773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
-
#570 Epsonnál nincs beleépítve a nyotatófej a nyomtatópatronba, ezáltal minden bekapcsolásnál, elhasznál a tintából, annak érdekében, hogy ne száradjon be a nyomtatófej.
Valszeg kifogyott ténylegesen a patron ( gyári patronnál még ilyenkor is van benne de a szemetek letiltjak 25% alatt)
Megoldás: veszel utángyártott patront, vagy veszel gyárit :)
Utángyártott 690ft, eredeti 2500 körül :) -
#569 A színes nyomtatók előszeretettel használják az összes színkomponenst a fekete nyomtatáshoz.
Nézd meg, hogy tényleg kifogyott-e a ciánkék (patron kiszed, elektronika a fenekén ellenőriz, nem koszos-tintás-e a két érzékelősor, ugyanezt az elektronika ellendarabján is megnéz; ha koszos, pucold meg óvatosan), aztán tedd vissza.
Amennyiben tényleg üres, akkor szívás, ti. még a fekete nyomtatáshoz is szükséges a többi színkomponens megléte.
A nyomtató meghajtóprogijában (nyomtató ikonja jobbkatt, tulajdonságok) érdemes megkeresned és kiválasztanod a csak fekete nyomtatás opciót. -
#568 Sziasztok,
van nekem egy olyan gondom hogy van egy Epson DX7450 multi készülékem.
CSak arra használnám hogy szöveget nyomtassak vele de van fogyva belőle a Cián szín és visít hogy cseréljem ki.
Nem akarok színeket cserélni mert gőzöm nincs hogy fogyott ki mert szineset nem is nyomtattam vele.
Most kivettem az összes tintát csak a feketét hagytam bent neki de ugye nyomtatni nem akar.
Mit lehetne csinálni vele? -
#567 Ezzel csak egyetérteni tudok, érdemes inkább egy új készülék beszerzésén elgondolkodni... -
#566 Ismerőstől elkértem meg ilyenek, de nem akarok tizenx HUFért új patront venni, úgy, hogy nincs garancia arra, hogy menni fog, mikor annyiért uj nyomtatót veszek -
#565 Új patronnal próbáltad? -
#564 Nah végigzongoráztam az egészet a hiba ugyan az:
Hiba a nyomtatópatronnal -
#563 Akkor #557. -
#562 Ha egy kicsit belenézel a régebbi hsz.-okba, látni fogod, hogy én soha nem voltam a patron újratöltésének a híve. -
#561 A fények meg nem gyorsan villognak, hanem csak a hibajelző led, és a képernyőre is dobja a hibát. -
#560 És írogattak nekem olyanokat, hogy lehet nyomtaton modositani valamit, hogy többször lehessen tölteni, meg ne okozzon ilyen hibákat.
És Epsonbol is melyiket érdemes? Nem akarok nagyon sokat nyomtatóra költeni :) Patronra meg még kevesebbet :D -
#559 Ha gyorsan villognak a fények, akár a stroboszkóp, akkor vess rá keresztet, aztán irány a veszélyeshulladék-tároló.
Amit jól lehet tölteni, az jellemzően Epson. -
#558 Köszönöm a válaszod :)
Villog is, és mar nem egy patronnal probaltam és semmi lehet h valami nagy szenvedessel el lehetne inditani, de most Istennek sem akar :)
Viszont ha meg veszek nyomtatot, gőzöm nincs, hogy milyet kellene amit jol lehet tölteni :D Valami ötlet esetleg? :P -
#557 A kijelzőn a fények gyorsan villognak, vagy csak a patron visszajelzője? Érdemes lenne ismerőstől használt, de jó, nem újratöltött patront tenni bele, azzal kipróbálni, mit szól hozzá a jószág.
Amit még érdemes megnézned, hogy a patron hátán, ahol a kis kontaktok vannak, illetve a szánban, ahol ezeknek a kis érzékelőknek az ellendarabja van, esetleg nincs-e akár egy gombostűfejnyi tinta, mert erre érzékenyek. Érdemes nagyon óvatosan, szöszmentes rongyra fújt Clinnel/izopropil alkohollal megpucolgatni őket a biztonság kedvéért. -
#556 Sziasztok!
Van/ volt egy HP PSC 1410es nyomtatóm, de megadta magát ( egyfolytában azt irja "hiba a nyomtatópatronnal") és semmire nem reagál. Kb 2 éve van, szerettem mert ujra lehetett tölteni a patront :) Gondolom ez is az egyik ok, hogy megadta magát? ( Vagy esetleg van valami megoldás?) -
#555 további kulcsszó még a fajlagos költség -
#554 Ezzel kapcsolatban már nem egy alkalommal írtam meg a véleményemet itt. Keress rá a totyikban pl. a kellékanyag szóra. -
#553 Akkor keresgélek.
De nem az a fontos,hogy végülis a nyomtató olcsó legyen,az lehet drágább is,csak h patron ne kerüljön 1 nyomtató árába... Ez a lényeg:)
Ip1000 lehet hogy low kategória,de 3 évig működött ,s szépen nyomtatott,festék bele meg 900-1200 között mozog,szóval jó (volt).
Nem tudom pl HP nyomtató mennyibe van... De arra emlkészek,hogy festék bele kb 6-7 ezer volt,azért van kis különbség,aki hosszabb távon gondolkodik. -
#552 tudnal mondani egy szegedi jo PC uzletet ahol a legjobb aru van?
Link-et is meg cimet is...
-
#551 és főzzön kávét is!
Az iP 1000-es a low end kategória. Hogy értsd: ha ebben az összeghatárban gondolkodsz, teljesen mindegy, melyik gyártó készülékét veszed, ugyanannyiba fog kerülni egy új patronkészlet, mint maga a nyomtató.
Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor a 25-30 ezer forintos kategóriát kellene megcéloznod. A gyártót már rád bízom, gugli barátod. -
#550 S tudnál v. valaki olyan típust mondani,ami hasonló mint a Canon iP1000-es?
Vagyis nem is fontos,h hasonló legyen,csak hogy olcsó legyen,szépen nyomtasson,illetve a festék se legyen hozzá drága! Ezek a legfontosabb szempontok :)
Tehát nem olyan,mint régen volt a Hp nyomtatóm,hogy a festék annyiban került majnem,mint 1 új nyomtató. -
#549 Vagy beszáradtak a fúvókák, vagy pedig a meghajtó tranzisztorok mondták be az unalmast.
Ha visszakeresel a topicban erre a problémára, a megoldást már megírtam több alkalommal is :)
S hogy miért nem megy csak feketével? Mert csak úgy működik, ha színes is van benne. -
#548 Valószínűleg a fejelektronika mehetett gajra, vagy a waste container (a hulladéktinta-gyűjtő) telt meg.
Az új festékpatron vétele igazából csak fölösleges kiadás volt véleményem szerint. -
TBALINT19 #547 Hy, Epson nyomtatom van és hiába tisztitom szoftveresen a fejet csikosan nyomtat. Valami ötlet?
És hogy miért nem lehet nyomtatni feketen vele, ha nincs benne szines patron?:( -
#546 Hellosztok :)
Van egy IP Canon 1000 típusú nyomtatóm,s van egy olyan hibája,hogy bekapcsolom,s nem zölden világít a gomb,hanem narancssárgán folyamatosan. Nyomtatni szeretnék,akkor meg azt írja ki,hogy:
"Nincs nyomtatófej a nyomtatóban" illetve a nyomtatósorban ezt írja:
"Nem a megfelelő nyomtatófej van a nyomtatóban"
Körülbelül 2 hete tettem újra az egész XP-t,akkor feltettem a nyomtatómeghajtót,még tesztoldalt is nyomtattam,s minden tökéletesen működött. Már minden-t próbáltam... kivettem,megtisztítottam,aztán a Port-okkal variáltam... Újratettem az egész nyomtatók,lecsatlakoztattam,stb... Illetve még újabb festéket is vettem bele,hátha... De egyik se segített :@
Aki már járt így ,vagy valami más tipppet tud adni hogy mi a **** kínja van,az pls írjon már! -
#545 Nagyon szívesen :)
Sok függ attól, hol tölteted a tonert, mert van, ahol a nagyobb szakértelem jobb eredményt hoz (értsd: sérülésmentesen szedik szét, nem töltik túl stb.).
Az újabb tonerekben, akárcsak magukban a nyomtatókban, egyre kevesebb a "vas", ez alatt értem magát a készüléket, tonerkazettát. Megnézel egy 5-6 évvel ezelőtt gyártott, vagy esetleg még régebbi, 10-12 éves dizájnt, sokkal robusztusabb, erősebb; látszik, hogy azt még arra tervezték, hogy ne egy használat után menjen tönkre. A színes lézernyomtatók tonerei amúgy sérülékenyebbek, mint a sima, monokróm lézernyomtatók tonerei. A hosszukhoz képest elég kicsi az átmérőjük, nem annyira tartósak. De nem is erre készültek.
Az üres, régi kazetták a bennük maradt tonerpor miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, így ezeket ennek megfelelően kell veszélyeshulladék-tárolóba elvinni.
A szenzor helyét az 543/3-ban már megírtam, sajnos jó képet nem sikerült találnom róla... -
kapcsolat #544 Nagyon koszonom hogy szántál rám idot és válaszoltál és segítesz . Nagyon hálás vagyok érte . Mivel most eloszor csináltam ezt még nincs tapasztalatom benne hogy mit hogyan kell ezért mivel mondták hogy megtolteni hát megtoltettem .
A sárga kazettét visszaviszem hogy akkor csinálják meg jól .
Amúgy mellékesen megkérdeném hogy ha vennék mindig új kazettákat akkor a rági ureset beveszik valahova vagy csak eldobandó a kukába ?
Még annyit hogy egy képen meg tudnád mutatni hogy hol van pontosan az a senzor hogy megtísztítsam és elég egy kendovel ?
Mégegyszer kossz . -
#543 1. Ha még nem jöttél rá, hogy a nem szakszerűen újratöltött tonerrel több a baj, mint az eredetivel, akkor sajnálom, de ha saját magaddal akarsz kiszúrni, tégy úgy, én nem beszéllek le róla.
2. Már megírtam; lézernyomtatóra is igaz lehet a garivesztés.
3. A szenzort érdemes megisztít(t)a(t)ni, ott van fölül, ahol a képalkotó dob szalagja átfordul fölül. -
kapcsolat #542 Ja és miért vennék új kazettét hogyha mindenki azt mondja nekem a boltban hogy inkább toltessem fel sokkal olcsóbb . Nektek ha kifogy a szín akkor új kazettét vezstek ? Akkor az ures kazettét hova teszitek ?
" A színeltérés- és sűrűségérzékelő szenzor elkoszolódhatott a folyó sárga toner miatt. " - mi erre a megoldás ?
Amúgy a másik két színbol nem folyik semmi akárhogy forgattam nem jott belole ki semmi .
-
kapcsolat #541 Már volt probléma egy HP nyomtatóval és kerestuk a HP-t de annyira se méltattak hogy hogy visszaírjanak vagy hívjanak hogy mi lehet a megoldás a bajra . Mert hívtunk és azt mondták hogy várjunk majd ok jelentkeznek . Még most is várjuk .
Ennyit a HP-ról .
Azóta inkább eloszor megkérdezek valakit hátha nem annyira nagy a baj és megjavul . -
#540 a szervizes tapasztalataid csak a HP vonatkoznak
jó, nem leszek kedves, betettelek a megfelelő fiókba
és szégyelld magad -
#539 Nekem meg a pannon nem volt képes 5 hónap alatt regisztrálni és elfogadni a csoportos beszedési megbízást, amit a bankon keresztül indítottam. Ugyanott vagyunk.
Amúgy a HP-nál és a többi nagy cégnél ívben tesznek az egyszeri júzerre, tapasztalat. -
#538 Hozzám ne legyél kedves, flémelni meg menj a gumiszobába, mindenkinek jobb lesz.
Szervizes tapasztalat nélkül meg olyan vagy, mint a magát orvosnak kikiáltó kuruzsló. Részemről téma lezárva, ignore ON. -
TomBond #537 A HP-ról csak annyit, hogy ma pont 1 hónapja írtam nekik e-mailt, egy HP termékkel kapcsolatos problémáról. Azóta sem méltattak válaszra. A HP egy nagy rakás sz@r! Aki az otthoni felhasználókat semmibe nézi az nem érdemli meg hogy foglalkozzanak vele, vagy megvegyék a termékeiket. -
#536 inkább örülnél b+
hozzászóltam, nem?
én bizony hívnám a HP-t
azért vannak
igy legyen kedves hozzád az ember :((((((
lesheted mikor teszem meg újra
te topikod?
már mod se vagy mert onnan is kibaszattad magad, hát csihadj -
#535 Ha ügyeletes okostojásként nem tudsz konstruktívan hozzászólni, akkor azt máshol tedd, köszi. -
#534 "Nemrég a három színt feltotettem betettem és ment , mondjuk a sárga színu kazettából kicsit folyik ki a por nem tom miért . "
Az egy mondatban benne van az ok és az okozat.
A színeltérés- és sűrűségérzékelő szenzor elkoszolódhatott a folyó sárga toner miatt.
Több tippem nincs, bár ha új tonert vettél volna, ettől mind megkímélhetted volna magad. -
#533 amig tanult barátunk gz8 nem mond erre semmit, szerintem hívd fel a HP-t -
kapcsolat #532 Tudnátok segíteni ?
Van egy HP Color LaserJet 1600 -as nyomtatón . Nemrég a három színt feltotettem betettem és ment , mondjuk a sárga színu kazettából kicsit folyik ki a por nem tom miért . A problémám ezután jelentkezett olyan 1 hét után elmosódva nyomtatta a színes képeket , mintha árñyékolva nyomtat , kiszedtem a kazettákat és visszaraktam jó pár percig kalibrált és láss csodát megjavult . Na de most megint rosszul nyomtat , de csak színest . Most hiába probálok bármint nem javul meg . Amikor kinyomtatok egy próbalapot a HP programból abból azt látni hogy a fekete szín olyan 2-3 miliméterrel feljebb nyomtat , amit viszont nem értek mivel a fekete kazette vadonatúj még nem nyúlt hozzá senki . Volt már ilyen valakinek ? Mit lehet csinálni ?
itt van amit nyomtat -
#531 festékpor
1 oldal nyomtatésa olcsóbb
amikor kinézel egy nyomtatót, azt is nézd meg mennyibe kerül hozzá 1 toner, és annak mekkora a kapacitása