11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • ropi88
    Sziasztok!

Rögtön az első autólopásnál járok, feltöröm a kocsi zárját és mocskos mód belassul a játék. Van erre valami megoldás?
    Előre is köszönöm
  • wollnerd #11728
    LOL, 3 év után? :DDD
  • Solt
    Jött ma egy 358MB-s frissítés a játékhoz... mi a szösz ez? :)
  • Szabi #11726
    erről
  • akyyy
    nem tudok oroszul, miről szólnak a modok?
  • mester1987
    Egyéb Modok
  • mester1987
    Friends Of Foe Mod DLC
  • Austin Bailey
    nekem nagyon bejött, mert nagyon nagy hangulata volt.
  • Kit--Kat
    Ha hagyják a cseheket rendesen dolgozni, akkor tuti ez is jó lett volna. De a 2 rész között felvásárolták a az Illusiont, és a Take2 rátelepedett a projectre. Erőltették a tempót , hogy elegendő küldetés legyen az addonokhoz így feldarabolták a játékot és sok feature-t kivágtak az alap játékból. Eközben az alkotók nagy része is lemorzsolódott, az első rész és a második rész írója és irányítója a project felénél dobbantott.

Anno az első részt Gathering of Developers kiadó alatt csinálták, amit pont a független játékfejlesztők alapítottak, hogy a nagyok ne tudjanak rájuk telepedni és zaklatni a fejlesztéseket az időpntok miatt. Na ezt vásárolta fel a Take2 és így jutott hozzá a Mafia franchisehoz.
  • Timbu
    Az első rész még kizárólag PC-re készült, a II már nem. (Ha jól tudom, később csináltak valamilyen konzolos portot, de az a hardwer gyengeségei miatt nem volt olyan látványos, mint az eredeti.) Csak a PC-sek kedvéért pedig nem írtak egy jobb motort.

Szerintem hiába gyengébb, mint az első rész, még ígyis az egyik legjobb a kategóriájában.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amit a legjobban elrontottak benne szerintem a kapcsolat az első résszel: teljesen súlytalan és erőltetett volt az a küldetés, amiben Tommyt lelövik.
  • Kit--Kat
    És még hosszan lehetne sorolni... Az első rész városát nagyon jól rakták össze, viszont a II-ben szerintem nem sikerült túl jól. A női modellek közül akik az utcán járnak van kb 3-4?
    Autókból is minimál mennyiség van, pedig a 50-es évekről beszélünk, amikor is a legvadabb autókat hozták össze az Amik, tehát volt merítési lehetőség. És az anakronizmusról ne is beszéljünk. Elvileg az 50-es évek elején ér véget a sztori (52-ben, vagy 53-ban). Ennek ellenére az az autók a zenék és egyéb utalások az 50-es évek végéről vannak.

Egyszóval a játék bizonyos részei hozzák az első rész színvonalát, de összességében egy összecsapott luft ami pláne az előd után egy masszív csalódás.

Jobban jártunk volna, ha az első rész alá rakják az új motort és újra kiadják, mert az elsőt inkább végig viszem még 10x, mint ezt még egyszer (pedig meg kell hagyni bizonyos részeit nagyon élveztem az újnak is).
  • smog15
    Én már csapattam halottas kocsival, ha jól rémlik lehet tuningolni is de iszonyat lassú :) Történetben nincs benne.
  • Aborg
    Probald meg itt:

http://www.gamefront.com/files/21118028/Mafia_II_Complete_Save_Game_Sets_zip

Jut eszembe: a jatek menujabol nyithato EXTRA-k kozott van az autolexikon, ahol a forgo talapzaton lehet nezegetni a jatekban elofordulo autokat. Nomost ott van egy halottaskocsi is, amit en a jatekban nem lattam. Pedig gondoltam hogy majd a tortenetben is szerepet kap, valami bossz temetesen vagy hasonlo alkalommal. Ugyanugy a tejkihordo kisauto (mondjuk azt lattam a jatekban is). Valaki talalkozott a halottaskocsival?
  • kirol
    A mentéseim eltűntek. A FAQ-ban a link nem jó.
    Honnan tudom letölteni?
  • Aborg
    No rajottem a garazsproblemara: Uj verdaval eleallni, benne ulve tartani az "E gombot, a garazsban levo verdak kozul kivalasztani a kidobandot, tartani az "E" gombot.

A jatekot vegig is vittem, grafikailag tokeletes, mint jatek sajnos hianyerzetes.
    Ami a legnagyobb bajom a jatekkal hogy egy csomo dolog ami megvolt az elso Mafia-ban itt hianyzik vagy nagyon leegyszerusitettek.
    -Csak gombokkal iranyithatok az autok! Megcsinaljak a remek szimulaciot meg fizikai modellt es ezzel agyoncsapjak az egeszet, igy alig elvezheto. Az elso mafiat kormannyal jatszottam es remek volt! Itt van ugyan a menuban egy "vezerlo beallitasa" opcio de a program nem ismeri fel a kormanyt.
    -Nem lehet manualisan valtani! Az elso reszben lehetett, sot meg a kuplung es a gyujtas is meg volt oldva! Itt ne is almodjak rola.
    -Kameranezetek. Kokpitok ugyan nincsenek -az elso Mafia-ban se voltak- de ugy mint ott is volt, itt is van motorhazteto vagy lokharito-nezet. Ujabb sokk: ebbol a nezetbol mar nem lehet korulnezni vagy legalabb oldalra tekinteni! Igy ha elonyt adok a keresztezodesben honnan tudjam mikor indulhatok?! Az elso Mafia-ban ez is meg volt oldva. De ha a Mafia 2-ben mar nem is tudok korulnezni: meg mindig ott a miniradar: de hoppa, mar csak a rendorautokat jeloli egy otromba negyzettel, a civil autokat nem veszi figyelembe (az elso Mafia igen).
    Van meg egy kereknezet (jo nez ki, latni hogy meg a gumik is lapulnak terheleskor!) de ez a nezet vezeteshez hasznalhatatlan. Marad a harmadik szemely-nezet ahol latszik az egesz auto, nincs mese, ezt kell hasznalni. Ebben meg az idegesitett hogy ha bameszkodni szeretnek es oldalt nezek az egerrel, par masodparc utan magatol visszadobja a nezetet a kocsi moge. Szerintem kicsit tul kozeli, ha lehetett volna valasztani tavolabbrol kovettem volna az autom.
    -Itt mar nem utazhatunk magasvasuton (a sinek megvannak de az allomasok be vannak zarva, en a vonatot se lattam jarni). Az elso reszben utazhattunk, sot meg villamoson is! Itt jar ugyan egy buszjarat, de csakis a sofor ul a buszon, utasok sincsenek, en se utazhatok rajta. Ez mind lerontja a "mukodo varos" erzeset.
    -Az autobol nem lovoldozhetek mint az elso reszben! Milyen jo moka volt, akar en vezettem akar a Pauli vagy Sam es en csak lovoldoztem! Kerekekre celozni volt a legjobb moka, az ellenseges gengszterek ettol sodrodtak rendesen :) A kerekek ugyan itt is kilohetok (ha gyalog vagyok) de gyakorlati ertelme nincs az egesz jatekban.
    -Az elso reszben minden ora a jatekban a VALOS idot mutatta, atvettek a szamitogep orajat. Itt mar nem, vannak csak sima textura-orak, vannak jaro orak is de azok se egysegesen jarnak.
    -Nem tetszik a garazsrendszer, SOKKAL jobb szorakozas volt parkolgatni az udvaron az elso reszben mint a Mafia2-beli gagyi garazsmenu megoldas. Milyen remek erzes volt az udvaron setalgatni a kocsijaim kozott es gyonyorkodni bennuk! Ez is mar a multe.
  • smog15
    Ja zsír így már meg van de csak stereot ír nekem, de már van hang letöröltem a realteket utána meg visszatelepítettem és van beszédhang mafia 2-n is meg tdu2-n is :D
  • Rony94
    Vezérlőpult --> Hang --> Kiválasztod a Hangszórót --> Beállítás.
  • smog15
    Hát nekem nem olyan ablak ugrik fel mint neked, de nem tudok képet felrakni , hogy mit dob ki mert csak 20 Kbyte-s képet enged nem is értem...
  • smog15
    Köszi a gyors választ délután megnézem :)
  • Rony94
    Most így gyorsan utánanéztem és arra jutottam hogy talán a Vezérlőpult Hang beállításoknál kell valamit csinálni. Esetleg próbáld meg azt, hogy a beállított hangszóródat beállítod sztereóra vagy kvadrofónra.
  • smog15
    Hello. Új vagyok itt és olyan problémám lenne a játékkal, hogy a kisfilmekben nem lehet hallani a beszédet, külső zajok hallhatók felirat van, amikro feltelepítettem anno a játékot kb. 1 évig működött a hang valami tipp, hogy mi lehet a hiba? Ja és eredeti ha ez számít.
  • Aborg
    Udv. Telepakoltam a garazst (10/10+2 ferohelyet ir)autokkal, es most az ujabbakat nem tudom hogy beparkolni mert a garazsbol a regieket nem tudom kirakni. Kell hogy legyen erre valami megoldas, de nem jovok ra hogy kell megoldani. ?
  • akyyy
    na végivittem magyarul is hát ...

amugy azt nem értem, a játék elején szinte minden második ember mond valamit beszélget velünk, rendesen feliratozva.

aztán ezután sehol nincs ilyen. látszik hogy az elején a marketingre mentek hogy azt látva a kiállitásokba majd reklámozzák az emberek hogy hű de fasza tele interakcióval, aztán meg semmi.
  • cikasz
    Sziasztok !
    Most szereztem meg eredetiben. Feltelepítettem, utána felraktam a magyarítást is, de az átvezető animációkban nincs beszédhang :(
    Csak a felirat van meg a háttérzajok.(rádió ilyesmi)
    Nem tudja valaki mi lehet a gond?
  • papi08
    Nekem is ez volt, amilyen gyorsan csak tudsz, fuss odébb :D

Sokat kell próbálni :D
  • akyyy
    ezt nem hiszem el. mondom ujra kezdem. az épitkezéses küldetésnél kijutunk, erre a semmibe teszi a karakter,t és ha megmozdulok esik lefele :S nem lehe t valahogy az előző mentést betölteni ne kellken harmadjára ujrakezdeni ezt a kibaszott fejezetet?:D
  • akyyy
    a pénzzerzésrenden van, nem az a gonodm hanem az, hogy valami bug miatt kétszer akarja joe-t megmenteni, miközbe már megvan a pénz is, de nem tudok az ajtón bemenni
  • papi08
    Én egyszerűen elkezdtem kocsikan lopni a kocsizúzda mellöl :D
  • Szabi #11701
    roncstelepre kell vinni autókat és bezúzatni őket :D
  • akyyy
    mit tudok akkor csinálni mikor az 55ezret kéne vinni annak a brunonak, de nincs annyim, ezért elkezdek rabolgatni kocsit vinni, de már rámjön ezer rendőr ugye. na mondom elmegyek joe lakására, hogy átöltözzek hogy nekörözzenek, ha már a garázsát használhatom gondoltam a lakását is. erre bejön megint az a videó hogy nincs otthon joe (hisz a dokinál van), elküldi magát ide-oda, egészen addig mig a monalisa bárba kéne elmenni de ott már nem tudok bemenni hisz már volta mott. ha meg összejön a pénz, a térképen 2 helyet is mutat akkor már ahoa menni kéne, de brunohoz nem tudok bemenni. ott az ajtó de semmi opciót nem hoz fel
    :S
  • Szabi #11699
    semmit nem változtattam vagy csináltam másképp
  • mester1987
    Én még nem vettem rá magam, hogy elkezdjem mert majdnem mindegyik tesztben mondták, hogy az alapjáték = 70% sima autókázás + 30% küldetés.

Amúgy jó, hogy írtad, majd nézek valamit hozzá hátha okoskodtak valami jóságot 2010 óta :P
  • Szabi #11697
    a térkép ki van cserélve ilyen több infósra, mást nem :D
  • jana4
    Használsz valamilyen módot a játékhoz?
  • Szabi #11695
    igen, ha már egyszer elérted valamelyik fejezetet, utána bármikor folytathatod a fejezet legelejéről bármelyik nehézségi szinten

ezt meg csak úgy :DD
  • jana4
    Szevasztok!
    A 14. fejezetnél járok, és vissza szeretnék lépni kb. a 10.-re, hogy beszerezzek egy achievementet. Megoldható úgy, hogy ne vesszen el a 10-14. fejezet? (Elképzelhető, hogy a legelsőre is visszamennék a plakátok meg a magazinok miatt.)
  • wollnerd #11693
    Próbáld meg előtte kinyitni az ajtót. :D
    Hátra.
  • Szabi #11692
    3x megcsináltam ezt a nyomorult küldit hard-on eddig a részig, de ez a barom mindig a csukott ajtón szeretne kimenni.... :D
  • Jaffa 2843
    Jah, aztán jön egy magadfajta és ellopja. :D
  • Szabi #11690

és most akkor hagyjam kint az utcán?..