Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NessieGraf
Van. Nem 72px/inch felbontásban kell dolgozni egy pixelgrafikus programban, vagy vektoros programot kell választani.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

köszönöm. vmennyire vágom a ps-t és ez idáig is +volt, de ha újból átszínezem a már színes alakzatot, a sarkai olyan pixelesek lesznek, hogy csak na.

szóval, vmi jobb megoldást keresek. ha van.

NessieGraf
A Tools palettán találsz vonalhúzó és más eszközök között Rounded Rectangle eszközt. Elõre beállíthatod a kerekítés mértékét és a méreteket. Lehetõséged van arra, hogy alapból kitöltött alakzatként, vagy Path módban tedd fel (ez kitöltethetõ egyszerûen). Utóbbi esetben ha a fájlt átméretezed, a path is átméretezõdik, így az alakzat bármilyen méretben torzulás nélkül töltethetõ ki újra.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Sziasztok!!!

Az lenne a kérdésem, hogy a PS-ben, hogy tudok szép kerekített sarkú 4zetet rajzolni??

Köszönöm szépen mindannyiótoknak. 😊

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Spészgószt
2 perc
jobbra alul (kis fekete-fehér kör) korrekciós réteg black and white, teszel rá egy maszkot (kis feketefehér meletti téglalap kis körrel) rákattintasz a maszkra a layerek között és szépen fekete brushal festesz oda amit nem akarsz feketefehéren! Kb ennyi gyorsan!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

moyothomas
1
2

MANOWAR
MANOWAR
Pen tool/toll eszköz-el körbe jelölöd magad a képen (zárd a kijelölési kört), jobb klikk, alakítsd át kijelölésé a görbét. fent insert/kijelölés majd inverz/fordított kijelölés, hogy ne te hanem a kép többi része legyen kijelölve. CTRL+U és alsó csúszka teljesen szélre. Persze vannak bonyolultabb kijelölési technikák.... Ha kell azok is jönnek 😊

MANOWAR
nem

papi08
Még egy kérdés visszatérve a tegnapi kérdéseimhez, a BAMBOO TOUCH ugyebár érintõs(újjal), az nem pontatlanabb, mint pl. egy ceruzával vezérelhetõ?

13 éve itt. Szép idő.

Hali !

Egy kérdésem lenne, valamilyen részletesebb leírást kérnék szépen, segítséget, hogy EGY ILYEN KÉPET hogyan kell megcsinálni?

Konkrétan arra gondolok, hogy azt hogyan kell megcsinálni, hogy a Rubik kockának megmaradjanak a saját színei, de minden más szép fekete-fehér legyen?

szeretnék magamról egy ilyen képet csinálni, és ezért kérdezem.

Elõre is kösz
ÜDv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

pxxl
alapok <#whatever>

All hail the double x!

Sziasztok. Meg szeretném talulni a PS használatát. Egyszerû kérdésem lesz, és nem kinevetni😄 Hogy kezdjek hozzá? Valami linkeket esetleg tudnátok linkelni az alapokról?
MANOWAR
Akkor tényleg ennyit lát, bár nekem akkor is sok ...😄 Külön rétegre dobd, akkor késõbb tudod csesztetni.

öhm gondoltam rá csak..na mindegy ez a kép sokat segíthet.
Na ennyi a látótere a sisaknak kb.
sisak
Egyenlõre csak azért fekete mert csak még a beállításál tartok ha az jó utána már ráérek textúrázgatni festeni meg minden hülyeséget.

MANOWAR
Nekem soknak tûnik a keret, ha felvesz egy ilyen sisakot vagy mit szerintem nincs ennyire messze a szemétõl, úgy értem nem kellene hogy ekkora részt takarjon a látható felületbõl. Mondjuk egy 50% opacitással és scifisre megcsinálva lehet többet dobna rajta az a keret.

Sziasztok kell egy kis help vagy tanács inkább,akarok készíteni egy belsõ nézetes képet(FPS), csak arra lennék kiváncsi hogy ez szerintetek így jó?A beálíltás hogy menyni látszik meg hogy jó szögbe van-e...stb.Ez még csak nagyon alapkép egyenlõre be akarom állítani rendesen ehhez kéne a help, utána állok csak neki az egész
képnek.A játék alapból TPS szóval nincs fogalmam róla mennyit lát a sisakon keresztül, csak körülbelûlre tudom megsaccolni.
FPS nézet

Chryst64
koszi, bar amit konkretan kerestem az ezekbe nincs benne, de most meggyotortem kicsit a kepeimet es mar latom melyik mire valo jobban. Eddig is hasznaltam oket, de a praktikumara voltam kivancsi.

80 StS/77PR/58 Bish Sayha 74BH,74Dest,62WL,58kamael,559S.42 AQ killerpowerpvpdestroyer

Chryst64
Nekem egy Bamboo Pen van. kiprobalni vettem meg, nagyon bejon. ha lesz penzem egy intuos4 A5 re benevezek

80 StS/77PR/58 Bish Sayha 74BH,74Dest,62WL,58kamael,559S.42 AQ killerpowerpvpdestroyer

MANOWAR
A5-öst használok, de ahogy néztem ti sem szenvedtek kézi rajz hiányban otthon 😊

Én most a digitális festést próbálgatom de amilyen tutorialokat találtam abban nem mutatják hogy mit hogyan csinálnak csak egy gyorsított videó.Ember legyen a talpán aki kitalálja ebbõl hogy milyen ecsetet meg éltelenítést meg mit használ.

Spészgószt
Intuos4 S <#alien2> méretre elég ez is, egérrel is egy 10*10 négyzeten mozgtam kb (pedig az egérpad 25*30as), kivéve ha levettem az érzékenységet minimálra és patholtam, akkor néha még a 30as padis kevés volt 😄
De gondolom a nagyobb méret neked jó a szabadkezi rajzhoz, nekem fölösleges...<#bohoc>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

MANOWAR
Ûrszellem te mivel tolod?😄

MANOWAR
Camera Raw 1 a benne levõ linkeket is nézd meg.
Camera Raw folyt.
És a többi 😊
Remélem tudnak segíteni videók,leírások,képek, stb...

Chryst64
esetleg, ha valaki a tablas kerdes elotti hozzaszolasomhoz is mondana par szot..
koszi

Spészgószt
csak a Wacond a nyerõ! Intuos4 a jó, de az kezdeni drága, arra jó a bamboo is! Az ár-érték arány a wacom mellett szól!
Én wacond párti vagyok!

MANOWAR
Elemet nekem sem kellett cserélni (1 év) de a hegyet igen. Az egér azóta a fiók mélyén rohad bár sima egérnek is gyatra. A scroll gyárilag nem forog csak gombként funkcionál egy nagy LOL 😊 A szkennerem kb 1 m magasról sarokkal telibe verte egyszer az aktív felületét, de meg sem kottyant neki, a szkenner sarka megrepedt. 😄
Tanulság: Ön dönt iszik vagy szkennel 😊

nekem hála istennek nincs gond a geniussal valamikor tavaly nyáron vettem azóta ugyanaz a fej és elem van benne(mármint a tollban).És van hozzá még 2 elem meg 2 tartalék fej.Az egeret meg nem használom felesleges.

MANOWAR
Válaszd az utolsót. Nekem az uccsó elõtti van de a toll kezdi megadni magát (nem az elektronika hanem a mûanyag burkolata). Bár a bamboo-nak csak fele akkora nyomásérzékenysége van, de ez ne zavarjon kezdésnek tuti lesz.

papi08
Ha ezen múlott a vidámságod, akkor szívesen😄😄

----Más:

Közben nézegettem táblákat, és ezeket találtam egy kezdõ szintjéhez mérve:
BLUESTORK BS-GTAB-58
GENIUS EASYPEN I40
TRUST SLIMLINE DESIGN TB-5300
TRUST TRUST SLIMLINE DESIGN TB-6300
WACOM BAMBOO TOUCH

Ezek közül melyikrõl van valakinek is tapasztalata? Elõre is köszi!😊

13 éve itt. Szép idő.

nem tesz semmit, és tényleg ne haragudj csak, olyan poénosan jött ki az egész, szereztél nekem vele egy jó percet, legalább nevettem egy jót ma😊

papi08
Igen, tudom az elõbb már indokoltam😄

És köszönöm a válaszokat!😊

13 éve itt. Szép idő.

Ne haragudj nem akarok bunkó lenni de feltûnt hogy ez az aláírásod😊
"Csak azokat veszem komolyan, akik tudnak helyesen írni."
Erre ly-al írod hogy fogja<#nevetes1>

videó
Itt láthatod is ha esetleg nem lenne világos

papi08
Ne pislogj xD

13 éve itt. Szép idő.

pxxl
<#whatever>

All hail the double x!

papi08
Elírtam...sikerült aludnom este 3 órát. Szóval: Fogja* 😊

13 éve itt. Szép idő.

pxxl
foglya? <#szomoru1>

All hail the double x!

papi08
Aha, értem, köszönöm, szóval ahol van a kurzor, attól a ponttól foglya mozgatni a tábla?

13 éve itt. Szép idő.

A linket meg elfelejtettem bocsi<#idiota>
Genius.hu

Lényegében az egér kurzorját helyettesíti, átveszi az irányítást felette de az egeret is tudod használni ugyanúgy ha leteszed a ceruzát.Egyébként teljesen lehet helyettesíteni vele mindenhol mûködik akár játszani is tudsz vele, kipróbáltam a mass effect 2-ben😊Igaz baromi gyors de hát nem is arra való, de én az ölemben használom és ilyenkor nem is használok egeret a windowst is lehet vele tökéletesen kezelni.

Na nekem is van ilyen táblám, úgy mûködik az egész hogy usb-n rákötöd a gépre elindítod a ps-t és a monitoron látod csak a kurzort és ahogy mozgatod a ceruzát úgy mozog a kurzor is.Ennyi.Persze lehet kapni olyat ami képet is megjelenít de az nagyon drága.
Ezek közül érdemes válogatni nekem i608-am van nem nagy de kezdõknek bõven elég és meg is vagyok vele elégedve, egyedül talán hangja egy kicsit zavaró ha színezek valamit, ahogy a ceruzát húzom a táblán de nem vészes meg általában úgyis zenét hallgatok közbe😊

papi08
Sziasztok!
Felteszek egy kérdést, ki lehet nevetni, meg lehet kövezni, de nem jöttem még rá😄

Szóval, ha van egy digitális rajztábla(persze az olcsóbb fajtából), ugye vannak olyanok amin megjelenik a monitor/képszerkesztõ felülete, de amelyiken nem jelenik meg, ott honnan tudom hol a kurzor? Vagy csak tippre kell eltalálni? Vagy hogy?😄

Köszönöm annak aki elmagyarázza:😉😄

13 éve itt. Szép idő.

Chryst64
Sziasztok!
CameraRaw-ban egy kepet 3 felekepp lehet vilagosabba tenni: Exposure, brightness es a fill light.
Melyiket milyen esetben celszeru hasznalni? mi a kulombseg?
koszi elore is a valaszokat

nem tudtok esetleg olyan tutorialt ahol a festést mutatják be?Digital art.Nézelõdtem youtube-on de azok általában gyorsított 4-5 perces videók, olyan kéne ahol elmagyarázza milyen ecsetet érdemes használni milyen méretben...stb

Na addig eljutottam hogy el tudom forgatni bármilyen irányban, csak annyit szeretnék kérdezni hogy a sugarát hol lehet megadni mert nem fér ki a dokumentumra csak az egyik felét látom ha elforgatom hogy lássam a másik felét akkor nem látom mintha kilógna a képrõl ha értitek mit mondok.Meg annyi hogy hogy adjam meg hogy mennyire görbüljön?Azt úgy tudom hogy alapból egy olyan alakot csinálok ami kicsit görbébb?Remélem érthetõ volt😊

Igen NAGY mass effect 2 fan vagyok.Tulajdonképpen emiatt álltam neki a ps-nek.Nem vicc tényleg így van persze azóta már más témában is készítettem képeket.Valahogy kicsit pontosabban nem tudná nagyjából elmagyarázni valaki vagy egy tutót belinkelni.
Ha jól értem akkor annyi hogy csinálok egy ilyen 2d-s téglalapot és azt tudom forgatni 3d-ben vagy hogy érted?

Spészgószt
Nagy masseffect Fan vagy te úgy látom 😄
cs5 extended 3d ben lehet hülyéskedni ilyenekkel és a szöveg ilyesmit még elõtte rakd rá me utána szarabb! de 3dben ez sem gond me lehet textúrázni és akkor magának torzítja ahogy kell...bõvebbet nem tudok me én is csak egy két tutót láttam azokban volt hasonló!

Sziasztok szeretnék kérni egy kis segítséget.Persze csak ha nem gond.Akarok egy adatlapot csinálni ps-el és animációt akarok vele, tulajdonképpen arról lenne szó hogy van egy lekerekített végû téglalap és azt akarom hogy forogjon körbe, ha értitek mire gondolok.Meg tudom talán csinálni de 1-2 dolog nem megy.Elõször is amikor ugye körbeforog akkor mindig más szögbe van és minden egyes pillanatok ugye meg kell rajzolni hogy milyen szögben áll épp.De mikor hajlítom akkor megtörik a vonal és kicsit kockás is lesz miatta.Ebbe tudtok valahogy segíteni vagy túl nagy fejszébe vágtam a fejszémet?Idõm van bõven szóval nem zavar ha napokig tart csak legyen jó.Még annyi hogy ezek ilyen holografikus felületek akarnak lenni és akarok rá szöveget és/vagy képet is rakni hogy azzal együtt forogjon.Azt ráérek utána is rárakni ugye az egyes elemekre és nem elõtte kell mielõtt hajlítom, mert akkor ugye eltorzulhat a cucc ami rajta van.
Na ilyen most a cucc.De még nagyon kezdetleges csak próbálgatom egyenlõre hogy meglehet-e csinálni.
kép
Innen van az alapötlet.
ötlet
Na hasonlót akarok csak azzal a különbséggel hogy forogjanak lassan.