Tűzfal HELP
← ElőzőOldal 32 / 32
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ti melyik verzióját használjátok a Kerio-nak? Mert nekem a 4-es an meg, de ezt regisztrálni kell. Melyik ingyenes?
jobb also sarok -> kerio ikonra jobbeger klikk -> ADMINISTRATION -> Advanced... -> ADD... gomb
itt adhatsz hozzá új szabályokat.
vagy ha jobb also sarok -> kerio ikonra jobbeger klikk -> ADMINISTRATION
itt a csúszkát leveszed középre, és egy programot indítasz ami ki akar menni a netre, magától is megkérdezi.
Olyankor vagy 1x engeded/tiltod a dolgot, vagy pedig az ablak alján található (pipás) opciónál szabályt is csinálhatsz egybõl.
itt adhatsz hozzá új szabályokat.
vagy ha jobb also sarok -> kerio ikonra jobbeger klikk -> ADMINISTRATION
itt a csúszkát leveszed középre, és egy programot indítasz ami ki akar menni a netre, magától is megkérdezi.
Olyankor vagy 1x engeded/tiltod a dolgot, vagy pedig az ablak alján található (pipás) opciónál szabályt is csinálhatsz egybõl.
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Azt megtudjátok mondani hogy a kerio tüzfallnál hol tudom azt deállitani hogy melyik program kapcsolodhat a net-re???
Nemtudom de valahogy nekem az az érzésem volt mikor McAffe-t használtam hogy nem biztonságos.A Kerio meg ha jol tudom a McAffe-vel közös fejlesztés.Ezt még nem probáltam mert a Black Ice nálam tutira bejött.De azért felrakom a KERIO-t pár nap mulva elmondom a véleményt.
Black Ice Forever !!!!
Black Ice Forever !!!!
McAfee Personal firewall megy most nálam (ahány ember annyi féle FW :o) )
Nem zabálja a memóriát, nem bonyolúlt a beállítása, szintén lehet vele IP-ket tiltani, tracel stb.
A ZA és BI tûzfalakkal az a gond, hogy pár vírus már próbálkozik a kiiktatásával.
Norton sajnos elszúrta úgy 2 éve a termékeit, iszonyú erõforrásigénye van és nem is megbízható szerintem otthon ne használjátok.
Sygate és Kerio-t nem próbáltam.
Nem zabálja a memóriát, nem bonyolúlt a beállítása, szintén lehet vele IP-ket tiltani, tracel stb.
A ZA és BI tûzfalakkal az a gond, hogy pár vírus már próbálkozik a kiiktatásával.
Norton sajnos elszúrta úgy 2 éve a termékeit, iszonyú erõforrásigénye van és nem is megbízható szerintem otthon ne használjátok.
Sygate és Kerio-t nem próbáltam.
Én Norton firewallt használok, de van egy kis gond. Van egy gép, ami az enyémen keresztül netezik, de akár hogy állítom a tûzfalamat, a másik gép csak akkor tud netezni, ha én disabled-re állítom a tûzfalamat. Vki tudja, mit kéne állítani, hogy védje a gépemet, de a másik gépet is engedje netezni??
Nem pont így, de nagyjából igaz. Régebben inkább a megengedõ szemlélet volt az elterjedtebb (azaz mindent szabad, ami nem tiltott), manapság már minden tûzfal eleve kizáró (rákérdezéses) elven mûködik (minden tiltott, kivéve, ami szabad). A "nem kérdezõ" tûzfalak is jók, csak alapesetben is nyitva hagyhatnak olyan portokat, amelyek felett nagyobb felügyelet kell.
Egyébként a Black Ice-szal az a baj, hogy fizetõs létére picivel kevesebbet tud, mint az ingyenes Kerio (ami pl. szintén tud IP tiltást, még IP maszkra és range-re is)...
Egyébként a Black Ice-szal az a baj, hogy fizetõs létére picivel kevesebbet tud, mint az ingyenes Kerio (ami pl. szintén tud IP tiltást, még IP maszkra és range-re is)...
Én a Black ice tüzfalat ajánlom mindenkinek.!!!! IP cim alapján letilthatsz bárkit és az az életbe nem fug feljutni a gépedre!A másik része a tüzfalas dolgoknak hogy ORIÁSI TÉVEDÉS HOGY AZ A TUTI TÜZFALL AMI NEM KÉRDEZ SEMMIT ! Miért? mert már a háttérben nyitott portokat hagy maga után és SZABADON MÁSZKÁLHAT BÁRKI AZ ILYEN GÉPEN !!!!
DC-vel is használható a tûzfal. Kerio esetén aktívra kell venni, fix portot adni neki és csak ezt engedélyezni. Tökéletesen mûködik. 😊
Sygate Personall Firewall !!!
Egyszerû, semmi gondom vele. Aztmondják a legmodernebb technológia.
Egyszerû, semmi gondom vele. Aztmondják a legmodernebb technológia.
dc mellett nem jó a tûzfal. Olyankor kapcsold ki, vagy ne tölcs dc-röl. /én nem merek dc-t használni/
¥ xfire: kistekila
ZA-ban nem sok mindent kell/lehet beállítani .. 😊 Mi nem megy a beállításoknál? Vagy kiengeded (zöld pipa), vagy letiltod (piros X) vagy kérdésre teszed (kérdõjel)
így van. ha valaki felelõtlen a mai világban... de ne nagyon hangoztassa, mer esetleg valami "kezdõ" azt veszi le belõle, hogy nem kell védeni a gépét.
Egyébként én is Kerio-t használok, még egy szavazat a progira 😊
Az nem baj, ha te felelõtlen vagy, te dolgod. De legalább ne terjeszd a h...séget.
Egyeltalán nincs szopás se játékoknál se másnál, csak be kell állítani a programot (mint ahogy a többi, gépeden lévõt is). Nincs mivel vacakolni, mert 1x beállítod rendesen, aztán max akkor nyúlsz hozzá megint, ha új/netre kimenõ programot akarsz használni. Azzal megint van vagy 1 perc "munka", igaz .. 😉
Egyeltalán nincs szopás se játékoknál se másnál, csak be kell állítani a programot (mint ahogy a többi, gépeden lévõt is). Nincs mivel vacakolni, mert 1x beállítod rendesen, aztán max akkor nyúlsz hozzá megint, ha új/netre kimenõ programot akarsz használni. Azzal megint van vagy 1 perc "munka", igaz .. 😉
bébi. elhelyeztem egy trójait a gyökérkönyvtáradban. NEM fogod megtalálni semmilyen keresõvel. tele vagy nyitott portokkal, és most ki be járkálok a gépeden, amig fel nem rakod újra!!! használni fogsz tûzfalat bazzzmeg???? 😛
semmi értelme tüzfalat használni, 5 éve netezek naponta, és teljesen felesleges
ha szopni akarsz hálozati játékoknál, meg feleslegesen a gép elõtt vacakolni, használj...
ha szopni akarsz hálozati játékoknál, meg feleslegesen a gép elõtt vacakolni, használj...
Ha csak az ingyenes tûzfalakat nézzük, a ZoneAlarm otthoni átlagfelhasználónak tökéletes, nem kell sokat vacakolni vele, egyszerû bekonfigurálni és jó. Az Outpost-nak is van egy tûzfala, azt kevésbé ismerem, de nekem eléggé kevésnek tûnt, viszont többen azt is dícsérik. Én a magam részérõl a Kerio-t használom, bár ennek beállításához már sokkal komolyabb felkészültség szükséges, viszont ezzel maximális kontrolt tudok gyakorolni minden program minden hálózati kapcsolata minden egyes portjának minden iránya felett.
nincs ilyen hogy legjobb, sok jó van, de best of tuti nincs....
← ElőzőOldal 32 / 32