Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hozz létre fölé egy új layert, és arra borítsd rá 😊 Így 100% hogy a rendelkezésre álló teret teljesen kitölti 😊
bár nem írtad, gondolom a térképet szeretnéd vmi szín fele eltolni, de úgy az egészet, nem csak 1-1 mintázatot belõle.
szvsz akkor csináld azt, hogy a térképet fekete-fehérré teszed (desaturate), majd keresd meg a variations menüpontot, és ott tudod színezni - egységesen.
bár nem írtad, gondolom a térképet szeretnéd vmi szín fele eltolni, de úgy az egészet, nem csak 1-1 mintázatot belõle.
szvsz akkor csináld azt, hogy a térképet fekete-fehérré teszed (desaturate), majd keresd meg a variations menüpontot, és ott tudod színezni - egységesen.
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
újabb kérdés
van egy terkep.jpg képem
szeretném kiönteni valami sötétebb színre
kiválasztom a select all-t meg a sötétkéket, nekinyomom a festékesbödönt...
erre nemhogy besötétítené az egészet, de csak a képben lévõ vonalakig önti a színt
hogy lehet, hogy az egész képre burítsa?
van egy terkep.jpg képem
szeretném kiönteni valami sötétebb színre
kiválasztom a select all-t meg a sötétkéket, nekinyomom a festékesbödönt...
erre nemhogy besötétítené az egészet, de csak a képben lévõ vonalakig önti a színt
hogy lehet, hogy az egész képre burítsa?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Bár nem kell hogy olyan profi legyen. Ha nagyításnál látszik egy kicsit a kivágás helye az nem baj. Csak normál nézetben ne nagyon látszódjon.
Bazinga!
Pl. van egy kép és azon mondjuk van egy ember...de én ki szeretném onnan venni az embert és egy új háttérre rárakni. Az ilyeneknél elég aprólékos a lasso tool, nem is lehet pontosan kijelölni vele! Magic wand tool nem vmi használható dolog, a magnetic lasso tool sem az igazi, mert az meg gyakran hibáz! Biztos van vmi egyszerû megoldás, hisz ez egy profi program... 😊)
Bazinga!
Ööö...lehet! 😊 Nekem az kéne hogy minél egyszerûbben tudjak egy képen vmit kivágni. Ne kelljen szarakodni a kijelöléssel, hanem egyszerûen tudjak PONTOSAN kijelölni a képen dolgokat! Erre van vmi megoldás, v. vmilyen módszer?
Bazinga!
Mért nem regisztrálsz? Le lenne védve a nick-ed...
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Na akkor leírom mit csinálok, mert nekem nem akar menni!
1. Körberazolom nagyjából lasso-val a képet!
2. Layer via copy
3. Ctrl+click kijeölöm a másolat layert
4. select/feather (1-3-ig vmi, a kép méretétõl függõen)
5. Inverse
6. Delete
Ezt mind így csinálom és nem igazítja a selection-t, nem lesz pontos a kijelölés! Mit csinálok rosszul?
1. Körberazolom nagyjából lasso-val a képet!
2. Layer via copy
3. Ctrl+click kijeölöm a másolat layert
4. select/feather (1-3-ig vmi, a kép méretétõl függõen)
5. Inverse
6. Delete
Ezt mind így csinálom és nem igazítja a selection-t, nem lesz pontos a kijelölés! Mit csinálok rosszul?
Bazinga!
Hello!
Az a problem, hogy hiába nyomok delete-t amikor kell, nem igazítja a selection a kép széléhez...Vmit elrontottam v. mi?
Az a problem, hogy hiába nyomok delete-t amikor kell, nem igazítja a selection a kép széléhez...Vmit elrontottam v. mi?
Bazinga!
Hmmm.... Ha már olyan sok "Photoshop guru" van köztünk, akkor bizonyítsatok is egy kicsit... http://sg.hu/listazas.php3?id=1069620849 

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Akkor én is szertnék kérdezni egyet!
Hogyan lehet a legegyszerûbben egy képet kivágni a hátterébõl? Thx a választ elõre is!
Hogyan lehet a legegyszerûbben egy képet kivágni a hátterébõl? Thx a választ elõre is!
Bazinga!
nincs valami trükk hogy azzal a színnel tölts ki egybõl, amit kiválasztok?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth