Milyen Alaplap?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HDMI esetében (TV) Digital Flat Panels menü -> Scaling Options -> Overscale-t állítod,
illetve Properties-ben Image scaling -> Enable GPU Scaling -> Scale image to full panel size. (ezt akkor tudod állítani, ha a desktop managment-ben a Basic menübõl választottál felbontást.)
DVI (monitor)-nál pedig a szokásos módon felbontást állítasz.
[merlinw.org]
"Lásd fent. De ha veszel egy normális VGA-t arra is dughatsz 2-3 kijelzõt, és kiterjesztheted illetve klónozhatod az asztalt.
"
A 2 VGA-s dolgot azért kérdeztem, mert jelenleg is egy 4850-es VGA-m van és a TV-re HDMI-vel van kötve, de nem, jo megoldás nálam a kiterjesztett mod, mert azokat a dolgokat amiket szeretnék csak nagy macerával tudnám átvinni a TV-re tehát nem menne automatikusan mint mondjuk egy fil vagy egy játék képe.Igy most clone modba megy, de mivel a két kijelzönek eltérö a felbontása igy nem tudom nativba hajtani mindegyieket.Ezért a TV-n fekete kertetet vagyok kénytelen nézni.
"A füles/hangszóró váltás még mindig programban állítgatós."
Ezt nem értem hogy miért kellett elállitani a windowsban mert XP alatt a motani rendszerem ugyan ezekkel a bekötéssel ugyanazon verzios driverrel egyszerre szolalt meg mindenhonnan fülesen és hangszóron is , de w7 alatt ez a lehetöség megszünt.
[merlinw.org]
Saor Alba
Ha nem az integralt GPU az elsodleges akkor az nem aktiv kvazi ha valami mas kartya van az alaplapon akkor az nem hasznalhato.
Miert is kellene ... egy kozepkategorias katya is elvisz 2 monitort tehat teljesen felesleges az alaplapirol uzemeltetni kijelzot.
ゾルターン
[merlinw.org]
Mint minden más alaplapgyártónál. Jó, mert teljesen független tõlük.
Intel/AMD, realtek, stb készítik a driver-eket.
-Amelyik lapjuk tudja az 50 vagy 100% turbo modot az mennyire parasztvakitás és ezt minden eszköz károsodás nélkül támogatja(CPU,VGA,RAM)?
A turbo csak a CPU-ra vonatkozik, nem károsít semmi alapbeállításokon. Nem parasztvakítás, hanem konkrét szorzóemelés terhelés alatt. Az 50-100% értelemszerûen nem azt jelenti, hogy a 3GHz-es proci 4,5-6GHz-en fog járni.
-ha 1800Mhz-es ram támogatás van ráirva akkor az 1866os vagy 2000mhz-es Ram még elmegy benne
Feszültségemeléssel, tuninggal talán mehetnek, de szerintem ne foglalkozz velük, nem szabvány modulok, szerintem szükséged sincs rá, vegyél 1600-as modulokat.
- Amelyikbe van integrált GPU azt lehet SLI vagy crossoverbe használni egy külön VGA-val fugettlenül hogy ATI vagy Nvidia az?
Nem. Azt hiszem lehet két monitorral használni (javítsatok ki, ha nem), de nincs együttes mûködés.
-Beállitható hogy 2d alatt csak az integráltat használhassam vagy azon párhuzamosan mást jelet küldjek ki mint a kölön VGA-rol?Gondolok itt arra hogy a játék a külön VGA-rol menne az integrálton meg egy video menne a TV-re?
Lásd fent. De ha veszel egy normális VGA-t arra is dughatsz 2-3 kijelzõt, és kiterjesztheted illetve klónozhatod az asztalt.
-Hangugyileg milyen lehetöségek vannak mostanába a lapokon,mert most optikai kábelen megy a hang a házimozi erösitöbe és a füles ugye 3,5jacken, a mostani lapom nem küld ki optikain stereonál jobb hangot és választanom kell driverben hogy a fülest vagy a hangszoron akarom e hallgatni , a 2 egyszerre nem szól.Vagy mostmár a VGA hdmi csatiján is ki lehet küldeni a hangot ?Ez csak átjátszóként funkcionál az alaplapi hangcipnek vagy a VGA-n van külön hangchip erre?Esetleg van lehetöség 2 külön hangforrást 2 külön eszközre küldeni?filmhangja a hangszorora a zene meg a fülesen?
A mai integrált hangeszközök 7.1-ig minden csatornán küldik a hangot.
A HDMI a monitor/TV-re küldi ki a hangot.
A füles/hangszóró váltás még mindig programban állítgatós.
-Mekkora elönye van az uj UEFI-biosoknak a közeljövöben?
a 870-töl a 890-es csipszetig bezárolag mindegyik lap érdekel amelyik a legtöbb és legujabb szolgáltatást tudja ezek közül.
Már van. Olvasd el, mi az
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
-Asus P8Z68-V
-Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
Csak vannak fehér foltok a mostani szabványok körül.
Elsö körbe asrock márkát nézegettem,mert ahogy néztem ez a cég kinál a legolcsobban olyan alaplapot amibe minden földi jót belepakoltak.
ÉS akkor jönnek a kérdések.
-Az asrocknál milyen a driver support?
-Amelyik lapjuk tudja az 50 vagy 100% turbo modot az mennyire parasztvakitás és ezt minden eszköz károsodás nélkül támogatja(CPU,VGA,RAM)?
-ha 1800Mhz-es ram támogatás van ráirva akkor az 1866os vagy 2000mhz-es Ram még elmegy benne
Amelyikbe van integrált GPU azt lehet SLI vagy crossoverbe használni egy külön VGA-val fugettlenül hogy ATI vagy Nvidia az?
-Beállitható hogy 2d alatt csak az integráltat használhassam vagy azon párhuzamosan mást jelet küldjek ki mint a kölön VGA-rol?Gondolok itt arra hogy a játék a külön VGA-rol menne az integrálton meg egy video menne a TV-re?
-Hangugyileg milyen lehetöségek vannak mostanába a lapokon,mert most optikai kábelen megy a hang a házimozi erösitöbe és a füles ugye 3,5jacken, a mostani lapom nem küld ki optikain stereonál jobb hangot és választanom kell driverben hogy a fülest vagy a hangszoron akarom e hallgatni , a 2 egyszerre nem szól.Vagy mostmár a VGA hdmi csatiján is ki lehet küldeni a hangot ?Ez csak átjátszóként funkcionál az alaplapi hangcipnek vagy a VGA-n van külön hangchip erre?Esetleg van lehetöség 2 külön hangforrást 2 külön eszközre küldeni?filmhangja a hangszorora a zene meg a fülesen?
-Mekkora elönye van az uj UEFI-biosoknak a közeljövöben?
a 870-töl a 890-es csipszetig bezárolag mindegyik lap érdekel amelyik a legtöbb és legujabb szolgáltatást tudja ezek közül.
remélem tudtok pár kérdésre válaszolni vagy olyan helyet mutatni ahol hasonlo témákrol tudok olvasni.
köszi
Nekem tökéletesen megy egy 12ezer forintos ASUS M4A78LT-M LE alaplapban.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
ゾルターン
AMD Phenom II X4 955 Black Edition lenne az új procim.Milyen alaplapot vehetek?Mi való hozzá?Elõre is köszönöm <#worship>#worship>
Express Gate
Error Code: 8C000002
express gate is not installed on you system or the installation is incomplete. to get internet access within seconds of starting your. computer. please user gate installer to install express gate.
press any key to continue
(L51808)
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
Kérdésem:
Milyen alaplapot vegyek, ami támogatja a procimat ? /940BE/
Természetesen DDR3 - as ram - mal ...
Létezik ilyen , vagy a procit is cserélni kellene ?
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
[merlinw.org]
Lenne egy olyan gondom hogy ha az elõlapi csatlakozóba dugok egy pendrive-ot akkor újraindul a gép.De csak néha-néha.Lehet hogy rosszul van bekötve?(A gépet használtan vettem és pl a powerled rosszul volt bekötve, azt már megcsináltam hogy jólegyen)
alaplapom: asus p5kpl am
\"fingjál bele a rencerbe\"
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Az a helyzet, hogy el sem indult a gép.
Most raktam össze. A led világít, csak nem tudom, hogy rossz lehet az
alaplap, vagy a proci, vagy halott az egész?
De lehet, hogy csak vmit rosszul kötöttem az alaplapra.
Egy ilyen videokártya ATI Mobility Radeon HD 3400 Series jónak számít?
Ez milyen méretû, felbontású vagy mi?
köszi.
2. 64MB az a kártya memóriájának a méretét jelenti.
3. Képet látsz a monitoron, vagy semmi kép?
1,ha van egy INTEL alaplapom, a procim pedig INTEL CELERON az gáz?
Fog vele mûködni?
2, a videokártya 64Mbytos, ez a felbontást jelöli?
3, van egy alaplapom, de nem indul.
A kis led világít rajta. Ez számít?
elõre is köszönöm!!!!!
Proci legyen i5 2500K, alaplap pedig Gigabyte P67A-UD3-B3.
Szeretném segítséget kérni, mivel nem tudom eldönteni milyen alaplap lenne jó.
Itt a configom amibe gondolkodok:
Intel Core i5-760 2,80GHz s1156 processzor
Gigabyte PCIe GV-R685D5-1GD-B - HD6850 1GB GDDR5 DirectXŸ 11
CSX 4GB (2x2GB KIT) 1600Mhz DDR3
Virtual SimRacing
Az enyémben is 1600-as van, és viszi 1333-on.
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
Ez H61 chipset, bukod a SATA3-at és USB3-at valamint a RAID-et, de cserébe jó olcsó.
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
Igen vga-at raknek bele ,csak mivel olcsobb mint a p67-es alaplap ezert gondoltam vga-val ez talan jo lenne nekem jatszani stb. csak nem ertettem hogy lahat h67-es chit-es alaplap amin nincs monitor kimenet
A H67 esetén tudod használni a processzorba épített VGA-t (tehát nem muszáj külön kártyát venni), de nem tudsz tuningolni. A P67 esetén fordítva.
Namost te az imént a hátlapi monitorkivezetéseket róttad fel, miközben most meg P67-rõl álmodozol. Akkor most lesz külön VGA-d, vagy az integráltat akarod használni???
Az elvárások alatt azt értettem, hogy hány memóriaslot legyen rajta, hány PCI-EX slot legyen rajta (tehát hány VGA lesz belerakva), mekkora legyen (ATX vs mATX) stb. Tehát olyan dolgok, amik lényegében meghatározzák az árat.
A RAM-oknál meg tökmindegy, hidd el nekem. Ha 1600-as RAM-od van, valószínûleg az is menni fog benne (kivéve ha túl nagy feszültséget kér az a típus). Igazából egy 1333-as CL7-es RAM-mal még kicsit beljebb is vagy, mint egy 1600-as CL9-essel. De ezt csak a benchmark programok mutatják ki, te semmit sem fogsz érezni ebbõl.
s jo lenne ha legalabb 1600-ast kezelne .Igazabol P67 est szeretnek de az draga nem fer bele..
Milyen elvárásaid vannak az alaplappal szemben?
Gigabyte h67 ugy tudtam hogy a h 67- es chipszetteken lesz majd alaplapi videokartya kimenet ,de a font linkelt ph67 es alaplapon nincs ,es nem ertem akkor az most p 67 vagy h67 es akar lenni .Meg szeretnem vasarolni de kicsi felek <#szomoru1>#szomoru1>
Annyi van, hogy erre csak 2 év a gari. Ha hármat akarsz, akkor ASUS vagy Gigabyte lapot kell venni. Nekem is ASUS van amúgy, de csak és kizárólag emiatt.
Ha tényleg hosszú távra tervezel, akkor nem érdemes spórolni a lapon. Azt a fos IDE vinyót meg dobd ki a francba.
Keresek neked valami pöpec alaplapot IDE csatolóval mindjárt, stay tuned.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD