A MI országunk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PREMIERE1

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

Gregorius
Igen, és nagyon jó volt a Karácsony is, és a Szilveszter is, leszámítva néhány petárdázó idiótát itt a környékünkön, akik úgy gondolták, hogy a világ legmulatságosabb dolga meggyújtani egy petárdát, és bedobni másnak az udvarába.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Buddy
hát ja....hol máshol

"....ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár..."

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

mukika
Kihalna a kedvenc topicom??? Ne már!!! Mindenki itthon a MI hazánkban töltötte az ünnepeket?

mukika
Petõfi Sándor
Magyar vagyok

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terûletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedûink elsõ hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kõsziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsõség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
- Ha vert az óra - odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülõföldemet,
Mert szeretem, hõn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!

Pest, 1847. február

[Walaki]D`Lair
Én szeretek itt élni...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Gregorius
Boldog Karácsonyt MINDENKINEK!

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

PREMIERE1
uno.hu
Elfogták a rendõrök hétfõn este Flaisz Ferencet, a körözött 50 éves Bács-Kiskun megyei vállalkozót, aki december 2-a óta nem vonult be a kecskeméti BV intézetbe, hogy letöltse a Veszprém Megyei Bíróság által rá kiszabott 1 év 10 hónapos jogerõs börtönbüntetést.

Az elfogatóparancs alapján hétfõn este rendõrök szállták meg a vállalkozó érsekhalmi, szõlõtelepi kastélyát. Mivel felszólításra nem jött elõ senki a házból, a rendõrök behatoltak és a házat átkutatva a padláson kialakított rejtekhelyen megtalálták Flaisz Ferencet. A rendõrség célkörözési csoportja azonnal elfogta a körözött vállalkozót, és átszállították Kecskemétre, a BV Intézetbe.
(Objektív Hírügynökség)

😊

PREMIERE1
Ja. 😊

PResident Evil
loltopic 😊

Buddy
ugye? 😊 mûvelõdünk 😊

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

mukika
Veled az élen..... 😊

Tikal
van egy pár annyira okos ember itt... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

mukika
Ismét:

8. Rekviem
Egyedül ült a szürke félhomályban.
Halálos gond tartja hatalmában.
Támadni kell, vagy várni hogy õ támad;
s ha gyorsan nem gyõz, gyõzhet-e harcában.
• Refrén:
És a hó csak hull - megfagy a föld és a szív.
És a hó csak hull - arcodra dermed a kín.
És a hó csak hull - ez gyõz le nem az ellenség.
És a hó csak hull - belevesz álom és reménység...
Forró nyár volt s hosszú útra mentek.
Trombita szólt és harci dob pergett.
Büszke zászlók szélben táncra keltek,
Nem tudhatták: a vesztükbe menetelnek...
• Refrén.
Szállt az idõ a nyárból kétszer õsz lett.
Az õszbõl tél, a fény itt már nem gyõzhet.
Megdermedt a táj merre csak szem ellát,
hólepel fedi a halott hõsök arcát...
• Refrén 2x
Jeges szél fúj a fegyverzaj elült már.
A kéz lehullt s az élet lassan elszáll.
Bealkonyul a sötétség erõsebb,
elszabadult s éj lepi a földet...
• És a hó csak hull - megfagy a föld és a szív.
És a hó csak hull - megfagy a föld és a szív.
Belevesz álom és reménység...belevesz álom és reménység...

Buddy
na, hogy egy kis irodalom ias legyen:

Esküszünk a nemzet magyar Istenére
piros, fehér, zölddel írjuk föl az égre
minden nemes magyar, kinek lelke tiszta
õsi országunkat együtt vesszük vissza

Buddy
egy szellemnek minek ajtó? 😊

PREMIERE1
Micsoda hír:

Blikk.hu

"London - A The Sun hírei szerint a feleségeit lefejezõ VIII. Henrik szellemét látták az õrök a ma múzeumként szolgáló Hampton Court kastély egyik biztonsági kamerájának felvételén. A képeken VIII. Henrik Tudor korabeli ruhában áll az egyik vészkijárat ajtajában. A biztonsági szolgálat azért kezdte vizsgálni a videofelvételt, mert valaki, minden ok nélkül, folyton nyitva hagyta az ajtót."

A "HÍR" 😊

mukika
Kikre gondolsz???

van egy par annyira naiv ember itt... ^.^

\'danja

Punker
nem azzal van a baj hogy megállít, hanem azzal ahogy megállít

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
lent írtam hogy vannak rendõr ismerõseim csak õk nem az átlag rendõrök akik az utcán igazoltatnak....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gregorius
De igen, joga van megállítani, neked meg jogod van feljelenteni õt polári perben túlkapásért. Ha viszont megtagadod az igazoltatást, akkor bevihetnek az õrsre. A hiba nem a jogban van megint, hanem abban, hogy nem kéne minden hülyének gumibotot adni a kezébe, persze itt mots megint csak egy hangos kisebbségrõl van szó, mert a jó rendõrrõl ügye nem beszél senki.

Punker
"Az átvizsgáláshoz elegendõ indok az, hogy fiatal vagy"

Punker
"Az átvizsgáláshoz nem elegendõ indok az, hogy fiatal vagy"

Punker
persze vannak jó poénok is pl: mikor oda megy hozzád 2 yard "igazoltatni" és kiderül hogy részegebbek mint ti 10-n 😊))))

Tikal
"Az átvizsgáláshoz nem elegendõ indok az, hogy fiatal vagy, sárga a hajad, vagy egy éjszakai szórakozóhelyen töltöd a szombat estét."
és mit hihettek vajon, hogy várjátok a merciteket a sofõrrel aztán mentek robbantgatni meg kábszert árulni? 😊 idioták

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Punker
én se járok feltünõ ruhákban, az egyetlen bûnöm az volt hogy éjfélkor még kint voltunk haverokkal az utcán mert vártuk az uccsó buszt.....

Tikal
köcsög geci kommunista ávos parasztok

Punker
nem ismerem a módszereiket pontosan de azt tudom hogy volt olyan hogy egymást követõ napokon ugyanaz a rendõr írt fel és pakoltatta ki a zsebem. biztos csak véletlen volt...

Tikal
motozni még nem motoztak, de régebben gyakran igazoltattak, pedig nem járok ugymond feltuno rhákban, nem vagyok punk stb, mégis igazoltattak... elõszõr mikor voltam vagy 13 éves, aztán még késõbb vagy kétszer, szoval csak azt nem értem hogy mit élvez a parasztja egy tizenéves igazoltatásakor...

Punker
eddig mindig mindent visszaadtak 😊)

Tikal
és mi alapján? követnek hazáig vagy mi?

Tikal
"Motozásra akkor kerülhet sor, ha tárgyi
bizonyítékokat keresnek, és alaposan feltehetõ,
hogy azt magadnál tartod. A motozást
csak azonos nemû személy végezheti
el, mivel ilyenkor a teljes ruházatodat, testedet
átvizsgálhatják, akár meztelenre
vetkõztethetnek. Ha kéred, a rendõrség
hatósági tanút hív a motozáshoz, azaz
kívülálló személy figyeli meg az intézkedés
törvényességét. A motozás során
talált gyanús tárgyakat, vagy lehetséges
bizonyítási eszközöket lefoglalják."

Punker
tudom van pár rendõr haver 😊)))

Punker
aztán utánna "véletlenül" hetente igazoltatnak/közútiellenõrzés és a többi...

Tikal
nem tehet veled semmit...

Tikal
nyugodtan megmondhatod neki, ha meg ugrál akkor elkéred az adatait és te is tehetsz feljelentést ha ugy érzed jogszerutlen volt a fellépése 😊)

Punker
sehogy, a gyakorlatban neki van plecsnije te meg befogod a pofád különben megjárod....

Pempő
És ezt hogy magyarázom el az intézkedõ rendõrnek?

kurvanyu jó-johánzon!!44

Tikal
"A rendõr általában automatiksan nem kozli de kérésedre kotelse megmondani az igazoltatás okát, ezt csak a közbiztonság érdekében tagadhatja meg. Sajnos mivel a rendõrségi törvény ilyen rejtélyesen fogalmaz, mi is csak találgatni tudunk, hogy a köz biztonságát mikor veszélyezteti az igazoltatás céljának közlése.Az igazoltatásnál a rendõr személyi adataidat akkor irhatja fel magának, ha erre további eljárás céljábol szüksége van, mert pl. tanúja voltál egy közlekedési balesetnek."

A rendõr az igazoltatás során ruházatodat, csomagodat, jármûvedet átvizsgálhatja, ha erre a személyazonosságod megállapításához szükség van, vagy bûncselekmény illetve szabálysértés gyanúja merül fel. Az átvizsgáláshoz nem elegendõ indok az, hogy fiatal vagy, sárga a hajad, vagy egy éjszakai szórakozóhelyen töltöd a szombat estét. A ruházat átvizsgálás nem azonos a testi motozással, tehát csak azt nézhetik meg hogy mi van a zsebeidben. A gépkocsi átviszgálása címén nem forgathatják fel az autodat, mert ahhoz házkutatási határozat kell, tehát nem szedhetik fel a szõnyeget, nem nézhetnek a hamutartó alá, stb, viszont bekukkanthatnak az utastérbe és a csomagtartóba is."

mondjam még? 😊

Tikal
há ne nagyon állitsom meg csak akkor ha alapos indoka van rá, márpedig 14-16 éves kolkot mi a fasznak álit meg?

K.András
1.Azért tényleg sok a tulkapás.
2.Odamennek hozzád az utcán és azt kérdik van e nálad fü,mi lesz a következö?Megkérdik gyilkos vagy e???
Mire fel kutat át ha nem csináltam semmit(értelmes demokráciákban ilyen nincs is, nem állithat meg a rendör csak ugy hogyte van nálad fü??!!!)?És ha van nálam fü?Na de kérem, amig én nem szivok az utcán füvet addig ne nyulkáljon már senki a zsebemben!!!Ez olyan mintha a személyhez keresnénk a büntényt,tehát van egy ember és nem azért viszik be mert csinált valamit, hanem beviszik és keresnek valami olyat amit csinált!!!Ilyen nincs ez nonszensz!!!De ettöl függetlenül tény hogy nincsen rendörállam,ezek mind tulbuzgo mocsingok...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Gregorius
Neked ez a rendõrállam ember? Hát nem semmi figura vagy! Mi az, hogy ma sajnos ott állít meg a rendõr igazoltatni, ahol akar. Igenis ott állít meg, te meg állj meg! Ennek az ürgének nem volt jogsija, és az autót kivonták a forgalomból! Én is üljek be a kocsimba jogsi nélkül, aztán nehogy hozzám szóljon valaki, mert szabályosan megyek? Igenis állítson meg a rendõr barátom, és védjen meg tõled engem! Ne akkor derüljön ki, hogy vaj van a fejeden, amikor már velem csesztél ki. Mindig fölkapom a vizet azokon, akik nem értik meg, hogy a rendõr azért van, hogy csináljon valamit.

Morph!:
Bocs, neked meg mellé klikkeltem, mert Csocsonak szántam a mondandómat!

mukika
Sajnos ez így van... Ez pon ide illik:

Wass Albert
Ki a magyar?

Ki a magyar hát, cimbora?
Te, vagy én? Vagy a harmadik?
Nosza döntsük el szaporán,
míg el nem süllyed a ladik!
Ragadjunk hát lapátot, csákányt,
evezõt! Ebura fakó!
Így csináljuk már ezer éve,
ez hát nekünk való!
Aztán , ha majd holt tetemünket
kiveti a víz a partra:
magyar leszel Te is, én is,
a harmadik is, mind, mind, kit halva,
bevert fejjel, némán, gyászban
fektethetünk a ravatalra.

(1947)

[HUN]PAStheLoD
sajnos igen.. szerintem is sok igazságtalanság érte Mo-t de ennél sokkaj jobban bánt hogy a jelenlegi vezetés se azon van hogy NEKÜNK jobb legyen.. hanem ímmel ámmal tesznek valamit hogy esetleg nyerjenek a választásokon.. de nem önfeláldozóak szvsz ha arról lenne szó hogy ki mer meghalni a hazájáért ezek a nagy melldöngetõ politikusok az utolsó sorba kullognának..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

mukika
Én bírom Wass Albertet. Kedvenc versem:

Wass Albert
Ébredj magyar!

Nemzetemet dúlta már tatár,
harácsolta török,
uralkodott fölötte osztrák,
lopta oláh, rabolta cseh.
Minden szomszédja irigyelte mégis,
mert keserû sorsa
istenfélõ nemzetté kovácsolta.
Becsület, tisztesség, emberszeretet
példaképe volt egy céda
Európa közepén!Mivé lett most?
Koldussá vált felszabadult honában,
züllött idegen eszmék napszámosa!
Megtagadva dicsõ õseit,
idegen rongyokba öltözve
árulja magát minden utcasarkon
dollárért, frankért, márkáért,
amit idegen gazdái odalöknek neki!
Hát magyar földön már nem maradt magyar
ki ráncba szedné
ezt az õsi portán tobzódó
sok-száz idegent?
Ébredj magyar!
Termõfölded másoknak terem!
Gonosz irányba sodor
ez a megveszekedett új történelem!

(1995)

[HUN]PAStheLoD
mért marasztalnák má' el?

[HUN]PAStheLoD
de akkor ne aggya ki karácsonyi mese címen.. mert elegem van az összes költõbõl.. 1etlen egyrõl tudok akinek nem csak a szája járt (Petõfi Sándor) meg talán Balassi..

Wass Albert pedig Erdély-t siratta végülis és az igazságtalanságérzet kimutatásán kívül mást nem nagyon tett

mukika
Szerintem se a karácsonyról szól igazán. De hát Wass Albert bácsi csak ilyen volt...

[HUN]PAStheLoD
erre én se lennék olyan büszke.. de elhiheted nem tépek 100-al a hungárián (lévén kocsim sincs ;])