1586
Tűzfal
-
"...de ha valamihez nem értesz kár használni mert csak több kárt okozhat."
Ez rád is ugyanúgy vonatkozik.
Az igaz, hogy az XP tűzfala véd (valamennyire...) a külső támadások ellen, de kifelé.... hogy Szalacsit idézzem: "az ellen nem véd..."
És még mielőtt félreértés lenne, az XPAntiSpy sem... -
Iori: A keirot is tudni kell kezelni ahogy a ZA-t ha az ember nem tudja kezelni akkor sz*rt se ér. Ha nem enged ki elegendő dolgot akkor a lenti hiba lesz legyen az Keiro vagy ZA ha meg sok mindent kienged akkor meg minek a tűzfal.
Javaslom a winxp beépített tűzfalát azt nem lehet elcseszni. Ha pedig utánnaolvasol az adott témának akkor használhatsz bonyolultabbat is. Sajna ez ilyen és ne vedd leszólásnak, de ha valamihez nem értesz kár használni mert csak több kárt okozhat. -
Aspyrin #424 Pedig a za a legegyszerűbben kezelhető tűzfal, jómagam is azt használom évek óta. Az indexnek sztem nincs köze hozzá, sosem volt vele gondom. Esetleg próbáld ki a keriot. -
Amikor működik a program, az Overview fülön meg tudod nézni, hogy milyen portokon kommunikál és hogy melyik szerverrel. Ezeket felírod vhová, aztán a Network fülön jobb alul a "Packet filter" gombra böksz, új szabályt (Add) kérsz. Felül adsz neki egy nevet (ez fog megjelenni a filter listában), a Browse gombbal kikeresed a kívánt programot, aztán a három alsó ablakon, plusz bal alul a nyilakkal megfelelően beállítod a szükséges dolgokat. Lehet, hogy több filtert is definiálnod kell majd, attól függ, hogy a program konkrétan mivel dolgozik.
Ha nem megy, írj ide (privátot/mail-t ne, azokat kapásból törlöm!), és megoldjuk vhogy.
-
hellosztok, otthoni netezésre milyen tűzfalat ajánlotok? Vmi olyasmi kéne ami engedi tökéletesen a torrentet,DC++t ill. net játékkor mikor szervert csinálok a gépből akkor is fussson rendesen.
A zonealarmot feltettem, de nem tudom mért nagyon megbénult a netezés ,egyes honlapokra (pl: index) egyáltalán nem enged fel, más honlapokra pedig nagyon sokat tölt. (pedig a mediumon volt a security level)
Előre is thx a segítségeket! -
zintan #421 A 419-es kérdéseimre, ha Valaki hozzáértő tud válaszolni azt megköszönném.
Random!
Nekem nem jelez semmit eccerüen nem enged be.
Tudom, hogy Te a v2.xx használod és az kicsit más, mint a v4.xx
-
A magas osztály azt jelenti, hogy csak a szabállyal rendelkező programokat engedi ki/be. Nekem közepesen van és ilyenkor kérdez amikor valami kommunikálni akar és nincs rá szabály. Az éppen elegendő mert ha valami ki akar menni arról úgyis jelez. -
zintan #419 Sziasztok!
Kerio 4.1.2-t használok.
Van egy netes programom, melyet nem tudok megnyitni,
mivel a Kerió behatolásjelzés/beállítások/magas veszélyességi osztály/részletekben szerepelő: BACKDOOR trojan active silencer-vebex-doly miatt.
Amennyiben a magas veszélyességi osztályt tiltásról engedélyezésre állítom, akkor bejön.
A programot amit már nagyon régóta használok a korábbi tűzfalam a ZA alapban simán beengedte és soha nem kaptam ettöl a progitól lovakat.
A Kerioval sincsen alapjában véve gondom, de nem tudom, hogy kell orvosolni a fenti problémát, mivel a magas veszélyességi osztályt nem akarom engedélyezésre állítani.
A másik kérdésem az lenne, hogy wireless routert használok, és annak is van tűzfala.Amúgy problémamentesen mefér mellette a kerió, de valyon melyiknek mi a szerepe. Egyáltalán szükséges-e mind a kettő.
A wigwam gyors és lassu tüzfal tesztjénél teszteltem, hogy csak a router tüzfala működött, és az eredmény minden port láthatatlan volt.
3.Az 1-es bejelölésénél azonban akármilyen tüzfalat teszek, mindig láthatónak írja ki. Mi ennek az oka? (tudom, ha látható is, nem biztos, hogy nyitva is van !!!)
Előre is köszi a válaszokat. -
_Vegeta_ #418 Nekem 4.0.12volt. De mindenki hasznaljon azt ami neki a legjobban mukodik. ahany gep, annyi rencer. :> -
Nálam csak akkor fagyott ki (bár hosszabb-rövidebb idő után magához tért), amikor a friss verziót rátelepítettem a korábbira (ill. volt pár igen sz*r verzió, pl. az igen rossz emlékű v3.xx béták...). Ez hiba volt. Azóta export settings - uninstall - restart - install új verzió - import settings. Ezzel eddig még semmi bajom sem volt, olyan flottul megy a Kerio, mint a kisangyal.
-
_Vegeta_ #416 En ertek hozza es elegem lett belole. Cerka900am van 512mega rammal es soxor kifagyott a kerio, vacak program. zonealarm szintugy. Nemertem miert nem tudnak egy normalis tuzfalat csinalni. Csak egy prog kene ami a veszelyes portokat szepen letiltja, ill. en is beallithatom h melyik port kell. :) -
Pontosan! Jó a 4.xx verzió csak nagyon ritka esetben lassít a gépen, de akkor nagyon. Haveromnak is belassult, de egy másik 4-es verziót feltéve megoldódott a probléma. -
Valamivel több, mert grafikus csicsákat is kapott és voltak vele zűrök rendesen, de a 4.0.16 nálam tuti jól megy és nincs vele erőforrás gondom. Nálam inkább a víruskergető fogta meg a gépet (az Avast), de amióta AVG-re váltottam, ez jórészt megszűnt.
-
Túróst. :) A Kerio a gépemen folyamatos netezés közben is éppenhogy 0-1% között ketyeg, pedig a #409-ben írt gépnek csak alig duplája (AMD 1700+, 512 DDR266). :) Jó, mondjuk én eleve agyonoptimalizálom a gépeimet, de azért tény, hogy a Kerio-ban (4.0.16-ot használok) most kb. 100-150 tételnyi packet filter van beállítva (ennek kb. fele aktív), plusz fut a system modulja is, és mégsem lassú. Viszont: Kerio-t csak olyan használjon, aki ért is hozzá, mert többet fog szívni vele, mint amennyire hasznára lesz...
-
_Vegeta_ #412 Kerio... bah, eppenhogy nagy a gepigenye. En most outpostot hasznalok. ezzel is van baj, de egyenlore ez tunik a legjobbank. :) -
Kössz.
És mi a helyzet a Kerio 4-es sorozattal? Annak már több az igénye vagy mi? -
Tűzfalnak a kerio 2-es sorozata, illetve virusirtonak a nod32 elég jó. Mindkettő kis erőforrásigényű, de nagyon jó progik. -
Van egy ismerősöm, aki vett egy "ősgépet", kizárólag internetezésre.
A konfig lényege: AMD 900MHz Duron, 96MB SDRAM-al.
A merevlemez úgy került bele, hogy amikor egy másik gépben volt, már volt rá telepítve egy Win2000 és meglepő módon elég jól bírta ez a konfig, még elfogadhatóan gyors is volt a fent melített gépben.
(Mondjuk IE plusz rádióhalgatást Winamp-al egyszerre már nem bírta.)
Aztán amint a srác felment az internetre, természetesen bekapta a Sassert (lsass.exe)...
Aztán mielőtt hozzám fordult volna, egy "nagytudású" haverjához vitte, aki úgy belenyúlt a windows-ba, hogy a gép tetű lassú lett, viszont a Sasser ugyanúgy rajtamaradt...
Még az sem jutott eszébe, hogy előbb biztonsági javítások, meg stb...
Naszóval a Sasser kiirtása nem okozna gondot, de a gépet úgyis újra kell telepíteni, és vagy újra Win2k kerül vissza rá, vagy amit én javasoltam neki, inkább Millennium vagy 98SE, hogy ne legyen megterhelve a gép, de azért tűzfal is kellene rá.
A gép behatárolt lehetőségei miatt az olyan erőforrászabáló tűzfalak, mint pl. a Nortoné kizárva.
Melyik tűzfalat ajánlanátok, ami kis erőforrásigényű, ugyanakkor biztonságosabb, ami erre a gépre megfelelne?
(Csak megjegyzem, volt rajta Sygate, de mielőtt rátelepítettem az SP4-et, ugyanúgy kikapcsolta a Sasser a gépet...) -
Használj Sygate-et. Jobb.
a ZoneAlarm már nem ingyenes, ha jól tudom...
-
Zoli82 #407 Sziasztok!
Magyar nyelvű Zone Alarm tűzfalat keresek. Tud valaki linket ahonnan letölthetek? (Lehetőleg freeware)
-
_Vegeta_ #406 Engedelyezve, persze. De mint az elobb leirtam nem tuzfal hibas, mivel akkor is szetkapcsol ha nincs tuzfal! -
Kerio - Hálózatbiztonság modul - Speciális fül - Átjáró mód engedélyezve van ?? -
Inkább próbálj meg tűzfalat váltani, mert ha jól értettem anélkül megy rendesen. Mi a helyzet az Outpost Firewall-lal? Nézted már esetleg? -
_Vegeta_ #403 Minden amit kell, be van allitva.
Mostmar az orulet kerulget, 2napja idegelem magam ezzel es semmi eredmeny. Lehet nyitok majd topikot hatha tobben tobbre jutunk. -
Átjárók be vannak állítva ?
IP, alháló maszk van ?
Netkapcsolat tulajdonságainál Fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezve van ? -
_Vegeta_ #401 Kozbe mas problemak is felmerultek, ezert nem tudtam valaszolni gyorsan. Sajnos.
Szoval, igyse mukodik a dolog. Ugyanugy kivagja "B" "A"-t. Egyszeruen ha megszakad a kapcsolat, akkor a net lekapcsolodik "A"-n. Es ujra kell csatlakozni, csak ez a bibi.
Proxyval nemleszjo, netmegosztas kell.
Egyebkent koszi h megprobaltal segiteni, de eddig nemjott megoldas. Lehet nyitok egy topicot, hatha reggelre megerkezik a megoldas.
Ja, es cfos progi is fennvan az nem kavarhat be ? -
Huhh, akkor nem egyszeru" a szitu, sorry ennyire nem olvastam vissza (de most pótoltam)
Az biztos, hogy az "A" gépen engedélyezned kell a netmegosztást (ez nem volt számomra egyértelmû, hogy megtörtént-e)
http://www.tutorial.hu/temp/netmegosztas001.png
itt lehet engedélyezni és javaslom a pipákat a képen látható módon beállítani. Az elsõ opciónál szerintem lehet az is gond, hogy mikor kapcsolódik "B", kivágja az "A"-t a netrõl. A 2 üres pipa helyét sem tölteném ki, biztos ami biztos alapon zárd ki hogy a kliens gép bármit is módosítson vagy csináljon.
A másik dolog a tûzfal kérdése: sajnos az újabb kerio-kat nem ismerem, és a sygate-tel nekem nem voltak jó tapasztalataim. Viszont a régebbi kerio-ban volt egy beállítás, amit engedélyezni kellett hogy mûködjön a netmegosztás, szerintem vmi ilyesminek az újabban is kell lennie. Egy képet tudok mutatni mirõl van szó:
http://www.tutorial.hu/temp/netmegosztas002.png
Aztán ami még eszembe jutott, hogy a szolgáltató ezért szerintem nem ludas ... 4 évig axelerom volt, simán ment a netmegosztás kerio-val, alig 1 hónapja vagyok csak tvnet-es.
ja igen, még egy dolog: nem feltétlenül kell netet megosztanod a nõvéred gépével. Ha elég neki a mail, ftp, web stb... akkor egy tökegyszerû alap proxy programot telepítve a saját gépedre is meg lehet oldani, és nincs netmegosztás. A nõvéred gépen mindössze megadott a programokban a saját géped IP-jét mint proxy (ezt persze elõtte tedd fixre, pl. 192.168.1.1) és nagyjából kész is vagy.. mivel írtad, hogy pingelni tudják egymást, szerintem nem lesz gond. A tûzfalban persze engedni kell a proxy programot dolgozni.
Elõnye, hogy sokkal jobban kontrolálható a másik gép netkapcsolata, akár tartalomszûrést, sebességlimitet stb... is beállíthatsz. -
_Vegeta_ #399 Pontosan ugyvan ahogy mondod. Az "A" geptol kapja a netet a "B". Es ha "B"-nel megszakad kapcsolat (kihuzom a kabelt, v restart pl), rogton lekapcsol az "A"-n a net. "B" bekapcsolasakor is hasonlo a helyzet. Ennek igy semmi ertelme, epp arra kene a cucc h noverem barmikor tudjon netelni a sajat gepen ugy h kozbe engem nemzavar, de igy kapcsolgatja a gepet ki-be allandoan megszakad a vonal.
.....
Teljesen tanacstalan vagyok. Ha nem hiddal kotom ossze a ket kapcsolatot "A"n akkor egyszeruen nem megy a net se a halo "B"n, de igy meg allandoan szetkapcsol. Nemertem, nemertem. -
en 2x kapcsolódj 1-1 géppel, hanem A-val kapcsolódj és a B-vel arról "szedd" a netet (netmegosztás van az xp-ben, NAT-os asszem) -
_Vegeta_ #397 axelero, es tudomasom szerint nem lehet ilyet csinalni, megugye haztartason beluli megosztas engedelyezett.
Megyis a net meg minden de csak ugy hogy hiddal ossze van kotve a ket halokari kapcsolata ("A" gepen a dsles halokari a masik halokarival)
Az a gond, h ha megszunik a ket gep kozott a kapcsolat v ujra megy a kapcsolat, a net egyszeruen lekapcsol, es ujra kell kapcsolodni.
Megis mit csinalljak ? -
Nem lehet, hogy a szolgáltatód nem enged netmegosztást ? -
_Vegeta_ #395 NINCS megoldas. Ugyanugy lekapcsol az ADSL, ha ki-be kapcsolodik a B gep. Mi kiba ***** annya lehet ?
Valaki segitsen plzzz.
Szerkesztes: ha kilepek a keriobol, akkoris szakad a vonal. Hol lehet a gond ? -
qisy #394 Heló!
Vki nem ismer egy olyan programot ami rögzíti az egér mozgását és utána magától meg tudja ismételni párszor?
Válaszoljatok sürgősen!
Kössz -
np -
sirdond #392 kösz tuvok -
privben ment a link -
sirdond #390 Hi Tuvok!
felraknád nekem valahova megint a kerio license-t mert új vinyóm van!
előre is kösz! -
_Vegeta_ #389 Koszz, megnezem mind2-t hatha. Aztan jovok halalkodni ha megy. :) -
Kerioban persze -
Hálózatbiztonságnál "Microsoft File and Printer Sharing" bejegyzés minden részét pipáld ki zöldre .