Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amse
fordulj meg és nézd tükörbõl ^^

ivjoe
Nekem se billentyûzetem, se egerem nincs és szomáliai a fotosoppom, leírnátok, hogy kell? :CCCC

Basic
Ha vkinek meg nem lenne billentyûzete 😄, (vagy nemrég volt itt vki, akinek nem mentek a billentyûkombinációk) akkor Edit->Transform->Flip horizontal, vagy esetleg Edit->Free Transform, majd a kijelölt képen jobb gomb, és Flip horizontal. Ki lehet próbálni az összes leírt módszert, a hatás hasonló lesz 😄D

Kijelölöd a képet majd CTRL+T/jobb klikk a képen/függõleges vagy vízszintes tükrözés

A tükrézés lényegében csak ennyi...

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

zsolesz92
illetve ctrl+t és függõleges forgatás vagy vmi ilyesmi 😛

Crem
Mozgatóval (V) elhúzod lefelé a képet. Gyakorlatilag itt adod meg a tükörképét.

Azt hittem ez elég egyértelmû!😊 Végül is tükörképrõl beszélgetünk!😊

Legyen igazad! A nyíllal megfogjuk a kép felsõ középsõ pontját és egy határozott mozdulattal lefelé huzzuk az egeret, mirefel a kép fordított állapotba kerül!😄😄😄😄😄

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

zsolesz92
nem árt neki egy fejjel lefelé fordítás sem 😉

Crem
Tükrözés

Kicsit fáradt vagyok, de megpróbálom leírni még egyszer. Viszont én magyar PS-t használok, tehát aki tudja angolul az segíthet.

szóval...

,Miután megnyitottál egy képet készítesz róla egy másolatot!

,Ha ez megtörtént a Mozgatóval (V) elhúzod lefelé a képet. Gyakorlatilag itt adod meg a tükörképét.

,A réteg(layer) menüben kell lenni egy olyan fülnek, hogy (vektormasz hozzáadása) azon bellûl (mindent mutat) erre klikk!😊

,Jobb alsó sarokban kell kapnod egy vektormaszk bélyegkép feliratú fehér téglalapot. Erre kell jobb egérgombal klikkelned és Raszterizálnod a képet.

,szinátmenet (G) CSAK a tükörképen fentrõl lefelé húzol egy függöleges irányt az átmenetnek... És kész...

Persze lehet még csiszolgatni az egészet, áttetszõséggel, gauss éltelenítéssel, stb... De ez már saját ötletek..😊

#1221 (keresõ powa)

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

SpiritFire
Bocs csak amit olvastam az nem magyar menüvel van leírva és anak nem tudom mi a magyar megfelelõje

Voltam nyitás után!

Crem
Szerintem vagy 10x le lett írva! Kicsit nézz vissza... Ha nem találod becsület szavamra leírom megint!😊

SpiritFire
Hali megmondanátok tükrözni hogy lehet?

Magyar photoshopom van PLS úgy írjátok

Voltam nyitás után!

hi all photoshop 7.0 elözményeket hogy lehet törölni?

Titan
Óh, hogy essen ki a szemem! <#falbav><#wilting>

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Titan
Skacok! Ha új font-okat szeretnék hozzáadni a betûkészlethez, akkor azt hogyan tehetem meg?? Hova kell másolni az új fontokat?

modellmaker
igen, ez is egy megoldás. 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Met
színátmenetet adsz meg neki kitöltésnek, egyik oldalon a szín másik oldalon transparent

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

modellmaker
aham.

Létrehozol egy új réteget. Kijelölöd az egészet (Ctrl+A) Edit -> Stroke (itt udod beállítani, hogy milyen színnel és hány px szélességben akarsz keretet.)

Ezután fogod a radír eszközt, beállítasz neki egy lágy peremet és leradírozod ami szted fölösleges.

vagy használhatsz maszkot is. de ekkora méretben sztem fölösleges és a fent leírt módszer is tökéletes (de mivel iylen nincs), nagyon jó eredményre vezet.

zsolti a véka
úgy értem hogy Bal oldalt még élesen látszik a szegély de jobb oldalt már beleolvad a háttérbe (elhalványul)

Egyik reggel arra ébredtem, hogy magam alatt vagyok. Pedig alattad kéne...

modellmaker
"átmenetes szegély

na ezt jelöld be lécci pirossal mert nem tudom mire gondolsz.

zsolti a véka
(bocs hogy kölcsön vettem a logodat)

pl.: mint ez

zsolti a véka
Vki elmagyarázná pontosan hogy lehet átmenetes szegélyt csinálni a logonak? Sokaknak olyan van és nekem is megtetszett
Magyar photoshopom van

hali egy problémám lenne nem régóta ismerem a photoshopot,és az a helyzet ha patch tool-lal akarok egy kép valamelyik végét"retusálni" akkor fura szinek jelennek meg a végeken.Ez mitõl lehet?
soma62
Nekem magyar a ps!:S

www.flickr.com/photos/soma62sco

acsati
de tudsz csak olyasmi fület keress hogy web conect vagy vmi hasonló
soma62
Akkor uj photoshopbban nemtudok rollovert csinálni??:S

Hali!
Szakavatottak segítségét szeretném kérni...
A problémám a következõ: Vettem egy samsung sp2004c típusú sata-as vinyót...ugyebár az xp a bootnál nem látja ilyenkor tehát floppy-ról beolvastattam neki a driver-t...és ment is minden simán...aztán most raknám föl az Adobe illustrator-t mega photoshopot...és lám: kék halál...
vmi ilyesmit ír ki: driver_irql_is_less_or_equal_zero....ebben nem vagyok biztos...de ezek a szavak benne voltak...és alul kilistázta a sata drivert (si3112s.sys)(silicon image), hogy azzal van neki problémája...csak az adobe csinálja eztet...az összes többi progi (még) nem.Szeretnék mielõbb a végére járni...
PLease help me...
Fontos lenne....
Elõre is köszi!

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

modellmaker
ok. Köszönöm, hogy szóltál!

zsolesz92
íHát én egyzserre kb 100 fontot töröltem és semmi baja nem lett, meg amugy is ugy másolom be

Met
okozhat gondot...és az is ha kitörölsz egy fontot

modellmaker
vmi probléma merülhet fel a sima bemásolós módszerrel? mert látszólag ugyanazt csinálja.

acsati
csak régebbi verziokba van rollover az ujakba már egybe van
soma62
Hali hogy tudnék rolloveres gombot csinálni ha nemlátszik az animácio mellett a rollover felirat?? Vki tudna segíteni megköszönném😄

zsolti a véka
sikerült berakni és elsõ logomat is megcsináltam vele:

Met
nana, vezérlõpult, file, új betûkészlet telepítése és megkeres a font file

SpiritFire
THX

Voltam nyitás után!

modellmaker
átmenet -> (gradient fill) lenyomod a G betût (de ez még a kitöltõ eszköz gyorsbillentyûje is) az elõtér színe lesz amibõl, a háttér színe amibe átmegy. fent a menük alatt még pár dolgot be tudsz állítani.

SpiritFire
Kössz a szegély már megvan csak átmenetet nem tudok csinálni...
A Stroke az mgayar PS-ben mi?

Voltam nyitás után!

modellmaker
bemásolod a Windows/Fonts mappába

modellmaker
kijelölöd az egész réteget (Ctrl+a) utána edit->stroke itt be lehet állítani hogy hova milyen színnel szeretnéd.

SpiritFire
Keretet és átmenetet hogy lehet csinálni?

(mint az pl az elõttem írónak)

Voltam nyitás után!

zsolti a véka
Hali betûtípust hogy lehet berakni a PS-be???

Amse
ez eddig is így volt. vagy használj egy nagy mostott szélû ecsetet és azza festegess, vagy jelöld ki mindíg azt a részt ahol maszkolni akarsz és akkor csak oda fogja húzni a gradientet...

Balumann
Hello all! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem tudom mi lehet a probléma. Felraktam a Photoshop CS3-at, és maszkolni szeretnék. És csak 1x engedi mindig gradientezni, mármint csinálok egy ilyen gradientálást (nem tom megfogalmazni :S), akkor így megcsinálja úgy ahogy kell. De a következõ gradientálásnál eltörli az elõzõt. Tudjátok mi lehet a probléma?

Kaszi46
neked is köfi!

*Posse*T.W.D*

Basic
Szintén maszkolással, csak a radial gradientet használd.
Másik módszer, hogy kijelölsz az elliptical marquee toollal egy területet, majd Select->Feather, az értékkel próbálkozhatsz, aztán Shift+I, majd nyomkodd a Delete gombot.

Kaszi46
Oki, köszi! Éppen rendszert raktam újra, nincs fent még a ps, azért nem is tudtam megnézni. Délután jön hozzám egy haverom, sejtheted miért, aztán addigra egy két dologgal kapcsolatban képbe akarok kerülni.😛

uccsó kérdés. Erre esetleg valami tutorial?

*Posse*T.W.D*

modellmaker
Filter -> Stylize -> Wind

Kaszi46
hmmm egyenlõre nem tudom eldönteni hogy viccelsz-e😛 lehet azér mert angol photoshopm van, és ez olyan furcsán hangzik nekem😊

*Posse*T.W.D*

modellmaker
szél effekttel. ha a maskra rá lehet nyomatni akkor nyertél. 😊