Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Fontot nem másolgatunk hanem telepítünk

Én egyszer próbáltam portable progit, ezt a hibát dobta, azóta nem néztem.
Esetleg keress egy másik verziót hátha az nem bugos.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

morcosqtya
A neten ilyeneket írnak, hogy egyenként rakjam újra a fontokat a windows-ban...
aha.
624 db file van a windows/font mappában. Nyilván egyenként fogom újrarakni..
És egyébként is mi az hogy újratelepíteni egy fontot????? TELEPÍTENI?? Nem csak bemásolni a font könyvtárba?? (miután friss windows, friss fontkészlet, én itt semmit nem telepítettem...) ki tudom törölni, meg visszamásolni, ennyi.

Hogy lehet ezt megoldani?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Na jó de rajtam kívül meg X embernek megy...
Ettõl még miért ne mûködne??

Met
akkor itt a problem

morcosqtya
de.

Met
ez nem portable CS3?

morcosqtya
Fontkészletet nem tudja betölteni, vagy mi itt a gondja??

buzis színek.
MANOWAR
Jeszus de undorító cmyk-ba dolgozni, nagyon gázosak a színek vagy a monitorom szar vagy tényleg nem jó vele...?.....

MANOWAR
-afa es megyek :D

pxxl
mi most ilyet használunk

Epson Stylus Pro 4000

A5 800Ft, A4 1500Ft, A3 3000Ft +ÁFA

All hail the double x!

MANOWAR
Ok, nem probléma leszaladok a sarki fûszereshez és veszek gyorsan egy plotert :D(megoldottam)

pxxl
ha nyomdába viszed, akkor eleve cmyk-ba kellene dolgzni :D

ha (kb) kalibrált a monitorod, akkor ugyanazt kell hogy visszaadják amit készítettél.

a nyomtatás meg teljesen printer, papír, tinta függö, arra nem lehet építeni, csak megmutatni a megrendelõnek, hogy na ilyen összerakva, de NEM ilyen lesz a színe, csak tájékoztató jellegû, ami kék az kék a zöld meg zöld :) ha színhelyes minta kell, akkor kell kérni proof-ot, vagy komolyabb, drágább melóknál próbanyomat, illetve ívindításra oda lehet menni.

All hail the double x!

MANOWAR
Ha nyomdába viszem ott is sötétebb lesz a végeredmény?

biomage
kösz

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

MANOWAR
Ooops elkerülte a figyelmem az a lehetõség, ne kérdezd hogy. :D
Mi a tapasztalatod ha világosítod nagyjából ugyan az lesz a végeredmény egy másik nyomtatón vagy abszolút printer függõ?

pxxl
save as... vagy don't flatten cmyk-re váltáskor? :D

All hail the double x!

MANOWAR
Köszi, a világosítás lesz. Az alap rgb beállítás miatt nem akarom cmyk-ra váltani mert akkor léjörmördzs lesz :D

pxxl
nyomtass cmyk-t, elvégre a nyomtatóban nem rgb festék van :)

meg ki kell/lehet kisérletezni, hogy mennyire világosítsd fel a képet nyomtatáshoz. nálunk is ez van, az egyik nyomtató alapból sötétet nyom, és muszáj világosítani, mégha kalibrált monitoron fakónak is tûnik, nyomtatáskor úgy lesz jó :S
aztán ha elõkerül a kalibrált proof nyomtató akkor meg az eredetit használjuk :D

All hail the double x!

MANOWAR
Srácok milyen megoldást tudtok javasolni, hogy a legjobban adja vissza a PS-ben készített (rgb-s 8 bites) képet az otthoni nyomtató? Nagyon sötét a végeredmény... ha lehet olyan válaszoljon aki tényleg vágja nem csak találgat :)Köszöntem

Spészgószt
akkor kijelölöd amit akarsz, új layer piros háttérszín, ctrl+backspace, kapsz egy teli formát, kijelölést nem szönteted meg, klikk select/modify/ contract 5 pixel ok aztán nyomsz egy sima backspacét és kész a szögletes keret!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

biomage
ez így majdnem jó, 1 baj van csak, ha nyomok rá bordert akkor a sarkait lekerekíti.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Spészgószt
bocs select/modify/feather és border <#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
sõt ha feather is kell rá akkor ugyan úgy mint a border, select/feather 2-3pixel és kész az is!

Spészgószt
kijelölöd lasszó, klikk select/border beírod hány pixel legyen a "vastag"
utána beszinezed olyanra amilyen re akarod és úgy ahogy akarod, legegyszerûbb elõtérszín piros ctrl+backspace és kész is!
<#alien2>

biomage
valszeg piros színû lesz, de a lényeg hogy tudnám ezt megcsinálni?
Az új layer megvan, a poligon lasso tool a megfelelõ az ilyenre?

Ja hogy a vastag szín, :D úgy tûnik rosszul írtam, mármint a kijelölt terület széle ne olyan legyen mint a belseje, mármint ne legyen átlátszó és kb 5 pixel vastag legyen

MANOWAR
A vastag színt nem ismerem én sem...A kijelölt területet belül radírral kitudod törölni ha kívül törli fordítsd meg a kijelölést (Shift+Ctrl+I) radírról vissza váltasz kijelölésre, a kijelölt terület felet jobb klikk és a körvonalazást választod a feljövõ ablakban kiválaszthatod hogy milyen vastagságú és színû valamint belülre, középre vagy kívülre szeretnéd-e a vonalat.

Spészgószt
A vastag és átlátszó színek milyenek?

biomage
Hali

Jelenleg Cs3 van telepítve, és nagyon nagyon rég használtam, mûködik megfelelõen.
Van egy kép és szeretném 1 területét, valahogy úgy megjelölni hogy a széle a kijelölt területnek vastag színû legyen és a belseje átlátszó színû.
Hogy csináljam ezt meg?

NessieGraf
Keress másik képet, vagy keress ilyen ruhát gyûrõdés nélkül. Arra tedd a mintát, aztán az egészet alakítsd az eredetihez. Ha az alakított réteg átmenetileg részben árlátszó, segíthet.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

hát ez a nehéz benne,próbáltam már régebben de nem ment elég macera.

NessieGraf
Lehet, csak jó macerás lesz, fõleg az eredetin lévõ gyûrõdések miatt.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

MANOWAR
naja :)

Spészgószt
A ctrl+t rácspontokat lehet növelni valahogy?
Liquify párty vagyok de ezt sem árt tudni...

MANOWAR
Nem igazán értem mit szeretnél a cseppfolyósításnál elvesztettem a fonalat..(biztos az én hibám) de a "rá feszítést" meglehet oldani, jelöld ki a réteget amit rászeretnél tenni helyezd abba a pozicióba ahol neked jó. Ctrl+t (szabad alakítás) majd válaszd fent a hajlítás módot.
ha nincskép -->> itt

Met
1. ugatni a kutya szokott...
2. az ilyesmi elég tág fogalom, attól hogy guglizol neki egy képet meg benyögöd, hogy ilyesmi nem fogja tudni, hogy arra is oda kell figyelnie a forrás kép és a cél kép között ne legyenek túl nagy eltérések mert akkor egyértelmûen látszani fog hogy retusált kép

Ezt nemrég csináltam még nincs kész teljesen csak azért rakom be hogy lássátok mire gondolok pontosan.Ennél meg tudtam oldani a minta cseppfolyósítását de csak úgy hogy gyorskijelölõvel a minta közi részekre kattintottam így csak a keretét húztam át egy másik dokumentumra, azt már tudtam cseppfolyósítani de ez nem megy minden mintánál.

Sziasztok, egy kérdés.Ps-ben lehet mintát hajlítani,torzítani.Úgy hogy van egy adott felület és arra ráigazítani hogy passzoljon hozzá?Mert ha csak ráteszem akkor az úgy nem jó.

Hát akkor lehet jobb képet keresni, nem beugatni...

Egyébként olvasni egyik sem tud. Azt írtam, hogy ilyesmi képet keresnék, nem azt, hogy ezt használja.

Met
pedig igaza van :)

Spészgószt
Hát pont ez a baj!
Már a cs4 ben sem úgy mûködött ahogy kéne!!!!!
<#bdead>

moyothomas
Sajnos nem mûködik a transparency!!

Most ezt komolyan? Tehát így ebbe belekötsz? :-D

pxxl
"tudom hogy motorozáshoz kell a kabát" akkor meg? :D most jött/megy azért van rajta.

All hail the double x!

hungary27
Csak az a baj hogy amit te linkeltél kép ott rövidujjúban vannak. A motoros pedig börszerkóban? (tudom hogy motorozáshoz kell a kabát)
Spészgószt
drop shadow val jobban meg lehet csinálni!
Oriok ezt már a múltkor leírtam neked hogy kell!!!

MANOWAR
off
Van-e rá lehetõség, hogy gmail-ben az összes ki/bejövõ leveleimbõl egy lapon vagy összegezve megnézhessem a bennük lévõ összes képet valahogy? Kb: 4-500 lenne :(
/off

MANOWAR
Az árnyékot nem kell átvinni, az új képen megcsinálod kopizod majd rasztelizálod és az új környezethez igazíthatod, az elsõ képrõl az eredeti árnyékot meg leveszed, így az általad alakított fog csak rajta maradni.