Tűzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mert nekem vmi ingyenes vírusírtó kéne.
How much can you take,before you snap?
az lenne a kérdésem hogy a keironak a 2.* vagy 4.* verzióját töltsem le?
ti melyik vírusírtót ajánljátok a keirohoz?
vki segitene bekonfigurálni úgy hogy nekem is 100% legyen? <#vigyor2>#vigyor2>
How much can you take,before you snap?
Ezeket én nem szoktam kiengedni, fölösleges, csak bejelentkezne a Microfoshoz, és kituggya ...
Másik kérdésre, a ZA-ban (is) ott vannak a programok ikonjai, útvonala, pl. icq.exe az az ICQ, ezt engedd ki ha használni akarod, iexplore.exe a gépeden az Intézõ, ezt nem kell engedni, de explorer.exe-t igen, ha IE-t használsz ...
Amirõl tudod (pl. épp indítod), hogy ki fog netre menni, azt engedd bátran, ami meg csak úgy felugrik, hogy ki akar menni, vagy be akar jönni, azt tiltsd le, de csak 1 alkalommal, és ha minden mûködik tovább rendesen, akkor ha legközelebb megkérdi már véglegesen tiltsd le . Így idõvel kitapasztalod mit kell engedni, mit nem . Lényeg, hogy ami fölösen kommunikál netre, az le legyen tiltva .
Mikor felugrik egy sarga ablak, akkor tenyleg be akarnak torni a rendszerbe? Van, hogy percenkent felugrik akar 2-3, viszont mikor az elobb felcsatlakoztam a netre 44 volt! Tenyleg ilyen brutalis sok tamadas van manapsag vagy csak a progra hülye?
Lenne egy masik kerdesem is: Honnan lehet tudni pl. egy programrol, vagy egy exe-rol, hogy kiengedhetem e a netre? Pl. az iexplorer.exe vagy icq.exe de vannak olyanok amikrol nem tok semmit... Ilyenkor mit kell tenni, hogy ne legyen fennakadas belole ha mondjuk nem engedelyezem!?
thx.
Üdvözlettel: gy?jt?
Szeretném, ha megadnád azt a címet, amelyrõl magyar nyelvû Kerio 4.0.16 programot le lehet tölteni.
Elõre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Üdvözlettel: gy?jt?
1 kérdésem lenne: Milyen ADSL router-t ajánlotok max 12-13 ropiért !?
Ahol venni szeretnék ott ez a két lehetõség van:
Dialcom ADSL router BBR-1400 4port 8300
Planet XRD-401D ADSL/CABLE router 4LAN, 1WAN 12490
Ismeritek ezeket, tudnátok vmelyik ajánlani, vagy vhol máshol mást !?
Fontos lenne amúgy QoS (ha jól mûkszik), de mintha ezekben nem lenne.
Köszi a segítséget.
üdv.
-giz
Mert csak elég arra a gépre tûzfalat tenni amelyik közvetlenül a netre csatlakozik mert azon keresztül megy a másik gép internete is.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
az egyik gép 3247-es portról a másik gép 139-es portjára küldözgetett folyamatosan, ezzel leterhelve a hálót.
Nem tudtam semmi képen letiltani a forgalmat (a fájl és nyomtatómegosztásra mindenképpen szûkség van), próbáltam szûrõszabályokkal is, de a 139-es port mindig le volt terhelve.
Feltelepítettem az Sp2-est mind a 2 gépre, és leszedtem az egyik géprõl a Keiro-t és helyette a Windows tûzfalat kapcsoltam be.
A másik gépen viszont meghagytam a Keiro-t. A forgalom megszûnt. A betörésnaplóba a frissítés elõtt ezek kerültek be:
-ICMP L3retriever Ping,
-NETBIOS SMB SMB_COM_TRANSACTION Max Parameter and Max Count of 0 DOS Attempt
A frissítés után ezek megszûntek.
Tudja valaki hogy ezek mit jelentenek? Vírusirtó volt fent a gépen (nod32,f-prot), nem volt vírusos. Ad sem volt rajta. Egyszerûen passzolom. Tudna valaki egy ötletet mondani, hogy miért kellet feltelepíteni a frissítést mért nem ment sp1 alatt? A beállítások a tûzfalon szerintem jók voltak.
Ja és a tûzfalteszeken 100%-osan átment. Valsze a router miatt(szvsz).
Erron
Az XP tûzfal jó ha kezdõ vagy és nincs kedved nyûglõdni beállításokkal.
2 tûzfal egyszerre fölösleges.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Érdemes-e a xp tûzfala helyett egy másikat használni? Vagy ez a kombináció is megfelelõ?
Erron
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Én is Kerio 4.1.1-et használok. Olyan gondom van vele, hogy Outlookból nem tudok levelet küldeni csak fogadni. Az e-mail fiók beállításainak tesztelésekor azt írja, hogy tesztüzenet küldése sikertelen, a megadott kiszolgáló megtalálható de nem válaszol.
Ha kikapcsolom a tûzfalat mûködik. Próbáltam már a hálózatbiztonság/csomagszûrõ/szûrõszabályok menüben engedélyezni az Outlooknál minden portot mindkét irányba de akkor sem megy.
Ha valaki tudja a megoldást legyenszíves írja meg.
Elõre is köszönöm!
Szerintem prógálgasd. Ha mûködõ net esetén böngészés közben akad egy kérés azt el lehet utasítani. Próbálok keresni configot neked. Én sokat próbálgattam úgy, hogy elõször engedélyeztem majd letiltottam és ha ment a net akkor nem volt gond maradt tiltva. Ad-Aware SE is fusson a gépen, de ha jó lesz a tûzfal nem sok káros dolog juthat be.
Visszaolvasgattam.. de azért megkérdezném, miket kéne engednem a "szokásos" portokon, progikon kívûl, ha 2 gép van a hálózatban, és a tûzfalat a netmegosztó gépre tenném természetesen.
A tûzfal: Kerio 4.1.1!
Esetleg valaki 1 configot is küldhet !?
Tegnap feltettem ZoneAlarm-t, beállítgattam jól(asszem), de 20 perc után leszedtem, semmi sem akart menni, nem látta egymást a két gép, az oldalak sem jöttek be...
Remélem lesz segítõkész ember! Köszi. üdv.
-giz

Amúgy olvass vissza ezen a lapon és okosodsz!
Kellene egy ISDN tûzfal + router, ebbõl mit ajánlanátok?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
ZA is jó volt, bármikor übereli a Symantechet saját tapasztalatom szerint.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Jó rossz? Érdemes használni? Elõre is köszi!

meg amúgy is, ha ennyire távol áll tõled ez a terület, inkább hagyd mert csak bajba sodrod magad. 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Egy kis HELP-re lenne szügségem.Feltelepitettem a Zone Alarm nevü progit.És rendszeressen kiírja,hogy valaki beakar haolni.Az IP cimét is megvan mert kivan írva.Legalábis ha jól értelmezem.Hogyan lehetne figyelmeztetni ,hogy haggya abba?Vagy én hogyan tudnék egy kis borsot törni az orra alá,hogy tudok rolla,hogy probálkozik?Mert kb5 percenként probálkozik.
Amit Te javasolsz, ott a munkahelyi gép végülis egy interneten lévõ címen keresztül kommunikálna? Vagy az a no-ip.com csak egy ilyen keresõ?
Kell egy Real VNC mind a kettõ gépre beállítod milyen portot használjon és a tûzfalon is engedélyezed. Kell egy ingyenes domain ami mindig a te géped ip címére mutat. Én a no-ip.com -on regisztráltam és letöltve egy kliens progit az mindig ellenzõrzi a gépem ip címét. Így bármikor írom be az általam regisztrált domain-t mindig az én gépemre mutat.
Ha jól tudom 5900-as port kell a VNC-nek én a rendszergazdával megbeszéltem, hogy engedjen ki így mûködik a kapcsolat. Érdemes beállítani egy jelszót a kapcsolathoz így nem lehet az, hogy valaki véletlenül felmegy a gépedre és ott garázdálkodik. Jó ha configolásnál ketten állítjátok be a VNC-t és a tûzfalat mert nekem amikor cégtõl csatlakozni akartam a tûzfal otthon nem engedete amikor hazaértem akkor létrehoztam a szabályt, de még így is tökölni kellett. A legjobb ha mindkét gépnél van egy ember.
A kapcsolat akkor stabil ha nincs letöltésed folyamatban. Amikor nekem fut a dc akkor egy idõ után megszakad a kapcsolat és újra kell csatlakoznom.
Hátha tudtok segíteni. Szeretném megoldani, hogy a melóhelyi gépemrõl lássam az otthoni gépemet. Mindkettõn XP fut, az otthoni ADSL-l, a benti LAN tûzfal mögött. Mi a megoldás? Próbálkoztam VPN-t kialakítani az XP lehetõségeit használva, de amikor "tárcsázna" a benti gép leáll a mûvelet. Valószínûleg a céges firewall zavar be, de nem vagyok benne biztos. Azt tudom, hogy csak a 80 portot engedik. Amúgy az IP (amit az ADSL szolgáltató ad - dinamikus) az egész Interneten egyedi? Azaz, ez alapján valóban megtalálja az otthoni gépet? Miért nem tud csatlakozni a benti gépem vajon?
A hiba: 800. Nem lehet létrehozni a VPN kapcsolatot. Vagy a VPN-kiszolgáló nem érhetõ el, vagy a kapcsolat biztonsági paraméterei nincsenek megfelelõen beállítva.
A 21-es TCP FTP portom nyitott!
Elõször Kerio-val, aztán próbából Outpost-tal is.
Mindegyiknél ugyanaz.
Megpróbáltam a portot letiltó szabályt létrehozni, de így is.
A gépem egy Wlan-os belsõ hálózaton van. Lehet hogy ez az oka ennek és nem kell vele foglalkozni?
Vagy tudtok rá valamit?
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
mit kell kikapcsolni, hogy a tûzfal engedje az oldalakhoz tarzozó belépési nekvet és jelszót?
Nekem se bukott meg a Keiro az AuditMyPC-n.
A tûzfal jelezte a próbálkozásokat de nem engedett.
Jó configgal mindent meg lehet védeni én nem ismerem az Outpost-ot a Keirot ismerem az nekem egyszerû és mûködõ védelemnek bizonyult eddig.
... és távol álljon tõlem hogy megbántsalak, de az említett lapok tesztjeit a Kerio tökéletesen, 100%-ra teljesíti. Persze nem default install után néztem meg. 😊 (megjegyzem nálam is 100%-ra teljesített az Outpost)