Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MANOWAR
Köszönm! Nem ismerem a coreldraw-t a PS-t se nagyon csak nagyon alappokat!

Klon
sztem valamilyen vektoros programban egyszerûbb lenne mint ps-ben...
coreldraw-t nem ismered?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

MANOWAR
Ha holnapig valaki nem vállalja be akkor igen, most rakom újra a gépen....

Ezeket is tudnád javítani?

http://kep.psharing.com/508996.jpg

Nem olyan egyszerû ez a photoshop próbálkozok de nem megy! Nem tudom mit mivel kell megcsinálni! Gyakorolgatni kell!

Ha nagyon hálás akarsz lenni akkor pár alkatrészt legyártasz nekem fusiba.<#nevetes1>
Bár nem az enyémet használod:)<#mf1>

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

Köszönöm a segítségeket! hála!

Márpedig autóba lessz de ez nem fog látszani mert erre megy egy fehér háttér csak azért kellett ez hogy a számokon átjöjjön a fény mivel igy a feketén nem fog tudni csak a számok leszenk láthatók!

pxxl
nem hiszem, még nem találkoztam ilyennel (de nem kizárt persze)

All hail the double x!

Ja kösszép, azt hittem tudsz valami okosat a vonalkákra. :-)

Ívre szöveget rá tudok írni, hogy szépen egyenletesen legyenek, de vonalat, ojjektumot' nem. :-)

Meg tudom én is mókolni, (nem szakszerûen barkácsolni) csak gondoltam van valami extra módszer. Ami egyébként biztos van, csak nem tudjuk. :-)

Kizárt, hogy kézzel kéne fokonként húzogatni egyenként a vonalakat.
Erre lettem volna kíváncsi.

MANOWAR
Nem vagyok pro de majdnem tovább tart leírni a menetét mint megcsinálni :D
(nem nagyszám, gondolom inkább a menete érdekli mint engem a #14935 hsz)

pxxl
mivel itt volt minta, így csak annak a helyére kellett rakni.

máskülönben meg segédvonalakat húzol bizonyos fokonként, meg egy körívet akár, hogy széen álljon, és akkor oda rakod a vonalakat.

meg még van egy pár módszer biztos ami másnak máshogy áll kézre.

All hail the double x!

MANOWAR
fekete háttér:pen tool ezen belül shape layer fekete kitöltéssel
fehér vonal: pen tool ezen belül paths 2-es stroke-al
rovátkák :pen tool ezen belül Line tool
szöveg szám: type tool

Ilyen egyszerû dolgokon tudok megakadni...
Simán lesoppolom a fülét valakinek, vagy átrakom az arcát, de egy ívre fingom nincs, hogy tenném rá a vonalakat egyforma távolságra pl.

pxxl
most mi ezen olyan nagy szám de most komolyan :D pár szám, meg pár vonal az egész...

All hail the double x!

Az ok, hogy a formát körbe penelted, de a beosztásokat mivel csináltad?
Meg gondolom a számok is teljesen újak!?

asszimiláltam a tudásod:)
de lehet a srác nem tudja méretarányosan kinyomtatni nem? 1:1-es szkennel kép volt az eredeti nem?

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

MANOWAR
-t :)

MANOWAR
Pent tool

MANOWAR
Raptorjesus csakhogy ellne téveszd :D -->> <iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/N6RB62gHO6U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ha nem jön be link :)

Aaa ez király lett. Hogy csináltad elárulod?

Harakirit kell elkövetnem<#idiota>
Jó lett....

MANOWAR
Tessék jó nagyban, mert lehet NASA repülõhöz kell :) (eredeti méretben folytonos a vonal)

pxxl
nájsz <#nevetes1><#idiota> nyomtatóra se küldeném, nemhogy autóba rakni :D

All hail the double x!

<#law><#pias><#pias>

MANOWAR
<#szomoru1><#kuss><#wilting><#csodalk><#vomit> OMG<#shakehead>

autocad>plot image

Az 1/minx1000-et átírtam. Nem volt idegrendszerem hozzá:)

Ilyesmi?

KILLER2
Nézd meg mire írtam. Bár én is valamit félreolvastam, de igazából mindegy. Lényegtelen.

Töltsük le az internetet!

pxxl
"nem a fotók háttere 20e px-es, hanem az egész tablóé"
wut

All hail the double x!

KILLER2
128x859=125x85

KILLER2
128x859s a tabló. A háttér dolgot kicsit félreértetted, nem a fotók háttere 20e px-es, hanem az egész tablóé.

Sziasztok! Segítséget szeretnék! Soh nem foglalkoztam photosop-al(sajna) viszont gondolom ezzel a progival meg lehetne csinálni amit szeretnék! Amit szeretnék az az hogy van egy fordulatszám mérõm és a hátlap nem jó! A háttér fekete kellene hogy legyen a számok pedig fehérek!Formérõ

MANOWAR
Igen, a path selection tool-nál a Combiné :) gombot nem vágtam (még nem kellet használnom)és az Add to shape ..használatának sorrendjét nem csináltam jól, közbe kipróbáltam a sima "kézi" Pen toolal is müxik a lényeg hogy görbe legyen. Azt nem értettem hogy miért nem lehet két vektor maszkot mergelni egy vektormaszká (raszterizálja mindig), de így jó mert belelehet dolgozni egybe. Köszönöm, hasznos help lett.<#eljen>

yokel
Erre gondolsz?

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

MANOWAR
Help! Vektor maszkolással létre hozok egy kört ehhez szeretnék hozzáadni egy teljesen másik formájú (zárt)vektort miért nem engedi vagy hogyan tudnám egyesíteni õket?
A kör vektorhoz próbáltam hozzáadással plusz szerkesztõ pontokat adni és vissza zárni de nem az igazi. A legjobb a vektorok egyesítése lenne.

MANOWAR
jaja, vagy ha lehet a raw-ot mensd ki és azt cseszegesd...

Spészgószt
A Capture NX ben még a rawot látod és miután elmented JPG ben ott kúródik szét! Fényéveket rontasz a képen jpg mentéskor ne csodálkozz ha "gyûrûs" lesz JPEG artifact a neve, ha egyszer elmentetted utána már kapcsolgathatod a ps-t akkor is szar marad akárhány millió színben nézed...NE ments jpg-et vagy próbáld a legkisebb tömörítésût 12est, hogy minél kevesebbet veszítsen a minõségbõl.

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Shortstop
Sziasztok!

A következõ problémával fordulnék hozzátok. Adott egy .NEF kiterjesztésû fotó amit Nikon Capture NX programmal feldolgozok. Ezt lementem JPG-be és ekkor nyitnám meg PS-sal. A probléma ott van hogy míg a Capture NX-ben szépen átfedés van fekete és fekete között addig a PS-ben durva az átmenet és olyan mintha gyûrûs-foltos lenne. Ahhoz tudom hasonlítani mint amikor egy játék 16millió színt használ a 32millióval ellentétben. Van valami állítási lehetõség a PS-ben amivel ezt ki tudom küszöbölni?
Próbáltam az Image->Mode panelt de semmit sem segít. Olyan mintha valami alapbeállítást kellene megváltoztatnom... Megfordult a fejemben az is hogy a JPG ennyit tud, no igen de akkor a Capture NX miért tudja szépen megrajzolni a JPG formátumot??
Elõre is köszönöm ha valaki tud segíteni...

pxxl
lol ahhoz már bõven 100MPixel-es felbontás feletti kép kell <#idiota>

All hail the double x!

artschi
nincs mit.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

óóóó :)

nagyon szépen köszönöm :D
NessieGraf
És mindezek ellenére a kép mérete meglesz centiméterben is és pixelben is. Ahol az átváltás soha nem lesz pontos. Ugyanis akár pixelben, akár nyomdai pontban nézed a kép méretét, nagyjából soha nem váltható át se inchre, se centiméterre pontosan.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

ProGabe
mégis mekkora az a tabló?

amúgy 20e pixel? nincs ekkora kép, mert felesleges!

csináld nyugodtan 300dpi-ben negyed akkorában (gondolom méter, méter és fél körül lehet a cucc), mint a valós méret. a büdös életbe nem veszi észre senki a nyomtatáson, hogy ekkorában csináltad

én nemrég csináltam 6.5x2.5 méteres molinót, direkt megkérdeztem a gyártót mekkorában várja. azt mondta 10-ed(!!) akkorában elég, persze azt 300dpi-ben

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

artschi
Image/Image Size
A Document Size-nál a pixel helyett a cm-t választod.

vagy

Edit/Preferences/General -> Units&Rulers és a Rulers-nél a cm-t választod.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudom beállítani, hogy cm-ben legyen megadva a kép nagysága és ne pixelben. elvileg meg lehet csinálni, de én nem találtam meg hogyan.

elõre is köszi a segítséget!
NessieGraf
Esetleg csak kijelölésen mûködik?

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info