Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De hidd el, ha meglátogatnál 1-2 odalt, pl. amit ajánlottak, tutorial.hu, vagy a videosmart-ot, stb. akkor az alapokat hamarabb megtanulnád, mert akkor és annyiszor olvasod, nézed meg amennyiszer akarod és ha vmit mégsem értesz, kérdezz.
De van, amit 7x írtak le és úgy sem fogadod el!
Tehát nyugodtan kérdezz, de hamarabb megtanulsz sokmindent, ha olvasgatsz és magadtól jössz rá erre-arra.
További sok sikert!
Egyszerûen csak azt a pár dolgot akarom megtanulni, ami a saját képeimhez kell.
Keret készítés, arc csere, képek összevágása, és olyan képek készítése, hogy: a képen csak 1-2 dolog tartsa meg a saját színét, és a többi legyen egyszínû.
Eddig is ezeket kérdezgettem tõletek.
Szeretek fotózgatni, és nekem ezek a fenti dolgok kellenek. Ez csak egy saját hobbi.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Amennyi tudást leszûrtem eddig rólad...hááát igazán van önbizalmad!
csak pont az ilyenek ölik meg a piacot és sz*ré h*gyé elviszik a melót...persze a beruházó csak késõbb jön rá hogy a minõséget meg kell fizetni...! <#falbav>#falbav>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Kicsit upgrade-elem magam PS-bõl és weboldal készítésbõl.
Szerintetek hogyan készülnek Az ilyen 3D rajzok?
Milyen programmal, programokkal készítenek el mondjuk egy ILYEN RAJZOT ?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
Amúgy igen, saját kezeddel, a lasso eszköz pontatlanabb, toll eszközzel egész jó eredményt lehet elérni. Próbálhatod a maszkolást is, akkor valójában semmi nem veszik el a képbõl.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
De akkor még egyszerûbb a dolgod:
Jelöld ki azt a layer-t amin a keret van és Ctrl+U és állítsd át az alsó csúszkával.
Gondolom ezek után az lesz a bajod hogy a keret több rétegbõl áll és csak az egyiken állítódott át.:)Két lehetõséged van, fogod a keret részeit tartalmazó rétegeket és egyesíted õket majd azon használod a Ctrl+U ,vagy a kerethez tartozó mindegyik réteget egyesével átállítod ugyan akkora mértékben.
www.czekoart.hu
saját kezemmel csináljam? hát akkor tuti belevágok
2 körbevágod jobb klikk free transform jobb klikk perpektiva
mivel lesz még vagy ezer kérdésed arra gondoltam, hogy a tutorial.hu-t nézd át ott képekkel és videókkal frankó leírások vannak az ilyen alap kérdésekre, van keresõje is, hamar rátalálsz mindenre. Szánj rá egy bõ hetet csináld meg az ottani tutorialokat.
www.czekoart.hu
Hogyan kell külön layer-re tenni?
Egy emberi alakot szeretnék a filter-liquify vel alakítani
valamint 2-ik ként ide tartozóan azt kérdezném, hogy a liquify az oldalra, tehát jobbra és balra mozdítja a felszínt. Viszont mivel tudok olyat, hogy elõre énfelém mozdítja, úgy mintha kicsit kijönne a monitorból?
köszi köszi köszi :)
....sry <#idiota>#idiota>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
mondjuk beszéljünk errõl a képrõl
Megnyitok PS-el uj képet, aminél nincs keret, nincs semmi. Sima background layer-re teszi.
Ekkor a backgroundból layer 0-át csinálok.
Létrehozok egy layer 1-et, és ezen létrehozom azt a keretet, ami a fenti linken levõ képen a vékony fehér színû keret.
TEhát ez a keret külön layer-en van, és layer 0-án megmaradt az eredeti kép. Ezen a layer-en, amin a keret van, azon csak a vékony fehér keret van.
Most szeretném megcsinálni a vékony fehér kerettõl a kép széléig a homályosítást, azaz világosítást.
Ekkor kezdem el, amit te írtál, pontról pontra:
1-Képet már megnyitottam, a fent írt módon két layer van, így tudtam létrehozni a vékony fehér keretet.
M téglalap kijelölõt megnyitom.
2-Keret nélkül jelöljem ki a képet? ezt hogy? a vékony fehér csík/keret/ a másik layer-en van.
Itt elakadok
és még hátralenne a 3-as 4-es pont
www.czekoart.hu
1- képet nyisd meg és nyomj M-et(téglalap kijelölõ)
2- jelöld ki vele keret nélkül a képet
3- fordísd meg a kijelölést (a keret legyen kijelölve)ehhez nyomj Shift+Ctrl+I
4- Ctrl+U és a csúszkákkal tudsz színt,világosságot állitani neked az alsó kell.
ha a kereted állítod, hogy mennyire legyen átlátszó, az oké, de itt a képek szélei vannak állítva valahogy.
köszi
www.czekoart.hu
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3
Ezeken a képeken olyan keret van, hogy a kép szélétõl visszafelé van egy vékony csík. Ezt meg tudom csinálni, az elõbb segítettetek itt. :)
Viszont ezen vékony csíktól a kép széléig halványosítva/elszinezve van a kép, de mégis átlátszó.
Ezt hogyan kell?
köszi
F@szák lettek, köszi mind a kettõtöknek!
Grat
Nem vagyok nagy psmájszter, úgyhogy lehet vannak hibák
szerk: látom le is késtem már :D
Ez most teljes egészében érthetõ volt, és sikerült ! :)
-- Miért nem mûködhetett az elõzõ verzió, amikor csak a kép bal és felsõ részén csökkentette beljebb a kijelölést? A lenti képen látszik
-- Ja, és nálam a PS alsó részén miért centiméterben írja a kép nagyságát? hogy állítsam pixel-re? Ez is látszik alsó képen:

Valaki segítene összevágni egy képet? Csináltam több sorozatot, csak sajnos önkioldóval tudtam és a legjobb képen hiányzik a bal lábamon a cipõ nagy része :( Néhány képen teljesen látszódik de azokon meg más hibák vannak...
Az alapkép: http://img132.imageshack.us/img132/5435/photoshop01.jpg
A lenti rész: http://img709.imageshack.us/img709/6170/dscf2882v.jpg
A kettõ képet kellene valahogy összevágni... Ha valaki segítene azt megköszönném.
elõre is kösz.
Nekem nem téglalap, hanem egy befelé ívelt (a 4sarkából kõr van kivágva)
formára szeretnék a szélétõl kb 5px-re keretet, de szaggatott vonalat.
5let?
köszi
1:ctrl+shift+n
2: ctrl+A
3: edit/stroke
4: ctrl+t és a W - H rublikákba beírod a pixelt (eredeti-10,20 akármennyi)
(a végén mielõtt kétségbe esnél, hogy nem tûnik el a kijelölés, katt a képbe és úgy enter<#felkialtas>#felkialtas>)
Kész is vagy
itt látod hova írd be, ha nem pixelbe van az érték akkor jobbklikk a kis ablakra és átpipálod pixelre!

Nikon Capture NX szó nélkül tudja és kíváncsi vagyok, hogy a PS-ben ezt hogy lehet elõcsalni..
-Ok beírom pl. hogy 1680x1050px legyen csak akkor a méretet kezeli elsõként és nem az arányt mivel azt én adtam meg. Úgy szeretném, hogy beírom hogy 16 és 10 és akkor az egérrel tetszõlegesen húzhatom ki azt a részt amit ki szeretnék vágni.
ha meg eltérõ arányú képet akarsz kivágni, pl nagy 4:3-as képbõl egy fullhd méretet, akkor kell beírni a crop-nak, hogy 1920 px 1080 px, és vágni a méretet :)
ha pedig az egész képet akarod kicsiníteni, de az arány/felbontás maradjon, akkor az image size-ban kell átírni így

All hail the double x!
A 10-el kisebb height-et is 418-ra teszi, nem pedig 428-ra, ahogyan irtam.
Alul van a kép.
Létrehoztam az uj layert, látható is, hogy azon csinálom a kijelölést az M-el.
Az eredeti képem mérete: 757/width/ X 428/height/ pixel
--A PS alján nekem ezt valamiért cm-ben írja ki. Ezt át lehet váltani, hogy pixel legyen?
Szóval az új layer-en M-el egy kis téglalapot csinálok. Ezután Fixed size, és beállítom a 10-el kisebb width-et: 747-re, és a 10-el kisebb height-et: 428-ra.
Ekkor a kijelölés, amit M-el csináltam, az megváltozik, ez látszik is a lenti képen, de a jobb oldal, és a lenti oldalnál mégis ott marad a kép szélénél a kijelölés.
Ezt mi miatt van?, mert kipróbáltam és a stroke ot is a kép jobb szélére és aljára teszi.
A bal szélén, és a kép felsõ szélénél viszont jó 10 pixel-el bentebb teszi.

az arányt és a 300pixel/inch felbontást tartsa!
Bocs, ha félreérthetõen fogalmaztam.
nem mind1, hogy mekkora a mérete, mert a 16 10 amit beírtál, az is egy arány, amit tart is szépen. kell egy méret, pl 1920x1200px, és arra a méretre vágod meg, de, ha a képed kisebb, mint a vágandó méret, akkor felnagyítja a képet. szükséges tudni, hogy mekkora képbõl vágsz, és mi a cél amit el akarsz érni. érdemes az eredeti méretnél kisebbre vágni, és nem belenagyítani, hiszen akkor romlik a minõsége a képnek. egy 800x600as képet is meg lehet vágni 1920x1080-ra, de az olyan is lesz. szval a lényeg, hogy az nem csak az arány számít.
All hail the double x!
CS4-ben vágásnál hol tudok oldalarányt beállítani úgy hogy az eredeti felbontást (pixel/inch) meghagyja?
Próbálta, hogy beütöttem hogy 16 és 10 de akkor önkényesen utánarakott mértékegységi egységet (cm vagy inch). Na ez az ami nekem nem kellene. Méret mindegy mekkora csak az arányt tartsa.
Elõre is köszönöm!