Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak nem 3-10K-val jönne... :-/
Nieleen
Az intro valami elképesztõen hangulatos, szép, stb., stb..
A játékm meg abszolut nem bonyolult. Sõt! Meg kell nézni a jó kis szájbarágós tutorialt és minden közérthetõ lesz.
A Rome max csatában veri, meg abban, hogy tényleg szépen néz ki, bár ez sem csúnya, csak nem 3D. A Rome is nagyon bejött, de ez is! Nem easyn kell nyomni, ez tény, viszont az embert egy olyan diplomáciai meteorit találja fejbe, amilyet még sohasem láttam. Ez a játék a régi nagy kedvencemre, a KOEI féle Genghis Khanokra hasonlít, persze 2004es színvonalon.
Amilyen lehetõségek és hatások vannak a diplomáciában, olyan sohasem volt pl. a Romeban. Tehát ebben jobb.
Csata. Nos, amikor az elsõ hírek jönni kezdtek a játékról, már akkor írták, hogy NEM LESZ OLYAN, HOGY "HP". Az egység morálja, száma, fejlettsége fogja eldönteni a csatákat. Az ostrom meg igenis jó! Nem lehet úgy tervezgetni, mint a Strongholdban, de szerintem jobb lett a védekezés, és az ostrom rész is, bár ez nem "ostrom szimulátor", mint a másik. A régi AD.1086 bolt számomra a legjobb vártervezõ progi, sõt ott 3Dben FPS szinten még harcolhattál is. Nos, itt nem, de nem is vártam Rome féle brillírozást sem ostromnál, sem csatában. A Stronghold nem jó összehasonlítási alap!
Ez a játék nem arról szól, hogy piff puff hódítok rögtön, hanem, hogy elõteremtem rá a pénzt, megkavarom hozzá a diplomáciai hátteret, és úgy kezdek háborúzni, hogy elõtte bevédem a tartományokat. Aki a TW szintû bumm neki csatákban gondolkodik, ill kifejlesztem a dolgokat, majd megnyílik a többi is, ha elérem a létszámot, az csalódni fog. Tény, hogy kicsit késett a progi, de én nem temetném! Nagyon összetett és jó lett. Rengeteg avatar, lovag, hercegnõ van, ilyen-olyan címekkel. Nagyon sok egység is felvonul. Ezenkívül ott a vallás, a kereskedelem, a építgetés, a városok menedzselése, a hadseregképzés, a fejlesztés és a diplomácia. Utóbbira egy példa:
Ki akartam házasítani a király fiát. Voltak esetleges hercegnõk, különbözõ hatalmaknál, de nem mindenki jöhetett be esélyesként. Ha a horvát királylányt adom hozzá, megharagszik a pápa, ill a horvátoké lesz egy területem, ha a kievi nagyherceg lányát, akkor a lengyelek paráznak. A bizánciaknak nem elég jó a magyar királyság, a többi esélyes kislány apja meg túl távolinak, politikailag kevés haszonnal kecsegtetõnek érezte a magyar király fiát. Stb., stb.. Így az ember vagy vár, vagy belevág, de minden döntését meg kell fontolnia. Pont ezért nem a látványos csaták, ostromok a mérvadóak! Hanem ami mögötte van és pont ezért jó a játék. Kereskedjek-e (elég apró dolog) pl. Bulgáriával, ha Bizánc legszívesebben letépné a fejem?
Dönteni kell real timeban. Ez amolyan Europa Universalis, csak sokkal kifinomultabb, szebb, komolyabb és van látható csata. Ha az EU bejött valakinek, ez is be fog. Ha az sem, akkor ez nagy nehezen fog nála labdába rúgni. Ha egyik sem jött be neki, akkor állomvilágban él és fantasy mániás ...
A medve nem játék.
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.
a játék kb. 5-10 percenként lefagy, mi az ellenszere ennek?
hol tárolja a mentett állásokat?
http://elitetorrents.org
az elõbbi rövidebb volt egy r-rel.
Nieleen
Nieleen
azureus.sf.net - leszeded a legjobb bt klienst, beállitasz valami 6881es porttol eltérõt, amin a forgalom menjen (6881 feketelistás a fenti oldalon) és klikk a KOH.torrent-re
ha ennél korrektebb megoldást mondasz, akkor hazudsz 😉
Forza.
amugy bittorrentel nekem se..., havernál 95k ithon kb 40-50 😛PP (csak jól kell beállitani és perszen nem full népszerûtlen cuccot szedni 😛)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Nieleen
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
az emg tény hogy neked válaszoltam, de te is beláthatod hogy mivel én nem simerlek nem tudhatom hogy te komolyan gondoltad a hp dolgot vagy csak átvitt értelemben igy emgprobáltam eloszlatni a "ködöt", részedrõl nem emgmagyarázni kellet volna az eégszet hanem beirni hogy te a hp-t átvitt értelemben értetted vagy etc és le van zárva az egész... 😊
Nieleen
aztán sikerült úgy hogy elfoglaltam velencét és onnan indítottam hadjáratot..😛
és flame off (de pl legközelebb ha a valóságról beszélsz pls bigyesz egy idézõjelet a hp szócsaka után és elé 😛)
Nieleen
2 értékel (oks, morálal együtt 3) nem tod megjeleniteni egy adott ember vagy egy adott sereg minden olyan jellemzõjét ami befolyásolja a csata kimenetelét... (arról nem is beszélve hogy a hp ugye ha "eltalálnak" fogyni szokott a gamekban mig a valóságban nemegészen ugy fogy a hp ahogy eg yjátékban..., jah és értem én te mire gondolsz csak akkor nem ilyen fogalommal kéne emgmagyarázni vagy legalább tedd idézõjelbe ha mrá igy a szivedhez nõtt)
Nieleen
de pls akkor mond meg pontosan mit is jelent a hp, mert za hogy "élet pont" nem túl tág megfoglamazás és ne mond nekem hogy egy értékkel tudsz jelképezni kismillio dologot...
2. én nem néztem senkit hülyének te foglamaztál úgy hogy abból hülyének lehet nézni
3. clonecd-s véleményem még mindig fentartom az meg hogy ki a hülye nagyon nézõpont kérdése..., de ebbe nem megyek bele megmondtam hogy lezártam a témát..., akit nagyon érdekel az majd megkeres priviben és akinek akarok válaszolok errõl ennyit...
(jah és mellesleg az örök mondás:
akinek nem inge , ne vegye magára, én nem modntam egy szóval se hogy te hiszed azt hogy az ember feje felett egy csik van
ja hogy te ugy érzed rád illik amit leirtam? biztos van valami oka, de én nem tom mi...)
Az ilyesmit jelenítik meg stamina-val, meg HP-vel, mert ez egy tök egyszerû módszer, de egy marha se mondja IRL, ma este már nem viszem le a szemetet, mert kevés a staminám...
Nieleen
ez a csík a távoli nézetben az egységek alatt is megjelenik, a várakban pedig nem meggyógyíthatod õket, hisz már meghaltak, hanem az üres helyekre lehet katonákat verbúválni így lesz újra zöld/teljes a csík
a másik oldalt van az erõ, ami ugyanígy lehet zöld vagy piros míg el nem tûnik aszerint hogy mennyit támadnak/futnak gyorsan az egységek, ugyanis dupla kattintással egyenes megrohanják az ellenséget. egy idõután ez a csík magától visszamegy, ahogy kipihenik magukat, ha tábort vernek akkor gyorsabban.
mindkét dolog minden egységnél(mármint csapatnál)külön-külön létezik
"megy le az egység feje felett a csík és a sok okos már aszizsi a valóságban igy van 😛"
A gond ott kezdõdik, hogy hülyének nézed az embereket. Tudod az életben nem találkoztam még olyannal, aki azt hinné, hogy a fejünk felett van egy csík... A játékokban pedig valahogyan meg kell jeleníteni, hogy egy sebzett vagy fáradt sereggel harcolsz.
De a topic elején már láttam, neked csak az a lényeg, hogy beleköss mindenkibe, mert Te egy okos ember vagy és mindenki más térdre! Lásd a témába vágó kis cloneCD-s okoskodásotokat is...
Nieleen
meg ha több sebbõl vérzel akkor esetek 99%ban nehezen fogsz már harcolni is 8mielött kitalálod a vér mennyisége nem egyenlõ a hp-val 😛)
ez a hp dolog egy igen komoly lebutitása a valóságos dolgoknak...
a valóságban ha meglõnek nem a hp-d megy le hanem attól függõen hol találnak el meghalsz mozgásképtelenné válsz etc... 😛
szal maradjunk annyiban az ökörség az amit te mondasz, kicsit belevagy már zsongva a számitógépbe 😛
Csak gondolj bele, egy sereg, aki egész éjjel menetelt, sokkal gyengébb, mint aki már két napja pihent a csata elõtt. Vagy gondolj egy olyan sereg erejére, ahol sok a sebesült...
Nieleen
Én csak a demoval jáccottam de úgyérzem jobban értem a játékot mint itt sokan..
a létszám nem minden, számít hogy milyen egységeid vannak, pl 120 feudal knights-sal 300as seregeket vertem meg, azér elég nagy hülyeség lenne mondjuk 101 paraszttal 100 lovast elintézni..
számít az is hogy milyen a morál-ja a seregednek ami viszont függ attól mennyire képzett a marshallod, hogy éjszaka vagy nappal van, esetleg sokat meneteltek éjszaka, hogy idegen földön vannak-e, hogy kifogyott-e az élelmük, hogy vesztettek-e csatát, alacsony morálnál kis veszteség is menekülésre késztethet egy egységet, az is számít mennyire fáradtak az egységek, és hogy mennyire tapasztaltak stb-stb...
aztán lehet hogy a játékban valamiért ez mégsem így van (mondom én csak a demóval jáccottam..) de kétlem.
Nieleen
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
😊))))))
ha te az ilyesmit csiped egészségedre😊
amugy a kielégüléseket meg hagyuk lehet gyerekek is olvasák ezt a topicot 😛PP
dehát ugye ahogy mondottad izlések és pofonok 😛
RangeR teljesen igazad, mondok neked valamit, a beharangozott játékokkal kapcsolatban hamár a játékélménynél tartunk, ismered a kohan 2 kings of wart? szerintem nem pedig simán lenyomja arome total wart, igaz ennek sincs köze hozzá, de ha a játékélményrõl beszélünk akkor biztos, de tényleg izlések és pofonok, mindenesetre mostmár kíváncsivá tettetek amit mindenki szid az jó szokott lenni, és fordítva is igaz ugye doom 3, ha már szóbakerült nagyon is kellett neki a beharangozás, mert a játék 0, ha nem -1 játéékélményt nyújt, ha kipróbáltam írok...
Mivel egyszerre vannak jelen a piacon és igenis ugyanaz a stílus, (birodalom építés, lejátszható csatákkal, diplomáciával,gazdasággal) ez halálra van ítélve sajnos.
Míg ha 1 hónappal ezelõtt kijött volna biztos hogy én is végigjátszom.
Rossz idõzítés!
na mindegy,izlések és pofonok!
1. van 10 különbözõ extra dolog azokat kell összegyüjteni és nyersz, de utána még folytathatod, de ez is eltart kitart vagy 20 órát ha jól csinálod
2. elég nagy leszel és mikor szavazásra kerül a sor téged választanak európa legnagyobb királyának, ez nem tudom milyen hoszú mert szvazás elég ritkán van.
3. kiírtasz minden nemzetet és az összes terület a tiéd lesz ez elég sokáig eltart mivel úgy 40 órányit nyomtam eddig, de még csak Európa negyede az enyém.
Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.