47
  • Sowunmi
    #47
    Sziasztok.

    Véleményeteket szeretném kérni arról hogy milyen vételt csináltam a közelmúltban.
    Alaplap: Asus P5B
    Processzor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz
    Memória: 4 GB DDR 2
    Videókártya: NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB

    Szerintetek ez a gép így meddig marad gép? :)
    Segítségeteket előre is köszönöm. Sziasztok.
  • bazze
    #46
    Na faktorok ez az én véleményem:
    Alaplap: ASUS, Abit, MSI (Mercury,Tomato alaplapokat kerüljétek nagyon messziről!!)
    Memória:Samsung, Kingston, Hynx
    Proci: Ha procit veszel ne sajnáld szerintem a zsét vegyél Prescott-ot!!!Talán Barton.
    VGA:Abit, ASUS, Saphire, HIS, Club3D, Abit
    És a táp!!Nagyon nagyon fontos hogy jó minőségü legyen!!! A legjobb a Zalman és a Chieftech!!! Erre télllleg ne sajnáljátok a lét!!!
  • Borg
    #44
    Semennyire sem tervezheted, mert már ma sem megy el rajta minden.
    20-ezret meg abszolut nem ér meg, tekintve hogy egy 10-ezres geforce4MX teljesítményét is éppen hogy csak hozza.
    Inkább 9000PRO radeont vegyél, ebben az árkategóriában sokkal jobb.
  • Mr_Rob
    #42
    Igaz, hogy mostanában vannak kisebb-nagyobb gondok az abittal. Ezek közül a legidegesítőbb a gyenge minőségü alkatrészek (elkók, ventillátorok). Nekem egy KX7-333-as lapom van, ami önmagában marha jó, atomstabil, gyors, viszont a ventillátora minden induláskor 2 percig íszonyatos hangon visít. Továbbá a Siluro Gef4Ti4200-esem is atom stabil, gyors, viszont a ventillátora megadta magát (tiszta mázli, hogy egy tuningos havernak volt egy ugyanilyen gyárija, mert ő valami böszmét rakott rá:) ) - de még így is atomstabil maradt, hogy ki tudja meddig nem forgott benne a ventillátor!
  • verti.go
    #36
    Én is szólnék pár szót:
    ABIT NF7S alaplap: semmi bajom vele, nagyon korrektül be lehet rajta állítani mindent + egy kis tuning is belefér

    AMD AthlonXP 2500+ (ami Barton): alapból 1833 MHz-en megy, nálam 2100-on atomstabil - több napon keresztül mennek letöltések + dolgozom + játszom
    A memória (samsung ddr400) természetesen két modulban van - összesen 512MB - , a dual channel ddr miatt.

    A hűtő egy glacialtech igloo 2510. Ez is jó: halk, jól hűt, olcsó.

    Videó: Powercolor R9600PRO EZ (ez 128 bites, viszont csak 4 nanos memória van rajta, ez viszont elég az 500as frekihez). 37 bruttó volt, és szerintem nagyon megérte. Sokszor csak sima 9600ost kap ennyiért az ember (vagy azt se), ez viszont gyorsabb annál.

    A monitorom már egy éve egy Viewsonic p90f. Baromi szép képe van, és olyan fényereje, hogy a brightness nullán van, mivel így nem vakít :) Amúgy a Viewsonic-ok jók, csak van pár széria (pl. az "E"), ami nem kifejezetten grafikus munkára lett kitalálva. De aki megnézi a honlapjukat, simán rájöhet, hogy melyik mire jó, mivel ők is odaírják :) Korrekt cég.

    A tápról még pár szót: nekem most is és az előző gépemben is codegen táp volt (most 350es, narancssárga cimkés, azelőtt 300as). Összesen 3 éve használom őket úgy, hogy a régebbi épp most is megy. Sokszor be van kapcsolva mind a kettő akár napokra is...
    És soha semmi bajom nem volt velük. Lehet, hogy mázlim volt, de ez az igazság :)

    Nah, csak ennyit akartam hozzátenni, remélem segítettem valakinek :)
  • N.E.O.!!!
    #32
    Bizony bizony, még régen a kis 9200SE vitte a generalst meg a gothic 2-őt fullon, aztán kipróbáltam ezeket 9800PRO-n meg 5900-as FX-en és a teljesítményben annyi különbség volt mint 2 tojásban.
  • ZsilBi
    #31
    Mintha SG-n lenne rossz cikk :))
  • Borg
    #27
    Jó, hát persze 640-ben,minden extra nélkül az FX5200 is elég...:D
  • Rosco
    #26
    Kicsit vitatkoznék a cikkel. A Sapphire ATI 9200 szerintem teljesen megállja a helyét játékcélokra is. Nekem is az van, és teljesen állja a sarat a legújabb, nagy gépigényű játékok futtatásánál is.
    Különben pedig irodai célokra elég egy 32MB-os TNT2 is. :-))
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    érédekes .. war 3 .. 12-en multiba.. és volt aki csak 256Megával volt.. semmi akadás.. ment ahogy kellett :)
  • Frank99
    #11
    amúgy ha gondod van (ami előfordul azért a hardwernél) akkor szépen visszaviszed, oszt cserélik ki...
  • Frank99
    #10
    évek óta az olcsóbb kategóriájú alaplapokat választom, AMD-hez, jelenleg ezt:

    Tökéletesen fut az Asrock alaplapom + a 2500+ AthlonXP(Barton)-vel, valami noname 512 DDR-rammal.

    sem melegedés, sem fagyás, semmi.

    amióta AMD-m van, semmi gondom nem volt.

    én megveszem az olcsóbb alaplapot, mert semmi értelme a drágának, mert a különbözetből vehetsz drágább prockót, és az gyorsabb és nem kell húzni, nem melegszik, és stabilabb.

    az AUS-ról annyit, hogy 3 éve vettem egyet alaplapot majdenm 50-ért, aztán egy év sem telt el, és beszámolták 12-ért.
    ennél nagyobbat csak a 1,5 éves Suzukim beszámításánál buktam
    :-)
  • chuck
    #7
    seaget 80asbol egy ev alatt 3bol 3 pusztult meg, wdbol 3bol 2. samsung viszont jol porog.
  • Cat #6
    a cikknek igaza van abban, hogy a samsung vinyó megéri, mivel 3 év garanciát adnak rá - ez mindennél többet ér

    a ddr400as memóriát viszont feleslegesnek tartom, bőven elég ddr 333 is
  • An-Dee
    #5
    Hát Laci, ahogy látom nem nagyon van belelátásod a dologba.
    A jelenleg legnagyobb mobo gyártok közé tartozik pl az msi is, de az abit nem (ecs is). Én merem ajánlani az epox alaplapokat.

    Hdd-ben tudomásom szerint jelenleg a seagate-ek a jók.

    Haverom ajánlott egy 4040b-s dvd irót az lg-től, +/-/ram-ot is ir :))
  • aDannyBoy
    #2
    "A PIV ezzel szemben megbízhatóbb, de -nagyobb teljesítményű processzorai - több mint kétszeres-háromszoros áron adják ugyanazt a teljesítményt. Aki sokáig tartja bekapcsolva a gépét (több napon át egyhuzamban) inkább PIV-et vegyen :)"

    Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy AMD Athlon XP konfig gep, rekord uptime 3 het 5 nap 22 ora, aztan tobb napra elmentem otthonrol, es kikapcsoltam :)
  • Laci73
    #1
    Saját tapasztalataimat szeretném megosztani. Nemrég fejlesztettem kicsiny gépparkomat (2gép + 1 a régiekből tákolt tartalék) innét nyertem a most leírt experienciumot.

    Alaplap: márkás gyártót merek ajánlani. ASUS és Abit a két, általam megismert favorit - már a közepes minőségű gyártókat sem merem ajánlani. Egy rövid időre megismerkedtem (lehet hogy csak az én balszerncsémre) egy ECS alaplappal (VIA chipset, AMD) - itt sajnos állandó problémák (fagyás, kimaradó LAN, eltűnő hang) merültek fel :( Sajnos nagy divat lett az integrált alaplap - hangkütyü, LAN, egyéb finomságok ráültetése az alaplapra.Ez rengeteg összeakadás forrása - BIOS letiltás ide vagy oda. Egyedül az ASUS viselkedett teljesen korrektül (ASUS A7N8X-X) ugyanis lassulás és kifagyások nélkül tudtam használni SB Live (OEM) kártyámat 3D játékok alatt. ( a beépített hangkütyü - nem nyújt igazán vájtfülű,szép hangot, ez minden alaplapra igaz) Az Nvidia NForce chipset (AMD) ellenben remek - lehetőleg ezt ültessük AMD prockók mellé.
    Különösen az Abit NFS7-ben, amely betonstabil.

    Prockók: év elején még K8 (Hammer) processzor őszi vásárlásán gondolkodtam, végül is - rám nem jellemző módon - az öreg 32 bites x86 nyugdíjasházban maradtam. Ár/teljesítmény viszony alapján, és némi AMD szimpatizációval a Barton (Athlon XP) 2500+ mellett döntöttem. Sajnos nem egészen azt a remek procit kaptam amire vágytam - de nagyon szépen muzsikáló CPU lett belőle - az igen magas túlmelegedés megkeserítette kezdeti örömömet. AZ AMD PROCKÓKAT ERŐSEN AJÁNLOTT HŰTENI, NE SPÓRÓLJUNK AZ OLCSÓ HŰTŐN!!!! Bika hűtés (magyarán a drága, 6-10 ezer forintos cooler) kell neki, és lehetőleg olyan rendszerbe tegyük, amely hangjelzést ad, vagy kikapcsolja a gépet felforrósodás esetén! (AMD = Alaposan Melegedő Drágaszág) A PIV ezzel szemben megbízhatóbb, de -nagyobb teljesítményű processzorai - több mint kétszeres-háromszoros áron adják ugyanazt a teljesítményt. Aki sokáig tartja bekapcsolva a gépét (több napon át egyhuzamban) inkább PIV-et vegyen :)

    Videókártya: ha sok léd van, ajánlom a márkásabb RADEON 9700/9800 modelleket, vagy méginkább vegyél GeForce FX 5900 modellt - csak kipróbálni tudtam, de valóban tűrhető :) NE KEVERJÜK A VERZIÓSZÁMOT! Pl. a GeForce FX 5200 egy igen félresikerült alkotás! Ha közepes szinten állsz pénzzel (van videókártyára 40-45 rugód) feltétlenül a Radeon 9600 PRO-t vedd !!! És még mindig örökifjú (25-30 ezer) a GeForce4 Titanium. Ezért a pénzért KIVÁLÓ vétel, jövőre még bőven elég lesz.

    Memória: Na kérem. HA 3D FUT A GÉPEDEN? ALAPOSAN VIZSGÁLD/TESZTELD A MEMÓRIAMODULT! Márkásabb gyártótól (Samsung és társai) tudok ajánlani DDR modult. Végre kipróbáltam személyesen: a DDR400 és DDR333 között hajszálnyi a külömbség - nem ezen fog múlni hogy gyorsabb e a géped. Legalább 512 megát tegyünk a gépbe, különösen a WinXP szereti ezt a mennyiséget (nálam 1 Gigát zabál az aranyos)

    Vinyó: legalább 80 gigás/7200/ATA100 legyen. (ne feledjük a speckó kábelt !!!) Maxtor nálam a favorit.

    CD-DVD: A legjobb ajánlat a CD-író/DVD olvasó kombó (CD írás 48x). Kaphatóak már bruttó 15 ezer forint körül - érdemes! A DVD írók nagy korszaka jövő karácsony lesz - addigra igen jó áruk is kerekedik.

    Monitor: 19 colos CRT (hagyományos katódcsöves) a jelenlegi bestbuy - nekem bejött ez is. A TFT még mindig drága - de pl. nincs képernyőmaszk, és igazán elegáns. Aki teheti, vegye.

    Tv-tuner kártya: nemrég tettem a gépbe az aranyost, most is amikor írom ezt a csöpp irományt, megy a Discovery Channel. Nagyon tudom ajáénlani a magamfajta info-mániásnak. Úgy 15 ezerért már egész pofásak kaphatóak.

    Ennyi lenne a hozzászólásom, várom mások észrevételeit is. Maradok tisztelettel az informatika csodálatos világának örökös rabja LAci73