Tűzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
leírás: http://longstuff.dcinfo.org/Security.html
próbát megér!
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Szoval ADSL-es GEP "A" (szerver)
GEP "B" (Kliens)
crosslink kabelen halokartyaval osszekotve A es B. Az istennek nem akart menni se a halo se a net B-n. A se latta B megosztott mappait, de pingelni mind2 tudta a masikat. (általaban)
Tuzfal kikapcs, minden mukodik. Tuzfal bekapcs, semmise mukodik. Tuzfal: legfrissebb KERIO.
(itt jegyeznem meg h a kerio eddig nagyon faszasan mukodott, problema nem volt vele csak h belassitja a gepet)
Szoval Kerio le a geprol. Sygate fel. (szerverre csak)
Vhogy engedelyeztem h B lassa A internetkapcsolatat es a halozatot is. Mukodott is szepen, aztan B-t kikapcsoltuk es hirtelen megszakadt az ADSL kapcsolat.
Most ott tartok h tuzfal kikapcs, mer ez igy nem mukodok h allandoan szetkapcsol a net.
Kerdes: Tud vki egy normalisan mukodo tuzfalat ? Vagy megmondana h mi lehet a gond ?
ZA-t ne is ajanljatok mert attol lefagy a gepem. 😊
Valaki tudna segitgeni ? 😞((
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Nekem pl. nagyon aprólékosan be van lõve a Kerio-m (a 2.1.4 óta "hurcolom" magammal a bevált beállítások 90%-át 😊 ) és minden csudaszépen mûködik vele, sohasem volt bajom aktív/passzív/lowid marhaságokkal (ha meg volt, akkor beszabályoztam), de nemrég járt nálam egy gép, "takarításon" és újólag inkább ZA-t tettem fel. Jogászhallgató lányok kolis gépe volt, állandó net-használatra, szóval inkább úgy döntöttem, jobb a békesség. 😊
Én már használtam egy csomó minden-t.többek közt zone alarm-ot is és kezdõknek jo sztem.Most norton personal 2004 van fenn csak az a bibi hogy trial-os tud valaki vmi oldalt vagy esetleg reg kódot hozzá???
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
A ZA és a keiro "vitához" szeretnék hozzászolni😊
Szóval, nekem Zonealarmom volt, és tulajdonképpen meg is voltam vele elégedve- kezdõ szinten- míg bizonyos weblapokat nem nyitott meg a netem. Ennek a fórumnak a hatására lecseréltem keiro-ra a tûzfalamat, és láss csodát, bejön minden weblap😊 Na meg az sem elhanyagolható, hogy valóban több beállítási lehetõsség és infót tud meg az ember a keironál, mint a ZA-nál. Szóval, én asszem maradok a keironál😊
De tény, ahány ember, annyi tûzfal, ami az egyiknél bejön, az a másiknál nem biztos😊
Ennyi
Sziasztok
Cill
windows sp2-es tûzfalat használok, és le kellene tiltanom egy bizonyos portot, de nem tudom hogy hol kell. mert csak a kivételeket tudom beállítani. tudna valaki segíteni nekem?
Ez engem zavart egyrészt mert itt a fórumon is többen panaszkodtak erre másrészt a haverom is ezért nem találom jogosnak a leszólásod.
Amúgy nem ezért fogok a tiszának menni, de azért felcseszte az agyam.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Gratulálok! Remélem az új évben majd visszaolvasol és hiszel másoknak!
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Van egy két egyéb beállítható funkció pluszban, de ezek elég egyértelmûek - le is tilthatók. ( WEB-szûrés; egy program másikat indíthat-e )
How much can you take,before you snap?
A hiba az õ készülékében volt .
Sõt, azért szeretem, mert közel sem olyan gépigényes, mint pl. a ZA, vagy Outpost .
Itt van letölthetõ Keiro és kézikönyv is hozzá!
A beállításnál azt kell csinálni amit tuvok mondott. Elvetni Deny és ha többször is jelentkezik akkor kipipálni az ablakban a négyzetet és többször nem ugrik fel. Ha nem menne ezek után a net akkot a szabályok között kikeresed és átváltod engedélyezésre.
Van magyar nyelvû kézikönyve is amit a netrõl szedtem le és pár oldalas mindent érthetõen leír én is onnan tanultam meg.
változtatni pedig a hálózatbiztonságnál tudod, kattintgass a jelre (? ,X, pipa)
és ha mondjuk engedéjezni akarok egy program forgalmát, mondjuk dc++ vagy diablo2 akkor azt hol állítsam be?
neked magyar a kerio? ha igen akkor honnan töltötted le?
Nézd meg mi akar kimenni, írja az ablakban, meg ki is lehet (gondolom) pipálni, hogy ne kérdezze többször, de mondom, azt a verziót nem ismerem .
amikor elindítom mindig kiír vmi olyet hogy outgoing connection alert
és kiírja az adatokat meg hogy válasszak deny vagy permit
de bármelyikre kattintok utána megint megjelenik
most mit csináljk?
Kerio-ban a Rendszerbiztonság modult tiltsd le elsõnek, az nem kell .
Hálózatbiztonság egyértelmû, kérdõjel, pipa, vagy X, amit kell engedsz, mást ne, kérdezni fogja mindig .
Áttekintés, és Naplózás menü nem érdekes, ha találsz benne valamit amit át akarsz állítani, akkor tedd, amúgy maradhat .
Webszûrés: engedélyezve legyen, reklámok blokkolása kell, popupot majd látod, én kilõttem, és ctrl-t kell nyomni, ha valami nem jön be, pedig kéne . Alatta Webtartalom, nem kell pipa sehová, csak ha neked valamelyik szimpi .
Adatvédelem fül: csak az idegen sütiket tiltsd, mást ne, mert sok cookie kell egyes védett / loginos helyekre, mint sg is .
Elõzmények nyomonkövetésének tiltása pipa, személyes infóhoz nem kell, különben megintcsak nem tudsz bejelentkezni 1-2 helyre .
Lényegben ennyi a fontos, többit majd kitapasztalod, ha valami nem megy, próbálok segíteni .
elküldöd akkor a passot meg a usernevet?
írd le azt is mivel kezdjem a beállításokat
nod32 vagy panda?
nekem nod32-höz volt régen törésem és nem kellet újratelípeteni mindig, meg frissítette is magát.
nem próbáltam még ki,mert nagyon fáradt voltam felrakni.
Igyekszem kitapasztalni...!
Volt egy masik kerdes is:
Ha pl. azt logolja a ZA, hogy
Source IP: 145.236.77.55:4383
Source DNS: line-77-55.dial.matav.net
akkor tenyleg be akar torni valaki, probalkozik???
2.05.05
ez jó lesz?
astalavista.box.sk
serials.wz
vagy ha azt a verziót használdán amit én (2.05), akkor én is odaadhatom
ha nem akarom megvenni
Panda nekem egyáltalán nem lassít, de régebit használok, mer nekem fölösleges a spam meg emailszûrõ, vírust keresni kell, arra pont tökéletes ami van .
Azokat nem ismerem .
a panda nagyon belassítja a gépem?
és ha az antivir guardot,vagy az avastot akarom haszálni akkor segítesz nekem bekonfigolni?
ingyeneseket itt találsz