Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát gyerekek elég gyér lett nekem nem tetszik igazából:(
kép

moyothomas
igen, a link egy kiinduló, hogy egyáltalán mit kellene a gugliba pötyögni, hogy vmi kézzelfog6ót kapjon.
Gondoltam ennyi már csak megy a link után...

köszöntem:)

pxxl
jah a retus az egyik legnehezebb dolog. fõleg embert, testet retusálni (arányok miatt pl) sok év, meg sokszáz kép kell ahhoz hogy biztosan tudd, hogy mikor mihez kell nyúlni, és hogy :) de persze valahol el kell kezdeni

All hail the double x!

Spészgószt
Jah pont úgy <#idiota><#eplus2>

"Mintha megradírozták volna a bõrét, így nem látszanak a pattanások, apró szõrszálak/szõrpihék, stb..."
LOL
A linken lévõk csak az eszközök ezeknek a kombinált használata + még 10-20 féle egyéb bonyolult trükk :D és kb felénél jársz a RETUSÁLÁSNAK
ez olyan mintha elmennél a boltba vennél vásznat meg ecsetet +némi festék, odaállítasz egy csajt és megkérdezed tõlünk hogy fessél monalisát belõle :DDDDDDD

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

MANOWAR
Ilyesmire gondoltál?

köszi, és hogyan kell photoshop-ban retusálni?

mármint pl. EZ A CSAJSZI is retusálva van.
Mintha megradírozták volna a bõrét, így nem látszanak a pattanások, apró szõrszálak/szõrpihék, stb...

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Az alapképet nem én csináltam de jól jön minden segítség igazából a térdét nem tudom csak megcsinálni valahogy nem tudom hogy milyen szögbe lenne jó az a páncéllemez, meg megnéztem az arcár tényleg látni rajta hogy nem arányos, eddig igaz nem vettem észre.Megköszönném ha azt a részt berajzolnád, mármint a térdére hogy be tudjam fejezni.Utána még persze finomítok rajta a fém részekre rakok megvilágítást hogy fémnek tûnjön meg ilyenek de legyen kész elõször teljesen utána ráérek finomítgatni.
Itt a kép:
kép

MANOWAR
Ha az alap(esetedben) grafit rajz arányos akkor tized annyit kell dolgoznod a textúrákkal, persze ahogy lentebb is írtam a textúrával is lehet segíteni rajta de akkor vágnod kell az arányokat. Linkeld ide az alaprajzod (nem baj ha nincs vagy hiányos a feje). A rajzot is te csináltad? Elõször csináljuk meg a grafit rajzot arányosra aztán a srácok is tuti elkezdenek segíteni a különbözõ ötletekkel/technikákkal. Azért annyira nem pörög ez a topik.:)

Elnézést rossz a link helyet nem akarok pazarolni ezért nem rakom be a képet csak a linkjét.
Kép

na eddig jutottam egyenlõre de a jobb térdével nem tudom mi légyen valahogy nem tudom elképzelni milyen szögben állhat rajta az a fém
" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />

MANOWAR
Nem a szemével van a gond hanem az egész jobb (neki) arc féltekével, ha meg lesed az orrát akkor látod a difit, kb a felének kellene látszódnia vagy legalábbis nem ennyire.Vagy az orrát vagy a jobb felét az arcnak javítani kell.Mielõtt tovább folytatod nézd csak meg a bal csípõjét ormótlan azt is tessék javítani, nincs meg az a nõies alkata hacsaknem 3 gyerekes anya.:) a jobb térdére/combra rálóg a textúra. Bal lábfeje szerintem kisebb mint a jobb (ennyire nincs messze a másiktól).A vállak fordítva lennének arányosak -a bal kellene egy kicsit nagyobbnak lennie a látószög miatt. Azt azért látom, hogy van benne melód de a hibákat a textúrázással kitudod javítani pl.: fénylések, alak.

Tudna nekem vki ecset ügyben segíteni?

itt linkeltem képet: #14432
csak halványab tudok texturákat festeni.

köszi.

hát jobban nem tudtam sajnos de majd próbálkozok még és lenne még egy kérdésem elkezdtem egy rajzot kitölteni textúrákkal és érdekelne a véleményetek még közel sincs kész csak amit eddig csináltam az jó-e úgy nagyjából arra lennék kiváncsi, pl nem áll-e ferdén a szeme meg hasonló apróságok.

MANOWAR
Nekem bejön<#eljen>, egyetlen szõrszálhasogató dolog van benne ami nekem szemet szúrt az ovális jel alján és tetjén a vízszintes csíkok.

ezeket nem lehet leszedni de mindegy ps-el is lehet hasonlót festett üveggel.
Itt a legútóbbi 2 munkám ha érdekel valakit.:)

ja, a Mode-dal próbálkoztam, azért van: dark-on.

köszönöm. az árnyék sikerült, viszont az ecset gond, továbbra is fennáll.

Sziasztok szeretnék segítséget kérni, egy pattern-re lenne szükségem nincs egy linketek vagy hasonló ahonnan le tudnám szedni, vagy legalább abban segítsetek hogy mi a rákot írjak be a google-be.
A képen a kék csajszinak ilyen minta van a bõrén mintha hûllõszerû lenne vagy nem is tudom , na ilyen patternt szeretnék szerezni valahonnan.
Kicsit halványan látszik de ott van, segítségeteket elõre is köszönöm, remélem nem hiába:)

1, nézd meg hogy az opacity illetve a flow 100%-on van-e(felsõ panel)
2, jobb egérgomb a layeren (a kereten) blending options és ott lesz egy olyan hogy drop shadow, azt bepipálod, és beállítod ahogy szeretnéd, ha jól értelmeztem a dolgot, ez a cél, de lehet hogy nem.

No, próbálkoztam ezzel a car rendering cuccal, ez lett az eredmény:
Rajz
Vélemény?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelõre elég lesz:)

szóval: látszódjon :)

Hy, azt szeretném tudni, hogy...

1, az ecsetet használva, mindig "halványan" jelennek meg a texturák, ezt hogy tudom erõsíteni? Hogy éles kontúrjai legyenek, és jól k élátszódjon?

2, ha van pl. egy 200x200px négyzete, aminek a belsõ mérete 150x150px.
(vagyis...csak egy keret.) Ennek szeretnék befelé árnyékot adni. Ezt hogy tudom megoldani?

Hogy érthetõbb legyen: az alsó layeren van egy fotó, a fölötte lévõn lesz az árnyék és a legfölsõn egy keret.

köszi a segítséget.

Spészgószt
Tanfolyamon nem tanulsz semmit! Max 12órában a ps bekapcsolását... :D
tutorialokból 1000X többre jutsz!
Kitartás! <#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

megint elnéztem, ezt ismerem, bár már lassan délután 4 óra, még mindig fáradt vagyok....viszont azt hiszem megvan mit is akartam, szóval tárgytalan a dolog, elnézést hogy húztam az agyatokat...

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelõre elég lesz:)

A helyzet az, hogy kb. 6 éve foglalkozom a Photoshoppal, sajnos eddig nem volt, és most sem nagyon van, illetve lehet hogy már nem is érdemes, lehetõségem arra hogy tanfolyamra járjak, így magamtól tanulgattam. Még egy könyvet sem olvastam róla, ez lehet az oka annak, hogy vannak egészen alap dolgok amiket nem tudok. A layer témát épp vágom, nem ezzel van bajom, gondoltam hogy kiemeli valaki, kissé hosszú lenne leírni mire is gondolok. Az illetõ két monitoron dolgozik, az egyiken csak az eszközök vannak, és a másikon rajzol, ezért nem látunk rajta semmit. Ezt a görbe érintõs dolgot viszont nem tudtam, ezt köszönöm szépen<#hamm>.

Spészgószt
a pen toolban is lehet geometriai formákat használni nem csak szabadkezi rajzot (sõt az a legjobb bene, õ is azt használja)Ha lenyomod a ctrl-t tudod húzgálni a pontokat, de akkor még csak mindíg egyenes vonalak vannak, ha azt alt-ot tartod nyomva, akkor kapod meg a GÖRBE érintõit és azokat mozgatva tudod alakítani!
Ha a layereket meg nem érted hozzá se kezdj!
Alap hogy amelyik layeren rajzol a fölötte lévõkre nincs hatással... XD
(de te azt nem látod a videón, hogy hol melyiken áll õk se hülyék megmutatni mert úgy egyszerûen le lehetne másolni!)
Ha így fejest ugarsz és egybõl ilyen komplex dolgokat akarsz leutánozni a büdös életbe nem fog sikerülni! <#alien2>

persze, de nem "kézzel" teszi, hanem fõleg a pen toolt használja. Viszont a kerék esetében mit használ, hogy ilyen kijelölést kap? mert nem a kijelölõt, valami pen tool félét, mivel valami path-t kap a végére.

moyothomas
nem teljesen értem a kérdést, mert itt mindent megrajzol,
árnyékol, radíroz, stb...

Illetve sokszor nem értem a rétegek kezelését sem, bár ez fel van gyorsítva, de van hogy úgy érzem, mintha csak az adott rétegen lévõ dologra tudna rajzolni, a réteg többi részére nem, kijelölés nélkül. Mert ugye hiába van nekem egy kör az egyik rétegen, én a kör mellé is tudok rajzolni, ugyan azon a rétegen. Nincs esetleg ilyesmihez valami jó kis tutor? A CarBodyDesign oldal nagyon jó, bár még nem találtam olyat ami ehhez hasonlón mutatta volna be hogy is kell.

Bocs, mellényomtam: Videó

Sziasztok!
Mostanság autókat próbálok "renderelni" PS segítségével, ahogy már biztos sokan láttátok itt-ott a neten (persze nem az én rajzaimat:P). Sajnos kevés sikerrel, valahogy nem érzem még a dolgot, remélem idõvel kiforr. Viszont ami miatt írok, az egy eszköz, vagy trükk, amivel még nem találkoztam. Az alábbi videóban, ennek a segítségével csinál az illetõ kereket:
Mi lehet ez?

MANOWAR
:)

moyothomas
amúgy megoldva

moyothomas
ja, bocs...

Met
Ez PS topic, nem HTML....

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

moyothomas
B.U.É.K. Mindenkinek!

segítene vki abban, hogy ezt a 2divet megcseréli?

css
html

már mindent (amit én tudtam) megpróbáltam, de nem jön össze.
amint felcseréltem a diveket, minden jó, de a scrollozható rész, (most a #right) már nem lesz az.

köszönöm.

a css tetején az ie6 kód van, de ezt ti úgyis vágjátok :)

köszi a segítséget

moyothomas
PS felsõ részére 2x rákattintottam és eltünt.
hiába nyitom meg, elindul, de sehol nem láiom, hogy aktív lenne.

5let?

köszi

Shortstop
:)

LaliK
Képpel együtt könnyebb dolgunk lenne :D

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Met
Úgy szeretem az ilyen kérdéseket :)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Kovács legény
kész

www.czekoart.hu

sziasztok!
Vki nem tudna nekem segíteni egy képet megcsinálni?
Spészgószt
filter/liquify

Kovács legény
Filter/Liquify/Pucker Tool
arra figyelj, hogy a hátteret is összehúzza, külön rétegen dolgozz az alakkal.

www.czekoart.hu

A PS-ben hogyan lehet karcsúsítani?
Karcsúsítani valakinek az arcát, vagy a testét, fõleg derék tájékon?

köszi

Kovács legény
vagy ugyan erre a háttérre is vissza lehet rakni kicsit megnövelve a testet.

www.czekoart.hu

köszönöm a tippeket

MANOWAR
de azért figyelj oda hogy a te fejed is ugyan abból a szögbõl kapja a fényt.(még ha nem is vagy kopasz akkor is az arcnál észre vehetõ lesz)