81
  • vice
    #81
    Engem békává változtattak... De már elmúlt
  • [NST]Cifu
    #80
    Az üzemképes tengeralatjárókról van szó, amelyeket be lehet vetni, a 6db elkészült Tájfunból 1db-ot (TK-202) leszereltek, 2db pedig tartalékban van (TK-12 és TK-13). 3db van jelenleg szolgálatban (TK-17, TK-20 és TK-208).

    Forrás: Akula (NATO: Typhoon) Class @ Globalsecurity.org
  • [NST]Cifu
    #77
    Pardon, ehez még annyit, hogy a Tu-95MS 1981-ben jelent meg....
  • [NST]Cifu
    #76
    A Tu-95MS-6 a Tu-95 család legfejlettebb tagja, de az csak a szubszónkus X-55 (v. Kh-55) Granat / AS-15 "Kent" robotrepülőgéppől vihet 6db-ot, aztán az X-65 (v. Kh-65)-re fegyverezték át egy részüket. Elméletileg az X-101 (v. Kh-101) robotrepülőgép a legújabb változat, de ez is szubszónikus sebességű.

    Még a 90-es évek elején lett volna egy hiperszónikus robotrepülőgépterv, de végülis dobták pénzügyi okokból...
  • [NST]Cifu
    #74
    Pontosan ezt mondom én. Még az AURORA-ról is számtalan hiteles információ van (pl. az indirekt bizonyítékként a DoD költségvetési könyvei), de az UFO-dolgokról semmi...
  • [NST]Cifu
    #73
    <i>Lényeg az, hogy az orosz állam meglévő fegyvereit nyilván pénzzé (kölcsönökké), támogatássá, előnyösebb szerződésekké, engedményekké akarja változtatni, mielőtt azok maguktól is megszűnnek fenyegetést jelenteni az elavulás vagy az amortizáció miatt.</i>

    Dehát én is pont ezt írtam - az oroszok eröltetik jelenleg a fegyverzetleszerelési tárgyalásokat...

    <i>Azért én a Tu-95-ösöket nem írnám le teljesen, ahogy az amerikai fél is elég aktívan használja a B-52-eseket... De ez már nagyon offtopic...</i>

    A B-52-eseket azért felújították már párszor, meglehetősen fejlett kommunikációs és navigációs rendszerük van. A Tu-95-ösöknél (tehát az "alap" bombázó verziónál) ilyesmiről nem tudok, van rá egy tippem, hogy még mindig elektroncsöves rádiók vannak rajtuk...
    A fegyverzet terén pedig ég és föld a két gép, a B-52 féltucat fajta robotrepülőgépet, tucatnyi rakétát és félszáz fajta bombát vethet be, köztük a legmodernebbeket is. A Tu-95-ösre is készültek tervek (többek között hiperszónikus robotrepülőgépek hordozására), de a pénzügyi források hiánya miatt ezek csak tervek maradtak...
  • [NST]Cifu
    #66
    Az nem tudnád megmondani hány darab kézigránátjuk van? Érdekelne.

    Hozzávetőlegesen saccperkábé pármillió

    Szerinten pont elég 1 db robbanófej ahhoz, hogy elszabaduljon a pokol. :-(

    Ez igaz, de egyben azt is tudni kell, hogy a nukleáris erő egyfajta "mérce" a politikai sakkjátszámban. (viszonyításképpen: az USA-nak 14db SSBN tengeralajárója van, Angliának 4, Franciaországnak 4 és Kínának 1.)
  • WiLDoR
    #64
    hülyeeeeeeeeeee :DDDDDD
  • [NST]Cifu
    #63
    Először is, a meglévő atomarzenál Oroszország kezében nagy adu, nem kell hogy fejlesszen, elég azzal fenyegetnie, hogy nem nyúl hozzá.

    Problémás is lenne, atomfegyvereinek nagy része ugyanis elavult, pl. nincs rendszerben nagy hatótávolságú nukleáris robbanótöltetű robotrepülőgépe. Ami van, abból próbál gazdálkodni, de az se megy könnyen - nukleáris csapásmérő ereje főleg a szárazföldi és a tengeralatjárókra telepített ICBM-re alapoz, csakhogy az elöbbinél évek óta fenntartásra/karbantartásra is alig van pénz, az utóbbi esetében is alig több, mint tucatnyi bevethető egységük van, azokból is csak 3db tartozik az igazán modernnek tekinthető Akula-osztályba (a NATO-ban Typhoon-nak, Tájfunnak nevezik), a maradék 10db a Delfin és Kalmar-osztályba (NATO: Delta IV. és Delta III.) sorolt egységek, amelyek inkább a '70-es évek szinvonalát tükrözik...
    Légi nukleáris csapásmérő erejük gyakorlatilag nem hadrafogható, mivel a Tu-95-ösök nem játszanak, a Tu-160-asok hadrafoghatósága pedig konvergál a nullához.
    Amijük jelenleg van, az a '70-es évek végi, '80-as évek eleji technológiai szinvonalt képviseli, és jó részük egy évetizeden belül kivonásra kell, hogy kerüljön, mivel lejár az életciklusuk (mondhati, a "szavatosságuk").

    Az oroszok épphogy nem akarnak túlságosan leszerelni, mert meglévő fegyvereik miatt figyel rájuk a világ.

    Csak amiatt figyel. Hagyományos haderejük kvázi romokban hever...

    Én úgy hallottam, hogy a leszerelési egyezmények egy igen bonyolult hálót alkotnak, ha az egyik borul, a következő is. Ha kiderül, hogy az egyezmények fabatkát sem érnek, borul a világ politikai rendszere.

    Ott az USA rakétavédelmi-programja. Némi tárgyalással (és némi anyagi támogatás árán) elérték, hogy az oroszok ne nehezteljenek érte (mivel korlátozások alá esne amúgy.
    De amúgy nemrég éppen Putyin vetette fel, hogy csökkenteni kellene a nukleáris robbanófejek számát - amit egyből meg is tesznek orosz oldalon, lévén, hogy nem tudják pótolni kellő mértékben az életciklusuk lejártával selejtezésre kerülő atomfegyvereit...

    Nem azt akarom mondani, hogy minden ilyen esemény valós magja katonai jellegű, de egy része biztosan az, és ilyenkor a kormány nyilván titkolódzik is, olajat öntve ezzel az ufóhívők lángoló hitére.

    Ezzel tökéletesen egyetértek, de ehez hozzá kell tenni, hogy mondhatni van egy alapszintű titkolódzás is.
    Volt rá példa, hogy egy magyar katonatisztet azért vontak felelősségre, mert egy fórumon közzé tette, hogy hány hadrafogható gép van jelenleg a légierőben.
    El lehet képzelni, hogy akkor mi mehet az USA "fekete tervei" körül...
  • FtranX
    #61
    Valóban nem lehet egy legyintéssel elintézni a dolgot, hogy "Hülyeség!", de úgy sem lehet, hogy valaki "Én márpedig hiszek az idegenekben!"

    Az a legcélravezetőbb, ha egymás mellé álltítjuk a tényeket, bizonyítékokat pro és kontra.
    Ami tény, hogy az UFO mánia óriási méreteket öltött. Az amerikaiak közül nem is tudom, hány millióan láttak már UFO-t.
    Valóban sok millió+1 beszámoló van UFO észlelésekről de ezek -sokak hitével ellentétben- egyáltalán nem bizonyítanak semmit! Az a baj,nincs egyetlen egy kézzel fogható bizonyíték, hitelesen dokumentált eset, amit ne lehetne megmagyarázni. Az, hogy Józsi bá' látott az égen két fénypontot, még nem jelent semmit. Az "elrablások" ugyan ebbe a kategóriába tartoznak. A múltkor a Spektrumon egy ilyen műsorban a pszichológus nagyon szépen körülírta a dolog pszichológiai oldalát, miszerint az UFO-mánia egy egyfajta "tömegpszichózis", amely azon a jelenségen alapul, hogy az ember hajlamos azt látni a dolgokban amit akar. 1000 éve az emberek démonokat és sárkányokat láttak, 500 éve boszorkányokat és óriásokat, 200 éve szelemhajókat, most meg Idegen űrhajókat meg kicsi zöld lényeket. Meg hány ember volt/van szentül meggyőződve hogy találkozott Szűz Máriáva, Buddhával, Shivával, Jézussal stb-vel? Ezek az emberek mind hazudnak? Dehogy! Csupán az emberek hajlamosak általuk nem ismert természeti jelenségeket másnak látni mint ami valójában. Abba is rédemes belegondolni, hogy ez az egész UFO mizéria milyen jól jöhet egyes kormányoknak bizonyos titkos katonai repülő kísérletek leplezésére. A hidegháború alatt a SZ.U. és az USA is rengeteg féle formájú repülő tárggyal kísérletezett, amiket UFO-nak nézhettek. Aki kétkedik, nézze meg, hogy néz ki pl egy B-2-es bombázó vagy egy F-117 előröl.
    Szóval amíg nincs kézzel fogható bizonyíték addig nem igazán lehet dönteni.
  • Dynamic
    #55
    Az idézetet én találtam ki és azoknak szól akik ehhez hasonnló szinten intézik el a dolgot.Mert kb., így néz ki a szitu...
  • FtranX
    #53
    "Vagyis, ha tényleg egy UFO-t látsz az égen, az szerintem minden, csak nem idegen életforma megnyilvánulása (optikai csalódás, hullócsillag, halucinálás, repölő stb.)"

    Igen, rengeteg olyan ritka optikai jelenség van, amit átlag ember esetleg természet felettinek gondolhat. A csillagászok(amatőrök is) egész éjjel az eget kémlelik, de valahogy mégse nagyon hallani, hogy olyan sok UFO-t látnának.
  • Inquisitor
    #50
    "PS: Amíg hitelt érdemlő bizonyíték nincs, addig szélhámosság az egész,..."
    "Van Aquáriumod? Akkor buzi vagy ... Ez a lóóógika."
    :)
  • Dynamic
    #48
    "-Ez az egész ufo téma egy baromság és néphülyítés.
    -Miért?
    -Csak!Mert hülyeség és kész!"

    Hubazz, ez aztán egy nyomós érv...


    Az a baj.Hogy valóban sok a kamu.Sőt az esetek legalább 90%-a biztos, hogy az.Na mármost ez azért baj, mert az esetlegesen nem kamu dolgok is hitelüket vesztik.Lásd pl. a gabonakörök.Két gyerek megcsinált EGY gabonakört, ezek után az ufo ellenesek hangosan verik a mellüket, hogy "ugye hogy kamu az EGÉSZ".
  • [NST]Cifu
    #46
    Ezzel csak egy a baj. Az, hogy ez végülis áltudományos nézeteket erősítheti.

    lola és a többiek nem ok nélkül hozták fel a vallásos összehasonlítást. Kedvenc példám a Spektrum-on futott szekták-sorozat. A japán Aum Shiro (jól írtam?) szekta vezetője pl. trükfelvételeken mutatta be azt, hogy ő képes levitálni (pusztán akaraterejével repülni). Ezt persze személyesen sose mutatta be ("ez nem cirkusz"). A hívűk ezek után lótuszülésben koncentrálva próbáltak "repülni", a "mester" útmutatása alapján - amit egy kívülálló úgy láthatott, hogy egy csapat ember lótuszülésben próbál ugrálni. De a hívők szentül állították, hogy mennyire jól tudnak repülni, hiszen azt mégse mondhatták, hogy igen, hülyére vettük magunkat!!!

    Másik jó példa Mrs. Keech és hívői esete, lásd "Ésszerüen" @ Érdekességek.hu
  • [NST]Cifu
    #45
    Pl. olyan kísérletek, amelyek nemzetközi egyezményeket sértenének, és ha nyilvánosságra kerül, az oroszok joggal felrúghatják a fegyverzetkorlátozást stb.

    Per pillanat az oroszok azok, akik minél jobban igyekeznek a fegyverkorlátozások terén iparkodni, mivel nincs anyagi forrásuk, hogy fejlesszenek.
    Azon kívűl az USA az, amely jellemzően kikerüli a nemzetközi egyezményeket (csak pár eset: Nemzetköz Bíróság, Űrfegyverkezés betiltása, Taposóaknák betiltása, stb.). Szóval ha olyasmit is csinálnának, ami esetleg nemtetszést válthat ki, akkor egyedül a "belső kritikustól", a saját lakosság véleményétől kell tartaniuk.

    Harmadrészt ha bármiféle politikailag/jogilag kényes kisérletről lenne szó, akkor azt nem a lakott területek közelében, hanem a világ legfélreesőbb helyén csinálnák...
  • gz8
    #25
    De legalább elolvastad :D
  • N
    #24
    HAHAHA megnéztétek a fizikai "bizonyítékokat"?
    Én is lefényképezem a bolhacsípésemet és rohanok vele Fox Mulderhez ,hogy elvittek az idegenek!
    Meg az anyajegyeket is biztos az idegenek rakják ránk!:)))))
  • N
    #23
    Ezen olyan nagy kár agyalni!
    Ha valakit tényleg elvittek kedves egészségére!
    Nagyon perverzek ezek az ondóleszívós ,idegenes
    történetek.
    Egyszer valami műsorban láttam ,hogy egy NŐ azt mondta ,hogy elrabolták az idegenek és ONDÓT vettek tőle:)))))
    Minden esetre szerintem vannak idegenek mert abban a rohadnagy végtelenben mér mi lennénk egyedül.
    De ezeknek a sztoriknak fele marhaság!
  • mikike
    #22
    újabb SG cikk, aminől nem tudunk meg semmit
  • Hacker
    #21
    Én mindigis hittem az ufókban, márcsak azért is,mert a városomban is volt ufó,és többezren látták (Barcikai ufó. Jó mi :D). Ez már csak megerősítés.

    A kérkedőknek meg csak annyit, hogyha egyszer az univerzumnak nincsnnek határai, akkor miért is ne lehetne egy másik, fejlett civilizáció. Ugyan miért pont csak egy létezik az egész végtelenségben?! IGENIS LÉTEZNEK!
  • Darth Sith
    #19
    sok tudós csak azt hiszi el ami papiron van? fasság. mér ne történhetett volan meg?
  • A nick nevem
    #18
    Engem meg látott egy ufó, mert elmentem hozzá. A többi ufó nem hiszi el, hogy engem látott. Én felvettem a neonzöld ember-ruhámat, gondoltam ráijesztek, amíg nem jön a villamos... :)
  • Dynamic
    #14
    "Ugyanilyen hibás megközelítés alapból kizárni a lehetőséget... "

    A "lehetőség" szót én is inkább elfogadom, mint azt hogy valaki "tény"-ként közöl valamit.(lásd az 1. hozzászóló)

    "Lásd még a kis népcsoportok elleni fellépés..."

    Annyi a különbség, hogy ezen népek nagy része-"kis" túlzással-gyakorlatilag még mindig a középkorban élnek, hiába írunk 2003-at.Az egy dolog, hogy puskát használnak és nem kardot.
    De szerintem ez a problémakör jóval összetetteb.A nagy hódítások,viszályok általában anyagi és gazdasági érdekek miatt történt/történik(arany,fűszerek,olaj stb.)Nem is biztos, hogy az ET-k tudnának mit kezdeni a Földünkkel.Lehet, hogy csak vizsgálni akarnak, mint ahogy mi vizsgálunk egy új állatfajt vagy mittudomén.Vagy ha mondjuk felfedeznél egy új szigetet teljesen új növényekkel és állatokkal, az lenne az első, hogy letelepednél ott másik ezer emberrel?
  • [NST]Cifu
    #12
    Ugyanilyen hibás megközelítés alapból kizárni a lehetőséget...

    <I>a mai korszakra azért ebben a formában ez nem jellemző.</I>

    Lásd még a kis népcsoportok elleni fellépés, a'la Kelet-Timor Indonéziai általi elnyomása, a Tamil őslakosság esete, de lehetne említeni Kasmírt, amely felett India és Pakisztán viaskodik vagy az Afrikai őslakos törzsek közötti viszályok. Ugyan mi a különbség?
  • Dynamic
    #8
    Eleve hibás megközelítés az emberiséget példának felhozni.Mi egy külön faj vagyunk, istentudja hány millió fényév távolságra, nem biztos, hogy más civilizációknál a hódítás az elsődleges szempont.Egyébként ha megfigyeled, akkor inkább az emberiség "civilizálatlanabb" korszakában voltak a véres leigázások, a mai korszakra azért ebben a formában ez nem jellemző.
  • [NST]Cifu
    #7
    Az emberi történelem is ezt a verziót mutatják, lásd még a Római birodalom hódításait vagy az Európai nagyhatalmak hóditásait a Dél-Amerikai-, Afrikai- és Ázsiai-területeen a XV-XIX sz. között.

    De csak nézzük a mai történelmet: a fejlett államok (USA, Európai államok többsége) meg vannak győzödve arról, hogy az ő életformája jó, és mindenkinek ehez kellene igazodnia...
  • gonosz
    #6
    egyszeru elme :)
  • moran
    #5
    Hát azért vannak történeti emlékek "fejlettebb" és "kevésbé fejlett" civilizációk talákozásáról:
    pl. európai kultúra vs. indián kultúra

    Persze bizzunk benne, hogy vannak belátóbb és könyörületesebb fajok is mint az ember.
  • Dynamic
    #4
    LOL...leigáztak volna.Miért igáztak volna le?Szerinted, ha egy esetleges fejlettebb civilizáció ellátogat egy "alacsonyabb rendű" civilizációhoz, akkor csakis az lehet az elsődleges célja, hogy leigázza őket??
    Ez egy idióta sztereotípia a sci-fi filmek alapján.