A MI országunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igazad van én is ezen vagyok, de pl. Németországban kivételesen nincs szemét.....én pl. a múltkor Münchenben az egész városban nem láttam annyi szemetet (direkt figyeltem), mint amikor leszálltam a vonatról a keleti pu-nál lévõ állomáshelyen és csak körbenéztem
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Mindegy, hogy állunk, de mindig elbukjuk a gyõztesnek hitt dolgokat.
Lásd, a mai kézilabda vb döntõ. Aki az olimpia után képtelen 6 gólos!!! elõnybõl nyerni, az SÍK HÜLYE, vagy BUTA! Ez nem kétséges. Egyszerûen most sem hiszem el ... :(
Kiábrándító!
A medve nem játék.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
amugy elkapták szaddamot!:) mondjuk nemide artozik. fogalmam sincs hova rjam.. de elkapták.. amcsiban minden csatin bréking nyúzvan...
amugy személy szerint inkább megyek külföldre... mint itthon éljek sehogy vagy jobban de akkor csalva lopva hazudva...
amugy fiatal vagyok még.. leszark sokmindent.. e amikor bécsbe mentünk ki..é a határ elött 5 km re megláttam hogymi van az árokban egészen ahatárig.. nah azon az egész busz szõrnyûlködött!!! 5km en keresztûl OLYAN szintû dszuva van az árokban a kamionosok miatt hogy full úgy nézett ki mintha esett volna a hó!!! eszméletlen mi volt ott.. azt látnotok kellene.... persze ahogy átértünk a határon a másik oldalon a kamionosoknál semmi dzsuva nem volt!!!!!!!!pedig ott volt sak igazán kamionsor.. nálunk nemsok volt... viszon itt annyi amit még életemben nem láttam.. hazafelé számoltam õket 330 at ...durván...defura...náluk nincs dzsuva... no meg egybõl 60 db "szélmalom" nálunk mé nem lehet ilyet építeni?? be a kukoricásba az m7 es mellé vagy mittom én.. nemigaz hogy nem fárne el 50 db simán? oké biztos nem lesz tõle jobb az egész ország áramellátása.. de a jobb országokban használnak ilyet.. akkor biztos tök zsír
cigányok: nekem nem lenne sok bajom velük..mondjuk többféle cigó van.. van a tipikus ledöglött hejen lakó szenny cigány. akinek 20 gyereke van.. de csak azért hogy a támogatásokból eléljen mocskosan...pföjj.. vannak akik jol élnek de valahogy mindegyik egy kicsit dinka.. meg inkább ne is talizzak velük...(monika showban minden második mûsorba cigányokat hívnalk..hát olyan tirpák az összes és nemtom mé codálkoznak ha mindenki fikázza õket..saját maguk tehetnek arrol hogy lenézik õket)
auto: hát... nincs pénzük hogy jobbat vegyen..más országban több esély van jobbat venni.. no de minegy..
közlekedés: nah errõl lehetne bezsélni.. no comment a magyar közlekedés : utak fikák.. románia szintû.. a hepehupás szar utakat nyakon öntötték betonnal.. nah ez kb a magyar út defje
az autosok meg hülyék, nem tudnak vezetni és eszméletlenûl sietnek mindenhova és nincs türelmük.. vazz.. kanári szigeten , bécsben spanyolban.. simán elengedtek az autosok még akkor is ha nem zebrára álltam.. itthon meg ha zöldbe zebrára állsz akkor is te vagy a barom hogy mé nem ugrasz el az autó elõl...
bécsben egynapot töltöttem el.. 3 szor annyi autot láttam mint itthon és legrosszabb os jobb volt mint itthon a jó auto..és SENKI nem dudált...
hhhmmm...
szép helyek: ja azok vannak... ha a duina mentén a házakat, amik olyan füstösek, barnák meg feketék,.. lefestenék kékre, sárgára,rózsaszinre, narancs ra, fehérre, stb stb.. akkor eszméletlen királyul nézne ki a város...jo persze nem csicsázni kell.. de midnegyik szin jól áll a házakon!!
Abban pedig teljesen egyetértek, hogy azokban az idõkben, éppen a piaci berendezkedésnek köszönhetõen nem ilyen volt az emberek mentalitása. Utoljára ilyen gané, mint most Magyarországon az iparosodáskor volt a világban, amikor szintén a kapitalista eszmék uralkodtak. Persze a baj nem a kapitalizmusban van, hanem az emberek mentalitásában és hozzáállásában. Mert igenis lehet tenni valamit!
Múltkor ülök a buszon és két fasza gyerek a hátsó ülésen ül, a szokásos majd lecsúszik az ülésrõl pózban, és veszi elõ a szemetet a zsebébõl, és ívesen hajítja maga alá. Ott ül körülötte 4 ember, de nem szólnának semmit, na ez itt a gond. Mikor szállunk le, odamegyek, mondom; Hova mégy? (Mert hogy csak az egyikük szemetelt.) Elõbb ügye fel akarod takarítani magad után a buszt? És feltakarította. Egyenlõre mákom volt, még senki nem verte be a képem. De lehet, hogy nem is fogja.
Ment egy ló 38-ban az utcán és, ha szart, már törölték is, mert erre kényes volt az akkori városvezetés. Még az 50-es években is így volt. Mert, ha eldobtad, elvittek vagy igazoltattak.
De szerintem a szemetelés nevelés és csaladi felfogás következménye. Ha bunkó a szülõ, a gyerek ritka esetben érti meg, hogy ne dobd már el. Én pl. Horvátországban kb. 1 órán át szorongattam a szemetet, mire találtam egy szemetest. Úgy nézett ki, mint egy postaláda. :)
De nem dobtam el. Más meg ...
Sokan leülnek a Mekiben is enni, ott a ledobó mellettük és otthagyják az asztalon. Tudom, a dolgozók közül van, aki ezzel is foglalkozik, de akkor is: baz, összegyûjti, bedobja és leteszi a tálcát. Van persze kõbunkó külföldi is, de amíg az ember képes viselkedni, viselkedjen már, ne legyen bunkó ...
A medve nem játék.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A "szociáldemokrácia" meg vsz nem lenne tényezõ egy olyan múlttal rendelkezõ országban, mint amilyenek mi voltunk és vsz, ha nem veszítünk a háborúban, és min. annyi kommunizmust kapunk, mint az osztrákok, kb. olyan mentalitással rendelkeznénk most is és kb. ott tartanánk, mint õk!
Az iparunk elég rendesen állt a gyõri program miatt, a háború keresztülhúzta az egészet, mint 14ben az elsõ ...
De vesztettünk és pechünkre határosak voltunk a SZUval és így belekerültünk a számukra szükséges ütközõországok sorába, így "egy darabig" itt ette õket a fene.
Ez van. Büszke azért nem lennék rá ...
Mellesleg sok mostani vezetõnk mi lenne most, ha nincs a kommunizmus? Max. gyári munkás vagy õstermelõ. Mert szegények voltak a szüleik - saját bevallásuk szerint - és ha nincs a párt és a jó káderség, manapság nem bankárok lennének milliárdokkal, hanem szépen 6ra járnának be a vsz most is jól mûködõ gyárakba, vagy a földekre tartanának dolgozni. Nem 10re a bankba vagy a minisztériumba újságot olvasni ... :(
A medve nem játék.
SEMMIT!
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
A gond nem ott van, hogy kommunista ország voltunk hanem ott, hogy az értelmiségi réteg egy része emmigrált, finoman szólva. Az pedig nem lehet megoldás, hogy mi is elmenekülünk, úgyhogy ezt az ötletet nem támogatom!
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok õrült, vagy mindenki más?" A.E.
ja és munkával nem lehet pénzt keresni, ezt tartsátok szem elõtt

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
\"Life is around you and in you.\"
A rendszerváltás a spekulánsoknak, a csaló vénájuaknak és a tajparasztoknak kedvezett. Aki rendes munkából, bérbõl-fizetésbõl élt és becsületesen, az ma sincs eleresztve. Aki ezt megnyomta, sokat volt bent, hétvégenként is, az picivel jobban él. Nem veti fel a pénzt, de megéll, olyan középosztályszinten. De pl. egy idióta, agyhalott féreg, aki seftelni járt '89 után Jugóba, Románba, vagy itthon volt nagyarc a bolha és egyéb piacokon a hamisított kazikkal, CDvel, DVDvel stb stb, az ma - mégha néha el is kapják -, mivel az igazságszolgáltás malmai csak extra esetekben õrölnek gyorsan, szépen bedob egy ügyvédet, kifizeti a 300000 forint bírságot és közben uazt csinálja, csak kicsit óvatosabban, de irtó jól megél!
A szar focistáinktól szar produkciót kapunk, amiért õk szuper lóvékat vesznek fel, 30000 hajléktalan él hazánkban, kb, sokan feketén meg minimálbéren vannak bejelentve, és majd nézhetik a nzugdíjukat, szar a közlekedésünk, persze ezért sok lóvét kérnek, szar az infrastrucktúránk, a politikusaink egy része csal, lop és még mi kérjünk elnézést, hogyha rákérdezünk mibõl is van ez? A fiatalok síkhülyék lettek. Szétliberalizálták - magyarul széqurták - az oktatásunk színvonalát, hogy a kis férgek többet tudjanak a PCjük elõtt tölteni, ne fáradjanak el nagyon 14 órára, többet lóghassanak. Mindennek a következménye buta szülõk buta gyereke sok lóvéval, amit apuci vagy anyuci (adó)csalt össze. Sok buta tizenéves BMWvel + Mercivel brillirozik az utakon, friss jogsival és IQ nélkül, ráadásul azt hiszi ez egy videójáték és ha csattan, újbólkezdi. Általában ilyen arcok okozzák a diszkós és egyébb tini baleseteket.
Szar teljesítményért jó lóvét kapnak egyesek, sõt még a fizujukat is emelik, így nincs realitásérzékük. A 45 év (+ az apró :) kommunizmus miatt mentalítás beli különbségek vannak egy magyar vagy pl. egy nyugatnémet illetve egy francához képest.
Pl. egy baki után náluk keresztre feszítik az illetõt, nálunk áthelyezik. Családi és rokoni kapcsolatok révén szép nagy karriert lehet befutni. Pl. az RTL Klubos elállófülü arc, aki valamilyen showt vezetett, vagy szar hírmûsort, abból a Malév kommunikációs igazgatója lett, Palik "Amõba" Lászlóból "sztárautóersenyzõ és stylist" :), Héder Barna az atlétika vagy úszószövetség körül, már nem is tudom, de köze nincs hozzá. Egy buzi Csonka Bandika a Vigadó élén. :)
stb., stb. ... :(
Az utcáink szemetesek, sok embernek nincs agya, és ez nem is zavarja, a média szétbutítja az embereket, akik erre vevõk, szemetelünk, írigyek vagyunk, kultúránkat neheyen ápolgatjuk, a nemzeti ünnepeink sokaknak semmit sem jelentenek, max annyit, ma is lóghat munkából, suliból. Minden kultúrát befogadunk, a vallásokat toleráljuk, szektásodunk és ezt természetesnek vesszük. De lehetne még sorolni ... :( Sajnos.
Ennek ellenére szeretek itt élni. Nem vágyom máshová, magyar akarok maradni. Bár, ha ez így folytatódik, a cigányok miatt 2056ra elvileg kisebbségbe kerülünk, ha nem tesznek a kormányok valamit.
Az országunk szép, sõt semmivel sem marad alul más országokkal szemben. Okos gazdaságpolitikával sokmindent ki lehet ebbpl az országból hozni. Be kéne szedni az adókat, nem növelni azokat, de ehhez tiszta politikusok (álom) és jül fizetett közalkalmazottak és mentalitás beli változások kellenének.
Meglátjuk ... :) + :(
A medve nem játék.
irigyellek....
szvsz itt csak akkor lehet megélni ha lopsz csalsz hazudsz...
mint barátom mondta.. egy 2-3 fõs családban elfogy reggelire minden nap 1 kilo kenyér meg 1 liter tej.. az 30 napra kb 30 ezer.. és akkor még nem is szartál .. nem ültél le sehova..stb.. mindegy...majd visszatérünk erre ha kialudtam magam...
most nicnsen erõm.. de örülök hoyg sokat írtatok.. nevetséges dolog:
dizsiben voltunk és aszonták ha kimegyünk akkor újra kell fizetni..hát LOL vazze.. még mi teszünk szivességet hogy idejövünk ebbe a szarba pénzt költeni.. és még õk szarakodnak itt hoyg ezt lehet azt lehet..hát vazze.. ez lol...
Mentalitás, na igen. Ez is jó általánosító tényezõ. Mindenhol vannak bûnözõk, lumpenek, társadalomba beilleszkedni képtelen egyének. De mi ugye kis ország vagyunk és minden apró "botrány" az arcunkba van rakva, a szenzációhajhász média a maradék nemzeti önbecsülésünket is a sárba tiporja, onnan is csak azt halljuk, hogy "bezzeg az eu-ban". Komolyan, nem is emlékszem mikor mondtak valami olyat a hírekben ami miatt büszkének éreztem volna magam. Aztán mostani filmek is a nyugaton általánosan elfogadott értékrendet sugallják a kommunizmusból épp hogy csak felocsúdott embereknek, persze hogy õk irigykedve nézik és szeretnék magukévá tenni az eszméket, mert ez új, és más ami eddig volt. De az a csillogó világ csak megrendezett illúzió, az átlagmagyar kétkezi melós nem fogja elérni azt az életszínvonalat. Marad hát az elkeseredett tiltakozás a sorsa ellen, meg a bûnbak keresés. Emiatt halljuk az ilyen emberek szájából, hogy milyen szar országban élek, meg hasonlók. Mert tenni aztán egyik se tenne semmit. "Mer mit érek el egyedül?" Inkább leszarja, hogy mocskos városban él, ugyanúgy kirakja a szemetet az út szélén, "más is iderakja, nem?" meg a hasonlók.
Na mindegy, kilázadtam magam, közben ki is józanodtam félig, bye...
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof