Tűzfal HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
Mi volt a gond Comodo-val ?
Airbus A380
A comodo rosszul viselkedett és lecseréltem kerio-ra.

Szerintetek ó a kerio? (másféléve nem használtam)

Szal ebbe az új Sunbeltesben bízhatok,?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

<#crazya> Hy! Kerio személyi tûzfalam van, és ftp szerverrel nem tudok kapcsolatba lépni. Hol kellene változtatnom a tûzfal beállításán?
köszi !

A férfiaknak két dolgot kell tövig nyomni. A másik a gázpedál...

Airbus A380
Pozitív tapasztalataim az avast!-al és a Comodo-val vannak.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Sztem ez valahol természetes hogy a soxoros tesztgyõztesekbe és nem az új ingyeneskbe bízik az ember.

Ált ha v-mi ingyenes ott baki van.....

Hali!Mi a vélemény a G DATA-ról,röviden?
Köszi!

A férfiaknak két dolgot kell tövig nyomni. A másik a gázpedál...

KO
Ó!
Most olvastam picit vissza.
Látom, hogy Comodo-ról már okítottad a népet. 😊

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

zvaragabor
Mert csak a "nagy" tûzfalakban bíznak(zone, agnitum, kerio), és nem merik kipróbálni az frisseket, újakat. A tûzfaleredményekben meg sosem lehet bízni, bár amit linkeltél az tényleg valós. 😊 Comodo Rulz! 😊

Chaos Anno Domini

KO

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

robotnyk
újratelepítettem a rendszert nemrégen, és nod mellett sunbelt-kerio tûzfalat tettem fel. van egy olyan problémám vele, hogy néha kiírja, hogy unable to connect to service. elég randomnak tûnik. van valakinek valami ötlete, miért van ez, és van valami megoldás?
egyelõre a 30 napos verzió megy, tehát az sem lehet, hogy a törés miatt lenne ez a dolog.
FELEJTSD EL! Az F-Secure az egyik legrosszabb software a piacon. A Nortonhoz tudnám hasonlítani.
Nézd meg a teszteket. Borzalom. A saját példám is bizonyítja pedig nem vagyok átlag user, tudom, hogy hogyan kell egy tûzfalat beállítani. Az F-Secure simán beenged egy támadást, úgy, hogy észre sem veszed. biztonságérzetet csak az nyújt benne, hogy elõugranak ablakok és a felhasználó azt, hiszi, hogy húúú, de jó, biztonságban vagyok. hát marhára nem. A webes forgalomellenõrzése egy külön topikot érdemelne és elég fanyar íze lenne. Az F-Secure zabálja az erõforrásokat, nagyon lassú és csak egy placebó. Ne dölj be annak, hogy van benne vírusírtó és tûzfal is. Annál inkább veszélyes. Ennél csak ütõsebb progik vannak. Pl.:Jetico+Nod,Kerio+Nod vagy Outpost+Nod. Nod mindenképp mert tényleg jó is valamire. És pl. ha ezek közül a párosítások közül használod valamelyiket, annak ellenére, hogy két külön programról van szó, nem lesz lassú a géped és biztonságban is maradsz.
ZoneAlarm még esetleg, az amolyan középkategória.
Wreck86
sziasztok!
lenne egy kérdésem: zone alarm tûzfalam van,és valahogyan megvalósítható,hogy külön tehetnék be a tiltólistájába webcímeket,ne csak úgy általában ilyen és ilyen tartalmú oldalakat tiltson,hanem konkrét megadott oldalakt?Van ilyen opciója?

köszi

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

zvaragabor
Nincs mit. 😊

cooldoc: Köszi! Igyekszem.<#integet2>😊

Chaos Anno Domini

Köszönöm a választ!
Faterx
A Comodo a legprofibb tûzfal sztem otthonra, csak egy gond van vele, tisztában kell lenni hlózati ismeretekkel, egyszerû usernek nem nagyon ajánlom ha pl. nincs tisztában a portok engedélyezésével elveszti hatékonyságát. Ki mit enged ki-be vagy tudja, vagy nagyobb kárt csinál mint hasznot. Mindíg nem ülhet az amatõr mellett egy szakértõ amíg megtanítja a tûzfalat a biztonságos viselkedésre.
Becsülöm türelmed...😊

Fortuna fortes adiuvat.

zvaragabor
"K: Mire jó egy tûzfal?

V: A tûzfal állandóan szemmel tartja a számítógéped internetes forgalmát. Megvizsgál minden kifelé menõ és befelé jövõ adatfolyamot, és útját állja a nem engedélyezetteknek. Ha tûzfalat használsz, beállíthatod, hogy milyen programok küldhetnek, és melyek fogadhatnak adatokat a hálózatról. A tûzfal egyrészt felfedi az illegálisan a hálózatot használni akaró kártevõket, másrészt lehetetlenné teszi, hogy azok más gépekbe átjussanak, vagy adatokat küldjenek rólad az íróiknak."

Mit tud a COMODO?

Mi a webszûrés?(kerio):
"A termék lehetõséget biztosít a weboldalakról a különbözõ nem kívánatos tartalmak szûrésére is, például beállítható, hogy a reklámokat távolítsa el a weboldalakról, így például a lassabb, modemes internet-kapcsolattal rendelkezõk számára lényegesen gyorsabban betöltõdhetnek a weboldalak."

Tehát az egyes weboldalak zavaró, nem kívánatos tartalmát tudod meszûrni a webszûrõvel. Legyen az reklám, elõugró ablak, olyan képek, amik a jóízlés határát súrolják. Például megadod azt, hogy minden olyan képet blokkoljon, aminek a nevében szerepel a "sex".

Chaos Anno Domini

Köszi! Feltettem, megy! Lehet, hogy hülye kérdés, de a tûzfalak mire jók? És konkrétan a Comodo mit tud? ÉS mi az a webszûrés?
lck
Comodo ingyenes, 2.4 az utolsó, Nod32 mellett lehet használni. A kerióban ha a webszûrés lejárt egyébként nem olyan nagy baj. Szerintem Comodo jobb mint Kerio.
zvaragabor
2.4.16.174 <--ez a legfrissebb.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
A Nod mellett nyugodtan lehet használni. Nekem is NOD32 - COMODO megy most. Teljesen ingyenes tûzfal. És egyáltalán nem fogják vissza a rendszert, nem lassul tõle semmi. A Kerio-t nem ismerem. De a COMODO-t ajánlom😊

Chaos Anno Domini

A comodo nagyon lassítja a gépet?
Melyik a legfrissebb Comodo?
A Commodo Personal Firewall 2.4 elég friss?
A Nod32 mellett jól lehet használni a ComodoT?(ez ugye ingyenes?). Nekem csak a kerio van fenn! De az lejárt, és nem engedélyezhetõ a webszûrés.(az nagyon baj?)
roblee
Igen, Vista-ra jön ki, de attól függetlenül xp-re is kompatibilis lesz. Úgy tudom!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

lck
Közben rájöttem hogy valószínüleg az Active Virus Shield - vírusirtó okozhatta a leállást, mert most utorrent mellé feltettem, és ugyan nem állt le a Comodo tûzfal, de a rendszer nagyon furcsán viselkedik egy idõ után. ( pedig jó lett volna ez a vírusirtó, mert kaspersky motort használ és ingyen keyt ad 1 évre )
Új LNS a vistára jön majd ki, de nem tudom mikor.
roblee
Én is egész nap használom az Azureus-t, de még egyszer sem állt le az LNS. Ha nem vagyok otthon, akkor kiadom az otthoniaknak, hogy indítsák el, és egész nap megy. Az új verziójú LNS mikor jön ki? Mert valószínûleg én maradok ennél.
Üdv!

lck
Szia roblee !

Hát még nem tudom...
A múltkor úgy jártam hogy ha éjszaka rajthagytam a gépet torrenten akkor rendszeresen reggelre valamiért magától leállt a LNS.
Hogy mi okozhatta nem tudom, sem vírust sem spywaret nem találtam.
Aztán mérgemben dobtam fel egy új wint, és ahhoz a Comodot - próbából.
Nem rossz nagyon biztonságosnak tûnik. Nem tudom konkrétan megmondani miért, de még mindíg valahogy kiforratlannak érzem, de még tesztelem.
Ha kijön az új LNS biztos kipróbálom.
roblee
Szia, LCK!
Csak nem úgy döntöttél, hogy lecseréled az LNS-t, vagy csak kipróbálod?
Nekem még mindig jól mûködik, ezért még maradok mellette!Ha sikeres nálad a Comodo, oszd meg velem!<#kacsint>
Köszi!

lck
Azért túl rég talán nem - ma jelent meg a 2.4 végleges.
Innen már rég le lehetett volna szedni az angol verziót.Link
9.30-kor már valakinek egyszer belinkeltem egy másik topicban.

lck
Na sikerült leszedni.
Akinek lassú a letöltése:

Commodo Personal Firewall 2.4
angol telepítõ
magyar nyelvi kiegészítés
lck
A magyar verziót valaki letöltötte már ?
Ha igen valahova feltehetné, mert nekem katasztrófálian lassan akarja leszedni. ( 2 órát ír )
zvaragabor
COMODO Personal Firewall 2.4
-INGYENES!<#eljen>
-Jól szerepelt a Leak teszteken!<#eljen>
-Magyarul is tud!<#eljen>
-Könnyû kezelni!(állítólag 😄)
-Ingyenes(vagy ezt már mondtam?<#confused>
Hivatalos magyar COMODO fórum

Chaos Anno Domini

zvaragabor
A Windows tûzfal nem jó semmire. A Nod32 nem tûzfal A zone alarm jó. Azt felzeheted. A Nod32 az vírusírtó, azt is felteheted.

Chaos Anno Domini

én msot tettem ûjra az xp-ét és nem tudom milyen tûzfalt tegyek fel Zone Alarm v Nod 32... szewrintetek melyik a legjobb? amúgy a windows tûzfal az jó valmire egyátalán?

Dávca
Nagy baj van, a túl hatásos vírusírtók bajban vannak: A hírhedt MyDoom féreg legújabb változata már kifejezetten a vírusirtó szoftvereket fejlesztõ cégeket fenyegeti újabb, minden eddiginél átfogóbb és hatékonyabb támadással.

Az elmúlt hét vége felé felbukkant vírus egy üzenetet tartalmaz, amelyben a vírus készítõi az F-Secure, a Symantec, a Trend Micro, valamint a McAfee cégeket fenyegetik egy kifejezetten ellenük irányuló támadással. A mostani változat - amely a MyDoom.AE nevet kapta - nemcsak a vírusirtó cégekbõl, de a rivális Netsky féregvírusból is bohócot csinál, és kineveti a Netsky alkotóját, Sven Jaschant, aki nem is olyan rég került a hatóságok kezére.

"Mivel Jaschan lebukott, már nem aktív szereplõje a vírusok közötti háborúnak. A MyDoom szeretné mindenki tudomására hozni, hogy megnyerte a csatát. Szerencsések a vírusirtó cégek, mert a Sasser írója fog nekik dolgozni, amíg mi tovább tökéletesítjük a MyDoom vírust, a p2p vírusokat, és újabb, még hatékonyabb férgeket. Meg fogjuk támadni az f-secure, a symantec, a trendmicro, és a mcafee rendszerét" - áll az üzenetben, amelyet Miko Hypponen, a finn F-Secure igazgatója ismertetett.

A MyDoom elõnyére válhat, hogy vírusirtókat fejlesztõ vállalatok egyelõre óvatosak, és nem igazán tudják eldönteni, hogy mire számíthatnak a közeljövõben. "Nem tudjuk, hogy a MyDoom alkotói mit értenek támadás alatt. Lehet, hogy szolgálat-megtagadási (denial-of-service) támadásról van szó, bár ezzel már jó ideje nem próbálkoztak" - jelentette ki Hypponen. Hozzátette, hogy a vírus jelentette veszély igazi méretét még nem sikerült felmérni, hiszen még csak pár napja bukkant fel a világhálón.

Az F-Secure weboldalán közzétett nyilatkozatban ugyanakkor meglepetését fejezte ki, hogy a vírus készítõi a fejükre kitûzött 250 ezer dolláros "vérdíj" ellenére is tovább folytatják tevékenységüket. Pontosan ekkora jutalmat ajánlottak fel ugyanis annak, aki bármilyen információval rendelkezik a készítõk kilétét illetõen.

Ebbõl is Látszik hogy az F-Secure mindent megtesz a védelem érdekében!!!!!! És szerintem ha eddig nembírták, nem is fogják feltörni a rendszerüket!!!!!!!!
<#mf2>

2.8 Intel Celeron CPU, 200 GB Maxthon HDD, 512 Kingstone RAM, nVidia 6200, C-Media 5.1, stb...

Dávca
Nagy baj van, a túl hatásos vírusírtók bajban vannak: A hírhedt MyDoom féreg legújabb változata már kifejezetten a vírusirtó szoftvereket fejlesztõ cégeket fenyegeti újabb, minden eddiginél átfogóbb és hatékonyabb támadással.

Az elmúlt hét vége felé felbukkant vírus egy üzenetet tartalmaz, amelyben a vírus készítõi az F-Secure, a Symantec, a Trend Micro, valamint a McAfee cégeket fenyegetik egy kifejezetten ellenük irányuló támadással. A mostani változat - amely a MyDoom.AE nevet kapta - nemcsak a vírusirtó cégekbõl, de a rivális Netsky féregvírusból is bohócot csinál, és kineveti a Netsky alkotóját, Sven Jaschant, aki nem is olyan rég került a hatóságok kezére.

"Mivel Jaschan lebukott, már nem aktív szereplõje a vírusok közötti háborúnak. A MyDoom szeretné mindenki tudomására hozni, hogy megnyerte a csatát. Szerencsések a vírusirtó cégek, mert a Sasser írója fog nekik dolgozni, amíg mi tovább tökéletesítjük a MyDoom vírust, a p2p vírusokat, és újabb, még hatékonyabb férgeket. Meg fogjuk támadni az f-secure, a symantec, a trendmicro, és a mcafee rendszerét" - áll az üzenetben, amelyet Miko Hypponen, a finn F-Secure igazgatója ismertetett.

A MyDoom elõnyére válhat, hogy vírusirtókat fejlesztõ vállalatok egyelõre óvatosak, és nem igazán tudják eldönteni, hogy mire számíthatnak a közeljövõben. "Nem tudjuk, hogy a MyDoom alkotói mit értenek támadás alatt. Lehet, hogy szolgálat-megtagadási (denial-of-service) támadásról van szó, bár ezzel már jó ideje nem próbálkoztak" - jelentette ki Hypponen. Hozzátette, hogy a vírus jelentette veszély igazi méretét még nem sikerült felmérni, hiszen még csak pár napja bukkant fel a világhálón.

Az F-Secure weboldalán közzétett nyilatkozatban ugyanakkor meglepetését fejezte ki, hogy a vírus készítõi a fejükre kitûzött 250 ezer dolláros "vérdíj" ellenére is tovább folytatják tevékenységüket. Pontosan ekkora jutalmat ajánlottak fel ugyanis annak, aki bármilyen információval rendelkezik a készítõk kilétét illetõen.

Ebbõl is Látszik hogy az F-Secure mindent megtesz a védelem érdekében!!!!!! És szerintem ha eddig nembírták, nem is fogják feltörni a rendszerüket!!!!!!!!

2.8 Intel Celeron CPU, 200 GB Maxthon HDD, 512 Kingstone RAM, nVidia 6200, C-Media 5.1, stb...

Dávca
de sajna a backdoor-t nemismerte fel a Kerio, ekkor távolodtam el tõle (bár akkor sem volt a kedvencem), de ez kiborító volt, (azért nemvolt F-Secure mert nemszeretik egymást, és gondoltam kipróbálom a Kerio-t), a legidegesítõbb az volt hogy minden telepítõbõl kilépett és a programok telepítésénél se jött be a lista, a rendszer-eszközöket totál kiütötte, és cssökkentett módban se volt jó semmi, akkor behúztam a gépet hogy a lehetõ leglassabb legyen és amikor ki akart lépni a telepítõbõl, akkor a progi szokásosan megkérdezte hogy biztos kilépek-e, (mindig olyan gyorsan történt hogy esélyem nem volt, ezért assítottam le) arra mentem a billentyûzettel hogy mégse (meg egérrel amire odaértem már kilépett) és szép lassan felraktam, alap adatbázissal bye-bye-t mondtam neki, Kerio meg kicsit dühített, és letöröltem, ekkor mondtam hogy ebbõl elég

Dávca
De ettõl függetlenül a Kerio nem szereti a szervereket és 1 szót se szólt hogy engedhetem vagy nem, kikellet kapcsolni, ja és a nod az tényleg nagyon jó, de sajna ha az összes vírusírtóm be lenne kapcsolva örülnék ha eljutnék fél óra alatt a böngészõhöz, ez 1 nagy hátrány ezért nemszeretem a keriot mert akkor a szervereknél ez is gond lenne, de már 1-szer kipróbáltam és én maradtam az F-Secure-nél, másrészt ha valaki jó védelmet akar rakja fel a legujjab Linux-ot, erre nemcsináltak vírust, de ez csak azért van mert a modemet nemismerte fel. azért ez elég durva

Random work
Keiro is tudja ezeket a vírusírtáson kívül és az is megkérdezi ugyanúgy, hogy mit engedsz ki és mit nem valamint visszafele is. Ha nem így lenne elég kényelmetlen lenne.

Én nem szeretem a mindenre jó progikat ezér vírusírtásra inkább NOD-ot használok. Ja és a Keiro az free ezért is tetszik.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

JoeFromHun
Mostanában nézegettem egy két tûzfaltesztet... kicsit meglepõdtem mert néhányban a Comodo volt a legjobb. Használta már valaki? Tényleg annyira jó?

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Dávca
Szerintem a Kerio nem a legmegfelelõbb tûzfal, én a jól bevált F-Secure Anti-Vírus Client Security. Ez TÛZFAL, VirusÍRTÓ, böngészõellenõrzõ, stb., SOK KIS FINOMSÁGGAL DÚSÍTVA, ezt természetesen be lehet állítani hogy meik legyen be és kikapcsolva, egyetlen idegesítõ kis dolga van ha bekapcsolva hagyod a tûzfalat: minden alkalmazásnál megkérdi hogy csatlakozhat-e az Internetre, de ezt meglehet oldani 2 féle képpen : egyik: kikapcsolod ezt a funkciót, a másik: amikor megkérdi hogy csatlakozhat-e az internetre, és alul van 1 pipa ahova azt írja hogy ne jelenjen meg többé ez az üzenet és akkor csak kiválasztod hogy Engedélyezed vagy sem és megjegyzi, azomban ezt visszafelé is megkell csinálni hogy kaphat-e az Internetrõl ,,Cuccost", lényeg hogy 1 elég durva progi és még a boot-ban is jól szûri a dolgokat. Mindenkinek ajánlom!!!!!! Sajna nemigazán vok ezen a témán ha valaki akar bõvebb infót róla akkor vegyen fel msn-re, vagy írjon e-mailt erre a címre: [email protected] Nálam a Kerio nem vált be, túl sok gondja van még a szervert se szereti... 😞

Shortstop
Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy a Kerio néha gyakorlatilag használhatatlanná teszi a tûzfalamat mivel annyira lelassítja a netet hogy a böngészõm timeoutot jelez. Nem tudna nekem erre adni valami megoldást hogy mit lehetne tenni. Ez a hiba napjában többször is jelentkezik. Annyi megoldást tudok rá hogy kikapcsolom a tûzfalat és már tudok is böngészni. Ha nem kapcsolom ki akkor várni kell egy-két percet és utána meg megint egy 10percig, ezzel tönkretéve a netezést... A tálcán lévõ ikonja jelez nekem közepes szintû feltöltésrõl, de mikor megnézném hogy mi az ami ennyire zabálja a feltöltésemet akkor semmit nem látok mert mindenhol 0,xx az érték..
Teljesen kikapcsolni nem akarom mert eddig rendesen mûködött és tûzfal nélkül még az sg-re se nagyon merek jönni...
Erre a problémára tudnátok adni valami megoldást vagy azt hogy hol kezdjek keresgélni?
elõre is köszönöm!!!

Hellosztok!

Az uTorrent klienst használom de a bejövõ portot nem fogadja el.
Mit csináljak?

Elõre is köszönöm
Sziasztok!
Pillanatnyilag az uTorrent klienst használom és a Kerio falat! Mind a uTorrent mind az Azureus nem megy rendesen! Mikor nyomióok egy port tesztet azt mondja, hogy nincs nyitva a port. Hogyan tudnám kinyitni azt a portot amit most épp a kliens használ?

lck
Közben megnéztem - azt írja hogy Vista kompatibilis lesz - meg hogy a régi licensz jó lesz ehhez is. Ez feltétlenül kedvezõ a számunkra ;-)
lck
Nem tudtam. De most már várom én is. Most hogy a Kaspersky behalt vissza is raktam a 2.05-öst. Akkor néztem hogy van e frissebb, mert ez azért már elég régi - mondjuk attól még jó.
roblee
Még én is maradok az LNS-nél. Köszönet neked, LCK!
JA, olvastam, hogy hamarosan jön a 2.06. Tudtad? Érdekel, miben más, mint az elõdje.