7099
alaplappal kapcsolatos dolgok
  • suba53
    Szia!

Nem szokott gond lenni az ASUS lapok tuningolhatóságával. Az, hogy milyen lappal, milyen procival, memóriával hűtéssel ki milyen "csúcsot" tud elérni, az csak szerencse kérdése. Mert mindig csak utólag derül ki, hogy melyik steppinggel, melyik sorozatból meddig húzható egy proci. És utána egyáltalán nem biztos, hogy az a széria beszerezhető még. Úgyhogy általában a csúcstuning értékek megmaradnak kuriózumnak. De szerintem ezeket a procikat nem is nagyon kell tuningolni, mert annyira erősek alapból.

Én utóljára a prescott magos celeronomat tuningoltam, de a mostani rendszereim bár nem csúcsgépek, de mindenben kielégítik az igényeimet.

Az Intel is tudja, hogy sokan szeretik kifacsarni a maximumot, akár a proci biztonsága, élettartama rovására is, és a turbo boost technológiával ők is kihozzák azt a maximumot, amit biztonságosan érdemes. Tovább menni meg tényleg csak a fanatikusoknak éri meg.
  • benkoszabi
    Üdv! Olyan lapra van szükségem, amibe az i3 2120-am után belerakhatok egy i5 2400K-t, és hab lenne a tortán ha vinné az Ivy-kat is (ugyebár az Asus lapok vinni fogják...MSI kérdéses...)

- Asus P8H67 R3.0 - 26.700Ft (nem tuningbarát)
    - MSI P76A-C43 B3 - 26.600Ft (tuningbarát)

• soo277
    Azota már rég használom AM3 as procival!!
    segitetek máshol!!
  • Stig95
    Ivy is 1155-ös, csak 22nm-es. Szóval elvileg minden 1155-ös lapba belemegy, persze csak Bios frissítés után.
  • benkoszabi
    Na kicsit jobban körülnéztem! Olyan alaplapot szeretnék, amibe az i3 2120 után beletehetek egy i5-öt is, és hab lenne a tortán ha vinné az Ivy-kat is.

- Asrock P67Pro3 SE B3 - 24.369Ft
    - Asrock H67M GE R3.0- 27.360Ft (A GE jelzés valóban azt jelenti hogy viszi az Ivy-kat?)
    - Asrock H67M R3.0 - 25.460Ft
    - Asrock H61M-U3S3 21.300Ft

- Asus P8H67-M LE 3.0 - 26.398Ft
    - Asus P8H67 R3.0 - 26.700Ft
  • Stig95
    MSI lapom volt, elromlott. 3 évig bírta. (Semmi tuning)
    Ezért én is Asrockot javaslom, tényleg jók lettek. Pl az Extreme sorozatok kifejezetten jól sikeredett, az áruk is nagyon jó.
    (Nem tudom hogy tudod-e azért leírom. Az Asrock és az Asus egy cég. Elvileg minőségben gyengébb az Asrock, gyakorlatilag viszont nem tudom, ennek nézz utána.)
  • benkoszabi
    Üdv! Két alaplap között vacilálok ie 2120 mellé.
    - MSI H67MA-E35 21.000Ft
    - Asrock H61M-U3S3 19-20.000Ft

Igazából tudom, hogy a két chipset között nincs nagy eltérés. Sokan az Asrock-ot javasolják, hogy jó kis gyártó lett belőlük, meg jó a support is.

AZ MSI-t pedig 1-2 helyen már olvastam hogy szidják a minőségük miatt.
    Szerintetek?
  • suba53
    Szia!

Ez egy AM2+-os alaplap, DDR2 memória foglalatokkal. Az AM3-as processzorokba be van építve mind a DDR2, mind a DDR3 memóriavezérlő is a kompatibilitás miatt.

Így ha ebbe az alaplapba AM3-as procit raksz, akkor annak a DDR2-es memóriavezérlője fog aktivizálódni, és vígan működik vele.

Másik irányban nem működik a dolog, vagyis egy AM2-es proci nem működik egy AM3-as DDR3 memóriafoglalatokkal szerelt alaplapban, mert az AM2-es procikban csak DDR2-es memóriavezérlő van.

Ha megnézed a gyártó honlapján az alaplapodhoz használható processzorok listáját, az ott felsorolt AM3 procik bármelyikét belerakhatod.
  • blackparty
    Hát akkor ezek szerint kezeli az AM2+ és az AM3 as procikat is hol itt a problem? :D
  • blackparty
    Én ezeket találtam hozzá nem tudom mennyire fog segíteni :)

Chipset:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-51184

Network:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-55649

Video:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-60636
  • amigos00
    Kedves fórumozók! Van egy IBM ThinkCentre számítógépem, amihez alaplapi drivert keresek!
    A típusa: fru pn 73p0595 Csak sajnos kézzelfogható drivert nem találtam hozzá. Tudna valaki segíteni, hol találok ehhez a típushoz illesztőprogramot? Köszönöm!
  • soo277

Ő az!!
  • soo277
    Meg még ittis irnak, hogy AM3 ast fogadja!?!?
  • soo277
    Sziasztok
    Van 1 ienalapalpom
    ebbe szeretnék procit soppingolni
    azt látom hogy AM2 AM2+ os procikat fogad
    de a processzor támogatásnál van AM3 is
    meg a dobozán is van AM3 as matrica
    most akkor mivan nem értem
    valaki help pls!!
  • csipi1973
    Sziasztok!
    Most jött vissza gariból az alaplapom (asus sabertoothp67 rev.3.0).Az a bajom, hogy be van állitva a biosban hogy bebirjam kapcsolni billentyűzetről de nem megy.Azután ha készenlétbe teszem minden felpörög de a monitoron nincs kép még 5 perc után sem.Előfordult már hogy csak a második bekapcsolásra indult el.Lehet hogy most sem tökletes?!Pedig újra cserélték nem javitották.Valakinek ötlet?
  • blackparty
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy ilyen
    alaplapom és ebbe szeretnék egy Phenom x4-es procit. Támogatni támogatja nem is az a gond hanem írja ott az apró betűs résznél hogy: "If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced." Erre lennék kíváncsi hogy ez magyarul mit is takar és lenne e látható teljesítmény csökkenés emiatt mert gondolom valami ilyesmit takarhat ez.
  • DarkSector
    Nehéz ügy elvileg át kellene nyálazni ezeket úgy hogy a hivatalos honlapjukon megnézni, mert itt csak annyit irnak oda hogy AM3 de köztük vannak elvileg AM2/AM3-asok is...

Katt
  • MasterJay
    Ez egynek jó is. Esetleg egy kicsit komolyabbat tudsz mondani?
  • DarkSector
    KB egy ilyen féle alaplap:

Ez csak egy példa, nem fontos ezt venned.
  • MasterJay
    Ez van most: Asus M2N-SLI AM2. Ehelyett kellene egy új lap.
    Használtat nem szeretnék.
  • DarkSector
    Van ami igen.
    Prohardveren is volt egy ami AM2/AM2+/AM3-as volt, legalábbis ha jól láttam. (használt)
  • MasterJay
    Picit kiestem az újdonságokból mostanában. Jelenleg AM2-es proci áll a rendelkezésemre. Az AM3-as alaplap fogadja az AM2-es CPU-t?
  • DarkSector
    Ennyi pénzé am3-ast vegyé. :)
  • MasterJay
    Sziasztok!

Milyen AMD AM2-es alaplapot ajánlatok most olyan 20eFt-ig árkategóriában?
    Lehetőleg Asus márkában?
  • DarkSector
    Ja bocs akkor ennyivel is gazdagodtam. :)
  • BarackHUN
    Van Intel alaplap.
  • DarkSector
    Nem akarok vetekedni a tudásoddal de az Intel az egy chipset fajta tudtommal míg az MSI egy gyártó márka...nem?

Tudtommal nincsen Intel nevű alaplap...:D
  • vdanee
    en csak is MSI alaplapot vettem az elmult 10 evben kb. soha nem volt veluk bajom, szerintem a legstabilabb lap az intel utan. (ja dolgoztam 3 evig szamtech boltbant, van tapasztalatom mas lapokkal).
    lehet nem az overclock kiralya, de nekem a stabilitas a legfontosabb.
  • Stig95
    Hi

i5 2500k-hoz milyen lapot ajánlotok?
    Lényeg hogy
    - Sata 3 legyen rajta
    - SLI / CF-et támogatás
    - Asus és Gigabyte előnyt élvez
    - ne kerüljön többe mint 30-35 ezer

És még annyi hogy mi a különbség egy 50 ezres és egy 30-35 ezres alaplap között?
  • DarkSector
    Összefüggés csak azesetben van hogy:

Alaplap <> RAM
    Alaplap <> CPU
    Alaplap <> GPU

A többi nem függ össze kompatibillitás szempontból.

Csak azt nézd hogy alaplap mit bir.

Annyira figyelj hogy RAM-ból lehetőleg csak 1 fajtát tegyél bele.

Vagy DDR2-es, a DDR2-es foglalatokba, vagy DDR3-ast a DDR3-as foglalatokba ennyi.
    De mivel DDR3-as olcsóbb és ujabb és jobb DDR2-es nem is fogsz venni.
  • DarkSector
    Naná...:D
  • Eftörsokk
    ok, szóval akkor a procitól független a dolog

és keverni lehet ddr2-es és 3-mas memóriát?
  • DarkSector
    proci és ram közt nincsen compatibillitási összefüggés. :D
  • Eftörsokk
    hi

van nekem egy am2-es procim, egy olyan alaplapon, ami kezeli a ddr2 és a ddr3-mas memóriát is
    a kérdésem az lenne, hogy am2-es proci tudja-e kezelni a ddr3-mas ramot?
    és lehet-e keverni ddr2-es és ddr3-mas memória modulokat?
  • repvez
    Használja valaki az alaplapját optikai hangkimeneten ? hogyan lehet letesztelni hogy minden hangcsatornát kiküldi a neki megfelelö hangszorora?
    Nálam az optikai kábel az erösitöbe megy és abbol megy ki a hangszorokhoz és a vonalkimeneten a fülhallgató, de csak az analog részen tudom beállitani hogy 5.1es hangszoroként szoljon de csak a 2 első szól.
    ■7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec), Supports THX TruStudio™ a hangkártya egy asrock 970extrem4-en.
    Illetve HDMI-n hogyan tudom a hangot továbbitani a VGA-n kersztül?
  • mardal
    Sziasztok

nekem csak annyi kérdésem volna mert asus honlapján sem találtam konkrét választ rá hogy mi a különbség az
    -asus p8p67
    -asus p8p67 R 3.0
    -asus p8p67 r 3.1
    között?
  • Jancsi bacsi
    Üdv, van egy kis gondom, lecseréltem a régi alaplapom egy újra(Gb 770t-D3L), indítás után, az xp betöltési képernyőjét követően a gép kék halált kap, ezt okozhatja az, hogy a BIOS-t frissítenem kell valami miatt, mondjuk a CPU(AMD x4 955 BE) miatt? vagy mi lehet a gond?ha tudnátok segíteni, azt megköszönöm!
  • Solten
    Udv, tamogatja.
  • bölömbika
    Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!Az Asus M4A79XTD EVO alaplap támogatja,vagy kezeli AMD Phenom II X6 1055T processzort?Nem találok róla konkrét magyar leírást!Esetleg angol oldalon ha találna valaki rá választ megköszönném!

• BEE LEE
    köszönöm. Igen tisztában vok, csak van egy alaplapom, amihez videokarit keresek. Ez független a másiktól. Most néztem a ddr3 ramokat, hát lehaltam, hogy egy jóval nagyobb sokkal olcsóbb, mint a ddr2:)

köszi a választ.