1586
Tűzfal
  • psg5
    vagyis amit a firefox is tesz, valamint utólag a spyprogik, és adawer progik írtanak ki, csak a tűzfal eleve megpróbálja kiszűrni?
  • Aspyrin
    Röviden:
    Tűzfal
    Az illetéktelen hálózati hozzáféréseket megakadályozó szoftveres vagy hardveres eszköz, amely a kommunikáció folyamatába beépülve figyeli és szabályozza az átáramló forgalmat.
  • psg5
    Nem értem ezt a tűzfal mizériát, elmagyarázná valaki hogy miben nyújt többet egy tűzfal, mintha a Nod32, Firefox böngésző, Spybot, Ad-aware progikat használnám???
    Komolyan mit tud ezeken kívűl a tűzfal? Azt tudom hogy lassítja a netet fullos beállításon, valamint nem enged ftp feltöltést bekapcsolt állapotban, de van-e pozitívuma amit a többi felsorolt progi nem tud??
  • mochee
    Szevasztok!
    Sygate personal Firewall 5.5-öt használok, és McAfee tűzfalat. A kérdésem, hogy hol lehet portokat engedélyezni bennük? Elég ha valaki csak az egyiknél megmondja, mert elég ha az egyik működik. torrenteket töltök, és passzív vagyok, ezért kéne.
    Előre is kösz.
  • Aspyrin
    Za, Kerio, BlackIce stb.
  • PszihoApu
    sziasztok tudnátok ajánlani 1 jó tűzfalat köszike
  • freestyler8
    csákány!

Van 1 "kis" problémám amire még senki nem adott nekem használható választ:

szóval meg van osztva a net routerrel: Mercury KOB BR100, és használom a Norton 2005hun vírusírtót aminek ugyebár beépített tűzfala van. A Win tűzfala le van tiltva.
    most jönnek a gondok: akármilyen portokat engedélyezek a routeren nem működnek..
    pl: msn 7.5...engedélyezem a portokat a router tűzfalán és a nortonba de semmi --kifagy bejelentkezésnél az msn---
    így szinte 1ik programot sem tudom használni ami különféle ki nem nyitott portokat használ...gondolok itt pl: Azureus...
    le lehet tiltani valahogy a norton tűzfalát? (hátha az a gázos)
    vagy ha bekapcsolom a win tűzfalát akkor az tiltja automatikusan a nortont?
    már minden fórumon próbálok választ kapni de eddig semmi...
    Remélem tud vki kielégítő választ adni hogy mi lehet a probléma.
    PLS Help me!
    előre is kössz.
  • Cill
    Köszi, megoldottam
  • Tekergo
    Kapcsold ki a vebszurest.
  • Cill
    Sziasztok.
    Kerio tűzfalam van és a böngészőm nem jelenit meg bizonyos reklámfelületeket, amiket régen igen.
    Ezt írja ki:
    Ad blocked here by KPF.
    Gondolom, ez a tűzfalat jelenti...
    régen is keriom volt, de most cseréltem le a legújabbra.
    Valaki meg tudná mondani, hogy milyen beállításnál tudom ezt megszüntetni, egyáltalán szabályozni???
    Előre is köszi mindenkinek.
  • Maffya
    Használj törést és akkor ez a gond letudva.
  • npeter
    pont tegnap raktam fel uezeket. nekem is bejött eddig. nem terhelik sem a procit/hálót annyira, mint pl:kerio. (legalábbis nekem nagyon zabált mindent)
    dr.web-mél csak az a 20 napos dolog nem tetszik :(
  • The Fugitive
    Hali!
    lenne egy kérdésem! routert használok a netem megosztásához, és az lenne a kérdés, hogy a tűzfalam bekavarhat-e? most egy kerio 4.2.1 van fennt, és kb 5-10 perc után mindig ledob a netről. ezelőtt a kerio 4.1.3at használtam, azzal nem volt ilyen gond, csak gondoltam, hogy újabb verzió, több tudás... szóval lehet hogy itt van a gond?
  • Maffya
    Használ valaki Dr.web Antivirust+ Outpost tüzfalat?
    Mostanság ezzel futok és elég megbizható párosnak bizonyul !
    A Dr.Web Antivirus létezik magyarban is itt a link:Dr.Web Antivirus HUN
  • jonnie
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy hogy tudom rávenni az outpostot hogy engedje ki az msn-t?
    Outpost 2.7 esem van, sp 2 es xp-m, és avg antivirusom, 7.5- ös msn.
    Mikor a hibaelhárításra kattintok és leteszteli a kapcsolatot, azt írja ki hogy az alapértelmezett átjáróval van a gond, javítás, majd ugyanaz. Az alkalmazások beállításánál a megbízható alkalmazások között van az msn.
    kösz a segítséget!
  • quakerman
    ZoneAlarm Free / 6.0.6667

Rövid ismertető: Valóban könnyen telepíthető és használható Windows tűzfal. Figyeli az internetről érkező kéréseket és a kifelé küldött üzeneteket. Támadási naplót (log) is készít, az elcsípett támadókról a weben további információt gyűjt. (otthoni használatra ingyenes!)
  • zico87
    [IMG]C:\Documents and Settings\BALU\Dokumentumok\Beérkezett fájlok\ez mit jelent.jpg[/IMG]
    ha valaki tudja milyen prógram okozza ezt az írjón:system settings Protector hibát észlelt,ezért leállt
  • baca01
    thx
  • zico87
    Akkor még a Kerio Personal Firewall!
  • baca01
    sziasztok!
    tudna vki ajánlani egy jó tűzfalat, mer ez az xp-s vmi nagyon gagyi...
    plz help
  • Thanatos
    de, az kifejezetten rossz.. :)
  • zico87
    zonealarm,de a XP SP2-es Tűzfala se rossz !
  • DirtyPio
    Asszem ez nem ide tartozoik, de tudna valaki ajanlani egy olyan progit, amivel le tudom merni a netem sebesseget(fel/letoltes)?
  • hano2
    Valaki mondana egy olyan stabil,jól konfigurálható tűzfalat ami viszonylag kevés erőforrást igényel?
    Köszönöm.
  • Cill
    SZiasztok.
    Egészen véletlenül nem tudja valaki, hogy kerio tűzfalnál hogyan kell új portot megnyitni illetve ellenőrizni, hogy egy portot melyik alkalmazás használ, és azt esetleg módósítani???
    Előre is köszi mindenkinek a választ.
    Cill
  • paxyene
    max úgy hogy tűzfal nélkül más progi használta az udp-t amúgy nem gyorsítja
  • Tekergo
    Hmmm, tűzfallal gyorsabb a feltöltés?????? Az meg hogy lehet?
  • rezsofiz
    Note that if you have a firewall and want to play online, the
    following TCP/IP ports must be open in the outbound direction:
    HTTP 80 TCP/IP
    HTTPS 443 TCP/IP
    MsgConn/IM 13500 TCP/IP
    Roomsvr 28700-28799 TCP/IP
    The following UDP ports must be opened for game packets, for
    the outbound and inbound connections
    Game Packets 3658 UDP

ezt hogyan és hol tudom beállitani outposton belül?
  • Thanatos
    ted hozzá hogy tüfala válogatja :)
  • rushman
    Önmagában nem, inkább helyi erőforrást foglal mint sávszélességet. Érdekesség képpen lemértem az enyémet a beltonica oldalán tűzfallal és anélkül. Az eredmény némi eltérést azért mutat:

tűzfallal------------
    letöltés: 972.04
    feltöltés: 64.24

tűzfal nélkül--------
    letöltés: 1012.32
    feltöltés: 53.04
  • melorin
    Sziasztok.
    Lehet az, hogy a tűzfalam késlelteti kicsit az internetet, növelve ezzel a PING értékét?
    u.i. Zone Alarm
  • Tekergo
    Lehet benne valami, hol kell ezt beállítani? (mert kerestem és nem találtam :( )
  • Tekergo
    Lehet benne valami, hol kell ezt beállítani? (mert kerestem és nem találtam :( )
  • Thanatos
    google a barátod...
  • effe
    Honnan tudnám lekapni az Outpostot? az egy elég jó tűzfalk, nem?
  • Mikilaci
    Sziasztok! Regiszt. Kerio 4-et használok. Gépemről kap netet egy másik gép. Ezt szeretném normálisan beállítani, de nem vágom a keriot. Most épp van net a 2. gépen de a Generic Host Process win32.. hibaablak jelenik meg, ami csak akkor szokott amikor nincs bekapcsolva a tűzfal.
    Jól esne egy kis segítség vagy egy normális leállítás ... egy konfig file...
    Köszi Laci
  • PetruZ
    Az Operát milyen portokon engeded? Elvileg ezek a méret lekérések is a 80-as porton működnek, de ha a visszairányt tiltod rá, lehet, hogy nem érkeznek meg az adatok.
  • Tekergo
    Mikor töltök le egy fájlt a netről ugye általában mondani szokta az opera hogy hány MB-t. Natehát nekem nemmondja hanem a méret fölött kérdőjel (?) van amikor a tűzfal be van kapcsolva. Ha kikapcsolom probléma nélkül látom a méretét. Ez a problémám.
  • rezsofiz
    Miért van az hogyha online gamekben (warcraft3, f1 challenge) ha szervert csinálok akkor nem tudnak az emberek csatlakozni? pedig a tűzfalamat (outpost) ki szoktam lőni.. mi lehet a baj?
  • demga
    Megoldottam, a közvetlen telefonos kapcsolat helyett, amit egyáltalán nem engedett, egy kapcsolatvezérlővel, soros porton megyek ki a bluetooth, és így a net felé. A ZA 6.0.667 et használom, nekem nagyon szimpatikus.
    Valszeg a spec vodás behívószám (*99***1#) nem tetszett neki...