1586
Tűzfal
-
#386 használj agnitum outpost-ot.
leírás: http://longstuff.dcinfo.org/Security.html
próbát megér! -
_Vegeta_ #385 Lenne egy nagy tuzfal problemam.
Szoval ADSL-es GEP "A" (szerver)
GEP "B" (Kliens)
crosslink kabelen halokartyaval osszekotve A es B. Az istennek nem akart menni se a halo se a net B-n. A se latta B megosztott mappait, de pingelni mind2 tudta a masikat. (általaban)
Tuzfal kikapcs, minden mukodik. Tuzfal bekapcs, semmise mukodik. Tuzfal: legfrissebb KERIO.
(itt jegyeznem meg h a kerio eddig nagyon faszasan mukodott, problema nem volt vele csak h belassitja a gepet)
Szoval Kerio le a geprol. Sygate fel. (szerverre csak)
Vhogy engedelyeztem h B lassa A internetkapcsolatat es a halozatot is. Mukodott is szepen, aztan B-t kikapcsoltuk es hirtelen megszakadt az ADSL kapcsolat.
Most ott tartok h tuzfal kikapcs, mer ez igy nem mukodok h allandoan szetkapcsol a net.
Kerdes: Tud vki egy normalisan mukodo tuzfalat ? Vagy megmondana h mi lehet a gond ?
ZA-t ne is ajanljatok mert attol lefagy a gepem. :)
Valaki tudna segitgeni ? :((( -
#384 Igazából ott dől el a kérdés, hogy akinek lövése sincs az egészhez, az is húzhat fel Kerio-t, de olyan lyukas lesz a gépe, mintha fent sem lenne, ugyanakkor egy alap ZA már elég jó védelmet nyújt neki anélkül, hogy értenie kellene hozzá.
Nekem pl. nagyon aprólékosan be van lőve a Kerio-m (a 2.1.4 óta "hurcolom" magammal a bevált beállítások 90%-át :) ) és minden csudaszépen működik vele, sohasem volt bajom aktív/passzív/lowid marhaságokkal (ha meg volt, akkor beszabályoztam), de nemrég járt nálam egy gép, "takarításon" és újólag inkább ZA-t tettem fel. Jogászhallgató lányok kolis gépe volt, állandó net-használatra, szóval inkább úgy döntöttem, jobb a békesség. :)
-
#383 ITT keress rá ! -
#382 Hello!most vagyok itt először és lenne egy problémám!
Én már használtam egy csomó minden-t.többek közt zone alarm-ot is és kezdőknek jo sztem.Most norton personal 2004 van fenn csak az a bibi hogy trial-os tud valaki vmi oldalt vagy esetleg reg kódot hozzá??? -
Cill #381 Sziaszok.
A ZA és a keiro "vitához" szeretnék hozzászolni:)
Szóval, nekem Zonealarmom volt, és tulajdonképpen meg is voltam vele elégedve- kezdő szinten- míg bizonyos weblapokat nem nyitott meg a netem. Ennek a fórumnak a hatására lecseréltem keiro-ra a tűzfalamat, és láss csodát, bejön minden weblap:) Na meg az sem elhanyagolható, hogy valóban több beállítási lehetősség és infót tud meg az ember a keironál, mint a ZA-nál. Szóval, én asszem maradok a keironál:)
De tény, ahány ember, annyi tűzfal, ami az egyiknél bejön, az a másiknál nem biztos:)
Ennyi
Sziasztok
Cill -
Erron #380 sziasztok!
windows sp2-es tűzfalat használok, és le kellene tiltanom egy bizonyos portot, de nem tudom hogy hol kell. mert csak a kivételeket tudom beállítani. tudna valaki segíteni nekem? -
#379 Nem akarom túlmagyarázni csak az zavar, hogy hülyeségnek tituláltad azt, hogy a Keiro 4.xx verzióból bizonyos embereken lefogja a gépet.
Ez engem zavart egyrészt mert itt a fórumon is többen panaszkodtak erre másrészt a haverom is ezért nem találom jogosnak a leszólásod.
Amúgy nem ezért fogok a tiszának menni, de azért felcseszte az agyam. -
#378 Nagy tévedés! Azt irtam, hogy erről a bizonyos 1 dologról alkotott véleményed az én véleményem szerint hülyeség és nem azt hogy Te hülye vagy. Ezt nem is mondhattam hiszen nem ismerlek. ( Csak a #369-es hozzászólásodat.) Ezt a megállapításomat a Kerio 2.x és a 4.x hónapokon át való folyamatos használatára alapoztam. Mindezt megerősítette PetruZ hozzászólása is, burkoltabb formábam. ( PetruZ közismert az SG fórumon mértéktartó és szakszerű hozzászólásairól.) A NET a világ legjobb dolga a számomra. Mivel itt az emberek mindenféle egyéb kötöttség és következnény nélkül mondhatják ki véleményüket, ami a való világban egyébként nem mindíg hasznos. Emiatt nem is szabad úgy kezelni öket mint az életben. Ha a fentiekben leírtak ellenére még mindíg hargaszol rám, akkor elnézést kérek érte. -
#377 Na ennyit a netről. Beírok egy véleményt és lehülyéznek.
Gratulálok! Remélem az új évben majd visszaolvasol és hiszel másoknak! -
#376 A 4.1.0 verzióval többeknél voltak ilyen gondok (pl. nálam is), de a 4.0.16 gond nélkül fut és egyáltalán nem fogja a gépet. Azért a 2.xx-szel csak csínján bánjatok, mert a 2.0.14-es verzió biztonsági lyukat tartalmaz, bár a 2.0.15-ben ezt kijavították. Eleinte én is idegenkedtem a 4.x-től (főleg a botrányos 3.x és korai 4.x béták miatt), de szerintem ezek az újak már jobbak, mint a régi. Mindaz benne van, ami a 2.x-ben, de jobb elrendezésben és valamivel jobban kedvez a tűzfalakhoz nem értőknek (bár én igazából nekik nem ajánlom a Kerio-t, inkább ott a ZA helyette), de aki a régi 2.x-es packet filter-en nőtt fel, az is megtalálja a számítását (sőt, még valamivel többet is).
-
#375 Aszontad soha nem volt -
#374 Nem . -
#373 Hülyeség. Négyes esetleg mimimálisan terheli jobban a procit mint a 2-es. ( Én semmit sem vettem észre. ) SZVSZ nem is kell túl sokat konfigurálgatni alapbeállításban, úgy is fog mindent. Csak azt kell beállítani ha egy program ki akar menni a netre - mehet -e. Azt is csak 1x. Gondolom ez az újabb jobb is, mert a rég hibáit is javították benne.
Van egy két egyéb beállítható funkció pluszban, de ezek elég egyértelműek - le is tilthatók. ( WEB-szűrés; egy program másikat indíthat-e ) -
#372 Volt hiszen nem mondanám, hogy nem tetszik. -
sirdond #371 Az okoz vmi galibát ha a Trojan Hunter 4.0 és a panda együtt fut a gépemen? -
#370 Ha sosem volt 4.x.x-ed, honnan tudod, hogy milyen ? :)) Amúgy abszolút egyszerű, és szép is .
A hiba az ő készülékében volt . -
#369 Nekem soha nem volt 4.xx mert nem is tetszik a 2.xx egyszerűbb kinézetű nekem szimpibb. Ide írták egyesek és egyik haveromnak is fullon hajtotta a prociját. -
#368 Milyen esetekben, mert én egyáltalán nem tapasztaltam, hogy kicsit is lefogná a gépet
Sőt, azért szeretem, mert közel sem olyan gépigényes, mint pl. a ZA, vagy Outpost . -
#367 http://www.rettesoft.hu/
Itt van letölthető Keiro és kézikönyv is hozzá! -
#366 A 2.xx verziók jobbak mert az újabbak már lefoghatják a gépet bizonyos esetekben.
A beállításnál azt kell csinálni amit tuvok mondott. Elvetni Deny és ha többször is jelentkezik akkor kipipálni az ablakban a négyzetet és többször nem ugrik fel. Ha nem menne ezek után a net akkot a szabályok között kikeresed és átváltod engedélyezésre.
Van magyar nyelvű kézikönyve is amit a netről szedtem le és pár oldalas mindent érthetően leír én is onnan tanultam meg. -
sirdond #365 ok kösz, sokat segítettél!
-
#364 ha netre komminukál valami, automatikusan megkérdi
változtatni pedig a hálózatbiztonságnál tudod, kattintgass a jelre (? ,X, pipa) -
sirdond #363 ok, nekem is magyar tényleg :)
és ha mondjuk engedéjezni akarok egy program forgalmát, mondjuk dc++ vagy diablo2 akkor azt hol állítsam be? -
#362 kerio.com
automatikusan a magyart tölti le -
sirdond #361 köszönöm a segítségeidet.
neked magyar a kerio? ha igen akkor honnan töltötted le? -
#360 Hát ahogy gondolod . -
#359 Azt a verziót nem ismerem .
Nézd meg mi akar kimenni, írja az ablakban, meg ki is lehet (gondolom) pipálni, hogy ne kérdezze többször, de mondom, azt a verziót nem ismerem . -
sirdond #358 rárakjam akkor a 4.* verzsönt?
-
sirdond #357 a cuccokat megkaptam -
sirdond #356 keironak a 2.14es angol verzióját töltöttem le az jó, vagy 4.* verziót rakjam fel?
amikor elindítom mindig kiír vmi olyet hogy outgoing connection alert
és kiírja az adatokat meg hogy válasszak deny vagy permit
de bármelyikre kattintok utána megint megjelenik
most mit csináljk? -
#355 Privben elküldtem a cuccokat .
Kerio-ban a Rendszerbiztonság modult tiltsd le elsőnek, az nem kell .
Hálózatbiztonság egyértelmű, kérdőjel, pipa, vagy X, amit kell engedsz, mást ne, kérdezni fogja mindig .
Áttekintés, és Naplózás menü nem érdekes, ha találsz benne valamit amit át akarsz állítani, akkor tedd, amúgy maradhat .
Webszűrés: engedélyezve legyen, reklámok blokkolása kell, popupot majd látod, én kilőttem, és ctrl-t kell nyomni, ha valami nem jön be, pedig kéne . Alatta Webtartalom, nem kell pipa sehová, csak ha neked valamelyik szimpi .
Adatvédelem fül: csak az idegen sütiket tiltsd, mást ne, mert sok cookie kell egyes védett / loginos helyekre, mint sg is .
Előzmények nyomonkövetésének tiltása pipa, személyes infóhoz nem kell, különben megintcsak nem tudsz bejelentkezni 1-2 helyre .
Lényegben ennyi a fontos, többit majd kitapasztalod, ha valami nem megy, próbálok segíteni . -
sirdond #354 ja már fennt van mindlettő
elküldöd akkor a passot meg a usernevet?
írd le azt is mivel kezdjem a beállításokat -
#353 leszedted, felraktad, vagy hogy állsz ? -
sirdond #352 na akkor segítesz nekem beállítani a kerio-t tuvok? -
sirdond #351 és nmelyik a jobb?
nod32 vagy panda?
nekem nod32-höz volt régen törésem és nem kellet újratelípeteni mindig, meg frissítette is magát.
nem próbáltam még ki,mert nagyon fáradt voltam felrakni.
-
#350 Tökéletes, gondolom azóta ki is próbáltad, ha tetszik, küldök kulcsot hozzá, úgy nem lesz 30 napos, és update-eli is magát mindig . -
#349 Én a Keirhoz a NOD32-t használom. Egy hónapig ingyenes és mindig újratelepítem. -
Bakka #348 Kossz az infot!
Igyekszem kitapasztalni...!
Volt egy masik kerdes is:
Ha pl. azt logolja a ZA, hogy
Source IP: 145.236.77.55:4383
Source DNS: line-77-55.dial.matav.net
akkor tenyleg be akar torni valaki, probalkozik???
-
sirdond #347 megvan:
2.05.05
ez jó lesz?