Tűzfal HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szeva!
NIS 2004-et használok(angolt)
Az a gondom, hogy hiába állítgatom, minden vaczak programr arákérdez hogy engedem e vagy sem. Ez elég zavaró, mertvan hogy percenkét 10 szer is kérdezget. Mit állítsak be? Elvileg auto configban mennek a programok.
Másik kérdésem, hogy Emule-val csak alacsony ID-t kapok. Tuti hogy a firewall a hibás, mert ha kikapcs akkor simán megy. Mit kellen átállítanom? Elvileg emule (Premit).
Jah!!! És találok valahol egy NIS2004 konfig leírást? (magyart ha lehet😊)) )
Köszi elõre is!

Remélem nem irtam baromságokat .-)
Szeva!

boss
Ez meg nem eleg, nem a file es nyomtatomegosztassal van a baj, hanem az adminisztrativ megosztasokkal.

boss
Tud valaki torest az INet Shaper progihoz, vagy mondanatok valami egyszeru progit amivel lehet routolni es tud NAT-olni is? es mellesleg ingyenes, vagy van hozza valami ketyere. Azt hiszem a WinRoute az tud ilyesmit, de az egyben tuzfal, meg mittudomen mi, + nekem nem jott be. Nekem valami egyszeru kene mert tuzfalnak ott van a ZoneAlarm. Ja es persze WinXP-re kell ez a progi, tudom hogy a Linux alapbol tamogatja az ilyet, de most ideiglenesen egy XP-t kell beallitanom routernek.
Udv. BaLi
u.i.: #129-nek
olvasd el ezeket, itt megvan hogyan tudod letiltani ezeket a megosztasokat. Ha nem megy irjal.
http://old.opsys.net/?view=fullStory&ID=8
http://snakefoot.fateback.com/tweak/winnt/sharing.html

Sziasztok.Honnan tölthetem le a Kerio 4.0.14-hez a reg kódot.
rushman

jópofa

PetruZ
Tiltsd le a fájl és nyomtatómegosztást a hálózat tulajdonságainál.
Gyadi
Hali szerintetek mit kéne tenni ha így tudok csetelni egy jóakaróval? 😄

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

PetruZ
A kettõ egy és ugyanaz. 😉
tibor16
Köszi, már megoldottam, de nem ezen a módon. A kellékeknél kleszedtem az univerzális hálózati plug&play-t, és kész. Szerintem arra se lesz soha szükség

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Maffya
MEGJELENT a KERIO 4.0.14 Magyarnyelven !!!
Itt letölthetitek:KERIO 4014 Hun

PetruZ
Frissen telepített gépeken aktív az SSDP szolgáltatás (service) és az hagyja nyitva ezt a portot. Nyugodtan tiltsd le, az életben nem lesz rá szükséged.
PetruZ
Ne neki küldj, hanem az IP-t és a tûzfal naplójából kimásolt részeket (ami rá vonatkozik, dátum, óra-perc is legyen benne) küldd el a saját szolgáltatódnak (ha esetleg tudni lehet, akkor a próbálkozó szolgáltatójának is másolatba) és kérd az intézkedést tõlük. Ha valóban támadásra utal a log, akkor akár még rendõrségi feljelentés is lehet a dologból és talán eggyel kevesebb script-kiddie fogja lassítani a netet...
maxtor
valaki felakarja törni a gépem szerencsére a zone alarm blokkolja.De már kezd idegesíteni lehet neki vhogy üzenetet küldeni ha meg van az ip-je?

tibor16
Sziasztok, -kezdek becsavarodni.
A wigwamon ellenõríztem a frissen telepített XP/ZoneAlarm biztonságos voltát, és õszinte megdöbbenésemre az 5000/Universal Plug and Play portot nyitva találta. Reggel óta próbálom megtalálni a megoldást, mármint, hogy ott is láthatatlan legyen a gépem a Net felõl, de eredménytelen. találkozott már valaki ezzel a gonddal? esetleg vmi tipp a megoldásra? Eddig nem volt ilyen problémám, mi az ördögöt tegyek....?????????

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Maffya
Köszike!De idöközbe lemondtam a Keriorol mert valamiért fagyasztotta a gépet, ugyhogy áttértem az Outpost-ra és azota semmi fagyás.Köszimég1x!

Laza
elvileg ez a 4.0.x-es toro van, de nekem nem mukszik a 4.0.11-essel.. 😞

http://cracks.thebugs.ws/pages/K/1.shtml

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Maffya
Az outpost firewall 2.1.292.3816 (307)-hoz tudtok egy müködö törést?

Harder
Ha már megtanultad és megszoktad, akkor biztos nagyon jó! 😊 Én is szívesen áttérnék rá, de ilyen téren elég hülye vagyok, vhogy nem igazán áll rá az agyam 😊

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

comet
😄DDD

jó jó...én linuxot használok mindenre...azért beszélek így.
DE tényleg nem annyira nehéz..

Harder
ááááá, 2 hét? 😊
max ha így gondoltad: 2 hét annak, aki már kiskorában is pingvintejet ivott és vöröskisördög volt a jele oviban 😄

comet
két hét max :]
és utána megkímél sok fáradtságtól 😊

Harder
Én csipázom a linux-t meg minden, de az ilyen "állíts be egy 486-osat debiannal vagy bsd-vel" típusú ajánlatokra mindig csúnyán nézek 😊
Nem azért, mert hülyeség, sõt ... nagyon is jó ötlet, csak épp mintha azt felejtenétek el néha, hogy nem 5 perc egy ilyen rendszert megismerni, megtanulni. Szal amit sugalltok, hogy egy ilyen install pikkpakk megy és kész is és tökegyszerû ... szal ez így nem fair. 😉

comet
szvsz...nem drága egy 486-os gépre felrakni debian linuxot vagy OpenBsd-t és berakni a windowsos géped elé tuzfalnak...talán még az a legjobb ha nem alapbol *nix fut a gépeden 😄

Maffya
Jo is az!!! Én is az Agnitum Outpost Pro-t használom de a 2.0.238-at az magyar.Ez az új ha jol tudom csak angol verzio,neked is???

[HUN]PAStheLoD
wáháhááh

Agnitum Outpost Pro 2.1

serialom is van

mindent elhárít . (néha még többet is akkor rule-kkel kell finomhangolni)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

PetruZ
A ZA Pro viszont fizetõs, vagyis tör... izé, meg kell "venni" 😊, és én valahogy nem bíznám magam egy olyan kiemelt biztonsági funkciójú termékre, amit így "szerzek" be.
Ezért nem értem pl. a #108-as kérdést sem...
Marcell
Szerintem sokan a sima ZoneAlarm tuzfalrol beszeltek es nem a ZoneAlarm Pro (with Web filtering)-rol. Utobbi 100x tobbet tud a sima (ingyenes verzional), megis egyszeru kezelni.

"De attól a pillanattól kezdve, hogy szeretnéd részletesen is beállítani, mely programod, mely portokon, mely protokolon milyen portól milyen portokra mehet, akkor már jönnek a gondok."

Tudtommal a ZoneAlarmban Pro-ban is beallithatod melyik program, melyik protocollon es porton csatlakozhat, melyik cimre (a nap melyik szakaban). Csomo opcioja van, csak talan kicsit eldugva, de igy legalabb nem riasztja el a kezdoket.
Bar szerintem is a Kerio profibb ("manualisabb" es talan nagyobb hozzaertest igenyel), de ahogy eddig EN eszrevettem a ZoneAlarm Pro is tudja mindazokat. (Bar hozzateszem nem probaltam a legfrissebb Kerio-t...)

En mindkettot szeretem es ajanlom, nekem talan a ZA tetszik jobban.

Rushman: A 4.5-os verzioban van Ad, popup, java, cookie, stb., stb. blokkolasi lehetoseg!

Maffya
Kerio 4.013-hoz törést tud valaki ?

comet
most írtam pár javítást a tüzfalam szabályaihoz 😊
(két oldalnál kevesebb iptables lánc lett az eredmény, büszke vagyok 😄 )

rushman
flame mode off

PetruZ: Kössz az ötletet, majd ha kivilágosodik elõttem a ZA homály, ígérem megnézem..

Harder: észérvnek engedek, így annak is, amit írtál

comet: ez így van

Laza
en akkor utaltam meg a ZA-t, mikor teljesen leblokkolta az adatforgalmam... 😊
Eloszor neha fordult elo, hogy nem ment a netforgalom... ezert egy idoben mindig leallitottam, de egyszer ugy beragott, hogy leallitott allapotban sem engedett semmit (csodalkoztam is, hogy mi lehet ez 😊, majd mikor uninstalalltam, minden ment, mint a karikacsapas.. 😊

persze ezt csak igy erdekessegkeppen emlitettem meg 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Harder
rushman: Nem húztál fel, azért nem vagyok én olyan könnyen felidegesíthetõ 😉

A hozzászólásod alapján 100%, hogy te az új, valszeg 3.x vagy 4.x szériát láttad. Én azt megnéztem, káromkodtam egy sort majd gyorsan uninstalláltam 😊 Pedig nagyon vártam, gondoltam ha a 2.x nagyon jó, akkor ezzel sem lesz másképp.

Amiket írtál, arra már comet gyakorlatilag válaszolt, nem igazán lehet mit hozzátenni. Illetve talán annyit, hogy mi valszeg más szempontok alapján keresünk vírusirtót. Amiket elõnynek írtál, nálam azok szinte semmit nem számítanak, mondhatnám hogy huszadrangú kérdések. A tûzfal szerintem egy dologra kell legyen kihegyezve: a lehetõ legjobban védje a gépemet a támadások ellen. Tegye ezt megbízható mûködéssel, jól konfigurálható szabályokkal stb...
Az olyan dolgok, mint pl. popup block meg adblock stb.. engem nem érdekelnek. Azt a "védelem" egy más szintjén, más program alól oldom meg (***errõl majd írok lentebb), szóval ha több helyen is kell/lehet állítgatni, azt nem szeretem.

A ZA is lehet jó program, ha a könnyû telepítést, a pár kattintásos beállítást és a "mindent egybe" megoldásokat kedveli az ember. De attól a pillanattól kezdve, hogy szeretnéd részletesen is beállítani, mely programod, mely portokon, mely protokolon milyen portól milyen portokra mehet, akkor már jönnek a gondok. Ebben viszont már sokkal jobb a Kerio. Többet tud, átláthatóbb és ezáltal itt már könnyebben kezelhetõ. Tény, hogy erre nem lesz elég 5 perc hogy beállítsák az emberek, de van aki inkább áldoz az elején, minthogy szívjon késõbb 😊

Az, hogy a ZA olyan elterjedt, köszönheti nagyrészt a marketingnek, hogy "bárki" fel tudja tenni, még az 1.0-ás 5 perce netezõ Pistike is telepítheti és ha nagyon nem piszkálja el, mûködni fog. Én is volt mikor ezt ajánlottam ismerõsnek, mert tudtam hogy egy Kerio-t az életben nem fog beállítani, olyan szinten van és lesz is (nem érdekli az egész, csak néha netezni akar). De azért általában fórumokon és amúgy is, ha lehet - a Kerio-t "reklámozom", mert megérdemli a szélesebb körû ismertséget. 😊
Ez olyasmi amúgy, mint a "NAV a legjobb, mert a legtöbb teszten jól szerepel". Erre csak annyit mondok, hogy a NAV-nál klasszisokkal jobb vírusirtók vannak, de a NAV-t (illetve Symantec-t) mint sponzor cég termékét egyik újság sem húzhatja le. Vagy pl. ott egy másik eset, mikor vmelyik magyar fórumon volt/van egy tesztsorozat, melynek egyik része inkább NAV reklámnak tûnt mint rendes tesztnek/ismertetõnek. 3 oldalon keresztül szó van a vírusokról stb.. majd a 4. oldalon 1db vírusirtó terméket mutat be: a NAV-t. Ez így nagyon kevés, sok más jó program is van, de mikor a látogató (és itt erõsen gondolok a netet és programokat nem ismerõ felhasználókra) jön és azt látja, hogy "nééémá itt is ezt ajánlják, meg ott is, meg amott is ... na akkó ez a tuti program", az elszomorító. Amúgy még csak a cikkirót sem tudom (és nem is akarom) hibáztatni, mert a fórumban szintén felhozták ezt a dolgot és kaptak is választ: egyedül a Symantec vette a fáradtságot, hogy válaszoljon és egy teljes verziót a programból el is küldjön. Melyik cikkiró/újság/portál húzta volna le ezután a programot vagy írta volna meg, hogy van nála sokkal jobb is..?
De ez megy mindenhol, én épp ezért nem tartom igazán mérvadónak az ilyen-olyan díjakat. 😊

*** = A számítógép védelme nem csak a tûzfalból áll, több program együttes használatával lehet a legjobb "eredményt" elérni. Gondolok itt olyasmire, hogy válasszunk megfelelõ böngészõprogramot, levelezõprogramot, frissítsük az oprendszert, használjunk és frissítsünk rendszeresen vírusirtót stb..
A falra tudok mászni az olyan hozzáállástól, mint amit pl. antijedi is tanusít ebben a topicban (kb 53.-tól érdemes megnézni). antijedi, ha olvasod, nem téged akarlak megbántani csak egyszerûen nem értünk egyet e kérdésben 😉

Nah, kipuffogtam magam 😄

PetruZ
A rendszerindulásos kapcsolódás szerintem attól van, hogy bekapcsolva hagytad az új verziók keresésére vonatkozó opciót (a 2.1.5-ben van ilyen, gondolom, a késõbbiekben is).
A blokkolás lehetõsége szerintem - ebben a zesetben - nem csak internetkapcsolatra, hanem magára a program futtatására vonatkozik (ezt a 2.x nem tudja, de a 3.x-es bétákban már benne volt).
A programok átengedése pedig olyasmi lehet (csak tipp), hogy a program olyan protokollt használ, ami alapból engedélyezve van. A 2.x ezért jobb is, meg rosszabb is egyben: tapasztalatom szerint ha van egy "any program"-os konkrét szabály, az felülbírálja a többit, de ha egy konkrét program tiltása ugyanerre a szabályra elõrébb van a listában, az magasabb prioritású. Lehet, hogy a 4.x-ben is így mûködik?
comet
Azért nem mindegy milyen tûzfalról beszélünk.
Lehet csinálok egy pár tesztet, hogy mennyire jó pár Windowsos tûzfal. Mert ugye most windowsos gagyi tûzfalakró beszélünk és nem egyéb normális, valódi tûzfalakról, amit az ember az internetkapcsolata elé tesz egy router elõtt-után.

rushman
Díjak, amit a ZA kapott elismert külföldi számtech.magazinoktól

rushman
ja és kihagytam a lényeget: amióta ZA-t használok, nem "törtek be", nem jött át semmi, amit nem akartam

UI: najó, az activex-nek hála, átjött egy-pár hijacker, de ez nem tûzfal-kompetencia (sajnos)

rushman
Távol álljon tõlem, hogy kötekedjek veled (nem is volt szándékomban) , valójában viccnek szántam. Mint te is, én is a saját tapasztalatom alapján ítélek (fõleg tûzfal témában).
Ami a kerio mellett szól (hangsúlyozom: nálam), az az, hogy van benne ad-,és popup block, valamint több beállítási lehetõség van. Ami viszont ellene (még mindig: szerintem), hogy kiszámíthatatlan dolgokat mûvel: pl. rendszerinduláskor autómatikusan kapcsolódni akar, olyankor is felkínálja a blokkolás lehetõségét, amikor nem is vagyok kapcsolódva, valamint némely programot csak úgy átenged, pedig kérdésre van állítva. Ez egy pár napos kerio-val "védett" számítógép elõtt töltött tapasztalat. A sygate pedig lefagyasztotta a rendszert, csak ha kiszettem az indítópult listából, csak akkor volt hajlandó elindulni. Ismétlem, attól még jobb lehet mindkettõ, mint a ZA, bár a fentebb említett gondok ZA-nál nem jelentkeztek, nem is beszélve arról a tényrõl, hogy EZT használják a legtöbben (így jogos a következtetés: nagyobb a tesztelési hatékonyság is).

Mégegyszer sajnálom, ha felhúztalak (ha nem, akkor meg azt, ami arra késztetett, hogy ezt írd), csak vicc akart lenni, ezek szerint rossz.

Harder
Nem én rontom, rontja a ZA magának is. A fórum meg arra van, hogy a véleményemet elmondhassam vmirõl (kulturáltan), pláne ha témába vág. És szerintem a ZA felejtõs.
Ha szerinted jobb, írd le miért jobb mint a többi, és majd a fórumot olvasók eldöntik melyiket akarják használni a saját és mások tapasztalatai alapján.

PetruZ
Az UPX egy exe tömörítõ, ami elég jó hatékonysággal dolgozik. Az UPX Scrambler-t nem ismerem, de a neve alapján úgy gondolom, összekeveri a már tömörített fájl tartalmát, megnehezítve a kibontást.
Sapandi
Mi az UPX Scrambler? Mit jelent? Tudja valaki?

Minden nagy dolog úgy kezdődött, hogy egy \"marha\" elkezdte csinálni!

rushman
ZA felejtõs.

má' megint rontod a boltot?

Laza
letoltottem, ki is prosza mindjart 😊

Harder
Van jobb, és az a Kerio.
ZA felejtõs.

Laza
meg nem proszaltam... de a linked eltettem... holnapra... 😊

van ennel jobb tuzfal?! hozzaertok erre eskusznek mostansag ismeroseim kozott...

volt ZoneAlarmom, de az ugy beragta a rendszert, hogy kikapcsolt allapotban sem engedett semmilyen net forgalmat addig, amig nem uninstalaltam 😄

Harder
Nm, mi lett az eredmény?

LoCk
Köszönöm a segítségeteket!

Remélem egyszer viszonozhatom!

Üdv!

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

Laza
koszi

LoCk
Bocsika Greco! 😊

Fasza srac vagy!

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

Harder
Teszteld le a tûzfalad, itt van 13 online biztonsági teszt címe:
http://www.gyik.com/index.php?option=weblinks&Itemid=4&topid=44