Tűzfal HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
ZA-t nem kell különösebben állítgatni, az alapbeállítások épp elegendõek. Fõleg a többi "védelmezõ" progid megbízhatóak.

Fákjúal!

Sziasztok.Lenne 2kérdésem:ha fönn a gép a neten,de nem tõlt oldalt,stb,attól még ok ha kommunikálgat a nettel néha?(A jobb oldalon lent a 2kis monitor ikon néha felvillan,fõleg a hátsó.)A gép az AdWare,a Nod32 és a Panda TotalScan szerint tiszta.Ehhez kapcsolódóan:a Zone Alarm tûzfal mennyire jó?Ha vkinek van,és segítene beállítani,megköszönném.

Airbus A380
Kell egy kis idõ még észhez tér a gép <#wave><#wink>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Köszönöm a válaszokat. Csupán azért gondoltam, hogy ez probléma a Kerióval, mivel az elõzõ gépemmen ezekkel a programokkal az XP betöltése után rögtön elindult a tûzfal. Különben fix IP címes vagyok.

Airbus A380
Itt nincs semmi baj. (szerintem.

Kapásból kell egy kis idõ ha dinamikus ipés neted van hogy az indulás után kitalálja aíz aktuális ipé címet.

Nekem az Agnitum 3 perc alatt indult kb. A Comodo-nak is kellett két perc.

Meg most a Kerio-nsk is kb másfél.

Ez van minden gépnek "talpra kell álni".

Szal szépen kivárod ezt az idõt.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Doomista
ez nem olyan nagy probléma,bizonyára sok program van a gépeden,vagy valami terheli a keri program futtatását,ez legyen a kisebb baj,mivel nálam 1 és fél perc mulva tölt be a kaspersky 😊 mert sok programom van fent ^^

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Van a Kerioval egy kis problémám. Az XP betöltése után több mint egy perc múlva indul csak el. Több verziót próbáltam, XP tûzfal kikapcsolva.Aki tud segítsen pls.<#conf>

zvaragabor
Jaja a Comodo v3-asban már lesz hipsz védelem. Másról még nem tok, legalábis nem néztem még utánna.

Chaos Anno Domini

Doomista
nemkell sok idõ is lesz másban is 😄 az ötletek lophatok és azok is maradnak...

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

zvaragabor
Jah, asszem még csak abban van egyenlõre.

Chaos Anno Domini

Airbus A380
Viszont ez a HIPS csak a Kerio-ba van . (állításuk szerint a saját fejlesztésük) <#eljen>

zvaragabor
Jah, én is ezt írtam, hogy ezeket a böngészõk is el tudják végezni.

HIPS behatolásvédelem -ez már jó kérdés, hogy nélküle mennyire hatékony a fal

Chaos Anno Domini

Airbus A380
Azokat naggyából tudja a firefox...... Amiket felsoroltál.

És egy csomó dolog amit a kerio letilt sincs benne a mostani szupersztár comodoban.

V-hol olvastam is hogy ezek ma már a böngészõ dlgai.

sütiket kapásból ha blokkolja a kerio nuku net. szal azt én kikapcsoltam.

zvaragabor
Ááááá!!! Eddig nem is láttam, hogy a kerio oldalán ott egy táblázat, hogy mivel tud kevesebbet a free kerio(a 30 nap lejárta után)
Szerintem egyértelmû információ. Az a szívás részemrõl, hog én mindmáig abban a tudatban voltam, hogy csak a webszûrés áll le. Pedig ott van feketén, fehéren. Ebbõl meg mindenkinek magának kell tudnia leszûrni a kövezkeztetést, hogy szerinte elég-e, vagy sem. Egy átlag (home) usernek ha nem is mindegyik, de a HIPS behatolásvédelem, Személyes adatok blokkolása, Script blokkolás, Hivatkozó és süti (cookie) blokkolás, Reklámszûrés, Felugró ablakok szûrése, azért nem elhanyagolható. Szerintem legalábbis. De ezekbõl is tud néhányat a böngészõ is helyettesíteni. Script blokkolást opera alapból tud, Fox ha alapból nem is, de lehet hogy van olyan plugin hozzá. Cookie-k blokkolása megint a böngészõ feladata IS lehet. Reklámszûrés szintén, Foxhoz van egy fasza reklámblokkoló: AdBlock Plus. felugrók szintén a böngészõk rezortja is. Szal most elsoroltam hogy mit tartalmaz a webszûrés. Hips behatolásvédelem, õszintén szóla nem is tudom, hogy mit takar ez pontosan. De itt egy írás róla a hivatalos magyar oldalon: "A saját fejlesztésû Host Intrusion Prevention System (HIPS) olyan gyakori puffer-túlcsordulásos és kód-beillesztéses támadások kivédésére hivatott, amelyek lehetõvé tették az elmúlt évek legnagyobb féregvírus-járványait. A különbözõ hálózati szoftverek sebezhetõségeit kihasználó biztonsági rések mindig komoly fenyegetést jelentenek, ezért az ezek elleni védelem kiemelkedõ fontosságú." Ez azért talán hiányozna a free verzióból nekem. Hát hosszabb lett, mint gondoltam.
Airbus: Bocs, hogy kicsit tévesen hitegettelek eddig, de én sem tudtam mindidáig. Én a te helyedben lecserélném másra, azért nem elhanyagolható dolgot veszít a kerio 30 nap után.

Chaos Anno Domini

Doomista
ö akart egy pontos választ...de szrntm ez az egész egy adott programtol függ....minden program máshogy van megcsinálva kicsit másabb funkciokkal...deha a keriot kérdezte,akkor viszonylag #970 😊

zvaragabor
<#idiota>

Airbus: #967

Chaos Anno Domini

Doomista
akor mondom:

megbízható minden ingyenes tûzfal program teljes,100%-s mértékben,100%-os pozitiv hatásban 😄

Airbus A380
😊

a .... eléggé nem volt eggyértelmû.

Doomista
"jah bízhatsz..."

...ez nem egyértelmû válasz...?

mert ez pozitivot sugároz,ha azt mondtam volna hogy nem bízhatsz az negativ,hameg azt hogy bízhatsz is meg nemis az meg már középen ál...

zvaragabor
Véd, különben nem csak a webszûrés állna le, hanem az egész frissítése. Keriónál nem úgy van, mint a zone alarmnál, hogy a Pro fizetõs fényévekkel jobb, mint a free. Itt csak a webszûrés tiltódik le, minden más marad a régi.

Chaos Anno Domini

Airbus A380
utálom az ilyen pontozásokat eggyértelmû választ akarok megtud védeni az ingyenes is vag nem?

Doomista
jah bízhatsz...

az free jah,és magyar.

Airbus A380
Na most akkor bízhatok az ingyenesbe vagy nem <#rinya><#rinya>

Amúgy a mostani nagy szupersztár comodo is free. <#confused>

Doomista
de biztonságos...hát hogy ne lenne az ... csak nem olyan biztonságos mint egy fizetõs.nemhiába free.de ez nem mindenhol van igy.valahol a free és a fizetös is ugyan olyan biztonságos,csak a fizetösben több funkcio szerepel.de pl avgnél ha magyarul akarod,akkor fizetned kell,ha elég neked az angol,akkor az ingyenes.

Airbus A380
dede engem érdekel.

Szerinted nem biztonságos a free kerio?

Doomista
te tod,ez embertöl függ,ki mit hogy gondol.de félig nincs igazad,félig meg igen.ez programtol is függ...nem bontom szét részekböl részekre ezt most 😊

Airbus A380
"vagy bármely komolyabb torrent oldalról mindent le tudsz szedni. " DC-n is találni hozzá (igaz az eggyel régebbihez ) De mint montam ha v-mi ingyenesen is biztonságos inkább tisztán használom. <#ejnye1><#ejnye1>

Airbus A380
Eleve a feltört progiknál necces hogy utánna jól mûködik e.

Így legalább ha gond van reklamálhatok a cégnél. 😊

Airbus A380
Eszembe se volt feltörni.....

A legtöbb hozzáértõ szerint biztonságos az ingyenes is.

Vagy a litván siteról (softex), vagy a 9down-ról, vagy bármely komolyabb torrent oldalról mindent le tudsz szedni.
Meg itt van még ez: phazedll.com

Fortuna fortes adiuvat.

Doomista
ha ugyvan okosság a fizetös programra,akkor inkább az...de ez nem erre a forunmra valo téma,máris no komment,max püben

Airbus A380

Airbus A380
Lassú volt az egész gép.

"hát,ha van ingyens,akkor azis,de a fizetös jobb védelmet nyujt szrntm 😊

Doomista
hát,ha van ingyens,akkor azis,de a fizetös jobb védelmet nyujt szrntm 😊

lck
Mi az hogy szívta ? - Ette a ramot ? - Csak hogy mire figyeljek.
Airbus A380
Szerintem a Kerio jobb.

Comodo szivta a gépem.....

Emberek az ingyenes Kerio is képes védeni a gépet?

lck
A virusírtót tegnap felraktam - nem tudom - nem volt rossz - gyors maradt tõle a rendszer - egykét vírusos oldalra felmentem - azokat észrevette - kicsit sok ramot evett - ha más nem lenne helyette fennhagynám, de megvárom a véglegest.
Szerinted érdemes megpróbálni?

Fortuna fortes adiuvat.

lck
Comodo nálam is elsöpört mindent - néha azért sokat kérdezget, de ez elviselhetõ. Remélem a végleges vírusirtójuk is ilyen jó lesz majd.
zvaragabor
Nálam is Comodo megy. 😊

Chaos Anno Domini

A comodo-t tettem fel,marha jó.

Köszönöm.

zvaragabor
Ingyenes:Comodo(tud magyarul), Jetico (nem tud magyarul bonyolult a kezelése), Sunbelt Kerio (magyar, viszont 30 nap múlva megszûnik a webszûrés, de továbbra is teljesértékû tûzfal.

Fizetõs: Outpost (tud magyarul), Zone Alarm Pro (nem tud magyarul)

Ezek a legjobbak szerintem, válogass kedvedre.

Chaos Anno Domini

Valaki tudna ajánlani egy jó szoftware-es tûzfalat?

Airbus A380
Az olyat amúgyse szeretem a több az egybe cuccokat.

Virusírtásra ott az avast.

Doomista
kerio nagyon jo tûzfal.ha valakinek olyan tûzfal kell,hogy nincs benne antivirus,meg semmi,csak egy tûzfal,akkor ez kell oda.

Airbus A380
Meg gyorsabb is.

Airbus A380
1 napos használat után eggyenlõre nagyon tetszik.

Áttekinthetõbb mint a Comodo. (sztem)

lck
Én keriót sokáig használtam, nagyon elégedett voltam vele, akkor tértem át másra amikor utorrent-tel 100%-os processzorhasználatot produkált. ( Hogy ez melyik hibája volt nem tudom, de utorrentrõl semmikép nem akartam lemondani. )
Airbus A380
Pl öcsémnek blokkolta némelyik netes játékát.

Tegnap keményen szíta a gépet (ma a kerio-val simán ment)

Szal télleg olyan sz9r a kerio mint eggyesek mondják? (azért valjuk be többszörös gyõztes neves cucc)