Tűzfal HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a panda az ingyenes?
mert nekem vmi ingyenes vírusírtó kéne.

How much can you take,before you snap?

Tuvok
ha ezeket rakod tudok segíteni 😊

Tuvok
minél újabbat !
kerio + panda nekem bejött, de izlés kérdése

hello
az lenne a kérdésem hogy a keironak a 2.* vagy 4.* verzióját töltsem le?
ti melyik vírusírtót ajánljátok a keirohoz?
vki segitene bekonfigurálni úgy hogy nekem is 100% legyen? <#vigyor2>

How much can you take,before you snap?

Tuvok
Igaz, jogos, sry <#rolleyes>

PetruZ
Fordítva: az iexplore.exe az IE, a "sima" explorer.exe meg az Intézõ. 😊
Tuvok
Azok a Windows alaphülyeségei, LSA Shell, Windows NT bejelentkezés, Userint bejelentkezõ, Generic Host Process (ebbõl 3 fajta is), Microsoft Internet Sharing, Regszámellenõrzés stb, stb, stb jó hosszan ...
Ezeket én nem szoktam kiengedni, fölösleges, csak bejelentkezne a Microfoshoz, és kituggya ...

Másik kérdésre, a ZA-ban (is) ott vannak a programok ikonjai, útvonala, pl. icq.exe az az ICQ, ezt engedd ki ha használni akarod, iexplore.exe a gépeden az Intézõ, ezt nem kell engedni, de explorer.exe-t igen, ha IE-t használsz ...
Amirõl tudod (pl. épp indítod), hogy ki fog netre menni, azt engedd bátran, ami meg csak úgy felugrik, hogy ki akar menni, vagy be akar jönni, azt tiltsd le, de csak 1 alkalommal, és ha minden mûködik tovább rendesen, akkor ha legközelebb megkérdi már véglegesen tiltsd le . Így idõvel kitapasztalod mit kell engedni, mit nem . Lényeg, hogy ami fölösen kommunikál netre, az le legyen tiltva .

Zone Alarm tuzfalat hasznalok...
Mikor felugrik egy sarga ablak, akkor tenyleg be akarnak torni a rendszerbe? Van, hogy percenkent felugrik akar 2-3, viszont mikor az elobb felcsatlakoztam a netre 44 volt! Tenyleg ilyen brutalis sok tamadas van manapsag vagy csak a progra hülye?
Lenne egy masik kerdesem is: Honnan lehet tudni pl. egy programrol, vagy egy exe-rol, hogy kiengedhetem e a netre? Pl. az iexplorer.exe vagy icq.exe de vannak olyanok amikrol nem tok semmit... Ilyenkor mit kell tenni, hogy ne legyen fennakadas belole ha mondjuk nem engedelyezem!?
thx.

Tuvok
nm

köszönöm!

Üdvözlettel: gy?jt?

Tuvok
elküldtem

Tuvok
monnyad

Szia!

Szeretném, ha megadnád azt a címet, amelyrõl magyar nyelvû Kerio 4.0.16 programot le lehet tölteni.

Elõre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Üdvözlettel: gy?jt?

aki ért a keiro tûzfal beállításaihoz kérem segítsen (fontos)
CSOCSO
keriot fel eve hasznaltam az sem tetszett.. nemtom.. eddig nekem a zonealarm jott be a legjobban!!! sosem zavar.. mindig csinalja a dolgat, tok zsir!!! kaspersky utan vissza is teszem azonnal!!!
CSOCSO
igen.. mindjart torlom.. szerintem uberszar.. es nemtok rendesen FTPzni...
Sziasztok!
1 kérdésem lenne: Milyen ADSL router-t ajánlotok max 12-13 ropiért !?
Ahol venni szeretnék ott ez a két lehetõség van:

Dialcom ADSL router BBR-1400 4port 8300
Planet XRD-401D ADSL/CABLE router 4LAN, 1WAN 12490

Ismeritek ezeket, tudnátok vmelyik ajánlani, vagy vhol máshol mást !?
Fontos lenne amúgy QoS (ha jól mûkszik), de mintha ezekben nem lenne.
Köszi a segítséget.
üdv.
-giz
Switch-en keresztül csatlakoznak a netre. (router->switch->gépek) Azért mert szokott olyan lenni, hogy csatlakozik a hálóhoz még 3-4gép.

Random_
Nem értem, hogy volt ez a háló? Az egyik csatlakozott a netre és megoszottad a másikkal hálón?
Mert csak elég arra a gépre tûzfalat tenni amelyik közvetlenül a netre csatlakozik mert azon keresztül megy a másik gép internete is.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Anno feltettem a Keiro tûzfalat. 2gép volt hálóba kötve. És a következõket csinálta:
az egyik gép 3247-es portról a másik gép 139-es portjára küldözgetett folyamatosan, ezzel leterhelve a hálót.
Nem tudtam semmi képen letiltani a forgalmat (a fájl és nyomtatómegosztásra mindenképpen szûkség van), próbáltam szûrõszabályokkal is, de a 139-es port mindig le volt terhelve.
Feltelepítettem az Sp2-est mind a 2 gépre, és leszedtem az egyik géprõl a Keiro-t és helyette a Windows tûzfalat kapcsoltam be.
A másik gépen viszont meghagytam a Keiro-t. A forgalom megszûnt. A betörésnaplóba a frissítés elõtt ezek kerültek be:
-ICMP L3retriever Ping,
-NETBIOS SMB SMB_COM_TRANSACTION Max Parameter and Max Count of 0 DOS Attempt
A frissítés után ezek megszûntek.
Tudja valaki hogy ezek mit jelentenek? Vírusirtó volt fent a gépen (nod32,f-prot), nem volt vírusos. Ad sem volt rajta. Egyszerûen passzolom. Tudna valaki egy ötletet mondani, hogy miért kellet feltelepíteni a frissítést mért nem ment sp1 alatt? A beállítások a tûzfalon szerintem jók voltak.

Ja és a tûzfalteszeken 100%-osan átment. Valsze a router miatt(szvsz).

Erron

Random_
Sokan azt mondják jó az XP tûzfal szerintem túl keveset kérdez és nekem az gyanús. A Keiro sokkal több jelentést küldött kapcsolódásokról az megnyugtatóbb volt és volt benne egy kódolás ami megakadályozta, hogy átírt megfertõzött alkalmazásunk már engedéllyel kimenjen a netre.
Az XP tûzfal jó ha kezdõ vagy és nincs kedved nyûglõdni beállításokkal.

2 tûzfal egyszerre fölösleges.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nekem van egy Draytek Vigor2200e router/tûzfalam. Továbbá be van kapcsolva az xpsp2 tûzfala is. Lefuttatam a tûzfalteszteket is. Nem talált nyitott portot. Arra lennék kíváncsi hogy ez így mennyire biztonságos (mondjuk levelezés, p2p, web, alkalmazása esetén )?
Érdemes-e a xp tûzfala helyett egy másikat használni? Vagy ez a kombináció is megfelelõ?

Erron

Met
Használ valaki Kaspersky tûzfalat és/vagy Kaspersky anti hackert?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!

Én is Kerio 4.1.1-et használok. Olyan gondom van vele, hogy Outlookból nem tudok levelet küldeni csak fogadni. Az e-mail fiók beállításainak tesztelésekor azt írja, hogy tesztüzenet küldése sikertelen, a megadott kiszolgáló megtalálható de nem válaszol.
Ha kikapcsolom a tûzfalat mûködik. Próbáltam már a hálózatbiztonság/csomagszûrõ/szûrõszabályok menüben engedélyezni az Outlooknál minden portot mindkét irányba de akkor sem megy.
Ha valaki tudja a megoldást legyenszíves írja meg.
Elõre is köszönöm!
Random_
Hát ha ismeretlen ip címrõl akarnak csatlakozni az 90%-ban tiltható.
Szerintem prógálgasd. Ha mûködõ net esetén böngészés közben akad egy kérés azt el lehet utasítani. Próbálok keresni configot neked. Én sokat próbálgattam úgy, hogy elõször engedélyeztem majd letiltottam és ha ment a net akkor nem volt gond maradt tiltva. Ad-Aware SE is fusson a gépen, de ha jó lesz a tûzfal nem sok káros dolog juthat be.

Sziasztok!

Visszaolvasgattam.. de azért megkérdezném, miket kéne engednem a "szokásos" portokon, progikon kívûl, ha 2 gép van a hálózatban, és a tûzfalat a netmegosztó gépre tenném természetesen.
A tûzfal: Kerio 4.1.1!

Esetleg valaki 1 configot is küldhet !?

Tegnap feltettem ZoneAlarm-t, beállítgattam jól(asszem), de 20 perc után leszedtem, semmi sem akart menni, nem látta egymást a két gép, az oldalak sem jöttek be...

Remélem lesz segítõkész ember! Köszi. üdv.
-giz
Random_
Fõlösleges win tûzfal ha van másik is!
Amúgy olvass vissza ezen a lapon és okosodsz!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy az Outpost Firewall 2.5 öt hogy konfiguráljam be? Mert ahogy feltettem azt vettem észre mintha lassabb lenne a NET. Vagy egyáltalán jó ez a tûzfal? Segítsetek lécci! Illetve mégegy kérdés! Ha használok egy tûzfalat, akkor az nem gond a win tûzfal is megy mellette? Elõre is köszi a seítségeteket!
mikike
Hardveres tûzfalakat ismer valaki?
Kellene egy ISDN tûzfal + router, ebbõl mit ajánlanátok?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

fifi
pl ha a freemail.hu-ra mész ott is portscant fogsz tapasztalni, amit uú. fog logolni/IP/...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
Nekem ZA után lett Kerio. És nem is fogom egy ideig lecserélni. Olyan dolgokat mutat, blokkol, amit a ZA simán engedett/ezzel nem szidom/.
ZA is jó volt, bármikor übereli a Symantechet saját tapasztalatom szerint.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Random_
Én jókat a ZA-ról és a Keiro-ról hallottam szerintem a többit nem érdemes próbálgatni mert ez a kettõ elérhetõ ingyenesen és magyarul is. Szvsz ha valami jó és ingyenes akkor kár más dolgot erõltetni. Utoljára az Index-en volt cikk a tûzfalakról és ott is ezeket preferálták, de ha érdekel az McAfee akkor tedd fel configold be és futass le teszteket a neten sok helyen találsz ilyet és azok azonnal kiadják ha nem vagy teljesen védett.

Hali mit tudtok mondani nekem a McAfee Personal FireWall-ról?
Jó rossz? Érdemes használni? Elõre is köszi!
Random_

Random_
Hozz létre egy szabályt ami letiltja a címét. Amúgy nem biztos, hogy ember van a végén. Na és nem biztos, hogy érdemes visszatámadni ha ember van a végén fõleg ha okosabb. Szerintem fölösleges törõdni ilyenekkel próbálkozzon csak ha jó a tûzfal úgyse lesz esélye. Nekem is van ilyen, de letiltom õket és nem is zavarnak.

Harder
Sehogy. Fõleg hogy nem is biztos hogy betörésrõl van szó, valszeg inkább csak egy egyszerû portscan vagy ilyesmi.. Nem is biztos hogy a "betörõ" IP-jét látod .. (lehet proxy, vagy más gépe is)
meg amúgy is, ha ennyire távol áll tõled ez a terület, inkább hagyd mert csak bajba sodrod magad. 😊

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

WOW
HI!
Egy kis HELP-re lenne szügségem.Feltelepitettem a Zone Alarm nevü progit.És rendszeressen kiírja,hogy valaki beakar haolni.Az IP cimét is megvan mert kivan írva.Legalábis ha jól értelmezem.Hogyan lehetne figyelmeztetni ,hogy haggya abba?Vagy én hogyan tudnék egy kis borsot törni az orra alá,hogy tudok rolla,hogy probálkozik?Mert kb5 percenként probálkozik.

Harder
Jah értem, akkor tényleg kéne az a vnc.. 😞

Leginkább fájlmûveletek, illetve programindítások, -leállítások lenne a cél, amiket nem tudok ütemezni.

Harder
Mentol, mire akarod használni így az otthoni gépet? Ezt csak azért kérdezem, mert nem feltétlenül kell olyan megoldást keresned ami a tûzfal miatt problémás (fõleg ha nem lehet beszélni a rendszergazdával).

Random_
A géped IP címét hozzárendelheted egy általad regisztrált bomain-hez pl mentol.no-ip.com és akkor mindig ha csatlakozni akarsz a gépedhez ezt kell beírnod.

Ilyen VNCszerû dolog van alapból is a WinXP-ben, nem is azzal van a gondom, hanem a kapcsolat felépítésével.
Amit Te javasolsz, ott a munkahelyi gép végülis egy interneten lévõ címen keresztül kommunikálna? Vagy az a no-ip.com csak egy ilyen keresõ?

Random_
Én sikeresen csekolom az otthoni gépem rendszeresen úgy mintha elötte ülnék látom az asztalt és mindent amit csinál.

Kell egy Real VNC mind a kettõ gépre beállítod milyen portot használjon és a tûzfalon is engedélyezed. Kell egy ingyenes domain ami mindig a te géped ip címére mutat. Én a no-ip.com -on regisztráltam és letöltve egy kliens progit az mindig ellenzõrzi a gépem ip címét. Így bármikor írom be az általam regisztrált domain-t mindig az én gépemre mutat.

Ha jól tudom 5900-as port kell a VNC-nek én a rendszergazdával megbeszéltem, hogy engedjen ki így mûködik a kapcsolat. Érdemes beállítani egy jelszót a kapcsolathoz így nem lehet az, hogy valaki véletlenül felmegy a gépedre és ott garázdálkodik. Jó ha configolásnál ketten állítjátok be a VNC-t és a tûzfalat mert nekem amikor cégtõl csatlakozni akartam a tûzfal otthon nem engedete amikor hazaértem akkor létrehoztam a szabályt, de még így is tökölni kellett. A legjobb ha mindkét gépnél van egy ember.

A kapcsolat akkor stabil ha nincs letöltésed folyamatban. Amikor nekem fut a dc akkor egy idõ után megszakad a kapcsolat és újra kell csatlakoznom.

Még azt tudom hozzátenni, hogy a céges tûzfal csak a céges proxy felõl érkezõ kéréseket fogadja, és valami NAT-olást végez.

Hi!
Hátha tudtok segíteni. Szeretném megoldani, hogy a melóhelyi gépemrõl lássam az otthoni gépemet. Mindkettõn XP fut, az otthoni ADSL-l, a benti LAN tûzfal mögött. Mi a megoldás? Próbálkoztam VPN-t kialakítani az XP lehetõségeit használva, de amikor "tárcsázna" a benti gép leáll a mûvelet. Valószínûleg a céges firewall zavar be, de nem vagyok benne biztos. Azt tudom, hogy csak a 80 portot engedik. Amúgy az IP (amit az ADSL szolgáltató ad - dinamikus) az egész Interneten egyedi? Azaz, ez alapján valóban megtalálja az otthoni gépet? Miért nem tud csatlakozni a benti gépem vajon?
A hiba: 800. Nem lehet létrehozni a VPN kapcsolatot. Vagy a VPN-kiszolgáló nem érhetõ el, vagy a kapcsolat biztonsági paraméterei nincsenek megfelelõen beállítva.

lck
Kipróbáltam a #283-ban lévõ tûzfalteszteket.

A 21-es TCP FTP portom nyitott!

Elõször Kerio-val, aztán próbából Outpost-tal is.
Mindegyiknél ugyanaz.

Megpróbáltam a portot letiltó szabályt létrehozni, de így is.

A gépem egy Wlan-os belsõ hálózaton van. Lehet hogy ez az oka ennek és nem kell vele foglalkozni?
Vagy tudtok rá valamit?

Hm, megnéztem az összes oldalt. Az AuditMyPc-n csont nélkül átment a zonealarmom, semmi gond vele. Kíváncsi lennék nálad hol bukott meg.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Hi kerio 4.0.16 ot hazsnálok de nem tudom mi az amit fontos hogy kiengedjek, és mia az amit feltétlenül tiltanom kell . Ebbe szeretném a segítségeteket kérni.
mit kell kikapcsolni, hogy a tûzfal engedje az oldalakhoz tarzozó belépési nekvet és jelszót?
Random_
Na ja a rendes beállítás fontos!

Nekem se bukott meg a Keiro az AuditMyPC-n.
A tûzfal jelezte a próbálkozásokat de nem engedett.

Jó configgal mindent meg lehet védeni én nem ismerem az Outpost-ot a Keirot ismerem az nekem egyszerû és mûködõ védelemnek bizonyult eddig.

Harder
Nem feltétlenül, sõt ... egy programot még a hülye is fel tud rakni (klikk-klikk meg next-next), de a beállításhoz (mit-honnan-hova-miért engedünk vagy tiltunk) már vmiféle minimális tudás elkél.

... és távol álljon tõlem hogy megbántsalak, de az említett lapok tesztjeit a Kerio tökéletesen, 100%-ra teljesíti. Persze nem default install után néztem meg. 😊 (megjegyzem nálam is 100%-ra teljesített az Outpost)