11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • Skynet
    Teszter...Az ilyen ember aki egy 50es évekbeli játékot azért húz le mert az autók közelítenek az 50es beli évek autóinak viselkedéséhez minden csak nem teszter...Sokkal inkább autista baromarcú kretén.

Kb mintha a Quake-et azért húzná le amiért lehet benne lőni,vagy a Mortal KOmbatot azért amiért lehet benne verekedni...
  • Skynet
    Gamekapocs reakció,és kb mindenki ugyan így látja ott.

"Fakjee
    Fakjee
    ma, 20:24
    válasz erre
    Csak a cikk miatt regeztem be mert nem bírom szó nélkül hagyni, ezt a cikket egy hozzá nem értő gta rajongó p*cs írta.
    Ha már gta-hoz annyira hasonlítgatni akarsz...
    1. "A probléma csak annyi, hogy a folytatása is leragadt a nyolc évvel ezelőtti színvonalon. "
    Fejlődött a grafika,lett fedezékrendszer. Ugyan akkor a város valóban hamar megunható,de mivel nyújt többet a GTA4? Pár ugrató,kincskeresés,ugyan úgy egysíkú és megunható,kb annyival nyújt többet, hogy nagyobb a város,ennyi,nem több,nem kevesebb. A mesterséges intelligenciája a GTA4 sofőreinek pedig jócskán elmarad a Mafia 2 sofőrjeitől.

2. "Először is, kezdjük azzal, hogy ez a világ leglineárisabb játéka"
    A GTA4 sztori is lineáris,minimális döntéseket hozhatunk amik lófaxnyi hatással sincsenek a sztorira (pl ki tülönk kit hagyunk futni,melyik küldit csináljuk előbb).

3. "De erről itt szó sincs: minden egyes feladat, amit a maffiának végrehajtunk olyan szinten unalmas és fantáziátlan, hogy ha a valóságban ilyen lenne a szervezett bűnözés, szerintem mindenki inkább elmenne tizenkétórázni a mekibe."
    Sok közöd nincs az akkori élethez,látom még a Keresztapa címek is távol állnak tőled,mert bizony akkoriban nagyba ment az illegális cigiárusítás,pénzbehajtósdi,lopkodás betörés...Teljesen jól vannak ezek benne a sztoriban. Egyébként bélyegeket a benzinkutasoknak? Hülye vagy te vagy mi? Nézz már utána ha már angolból egy nulla vagy hogy mit is loptunk amit aztán gyorsan le kell osztani te szerencsétlen...

4."De sajnos az a probléma, hogy a ’40-es / ’50-es évek gagyi csotrogányaival „száguldozni” a városban körülbelül akkora élmény, mint élve elégni egy máglyán."
    Gagyi csotrogány? Ha csak 1 ilyen autód lehetne egész életedben összetehetnéd a kezedet te idióta...Fél óra alatt gyorsulnak százra...Talán mert régi öreg autók? Irányíthatatlanok talán mert kezdetleges volt a futómű/gumiabroncs technológia? Ezek negatívumok lennének,vagy inkább próbálja korhúen bemutatni? Segítek,nem negatívum,próbál SZIMULÁCIÓS lenni,és hűen bemutatni 1-2 dolgot dilettáns "barátom"...

5. "Élvezetes? Egy GTA után?"
    Ez a mondatod mindent elárul,és hűen tükrözi mennyire vagy te szánalmas. Képzeld maga a szimuláció, az hogy a különböző utaknak más más hatása van sokkalta élvezetesebb mint a GTA ladikként billegő sporkocsijai (mert bizony a gta-ban még a fulltuning verdák és porsche-k is billegnek mint a barom,közük nincs a valósághoz).

6."Elfelejthetjük a Rockstar klasszikusának élő, lélegző településeit, ahol lépten-nyomon valami érdekességbe lehet botlani, ahol a történeten kívül ezerféle módon elfoglalhatjuk magunkat."
    Élő lélegző település a rockstarnál...A GTA3 óta szinte semmi változás,nagyobb városok,egy két extrával,ugyan olyan buta mesterséges intelligenciával. Gta4-ben mit is lehet csinálni ugratgatáson és tollgyűjtögetésen kívül? Ja...Semmit...Nahát.Elvégezhetünk pár rendőr missziót (komoly,beülünk a rendőrautóba és máris rendőrök vagyunk),pár taxi és egyéb ökörséget,amiket kb 10 perc alatt meg lehet unni. Lélegző város? Minden sarkon apróságok gta-ban? Már csak az állítás is nevetséges. Pár részeg,pár kurnyák,pár érdektelen járókelő,pár ujságolvasó és pár bandatag,ennyi a gta nagy városa. Itt azért az emberek sokkal életszerűbben reagálnak és sokkal több apró életet sugárzó cselekmény történik mint az egész gta szériában (csak az első 5 percben a sikátorban de ha kinyitottad volna a szemed játék közben láthattad volna,ez nem csak az első 5 perc sikátorában van jelen).

7. Unalmas feladatok...Maga a feladatok sokszínűsége messze túlmutat a GTA-k unalomig ismételt misszóin...De köss csak bele,ahogy minden eddigibe zéró hozzáértéssel..:)

8. Ez unalmas,az unalmas...Persze minden ami ebben a jtáékban előfordul unalmas, de ha ezek a gta-ban fordulnának elő ott überkirályak..A GTA-ban nem unalmas fegyvert venni? ott is felvehető bárkitől...Sőt ott még kirabolni sem lehet a fegyverboltot...Unalmas a tankolás,nincs jelentősége? Az autók fogyasztják a benzint,ha egy autót sokat használsz kifogy bizony a nafta és pisloghatsz...De azért unalmas,mert beletették a játékba...

9. Egy korabeli tuningtól mit vársz szerencsétlen? 1000 lóerőt?

10. "A rendőrök pedig csak rontanak a dolgon: ha elmegyünk mellettük 55mph-nál nagyobb sebességgel, rögtön üldözni kezdenek,"
    Ez egy jó nagy hazugság. Az teljesen rendben van hogy a rendőr gyorshajtásért megüldöz,ilyenkor félreálhatsz és állod a bírságot,vagy elmenekülsz. Mindenesetre kézifékes kanyarvételért SOSEM jött utánam rendőr,ez egy nagy hazugság. Ja hogy a GTA-ban csak ha lősz vagy nekimész a rendőrautónak akkor jönnek utánad? Akkor ez itt már szar,milyendolog hogy gyorshajtásért büntetni akar! Persze hibádzik a rendőr ugyan mert sok dolgot elnéznek,mégis sokkal több valós dologra reagálnak mint bármelyik GTA-ban...De akkor ez már szar.:)

11. Lövöldözés gagyi. GTA részekhez képest kifejezetten komoly,de mivel itt a fedezékrendszerbe nem 5 percet fektettek mint a gta4 tucatbugos szar rendszerébe akkor már ez is szar. Sok intelligencija valóban nincs az ellenfélnek,mégis több mint a GTA semmiből előtűnő ellenfeleinek,mert ezek legalább fedezékbe vonulnak,sokszor zárótüzet biztosítanak,sőt a rendőrök bekerítéssel is próbálkoznak..

12. Bunyós rész no komment..Milyen legyen? Ez is szar mert jobb lett a GTA bunyórészeknél mi? Mi legyen ebben? Álljon át oldalnézetbe a game és kemény kombó/speckósorozatok legyenek mint a Mortal Kombatban???

13. Vito és a többiek...Érthetetlen motívációk..Neked tényleg elég csökkent értelmi képességed lehet. Szerinted a bűnözők hány százaléka lesz mondjuk egy börtönből szabadulás után jó ember?:) Miért gond az hogy Vito PÉNZT akar (segítek ez mindegyikük motívációja) akár csak a többiek és ezért folytatja mindenki a bizniszt ahol tudja...

Nem számozom tovább felesleges,egy hatalmas sületlenség az egész cikk,az ilyen cikkírókat el kell távolítani a francba a posztjukról nulla közük van a játékokhoz, egy cikkíró legyen pártatlan és úgy elemezzen egy játékot,a cikkről egyértelműen lejön hogy egy GTA fanatikus idióta írta.
    A játéknak vannak komoly hibái nálam is 6-7 között áll,de amiket te leírtál azok nem hibák hanem a GTA fanatizmusodból adódó gyökés hülyeségeid amiknek SEMMI keresnivalójuk egy játék tesztjében!
    "
  • Skynet
    Elöbb keresd meg hogy részemről milyen ez a játék te nagyon fasz...Itt a lényeg pontosan az volt hogy nevetséges dolgokon húzza le a teszter.
    Kb ilyen szinten:
    Gta 4ben lehet kosit vezetni dejó
    Mafiában lehet kocsit vezetni,SZAR!
    Nevetséges.
    A játék nálam is 6/10 csak nem ilyen gagyi indokok miatt,gyakorlatilag azokat amiket a teszt írója felhozott nagy baromságok....
    Lassú autók? Gyér irányítás? Szar hogy utánunk jönnek a rendőrök gyorshajtásnál? Stbstbstb...Nevetséges...
    Annyi esze nem volt a teszt készítőjének hogy megnézze mit is kell szétosztani a benzinkutasoknak...Bélyegeket...lol...:D
  • Rudi50
    visszatöltöttem egy előző chaptert és beszálltam egy autóba, majd vissza ide és továbbment de egyre többször előjön ez a hiba és a 10.-iknél most én is teljesen elakadtam ezen okból.
  • tobias88
    4850 1GB Physix feltéve
  • tobias88
    Hellosztok!

Az tudja valaki miért van, hogy elindul a játék, és mindenhol csak felhőket látok, meg pár zászlót, semmi mást? (1080P MAX)
  • Gibor
    Ha ismernéd nem ezt mondanád, mert az a baj hogy ért hozzá, csak mindent fordítva lát és képzel el...
  • Rage47
    sokmindent nem értesz még:)
  • TDantes
    Ja, hát ez van, majd jönnek a DLC-k, pénzért, és akkor talán teljes játék lesz belőle.
  • TDantes
    Nem. A teszt írás lényege, hogy korrektül pontozza. Nem az, hogy hülyeségekbe kössön bele, vagy nyáladzon rá.
  • Gibor
    Szesztilalom :D Még Mafia 1 be volt hogy piát kellet csempészni azt tudom.

Igen vannak gondok persze, de a legpitibb hülyeségeket hozta fel, látszik hogy nem látta át, mert a gond nem az hogy néhol buta az AI, hanem az hogy összezsúfolt a sztori és a játék is, próbálták a freeride ot beletenni a sztori közepébe félre sülve... Nagyon nem kész játékot kaptunk, mi kaptunk egy félkész játékot, amiből kikapták a nem kész dolgokat és félig stimmelt aztán kiadták.
  • grebber
    LOL pont ez a lényeg.Ezért vannak eltérő értékelések mindenki úgy pontoz ahogy neki tetszik.Ha szar lehúzza ha jó tetszik neki akkor többet ad rá ez az élet rendje.
  • morvaigaben
    Így van! Az a jó cikkíró aki semleges tud maradni annak megírása közben.
    Jót és rosszat egyaránt meg kell említenie, de ebben a cikkben valahogy ez a rendszer felborult.
  • TDantes
    Ez a cikkíró, megfigyeltem mindenben ilyen, nem tesztet ír, rajongói írásokat. Ha valami tetszik neki, akkor arra nyáladzik. Ha valami nem az ő kis kedvence, szidja mind a bokrot. Korrekt tesztet nem lehet tőle várni.

Jó, jó, vannak gondok a Mafia 2-vel, és például tényleg nem valami jó az autóvezetés. De nem is rémes, és nem az a baj vele, hogy nem gyorsulnak a kocsik.
    Vagy kiemeli a cigi árulást. Hát mégis, a cikk író szerint mit csináltak a gengszterek? Többek között ezt is, csinálták. Nagymenők című film? Valakinek rémlik?

Ja, és mi francnak ír a szesztilalomról? Semmi köze a játékhoz. Azt eltörölték 33-ban, a játék meg 45-ben indul. A játék főszereplője a szesztilalom alatt, még kis gyerek volt.
  • tommygear
    már az első mondatnál elvérzik am a gamekapocs cikk

"Többek között ez is tette naggyá a GTA 3 előtt pár hónappal megjelent gengszterjátékot."

gta 3 jött hamarabb nem a mafia 1, micsoda hozzáértés és utánajárás
  • Zoliz
    Te vagy a szánalmas!
  • tommygear
    ott a pont
  • Gibor
    Te meg látom nem érted hogy egy cikk ne arról szóljon hogy GTA pistike vagyok és itt a rendőr élethűbb és ezért fos...

Egy cikknek bekell számolnia a játékról, minden ami a játékban jó leírja, minden ami a játékban rossz leírja... Ki az istenf*sz* kíváncsi a saját véleményére? Én rohadt magasról sz*r*k bárki véleményére... Ha cikket akarok olvasni akkor ne azt olvassam hogy pisitke vagyok GTAn nőttem fel, hanem írjon már egy beszámolót, ne egy összevissza marhaságot, egymás után leír 1dolgot 4x, helyesírás óráról kimaradt, nyelvtanilag a komplett cikk egy hulladék. Mielőtt belém köt valaki, én se tudok tökéletesen írni, de én nemis írok cikkeket.
  • grebber
    Valamit kellett írnom, mert szétbasz az ideg amikor az embert lefikázzák,mert ami neked tetszik mi az, meg hogy merészeli ,hogy neki meg nem tetszik.
  • strebacom
    Ne idegeskedj, ilyen hülységeken....nem olyan nagy szám ez a Mafia 2, sok duma kevés akció....végigtolom kétszer osz jó van...
    ez a Free ride hogy jön elö, ez csak moddal...
  • tommygear
    valld már be hogy te írtad vagy valami ismerősöd
  • xxxpaulxxx
    Gratulálok te balfasz, ezért aztán tényleg kurvaanyázni kell...
    Tisztába vagy te a szavak súlyával?:@ Váááá az ilyet úgy lefejelném:@:@
  • Seth
    "Ezért tart ott az országunk ahol."

ennél szánalmasabb joker mondatot nem lehet már mondani
  • freddirty
    Sziasztok, esetleg többet tudtok arról hogy a PC verzióban az automatikus mentésen kívül van manuális is?
    Csak mert tegnap épp elkezdtem és a legelején az éttermes cutscene után a taxiból kiszállva abba kellett hagynom (gyereket fürdetni kellett) és ki kellett lépnem. Ma este meg újra végig kellett néznem kb.5 percet az elejéből (átlépni nem lehet).
    Ha később is ilyen "konzolos" a játék mentési rendszere akkor inkább törlöm a p*-ba...
    /Nincs nekem arra időm, hogy egy-egy akciót félig végrehajtsak majd akármiért kilépjek és újrakezdjem. /
  • grebber
    És?? Csak olyan írhatja aki Mafia rajongó?Kötelező jól pontozni??????????
    Az isten véres f....ba már szarjátok le ezt tesztet.Én érzem magam rosszul mert szegény cikkirót fikázzák orrba szájba.
    Neki nem tetszik na és?? Nektek bejön ahogy nézem neki nem ennyi.
    Most azért mert neki nem tetszik már máglyára kell vetni?
    Ezért tart ott az országunk ahol.
    Remélem lesz még ilyen cikk,mert megmondják a frankót.
    Még mindig a Kane and Lynch 2 10/1 Epic Fail tesztjét tudom felhozni.
  • tommygear
    gamekapocs egy komolytalan oldal nagyon lopott cikkekkel
  • TDantes
    Azon az oldalon nem ez az első hozzá nem értő, dilettáns cikk. Három tesztjüket olvastam végig, az utóbbi időben mert ezek a játékok érdekeltek: Settlers, Starcraft, Mafia. Mind szar teszt lett.

Amúgy a Mafia 2 simán 8 pontos, minden hibája ellenére
  • Skynet
    Nyíltan kimondom: Ezt a gamekapocs tesztet egy hozzánemértő gta rajongó faszkalap írta.
    Nálam sem ér többet a játék,de nem ilyen ostobaságok miatt húzom le....Lassú csotrogányok,meg mekkora baromság hogy üldöz a rendőőőőr....Szánalmas,az ilyen ne cikket írjon hanem vágjon eret magán...
  • strebacom
    Ezt a Free Ride-ot hogyan lehet elöhozni???
  • TDantes
    Höhöhö...ma olyan volt, azzal a dagi haverral megyünk kocsival. Rendőr megállít, gyorshajtás. Fizetek, erre az a fasz, elkezd lövöldözni, mire a rendőrök ügye nekünk esnek. Hát nem akartam bukni az egészet, leszedtem a rendőröket, és ezután folyamatosan nem tudtam őket lerázni. Nagy nehezen, lehagyom a zsarukat, kocsit váltok ,erre ez a barom megint lövi a valakiket. Nem tudom kikre lőtt, mert rendőr se volt a környéken. Zseniális. De aztán eljutottam ahová kell a küldetésben, és a körözésnek annyi, mert ügye változott a történet. Áhhhh
  • Prince23
    HG teszt 8/10
  • valaminick
    :) nem akartam bunko lenni es nem irtam le a teljes anyad szot, de ez nem esett le gondolom
  • Seth
    51 MB nekem most a végén. Indítottam másik profillal új játékot,de ugyanannyi ott is
  • Rodman6
    Nem lehetsz valami számítógép-guru ha ennek a megoldását sem tudod. Át kell állítani a hangot sztereóról 5.1-re vagy fordítva. Egyszerű.

A dagadtképűs küldetés után össze kell még rabolni valamennyi összeget hogy ki tudd fizetni Joe-t. De már ezt is ezerszer leírták, nemcsak itt hanem magában a játékban is.
  • FZoleee
    sehol :) nincs benne :D
  • kalee
    Üdv mindenkinek!!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy a játékban a Dezilia nevű autó (Ferrari 250) hol lehet megtalálni??
  • Humy
    Sziasztok !
    Megtudnátok mondani mennyi helyet foglal xboxon az első mentés ? Hdd nincs csak memo kártya és így folyton újra kell kezdeni az elejétől mert nincs hely mentéshez.
  • Rodman6
    Az a téli rész melyik chapterben van amiből tavaly jöttek ki trailerek? Imádkoznak a templomban, karácsonyi zene szól, hulla hó stb... sehol nem láttam.
  • DJ bigpapa
    Azért mert így elzárt területekre is bejuthatsz és nem állít meg egy nyomorult fal.
  • Seth
    Szintén boxon tolom.Utolsó fejezetben vagyok hardon, de még semmi buggal nem találkoztam.