Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
pörög a topig :D

All hail the double x!

Spészgószt

ide kiszámolod egyszerû matekkal!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Igen, a képméretet megtaláltam a kép alján is, csak nekem elõször nem az volt ott és pixxel útmutatójával is :)

ezeket meg értem:
" 1:van egy alap kép
2:ctrl+shift+n kapsz egy üres layert! a lényeg az ÜRESEN VAN!
3: megcsinálod az M es részt :) NEM kell kivágni semmi csak jelölj ki egy négyzetet!!!
4: edit stroke ...beállítgatod ahogy akarod
és kész is! az üres layer re is tehetsz stroket!!! nem kell hozzá kép! "

A probléma az, hogy , ha én M-el készítek egy négyzetet, akkor az a négyzet, vagy téglalap nem lesz mindenhol ugyanakkora távolságra a kép szélétõl.

Azt értem, hogy M-el négyzetet kijelölök, akkor az EDIT-->Stroke menüpont tud ez a kijelölt négyzet belsejébe keretet tenni. Így oda tehetem az eredeti képemen a keretet, ahova akarom, mert oda rajzolom be M-el a keretet, ahova tetszik.

De a baj az, hogy nem lesz mind a 4 szélétõl ugyanakkora távolságra a keret.

Ezért kellene valahogy megadni, hogy mind a 4 szélénél pl. 10 pixel-el legyen bentebb. Ehhez mostmár megtudom nézni, hogy mekkora az eredeti kép, de kell még tudnom a keretet jól elhelyezni:
Gondolom, hogy ehhez kellene, amit ITT IRTÁL, de nem találom a menüsorban a style alatt a fixes size menüt, ahol ezt megtehetném, hogy oda teszem a keretet, ahol minden szélétõl megfelelõ távolságra lenne.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Spészgószt
ha nem a dimension van ott akkor értelemszerûen ráklikkelsz a kis fekete nyilra a jobb szélén és kiválasztod!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
nem nem nem :)
NEM kell új kép!
1:van egy alap kép
2:ctrl+shift+n kapsz egy üres layert! a lényeg az ÜRESEN VAN!
3: megcsinálod az M es részt :) NEM kell kivágni semmi csak jelölj ki egy négyzetet!!!
4: edit stroke ...beállítgatod ahogy akarod
és kész is! az üres layer re is tehetsz stroket!!! nem kell hozzá kép!
a kép dimenziója:

pxxl
1. AltGr + i
vagy ctrl + alt + i
vagy alt + i + i
2. már egyszer leírtam/leírtuk, olvass vissza

All hail the double x!

aha, az elsõ módszer, az M-es az sikerült.

A másik módszernál értem, hogy valamennyi pixel-el kisebb képet csinálok egy másik layer-en, és akkor annak adok keretet, így a keret is bentebb lesz, mert a másik layer alapból kisebb.

PS-ben hogyan tudom megnézni, hogy az eredeti kép mekkora pixelben?

És, akkor hogy is van ez a 2ik módszer?:
Létrehozok egy uj layert, azt kitöltöm valami színnel, a FILL-et 0%-ra veszem.
és ezután kell keresni a menüsorban a style alatt a fixed size-ot?

A menüsorban nem találok Style-t. Csak Layer-->Layer Style--> de itt meg nincs fixed size

Spészgószt
sõt még új layer se kell, csak akkor bukod az eredeti képet! és nem tudod módosítani késõbb rajta lesz a keret!

Spészgószt
Na ezt kell egy új üres layer-re tenni :D
nyomsz egy M-et és kézzel simán kijelölsz egy négyzetet találomra, vagy a menüsorban style alatt kiválsztod hogy fixed size és beírod a pixeleket (pl 800*600 a kéed és a keretet 10 pixelel bentebb akarod akkor 790*590 et jelölsz)
utána meg stroke ahogy már korábban is írták!
ennyi
<#alien2>

köszi

ILYEN KERETET hogyan lehet csinálni?

Csak a fehér vékony csík a keret, és nem a kép szélénél van, hanem beljebb. Viszont a fehér csík után maga a kép széle van.

pxxl
igen, nagy képeknél ami pl netre megy, ott le lehet venni 10-re is akár (hogy ne fogjuk a juzer netjét nagyon), az még nem annyira gáz, de ha lejjebb veszed, akkor nagyon romlik a minõsége, mert tömöríti a képet a kisebb méret érdekében. mentsd el 1-esen is, és nézd meg mi a különbség.

All hail the double x!

SZia !

köszi, ez a módszer is tetszik, de pixxel megoldása is szimpatikus.

Itt a te megoldásodnál a megnyitott kép layer-ét muszáj background-on hagyni, különben a Canvas-ban nem lehet a keret színét beállítani.
De sikerült ez a módszer is.

Amikor elmentem a képet, akkor érdemes maximum-ra tenni a minõséget?

minõség maximumon

pxxl
hát jah ez is egy megoldás :D ahogy kb mindenre van sok változat.
(ezért is írtam h fapados megoldás amit írok)

All hail the double x!

yokel
A 2-esre nem tudod a választ?, hogy a canvas hol van és mire jó?

Ez a módszer CS5-be már nem müxik, azért nem jött elõ neked ott semmi.
Jah és amit leírtam módszer nem vág le semmit se a kép tartalmából. <#papakacsint>

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

yokel
Hmm nem is gondoltam volna, h ekkora "probléma" kerekedik ki az egyszerû kérésedbõl...

A feladat roppant egyszerû, össz-vissz annyi a történet, h háromszor növeled a canvas size-t a megnyitott képeden. Röviden ennyi! <#papakacsint>

Részletesebben:
1. megnyitod a képed
2. megnyitod a canvas size panelt (alt+ctrl+c)
3. megadod a belsõ fekete keret méretét (0,3cm), a Relative opciót bekapcsolod, h 0,3-al növelje meg a képet és alul beállítod a keret színét (Black)
4. ismét alt+ctrl+c és megadod a fehér keret méretét (0,3cm), a Relative opciót bekapcsolod, h ismét 0,3-al növelje meg a képet és alul beállítod a keret színét (white)
5. ismét alt+ctrl+c és megadod a külsõ fekete keret méretét (1,5cm), a Relative opciót bekapcsolod, h most 1,5-el növelje meg a képet és alul beállítod a keret színét (black)
6. megkapod a kívánt keretet!

Nem kell semmi plussz layer, meg effect, meg tököm tudja, csak 3 canvas size és kész!
Remélem ismét tudtam újat mutatni!
<#papakacsint>

És mindez képen:

Jó gyakorlást! <#integet2>

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

pxxl
azt pl úgy hogy.

1. így hagyod ahogy van, és az alsó layert bekicsinyíted. ehhez nyomod a crtl+t-t, ezzel transform módba lépsz, meg fogod a sarkát, és behúzod közép felé (de hülyén hangzik), de közben nyomod a shift+alt-ot is, így arányosan egyszerre csökkenti minden oldalról, majd ha kész, elengedsz mindent, és enter.

2. mondjuk hogy 25 pixeles keretet akarsz a képre (fehérrel együtt), akkor jön az elöbb említett canvas size menü, és ott megnöveled a kép méretét alul, felül 50 pixellel ( 2 oldal 25 pixellel az 50 ugye) és utána csinálod a #14481-es módszert

All hail the double x!

Igen, valóban sikerült. :)

ILYEN LETT

Viszont ezzel az a baj, hogy ez a két stroke, amit a layer1 és layer2-re tettem, ezek kitakarják a kép-nek a szélét. Annak a képnek, ami a layer0-áson van, és ez volt a backgroung layer, amikor megnyitottam.

Hogy lehet megoldani, hogy az eredeti kép szélébõl ne vágjanak le a stroke-ok?

köszi

pxxl
layert kiválasztod, és Shift+F5. azért nem látszik, mert nincs semmi a layeren, és a semmire nem tud rakni keretet :)

a canvas size meg az Image menüben van (vagy Ctrl+Alt+C)

All hail the double x!

köszi a segítséget. A 2-esre nem tudod a választ?, hogy a canvas hol van és mire jó?

---------
Egyébként meg megpróbáltam azzal a módszerrel, amit mutattál, de nem jó valami:
Megnyitottam a képet. Egybõl a background layer-en volt, de sima layert csináltam belõle.
Ezután létrehoztam a két layert.Feltölteni nem tudom ,hogy hogyan kell õket bármilyen szinnnel.
Ezután a Fill-t nullára állítottam.
Mindkettõ layer-nek létrehoztam a stroke-ot.

A képen látszik, hogy még mindig nem látható a keret. Nem tudom, hogy mit rontottam el. :(

A képen a layer 1-nek a stroke-ja látszik:

pxxl
3. ctrl+alt+z (de ott van az edit menüben is...)

4. sehogy, az olyan, ha KIFELÉ megy a keret

5. amikor állítod a stroke-ot, ott van hogy position, az Inside legyen.

egyébként egyszerû az a megoldás is (kicsit fapados), hogy van az eredeti képed, létrehozol 2 új layert, mindegyiket feltöltöd fehérrel (vagy amivel akarod, mind1), mind a két layert átállítod, hogy Fill: 0%

az elsõ fehér layernek adsz az elõbbi módszerrel pl 30-as fehér inside stroke-ot

a másodiknak (felsõnek) meg egy 25-ös fekete inside strokeot, és kész

All hail the double x!

megnyitom a képet. A background layerbõl csinálok sima layert:
ahogyan írtad, jobbról lent a layer-eknél.

Ezután, ha ctrl+a val kijelölöm az egész képet, és úgy hozok létre új layert, akkor sem lesz az uj layer-en rajta az edigi kép. hanem csak sima négyzet mintás kép lesz. itt látszik az uj layer

2ik probléma:
"Aztán jobb klikk felül a képed keretére (ahol a fájlnév is látszik), majd a Canvas size" Jobb klikkre itt nem látok Canvast, pedig ott klikkelek, ahol mondod, hogy látszódik a kép neve.

3ik:
Photoshop-ban mindig csak 1 mûveletet lehet visszavonni?
Mert csinálok csomó mindent, és akkor is csak az utolsót vonja vissza a ctrl+z kombinációval.

4ik:
HA itt létrehozok a layer-en új stroke-ot, akkor hogyan kell beállítani, hogy a keret széle ne legyen lekerekítve?

5ik:
Létrehoztam próbára ezt a fekete outside stroke-ot.
De nem látszik a stroke/keret, csak, ha alrébb mozdítom a képet.
Alrébb mozdítottam a képet
Nem lehet ezt valahogy beállítani, hogy mindig látszódjon minden?

Mármint, ha hozzáillesztek valamit a képhez, mint itt egy stroke-ot, akkor az is látszódjon?

sok a buta alap kérdés, de lassan majdcsak... :)

köszi

NessieGraf
Ha engem kérdezel, megnyitod a képet, a History palettán megnyomod alul a baloldalsó logót és az után az új képen kezdesz dolgozni, hogy az eredetit ne ronthasd el.

A background layer kicsi képére a Layers palettán rá kéne duplán klikkelned, hogy normál réteggé alakítsd, esetleg rétegmásolatot is készíthetsz róla ugyanott. De ha ctrl+a -val kiválasztod a teljes képet, majd a Layers palettán egy új réteget hozol létre, azon akkor is tudod a Stroke eszközt használni, ha meghagyod backgroundnak. (A Stroke eszköz feltétele, hogy valami ki legyen jelölve a rétegen. Vagy az egész terület, vagy csak annak egy része.) Ugyanúgy új rétegre teszed a másik keretet is.

Jó megoldás lehet, ha elõször csinálsz egy réteget, amire mondjuk 4 pixelnyi fehér keretet teszel inside (belül) módon. Aztán jobb klikk felül a képed keretére (ahol a fájlnév is látszik), majd a Canvas size (keret, vagy vászon mérete) módszerrel mindkét irányban 20-20 pixelnyivel megnöveled a méretet. Ilyenkor a PS nem változtatja a kép méretét, lesz mellette egy üres csík. Ekkor ráállsz a kép rétegére és úgy hozol létre egy új réteget (megvan a helyes réteg sorrend alapból). Ezt a réteget megint kijelölöd a ctrl+a billentyû kombinációval, majd stroke feketével, inside, 16 pixel. Ekkor azt látod: van egy 10 pixel széles fekete csík, aztán a fölötte lévõ 4 pixeles fehér kitakar belõle 4 pixelnyit, majd egy két pixelnyi fekete csík látszik megint.

A keretek szélességét, csak hasamra ütve mondtam, de a módszer mûködik, a hány pixel széles meg legyen a te dolgod. :)

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Eddig nem sikerült, mert:

Ha új munkát készítek, és beteszek egy képet, akkor az a background layer-en van, és le van zárva nem lehet csinálni semmit.

Még az EDIG-->Stroke menüpont-ra sem birok rákattintani, mert el van halványulva. Igy nem tudok keretet sem csinálni.

PróbLtam egy olyat, amit SpészGószt mondott, hogy csinálok egy új layert.

Ekkor meg elkészítem az új layert, és már rá birok kattintani az Edit-Stroke-ra, de akkor meg azt írja ki, hogy nem tudja stroke-olni a layert, mert nincs mit stroke-olni.

Ezen az új layer-en szürke-fehér kockás kép van.

köszi, aki tud segíteni.

MANOWAR
Nincs mit :)

balvin
köszi szépen, több nem is kell<#eljen>

MANOWAR
Ennyire futotta tõlem.

balvin
Szevasztok!
A segítségeteket kérném egy fénykép javításához, én magam nem tudom, miket lehet bûvészkedni, hogy jobban nézzen ki.

ez volna a kép, a kutyám emlékére csinálnám... :/
a feliratokat már meg tudom oldani, csak ha a zajt megszüntetné vki az már szinte tökéletes volna. Elõre is köszi!

Kovács legény
Tessék:
videjo

www.czekoart.hu

moyothomas
bocs, mit is szeretnél?

nekem is tud valaki akkor segíteni?

moyothomas
Orionk: sikerült a keret?

SZilaJMaGGoT
Sztem inkább 3d-ézz :D

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Amíg ezen rágódsz, 150 képen csinálod meg a keretet.
Nem mindegy neked, hogy a végeredmény 2 csíkból van, vagy 3?
A meló ugyan annyi vele, ha nem több, hogy a fehéret x pixellel eltold...

A feketére tett fehér nem választja ketté. A kép szélétõl indul a balhé.

tehát akkor nem tudok olyat készíteni, hogy létrehozom a széles fekete keretet, és arra teszem rá a fehér keretet?

mert ha a széles fekete keretre ráteszem a fehéret, akkor a fehér csík két részre választja a feketét:
-egy szélesebb feketére és egy vékony fekete csíkra.

Ctrl + Shift + N
A fénykép szélétõl nincs fekete csík, csak ha csinálsz.

köszi
Hogyan kell külön layer-t létrehozni, és arra ráhelyezni valamit?

pixxel-VIP-#14463:
Igen, azt látom, hogy fekete-fehér-fekete keret van.

De én ezt úgy gondoltam, hogy a fénykép szélétõl számítva csinálok 1 darab hosszabb fekete keretet, majd ezután már csak 1 darab vékony fehér keretet kell csinálni, mert azt nem rögtön a fénykép szélétõl indítom, hanem kicsit alrébb, hogy megmaradjon 1 vékony fekete csík.

Így nem lehet?

Spészgószt
Ha a fehéret külön layerre teszed, javaslom a feketét is (1 könnyebb 2 nem a képbõl törölsz le hanem pluszban teszed oda!) a fehérnek tudsz adni egy dropshadow-t vagy glow-ot és akkor szebb! <#alien2>

pxxl
azért mondta, mert a képen amit mutattál fekete-fehér-fekete keret van :)

All hail the double x!

köszi, de miért kell a végén mégegy vékony fekete?

én úgy gondoltam, hogy egy széles feketét csinálok, és arra teszem rá a fehéret.

Szóval Stroke*. :-)

Edit menü - Storke.
És igen, elõször egy vastag fekete kell, aztán egy vékonyabb fehér, majd megint egy vékony fekete.

Közben meg lett, shape kell, nem marquee tool.

Hello !

Szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet PS-ben olyan keretet adni a fényképnek, MINT EZEN A KÉPEN LÁTHATÓ

Gondolom, hogy csak annyi lenne, hogy a kép köré húzok kb. 1cm széles fekete csíkot, és bentebb meg oda helyezek még egy fehér színû vékony keretet is, mint a képen.
De mindezt hogyan kellene?

köszi

Azért kérdezek ilyen alap dolgokat, mert én csak ilyen alap dolgokra szeretném használni PS-t, de nem értek ehhez a progihoz.

köszi

Egy-két amatõr kérdésem lenne, az istennek nem találok rá a megoldásra.
Egy kör select ívére akarok szöveget írni. Valamelyik gomb lenyomására lehet ezt megtenni, de nem találom.

Illetve elõre megadott méretû kör selectet lehet valahogy létrehozni?
Tehát mondjuk 1500 pixel átmérõjû legyen a select.

Kép.

Kösz,

Nekem nem menne de látom akkor ezek szerint ti még jobban is megtudnátok csinálni.
Akkor az lenne a kérdésem hogy játékból készült képet, egy karaktert fel lehet-e úgy javítani hogy viszonylag élõnek hasson, persze teljesen élethûre nem lehet de minél realisztikusabb legyen.Ha tudtok valami tutorialt örülnék neki, igazából az arc textúrát szeretném megtanulni, megcsinálni.Megtehetném azt is hogy egy fényképrõl kivágok részeket és beillesztem a képre de az már nem lenne ugyanaz szerintem.
Errõl a képrõl lenne szó a fegyveres csajszit akarom minél hihetõbbre megcsinálni.
kép

pxxl
semmi xtra, fénykép, kékre színezve, és elég bénán megcsinálva a többi részlet.

All hail the double x!

Spészgószt
ezen semmi durva! kb 10 perc vagy annyi se!

Hát ha másra nem is gyakorolni jó volt vagy 1.5 napot szenvedtem vele.Találtam egy nagyon jó képet de nem tudom eldönteni hogy PS-el készült-e vagy befestették a csajt.Mondjuk azt írják hogy PS-el készült de elég durva:)

MANOWAR
Nincs mit, az elejétõl kezdve halott volt a dolog csak nem akartam elvenni a kedved tõle.:)A következõnél keres jobb alap anyagokat hozzá, vagy mindent te csinálj rajta.

moyothomas
Próbálj ki több mitát, mindegyik halványan fest e, mert van halványabb és erõsebb.