11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • MikX
    Mert már megjelent a demo1.1, dobozban árulják az üzletekben.
  • longhaul
    Amikor letöltöm a demót, a hivatalos oldalról ezt irja ki:

Sorry, but you're not permitted to view these materials at this time.

click here to return to the main page
  • MikX
    Ajajajj... egy hét bünti. Hát szabad ilyet csinálni? :D
  • tenkenorman
    ne is mond mert elsírom magamat. miért adtam el a ps2-t :D csak a gt miatt vettem.
  • Falconer
    Biztos kérdezték már, de garázsból hogyan lehet kocsikat törölni?
    Thx
  • Dtomka
    Szia!

Gondolom bejelentkezve próbáltad....ha nem ez is lehet gond!
  • Skynet
    7 év fejlesztési idő lol,ezt sem ezesetben sem a starcrafz behazudott fejlesztési idejének nem tudom elhinni.

Egy Gran Turismo 5-öt ahol több mint 1000 autót modelleznek le kívülről,belülről,és picivel több mint 300 autót olyan szinten hogy a műszerfalon még a patentok és kis baxok is miniméterre gyönyörűen a helyükön vannak, megcsinálják ennek a töméntelen mennyiségű autónak nagyjából a fizikáját,vezetési jellegzetességeit,benyomnak több mint 70 pályát, frankó online multi módot rank listával autókra/pályákra osztva.
    Mindezt processzorból megoldva a jelenlegi játékgeneráció leggyönyörűbb autós játékát megalkotva. Na itt elhiszem hogy 6 év a fejlesztés.

Ennek a játéknak a fejlesztője/ a kiadó egyöntetűen pénzéhes mocskos faszkalapok,csak sajnálni tudom aki megvette a játékot,és veheti hozzá a DLC-ket külön hogy az amúgy is túlárazott játékot teljes formájában tudja élvezni.
  • MikX
    Dédédédédééé
  • yesname #9999
    Frappáns :D:D:D
  • Balazs15
    sokszor kell mer ez egy evés szimulátor is egyben two in one csak ne egyél tul sokat mert elhizol
  • MerlinW
    Többnyire akkor jön elő ez a bug, ha nem fizetsz eleget a játékért, és amikor nem az OFF-topikot olvasod.
  • totti10
    bug lenne?
  • tenkenorman
    nem mondta...
  • Zoliz
    Csak ezt ne mondd, hogy nem véres! Én ki is nyírnám a sógoromát, ha lenne egy igazi Tommygunom :D
  • totti10
    normálsi dolog az hogy bemegyek kajálni ,kijövök és kb 3 perc mulva megint jön a szivdobogás hang? :S ilyen sokszor kéne kajálni?
  • a.carkey
    A Red Dead szerintem az utóbbi évek egyik legjobbja ebben a kategóriában.
  • BBazsi
    köszi megpróbálom
  • Vlala #9990
    igen, én szívtam vele. Csak a chapter újrajátszása segített, de az is csak harmadszorra.
    Van, akinél gép-újraindítással megoldódott a probléma, nálam nem :(
  • Balazs15
    császtok

Elakadtam vhol a legelején:S egy könyvtárba vagyvmi nagy irodában vagyok chapter 4 asszem vagy 3...és vmit keresnem kell de már mind a két szintet át vizsgáltam és nem találtam semmit:(
  • BBazsi
    Hi!
    14. chapetrnél vagyok JOe-val kimenekültükn az építkezésről elvittem a dokihoz. Visszaviszem a pénzt a szemuveges muksonak 27000-t lemegy a video, aztan nem történik semmi csak loading folyamatosan. Másnál is elfordult ez?
  • spyy55
    Na, mikor is jön az a magyarosítás?
  • MikX
    "de valamiféle hiányérzet kísértett végig"
    Tudod mi volt az? A szabadságérzet hiánya... Amiről egy sandbox játéknak alapnak kéne lennie...
    Sokan leszólják a GTA IV-et, Red Ded-et, de elindítod a játékot, és nem az az érzésed, hogy egy csőjátékkal játszol, van szabadság.

De ezekből látszik, hogy a k*csög kiadó vágatta ki, mert nemhinném, hog a fejlesztők maguktól kidobálták volna a játék felét, hamár egyszer megcsinálták. Dehát ebben a korban élünk, ahol megveszel egy full játékot, ami valójában jó ha felér egy demoval, és majd aztán DLC fomában réköltöd majd a 3-4szeresét. És a vérpistike összehugyája magát, hogy milyen jó, hogy adnak ki DLC-ket, és mennyire jólesz, ha anyuci megveszi.
    Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy miértisne warezoljon, csakhát warezzal a fejlesztőket is károsítjuk, ez a baj sajnos.
  • spy803
    WoW :D

van egy küldetés, hogy 30mphval kell menni 5 percig, körbementem így az autópályán, de mégsem sikerült teljesíteni, van valami trükkje?
  • barmi
    Nekem pl. az egyik hídon is sikerült .DDD :::

• csőcse
    jah aham muti töltsd fel yutubra de ne azt amikor feltöri q-val
    hanem hogy hozzá érsz ütéssel a kocsihoz
  • Ironman2
    Én Firefoxot használom,és az eszközök/előzmények törlésénél van a sütik törlése.Letiltani ne tiltsad,mert sok helyre nem fogsz tudni belépni,mert engedélyezni kell a sütik használatát
  • ladawfts
    chrome-al, és explorer-rel se jön be, sütiket meg nem tom hogy kell letiltani
  • Ironman2
    Használj másik böngészőt,vagy töröld a sütiket
  • Prince23
    Bannolták a Mafia II-őt az arabok
  • Ironman2
    Most is be lehet ütni
  • ladawfts
    sajna megint nem jön be az OFF-topik :(
  • csőcse
    azért az 1-nél nem lett jobb
    a saját korában a szentgrál volt mert hozott rendesen újításokat mindentéren és jobb volt a gta-nál
    MOST érezhető a vissza esés mintha elfelejtettek volna programozni
    mert az 1-ben még be lehetett ütni kézzel vagy ütővel a kocsiablakot vagy a kasznit most meg hozzá se érsz se hang se semmi vicces
  • Encore
    Azért túlozni nem kell, aki meg akarta venni az meg is vette. Sosem értettem azokat, akik valami apróság miatt beírják, hogy " kár, pedig ha izé és izé akkor megvettem volna.." Ez hülyeség, akkor nem is akarta igazán megvenni.
    11 órányi gameplay kb 2x annyi mint egy átlagos mai game és csak egy kicsivel drágább mint a többi, viszont sokkalta igényesebb még így is, mint a piacon lévő játékok! Akinek ez nem éri meg...
    Az elvárásokat pedig azoknak nem hozta, akik valamilyen oknál fogva GTA-t vártak...
    A hangulatra pedig nem lehet panasz, mert azt hozza, ha nem is éri el az első rész szintjét, de azért ott van ez...
  • csőcse
    A KONZOL: PHV 2008-10-13 directX

A jelenkort meglehetősen komoly kompatibilitási problémák és általános szétszórtság jellemzi. Az új DirectX 10 API – elődjeivel ellentétben – nem tudta egyértelműen kijelölni a grafikai fejlődés zavartalan ösvényét. Az interfész alkalmazását az esetek többségében gazdasági szempontok ellenzik, melynek gyökerei kifejezetten a PC-s játékipar helyzetére vezethetőek vissza. A reformok kora című cikkben részleteztük a Microsoft új API-jának forradalmi újításait. Röviden összefoglalva a DirectX 10 legfontosabb előnye, hogy az egyszerűsített alapok mellett a programok fejlesztése is könnyebbé válhat. Problémát vet fel azonban, hogy egy multiplatform játék a konzolokon nagyságrendekkel magasabb eladásokat produkál. Ennek köszönhető, hogy a fejlesztők nagy többsége az aktuális projekt konzolos változatára koncentrál. A program PC-s verziója jobb esetben egy igényes konzolport lesz. A rosszabb esetet pedig nem érdemes részletezni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A Xenos kompatibilis tesszellátor

A fenti bekezdésből már kitalálható, hogy a PC-s játékok grafikai fejlődését inkább a konzolok képességei fogják meghatározni a közeljövőben. Ez persze messze nem azt jelenti, hogy a DirectX 10 és a 10.1-es API egyes újításait senki sem fogja használni, viszont a költségek kímélése érdekében a többség nem fog élni ezzel a lehetőséggel. Innentől kezdve érdemes a Microsoft Xbox 360 és a Sony PlayStation 3 képességeinek az irányából vizsgálni a PC jövőjét. A Sony rendszere eléggé kötetlen lehetőségeket teremt hat darab, egyéni igényeknek megfelelően felhasználható SPE magjának köszönhetően. A fejlesztők képzeletének csak a teljesítmény szab határt. Meglehetősen nehéz megmondani, hogy a programozók a PlayStation 3 exkluzív programoknál milyen csapásokon közlekednek majd, de alapvetően ez a PC szempontjából szerencsénkre teljesen irreleváns=lényegtelen.

Az Xbox 360-nak viszont sokkal kötöttebb lehetőségeket rejt a hardvere, ami előrevetíti a fejlesztők lehetőségeit a használható eljárások tekintetében. A Microsoft gépének egyik adu ásza az Xenos nevű grafikus processzorban megbúvó, úgynevezett programozható tesszellátor. Ez az egység az első lépésben az eredeti modell poligonjait kisebbekre bontja fel, majd a Displacement Map segítségével pozicionálja a vertexeket. A programozható megnevezés is innen ered, a vertexek helyét egyénileg lehet definiálni. Maga az egység azonban a beégetett, fix funkciós algoritmusok alapján bontja fel a felületet. A tesszelláció maximum tizenötszörös lehet. Ez azt jelent, hogy egy tetszőleges modellt az eredeti állapothoz képpest tizenötször lehet tesszellálni. Példával szemléltetve a dolgot, az egyik legegyszerűbb beépített algoritmus segítségével egy háromszög alakú patchet fel lehet bontani úgy, hogy oldalainak felezőpontjait összekötjük. Ennek köszönhetően máris négy háromszög keletkezett. A Xenos GPU ezt a folyamatot tizenötször tudja egymás után végrehajtani. Könnyen ki lehet találni, hogy ez az egység számtalan erőforrást szabadít fel az Xbox 360 központi processzoráról és memóriájáról, mivel a rendszer erőforrásait az alacsony részletességű modell terheli. Emellett a fejlesztés is könnyebb, hiszen elég az alacsony részletességű tárgyakat elkészíteni, amit a tesszellátor majd a megfelelő minőségi szintre javít.

Multiplatform fejlesztés esetén nagy valószínűséggel az Xbox 360 képességeinek feleltetik majd meg a játékot a programozók, így a tesszellációs egység használata reális fejlődési irányt sejtet. A PlayStation 3 sem probléma, mert befoghatók az SPE magok tesszellálni, vagy el is készíthetők a magas poligonszámú modellek. A PC helyzete már közel sem ilyen rózsás. Ha a projekthez csak alacsony poligonszámú modellek készültek, akkor pusztán a PC-s port végett nem fognak annyi erőforrást befektetni, amennyi szükséges a jobban kidolgozott tárgyak használatáért, ellenben a Radeon HD2000/HD3000/HD4000-es széria rendelkezik Xenos-kompatibilis tesszellátorral, így azok használata lehetséges.

A DirectX 11 kompatibilis tesszellátor

A szélesebb látókör kedvéért rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy a Xenosban és a DirectX 11-ben használt tesszellátor nem kompatibilis egymással. A Xenos tesszellátora logikai szinten rögtön az Input Assembler mögött helyezkedik el. A rendszer használatához direkten kell címezni az egységet. A PC-n is hasonlóan kell majd eljárni a megfelelő eredmény elérése érdekében, mivel csak az AMD rendelkezik kompatibilis kártyákkal, így nem szükségesek egyéni rutinok az optimalizált működéshez. A DirectX 11-ben viszont egy masszívan felépített struktúra kapott helyett. Ez a rendszer három, szorosan összefüggő logikai szintre osztható: Hull Shader, Tesszellátor, Domain Shader. A Hull Shader szintjére érkeznek meg a feldolgozásra váró adatok. Itt lesz beállítva a testekre vonatkozó tesszellálás mértéke, illetve kijelölésre kerül az előre beépített módok közül a fejlesztő által kiválasztott algoritmus. Ezután az adatok patchként lesznek továbbítva a fix funkciós tesszellátorba. A patchek tulajdonképpen vertex tömbök, amiket az adott objektum geometriai vázának szétszeletelésével lehet előállítani. Nagyon fontos azonban, hogy ezek nem jelentenek szükségszerűen poligonokat. Egy példával élve három vertex képezhet egy olyan a térbeli alakzatot is, ami tulajdonképpen két szakasz. Ezeket is tökéletesen lehet tesszellálni. A Hull Shader ezen kívül minden patchhez megjelöl egy kontroll pontot, amely a Domain Shader szakaszban kerül majd felhasználásra. A második szinten a tesszellátor elvégzi az utasításoknak megfelelően a feladatát, és az úgynevezett területi pontokat a harmadik szintre irányítja, amiből a Domain Shader a displacement map, a kontrollpont és a tesszellációs mérték segítségével kialakítja a végleges felületet.

A DirectX 11 tesszellátora egy tökéletes kiterjesztése a Xenosban helyet foglaló egységnek. Minden változtatás csak az előnyére vált, emellett a tesszelláció maximális mértéke már akár hatvannégyszeres is lehet. Megjegyzendő azonban, hogy hagyományos értelemben még mindig nem programozható a rendszer, így a fejlesztők nem kapták meg az egyénileg definiált tesszellációs algoritmusok kreálásának a lehetőségét.

• Ironman2
    És csodálkoznak,meg sírnak ha mindenki warezol.
  • Wanille
    "Tudja hozni a Mafia 1 hangulatát, ha felülmúlni nem is." - nem, nem tudja.

" Be kellene látni, hogy a kiadók és a fejlesztők is pénzből élnek. 7 év fejlesztési idő pedig nem kis pénzbe kerül, amit nem elítélhető módon a kiadó szeretne viszontlátni. És akkor talán nem szűnik meg egy újabb tehetséges csapat" - Belátjuk. Mi is pénzből élünk, ha esetleg nem tudnád. Nem 7 éve fejlesztik a játékot. Ha tehetséges csapat lenne, egy igazi mafia2-őt kaptuk volna. Sztem rohadtul nem a mi hibánk lesz ha megszűnik bármelyik is.

" Más játékoknál is előfordul, hogy bizonyos dolgokat kivesznek, mert vagy nincs idejük befejezni..." - az hogy más játékokban is előfordul, nem lehet mentség. Teszem azt irl felrobbantasz egy épületet, és azzal védekezel hogy "de hát mások is szoktak ilyet csinálni"? Meredek hasonlat, de remélem érted a lényegét :)

Egyébként az elvárásokhoz nem tudtak felnőni. Ha nem történt volna meg a mafia, mindenki áradozna hogy milyen fasza kis gengszteres játék. Mérföldkövet vártunk, és egy átlagon kicsivel felülit kaptunk. Szerintem.
  • BlackWolf
    Ha 7 év volt a fejlesztési idő minek vesznek ki teljesen elkészült küldetéssorozotatokat amikkel anno reklámozták a játékot ? funkciókat ? + ha 7 évig ültek rajta és kész a game elviekben, nemértem utána minek úgy megcsonkítani , hogy félkésznek lássa aki játszik vele?:D egész egyszerű kell a pénz 2-3 ezer(jó esetben) \ 2 ruháert + 1 fegyverért meg 1 autó modellért nálunk 1 kicsit sok :D boxra már 2 is megjelent dlc-k közül nemkis pulykakopasztás lesz ez a játék :( Ez így bazi nagy csalódás az elvárások után. A félreértések elkerülése végett én nemvagyok felháborodva csak szomorú , hogy ennyire a pénz diktál ... és az vesse rám az első követ aki szerint 14 ezer forintért (boxos vagyok) ennyi fért bele maximálisan a dobozos változatba.
  • ratgab
    Holnap meg jön a DLC...
  • McCartman
    de biztos halálkomolyan gondolta.
  • Ironman2
    Úristen! Ezt nem gondoltad komolyan?