Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
volt fõnököm az tudta ezt vazze...odaadtam neki a füzetet, mondom ez milyen betû, mert ez tetszik a megrendelõnek. ránézett, és 90%-ban eltalálta 😮 akkoriban kb 10-15000 fonttal dolgoztunk <#wow3>

All hail the double x!

SZilaJMaGGoT
Hát egy fontot vagy ismersz vagy nem. Ha otthon vagy tipográfiában akkor nagyjából behatárolhatod magadnak, hogy milyen stílusú és az alapján böngészel.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

pxxl
1: #13334
2: nem vágom...mivan? 😄

All hail the double x!

repvez
Köszi.Amugy azt hogyan lehet igy ránézésre megálapitani, hogy egy font az milyen ?Jo ez viszonylag egyszerü volt , de ami kacifántosabb azt hogyan találja meg az ember?

Amugy a külön rétegeken elhelyezkedö más-más szinü képekkel mit kéne csinálni?
És amit te pontosan keresel az a 'USAAF Stencil' a dafont-on megtalálod.

Ill melyik font az amelyik ugy néz ki mintha festö szablonnal készitették volna, tehát vannak a betükbe összekötö pálcák

Erre a válasz a 'stencil' féle betûtipusok. Jó sok fajta van belõle.

repvez
valaki erre tud valami megoldást vagy hogy mire keressek rá gugliba?Szülinapra szeretnék valamit összedobni, de a különbözö szinvilágu képeket nem tudod egységesiteni.
Ill melyik font az amelyik ugy néz ki mintha festö szablonnal készitették volna, tehát vannak a betükbe összekötö pálcák.mint amilyen a cougar szó
pxxl
nem brush-al akarsz töröli véletlenül? 😄

All hail the double x!

Sziasztok.
Biztos láma kérdés-de hogyan tudom visszaállítani a 'radír'-t,hogy töröljön,ne pedig az adott színnel 'fessen'?Cs3,dds a formátum,de minden más formátumnál is ez van,és nem emlékszem rá hogy átállítottam volna vmit.Nincs bejelölve a törlés elõzménybe....sem.Újra rakni nem szeretném ezért kérem a segítségeteket.
Elõre is köszönöm.
DirtyVisions
Szia!
A CS3-tõl kezdve van egy olyan funkció a Photoshopban hogy Vanishing Point (lehet hogy rosszúl írtam, de valahogy így van), ezzel lehet az ilyen dolgokat megoldani. Keress rá a Google-ben, biztos kidob pár tutort. Ha esetleg a CS3-nál korábbi, öregebb verziód van, akkor a Free Transform eszközt tudom ajánlani (CTRL+T), majd a kis kockákkal lehet igazítani, a perspektivikus torzulást pedig közben SHIFT, vagy CTRL gomb nyomásával tudod elérni. Remélem ez segít, ha valami nem világos, írj!

http://www.dirtyvisions.org

Szia

Egy oldalról fotozótt képkeretben szeretném a képet kicserélni , tutorial link is jólenne

Szia

A tv közepébe kéne , berakni

macleody
Gondolom ferde felületre akar egy ilyen képet rátenni, valahogy így.
LaliK
Ezt én nem értem.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Sziasztok

Elég amatõr vagyok a témában de szeretnék valamit megoldani , egy oldalról fotózott tárgy közepébe szeretnék képet beilleszteni a kép sajnos szembõl van fotózva.

repvez
pár lépésben leirnád, hogyan kell az ilyet hogy a beillesztés szinei és mintái megegyezzenek a háttér szinével?
Párszor jol jönne amikor megszárgult régi képre szeretném rátenni a szines képekböl kivágott részleteket és igy nem utne el töle
DirtyVisions
Hát csak nem tudom úgy kivágni a képbõl azt amit szeretnék....Vagy több lesz, vagy kevesebb...

Klon
van egy Knockout nevû plug, az is tud ilyet...

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

DirtyVisions
Áhá! Igen, lusta voltam, és elõbb kérdeztem mint kellett volna. Kihagyták a 4-es verzióból, de letölthetõ az Adobe honlapjáról....<#wilting>

DirtyVisions
Srácok! Ugyan évek óta használok Photoshoppot, mégis felvetnék egy amatõr kérdést. Hogy tudok egy elõtérben lévõ dolgot (embert, madarat, autót, bármit) kivágni a képbõl? A legjobb megoldás az lenne ha a szõr, vagy hajszálak nagy részét is kivágná. Azt láttam hogy ez az új CS5 tudja. Találtam rá megoldást, elég korait, 2004-est, úgyhogy biztos lehetséges. Abban a tutorban Filter -> Extract-ot ír, de én ilyen nem találtam. Na most vagy én vagyok béna, vagy elpakolták ezt az eszközt az újabb verziókban. Tehát hogy tudnám ezt megcsinálni?

RaZoK
egész jó! XD

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

yokel

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

Sziasztok.
Csak szeretném ide is beírni.
Nyertem egy nyereményjátékon egy Adobe Photoshop Elements 8 szoftvert, de nekem nincs rá szükségem, ezért bolti ár alatt megválnék tõle.
Dobozában, bontatlanúl, még fóliás a cucc.
Akit érdekel kérem jelezze a mailcímemen: [email protected]
Én Füzesabonyban lakom, Egerben dolgozom, de minden héten járok Pestre, ezért ilyen irányban a szállításban tudok segíteni.
Üdv.

AMD X4 9550, 4gb Ram, Ati Radeon HD4890 1Gb, Pioneer 108 Xbox360 Premium, PS3, 42LG3000 PSP Fat, Ipod Touch 4

Shortstop
a varrásminta lett volna igazán fontos a peremnél.

baaka
thx

pxxl
:gyik:

Kérdés: - Hogyan tudom magyarosítani a Photoshop-ot?
Válasz: - Nem akarsz magyar Photoshop-ot.

Kérdés: - Miért nem?
Válasz: - Mert minden tutorial, tipp angolul van és ha te "lemagyarosítod" akkor semmit nem fogsz tudni, hogy mi mit jelent.

All hail the double x!

baaka
ezt kifejtenéd?

yokel

Shortstop
köszi a válaszokat!

LaliK
Semmi okod nincs magyarra állítani a Photoshopot. Itt csak arra találsz megoldást hogy hogyan lehet angollá.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

baaka
hun-ra.

LaliK
Milyen nyelvre akarod állítani? Német?

baaka
Sziasztok!
PS CS5-ben hogy tudok eljutni a nyelvi beállításhoz?
Egyszerûen nem találom.

DirtyVisions
És szerintem keress rá arra hogy hogyan lehet egy fényképet átalakítani ilyen rajzolt formára, vannak ilyen tutorok millió, sketch vagy valami hasonló néven, és azt illeszd be. Szerintem úgy frankón nézne ki!
És nekem is lenne megint egy kérédsem, gondolkoztam most pár napot, és csak úgy döntöttem hogy veszek egy digitalizáló táblát. Szerintetek melyiket érdemes? Wacom, de max 20.000 Ft körül legyen, egyelõre ez a keret, bár szerintem az ilyen kategóriájú szerkezetekkel is meg lehet tanulni rajzolni....

yokel
Talán ez is segítség lehet a szkennelés helyett:
front, back. Mert hát ugye kell annak majd a háta is vmi, nem? <#ravasz1>

Érdekes feladat, kis ujjgyakorlatnak nem rossz... <#hehe>

LaliK
Szerintem itt vagy itt találsz képet és szerintem okosabb ötlet, mint a beszkennelés. Ha megvan, aztán se nehéz. Kivágod amit ki akarsz cserélni, berakod amit a helyére akarsz rakni, beilleszted és kb ennyi. Ha esetleg valamit nem értesz, akkor kérdezz.

binarpy
Régebben én is csináltam ilyet, szintén ajándékba. Egy sima alap 6-os photoshop-pal megvalósítottam viszonylag elfogadható formára, de nem mondom, hogy gyorsan ment, és azt sem, hogy egyszerû volt. Bár ezek lehet, hogy csak a rutin hiánya miatt voltak nálam.

&#169; binarpy

Üdv mindenkinek!
SZeretnék a tisztelt fórumozóktól segítséget kérni.A közeljövõben lesz egy munkatársamnak jeles szülinapja.Mivel mindíg pénzimádó volt úgy döntöttünk a kollágákkal, hogy csinálunk neki saját pénzt.Az elképzelés, hogy a régi 100 Ft-s bankót beszkenneljük az Õ fotóját szintén majd szeretnénk kicserélni Kossuth Lajos képével.Az ötlet mindenkinek tetszik,de nem tudjuk hogyan lehet megoldani. FantaMorph -t próbáltuk de az az egész képet átalakítja.Ha valaki tudna segíteni hogyan kell vagy milyen program kell hozzá kérem írja meg.(csak nehogy Õ is olvassa mert nagy netezõ) Köszi elõre is. Üdv: Claudia
SZilaJMaGGoT
Hogy nem tûnt fel... :S Pedig nem is vizes a ruhája...<#wow3>

pxxl
jobb oldali gyerek? vízen/ben, ruhában, lebeg mellete a levegõben a hajó... <#idiota>

All hail the double x!

SZilaJMaGGoT
Ezt nem értem... :S

pxxl
éljenek az önjelölt grafikusok 😄 msot ezt kell berakni egy füzetbe :/ csodás...

All hail the double x!

Atika :o)
sziasztok nem tud nekem adni valaki egy tutorialt amiben ilyen lebego szigetet keszitenek valahol mar lattam csak nem talalom

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

SZilaJMaGGoT
Beszkennelheted, átrajzolgathatod, színezgetheted, de egérrel igencsak meddõ szenvedés. Szerintem rajzolgass addig papíron ameddig sikerül összegyûjtened egy wacom-ra. De nézz utána használtan, én 10k-ért vettem egy nagyon jót.

pxxl
vekrotos programban soha nem fogsz úgy rajzolgatni, mint papíron. erre a ps (és társai) való. rajztábla nélkül (egérrel) nehéz rajzolni, ha papíron megvan, beszkenneled, és kész, max átrajzolod majd késõbb 😊

All hail the double x!

DirtyVisions
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem felétek. Sokat rajzolgatok mostanság, papírra és ezeket szeretném megcsinálni a gépen. Sajnos jelenleg nem nagyon telik arra hogy egy digitalizáló táblát vegyek (pedig tudom hogy vannak viszonylag olcsón lehet már márkásat venni). Tehát a kérdésem az lenne hogy PS-ben hogy lehetne a rajzaimat jól megcsinálni? Azt is tudom hogy ezeket vektoros programban szokták csinálni, de azokhoz nem sokat értek.

SZilaJMaGGoT
Persze a render képek sem reprezentálják még teljes mértékben a valóságot, de megközelítõleg mérföldekkel pontosabbak mint egy nagyon jó rajz pl. 😄

SZilaJMaGGoT
Én sem állítom, hogy lehetetlen, de mondjuk úgy, hogy nem célszerû ps-ben ilyesmivel veszõdni. +Szerintem max hasonlót lehet alkotni, de fénytani szempontból akkor is nagyon pontatlan lenne. Kábé úgy, ahogy a festményeken/rajzokon is bár nagyon valósághû fények vannak, azok nem valódi fények, csak valamilyen szinten utánozza a valós/látott "képet".

Evin
Szerintem nem lehetetlen. D ha tudna is, PS-ben kb napok lennének, 3D-ben meg 10-20perc.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

SZilaJMaGGoT
Nem valószínû, h tudsz ilyen képeket csinálni ps-ben.