de a kiterjesztése *.reg, nézd meg notepaddal, milyen beállításokat végez). Vagy töröld a (regedit) HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run (vagy RunOnce,RunServices,RunServicesOnce) kulcsnál töröld az erre a *.reg fájlra mutató bejegyzést.

lck
Kár. Az igazság az hogy Sygate Personal Firewall-t használok. Egyébként tökéletes, de kb. 2 hónapja nem frissíti a "Signature file"-t (5.5.3003) gondolom észrevette hogy crack-elt.
PetruZ
Szerintem ingyenes Windows-os szerver (akármilyen) tûzfal nincs, csak a kliensverziók némelyikét tették "personal use only" státuszba.
rushman
Használ valaki BlackICE -t?

lck
Server 2003 alá tudtok ingyenes tûzfalat, ami Netrõl állandóan frissül? Sajnos Kerio nem fut rajta.
rushman
1 ; igen
2 ; ZoneAlarm

Az Agnitum Outpost Firewall Pro v2.0.238 nem jó?
Használja vki?
Harder
1.) igen
2.) kerio

fm
én még sosem használtam tûzfalat. ezért a kérdésem az lenne,hogy érdemes lenne-e feltennnem egyet? melyiket/milyet? thx

PetruZ
A ZA (és más tûzfal se nagyon) pl. nem képes megvédeni az RPC bug-tól (amire a Blaster és tsai épülnek), szóval elõbb szedd le a szükséges security patch-eket, hálókábel kihúz, XP újratelepít, patch-ek fel, tûzfal fel, hálókábel visszadug. Ha csak egy géped van otthon, tiltsd le a Server, Workstation, Network DDE, Clipbook, Remote Registry, Routing And Remote Access, SSDP Discovery, TCP/IP NetBios Helper, Telnet, Terminal Services, Upload Manager, Webclient szolgáltatásokat, a NetBios Over TCP/IP-t (network - advanced), a Remote Display-t (settings -display), meg még pár apróságot, ami már gépfüggõ is lehet. Ha tudsz angolul, nézd meg ezt az oldalt is: http://www.blackviper.com
Frank99
akkó' ott valami komoly gond van.

nem xar a hálókártyád????

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Sziasztok.
Van 1 elég nagy problémám.
Bármilyen tüzfalat teszek fel 1 semm müködik, mind hiba miatt elszáll, már vagy 3at probáltam.
Tud vki segiteni.
(nembizok az emberekben tüzfal nélkül grr)
Sajnos nem is lesz hang, mivel véletlenszerüen használja a portokat a messenger hangkapcsolatnál, Ha nem kell kép, akkor térj át más hangkommunikációs szoftverre, pl spyke, ventrilo.
Vagy amig a messengert használod, addig az XP tüzfalát kapcsolod be, és a ZA-t ki.

Harder
Kerio-val biztos megy, sokat használtam ezt a fajta "hangkapcsolatot".

Arthas

Sziasztok! Volna 1 kis gondom a tûzfallal: Messengerrel szeretnék telefonálni, de ha megy a Zone alarm, nincs hang. Hogy lehetne ezt beállítani, ill. milyen tûzfallal menne?

PetruZ
De ezek nem kifejezetten a tûzfal melójába tartoznak és könnyen helyettesíthetõk. A spamszûrést nálam a szerveroldali mail dispatcher elõre elvégzi (TheBat rullah! 😊 ), trace-olni parancssorból is tudsz (tracert), hirdetésblokkolásra van millió alternatíva (én mostanában az AdsGone-t preferálom, de a Naviscope is nagyon jó), a cookieszûrést meg az IE is el tudja végezni önmagában (Options - Privacy). A gépemen egyáltalán nem akasztja meg a boot-olást (XP Prof, XP 1700+, 256 DDR266). 😊 Futás közbeni memóriafoglalása 4 mega körül van, a CPU terhelése meg sem rezdül (nulla). Mi a probléma? 😉

A 3.x, 4.x verziók bétáival jártam én is így, és szvsz használhatatlanabb is lett (alig lehet rajta kiigazodni), ezért maradtan a 2.15-nél.
Harder
Nekem az pont nem tetszett, szerintem olyan funkciókkal bõvítették, amire kisebb szükség volt, és olyanokat vettek ki belõle, amiért pont megszerettem ezt a tûzfalat. 😞

PetruZ
Pfff. 😊 Mi az, hogy keveset tud? Mindent tud, amit egy szoftveres tûzfalnak kell, az már csak hab a tortán, hogy ezen felül baromi aprólékosan be tudsz szabályozni rajta mindent. Ja, és nálam semmit nem eszik 😊

Egyébként én is a 2.15-öt használom, a 3.x, 4.x verziókból csak a bétákat próbálgattam, de voltak gondjaim velük, így visszatértem a stabil régihez.
Maffya
Feltettem a KERIO PERSONAL FIREWALL 4.0.10.-ot tényleg fasza kis tüzfal.

Harder
Szerintem meg bõven elég a tudása, és amit tud, azt nagyon jól csinálja 😊 Én nem rajongok az olyan "mindentegybegyúrunk" programokért, jobb szeretem az 1-1 feladatra kihegyezett cuccokat.
a kerio nálam 7.3MB-t eszik, ennyit bõven megér.