773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • Sponnyabob
    Tulajdonképpen hülyeséget kérdeztem mert nem is kell driver hozzá alapból működik de, azért akkor is furcsa. Na mindegy. Bocsi hogy ilyen sokat írtam!
  • Sponnyabob
    Ráadásul nem csak a nyomtató CD-jén lévő program nem jó hanem a mit a Canon honlapjáról szedtem le az se. Egyszerűen megáll a telepítés és csak a reset segít mert nem reagál semmire.
  • Sponnyabob
    Hello!
    Olyan problémám lenne hogy a Canon Pixma iP1900-as nyomtatóhoz amit adtak driver-t nem akar felmenni a gépre. Ahogy néztem a Canon honlapján csak Windows XP SP2-höz van driver de nekem SP3 van fenn? Lehet hogy ez a baj vagy ennek kompatibilisnek kéne lennie? Köszi!
  • Benel
    Szevasztok!
    Xerox Phaser 8400-hoz keresnék tintarudakat, főleg szineseket.
    Tudom hogy google meg stb :D de beírom ide is hátha akad valaki magánszemély, akinek van, mert boltokban csillagászati áraik vannak, de néha ki lehet fogni egy-egy jó üzletet.
  • gz8

www.google.hu
    a kersősorba beírod, hogy "Canon IP1900 tintapatron"
    nyomsz egy entert
    láss csodát
    ugyanezt IP2600-zal is...
  • Sponnyabob
    Sziasztok! Szeretnék venni egy nyomtatót. Teljesen sima tintasugaras nyomtató minél olcsóbb de azért használható gép. Én valami Canon-ra gondoltam nem sűrűn lenne használva főleg fekete fehér nyomtatásra de azért tudjon színeset is. Amit én kinéztem az a Canon iP1900 vagy iP2600 csak nem tudom melyik a jobb nekem és hogy mennyibe kerül bele a patron körülbelül. Köszi szépen!
  • gz8
    Az MP250-esé pontosabban ez.
  • gz8
    Érdemes a műszaki adatokat összehasonlítani. Ez a MP250-esé, ez pedig az SX200-asé.

Lásd még #640 második fele.
  • gz8
    A megállapítás helyénvaló
  • Borgi
    köszi szépen. tehát olcsó patronos, olcsó nyomtató nem létezik :)
  • gz8
    Itt talász Canon, itt pedig HP multifunkciós készülékeket.

Ebben a topicban keress rá arra a szóra, hogy fajlagos.
  • Hecker666
    Hello!Nyomtató vásárlás előtt állok de nem tudok választani, szerintetek melyik jobb? Canon MP250 vagy Epson SX200
  • fery02
    Igazad van teljesen. Köszi, majd én is készítek akkor egyet. :)
  • gz8
    Ez elég színes

Az excel táblázat azért tartom egy picivel jobbnak, mert akkor minden komponens külön látszik, és ha van véletlenül egy beszáradt fúvóka, akkor azt könnyebben tudod izolálni, mint egy 16,7 millió színt tartalmazó pici képen
  • fery02
    Jaja, 4 festékpatron, meg bekapcsoláskor is valóban olyan, mintha dolgozna, akkor szerintem is fejtisztítást végezhet.

De akkor elég kéthetente nyomtatni vele valamit.
    Ez az exel tábla nem hangzik rosszul, én eddig ezt nyomtatgattam hétvégente úgy 4*4 cm-es nagyságban. Ez a kép elég színesnek néz ki. :)
  • Borgi
    sziasztok emberek!
    csak véleményetekre vagyok kíváncsi, illetve hátha valaki okosabb nálam és tud valami okosat mondani.
    olyan nyomtatót szeretnék, ami tud szkennelni, tehát lehet vele instant "fénymásolni", CSAK fekete-fehéret tudjon és lézer nyomtató legyen, ezenkívül ne legyen bele egy vagyon a toner.
    Azt hiszem túl sok kívánságom van egyszerre, ezért nem találtam még ilyet. Találtam egy samsungot, 30k körül, de ebbe 18k a toner, amiről azt gondolom hogy sok, de lehet nem vagyok tisztába olyan dolgokkal amikből kiderülne hogy ez mégis baromi olcsó a többihez képest. Egyáltalán semmi tapasztalatom nincs nyomtatók terén, azt sem tudom mit kell elvárni egy mostanitól. Azt sem tudom melyik márkában érdemes gondolkodni.

Tehát, tudtok nekem ajánlani valami nekem valót? ;>

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • gz8
    Mond, 4 festékpatron, egy fúvókalektronika. Hosszú történet, miért kérdezem, egyszer majd elmesélem :)

A lényeg, hogy ennél szerintem a havi 2-3 tesztoldal is megteszi, arról nem is szólva, hogy bekapcsoláskor ugye eleve kitisztítja a fúvókákat, de igazából egy nyomtatott kép az, ami tuti.
    Anno készítettem egy excel táblát, amiben 2x2 cellánként adtam meg a 4 alapszínt, az biztosan beröffenti az összes fúvókát.
  • fery02
    EPSON DX7450, ha ez mond valamit a sok 100 nyomtató közül. :)
  • gz8
    Először is azt lenne jobb tudni, hogy konkrétan milyen típusú nyomtatóról van szó. :)

A tesztoldal pedig a nyomtató parancsikonján jobbkatt -> tulajdonságok -> jobb alsó sarokban hosszú gomb.
  • fery02
    Köszi, ennek majd utánanézek, hogy pontosan hogyan kell ezt nyomtatni. Akkor elég akár kéthetente is?
  • gz8
    Sok-sok hozzászólással ezt megelőzően írtam már, hogy hetente-kéthetente általában elég egy windowsos önteszt, ti. a bal felső sarokban levő logó a 4 alapszínből készül, így nyomtatáskor meghajtja az összes fúvókát.
  • fery02
    Sziasztok! Engem csak az érdekelne, hogy ti milyen sűrűséggel szoktatok tintasugaras nyomtatókkal nyomtatni, hogy ne száradjon be a festék?
    Én személy szerint hetente szoktam egy picike ábrát, amin nagyon sok szín van.
  • jo01
    Helló!
    Azt szeretném kérdezni hogy a CANON MP190 nyomtató tintakazettáját lehet-e tölteni. És ha lehet akkor hogyan. A kazetta típusa Színes: cl-38 fekete: PG-37 . A segítséget előre is köszi.
  • bakvarnyu
    Micsoda ?! akkor amit a srác írt az kamu ? #570
    Mindenütt hirdetnek utánntöltött Epson patront.
  • gz8
    Jogos, ahogy elnéztem a többit, csak drágább ésvagy kisebb kapacitású toner kapható beléjük, ráadásul a lézernyomtatók általam ismert szelete inkább 30 ezer forint magasságában indul.

Csak azt tudom mondani, hogy a leggazdaságosabb döntést hoztad :)
  • sz4bee
    Igen tudom, ezt mondták már korábban is, de nem tudok drágábbat venni. Már eldöntöttem, hogy egy XEROX Phaser 3117-eset fogok venni hacsak nem találok ennél jobbat 2-3 héten belül. 20ezer a nyomtató, 8ezer a toner (3000) lap. Szerintem ennél jobbat nem nagyon találok.
  • gz8
    Utólag nem ér a hsz.-t szerkeszteni
    (kicsit off: ha a mondat végi írásjel után - kérdőjel, felkiáltójel, pont - tennél szóközt is, akkor sokkal átláthatóbb lenne, amit írsz )

Biztos leírtam pár sorral ezt megelőzően, hogy minél olcsóbb a nyomtató, annál drágább a toner, ergo a nyomtatott oldal fajlagos költsége is annál magasabb. Érdemes lenne ezt is figyelembe venned, hiszen hosszú távon mindig az olcsóbb a drága...
  • sz4bee
    "Valaki tudna nekem egy olyan nyomtatót ajánlani ami körülbelül 10-16 ezer forint és lehet hozzá kapni "olcso" tonert amivel kb. 3000 oldalra vagy annál többre elég?" ---> #614-es hozzászólás.
  • gz8
    "de én valamiért azt vártam, hogy majd mondasz egy típust"

Sajnos nem vagyok gondolatolvasó. Ha esetleg azt írtad volna, hogy pl. "Ezen a Samsungon kívül tudtok még ajánlani valamit?", akkor nem csak a kérdésedre válaszoltam volna.
    Néma gyereknek az anyja se látja a fától az erdőt, fyi.
  • modellmaster
    Szia Tomek!
    El kell szomoritsalak de ki kell cserél a kifogyott szinest is különben az a szar szemét epson feketével sem nyomtat. Nekem ugyanezt csinálja a dx4450. A szerviz szépen elmagyarázta hogy ez tulajdonképpen engem véd mert minden bekapcsolásnál fejet tisztít(ami tintát is fogyaszt)és ha üres patront engedne tisztitani akkor attól belevegősödne és beszáradna a fej:)
    Tehát addig nem nyomtat feketével sem ameddig bármelyik színes patron üres.Ja és ezeket a fos epsonokat utántölteni sem lehet mert mindegyik patron chipes.Tehát üdv a nyomtatóval gyártó által jól átvertek klubbjában.
  • spidey
    Update: próbáltam egy nyomtató port uninstallt, reboot, most már nincs Data lámpa, csak piros Alarm továbbra is. MS hibaelháritó mondott egy olyat, hogy parancssorba "ECHO HELLO ^L dir > lpt1", nem ir ki rá semmit.
  • spidey
    Ismerős nyomtatója nem nyomtat semmit. Elhivtak segiteni, de én a szoftverhez értek, nyomtatókhoz nem nagyon.

Megnéztem, bármit nyomtatnék, alap hibaüzenet: "Ezt a dokumentumot nem lehetett nyomtatni." Vezérlőpultban minden jónak tűnik, próbáltam másik USB portba dugni, ugyanaz.

Brother HL-1430, a "Ready" gomb zölden, az "Alarm" gomb pirosan égett folyamatosan. Némelyik nyomtatásnál adott egy olyan hangot, mintha elkezdene nyomtatni, némelyiknél még azt sem.

Driver Brother weboldalról telepitve, eddig hibátlanul működött, nem volt a nyomtatás minőségében sem hiba.

Kinyitottam a tálcát, megigazitottam a papirt, visszakapcs, erre már a "Ready" gomb sem ég, csak az "Alarm".

Hivatalos útmutatót átnéz, semmi. Nyomtatót lekapcsol, mindent kinyit, papir sehol beakadva, semmi gond szemre, visszakapcsol megint, most már az "Alarm" gomb mellett a "Data" gomb is sárgán világit. Hibaüzenet ugyanaz. Valami ötlet?
  • sz4bee
    Értem, köszönöm, hogy azért szóltál, de én valamiért azt vártam, hogy majd mondasz egy típust amit különösen ajánlasz otthoni használatra, heti 60 oldalhoz...Ezek szerint akkor jó az a típus amit írtam.Köszi a segítséget
  • gz8
    Egyszerű választ adtam, továbbá kitértem arra, hogy ha esetleg mégis szervizbe kell vinned gariidő alatt, akkor ne verjék rád a javítás költségét. (Gy. k. én szóltam ^^ .)

Xeroxszal az elmúlt 6 évben nem foglalkoztam, de ugyanazt a nyomtatási minőséget fogja hozni, mint a hasonló árkategóriás Samsung vagy HP.
  • sz4bee
    Én csak egy egyszerű kérdést tettem fel amire vártam egy egyszerű választ.XEROX Phaser 3117-ről mi a véleményed?Jól tudom, hogy a Xerox egyik legjobb márka?Most nem érdekes a szerviz meg a garancia csak választ szerettem volna kapni.Ehhez a nyomtatóhoz 8000Ft körül már lehet utángyárottat kapni.
  • gz8
    Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólást, a patront meg tetszés szerint helyettesítsd tonerrel, a garanciavesztést meg szervize válogatja...

Ha autót veszel, akkor is megpróbálod okosba, házilag lepárolt benzinnel nyomni? Nem biztos, hogy megéri
  • sz4bee
    Nyomtatót szeretnék vásárolni amivel heti 60 oldalt nyomtatnék kb. , és körülbelül 10-16 ezer forintot szeretnék rááldozni.Néztem a Samsung ML-1640 Mono laser nyomtatót csak ezzel az volt a bajom, hogy utángyártott tonert nem találtam hozzá csak gyári eredetit ami kicsit drága és még nem is tudok vele sokat nyomtatni(1500).Valaki tudna nekem egy olyan nyomtatót ajánlani ami körülbelül 10-16 ezer forint és lehet hozzá kapni "olcso" tonert amivel kb. 3000 oldalra vagy annál többre elég?
  • gz8
    igazán nincs mit ^^
  • gz8
    A gyártók 99%-a ezzel a megoldással él. Ha új autót veszel, azt sem teli tankkal kapod meg
  • gz8
    A fényképnyomtatás sokkal több festéket igényel egy pár színes képecskével megszórt, szöveggel teleírt oldal kinyomtatásánál. Érdemes egyébként egy szett rendes patront venni, és úgy próbát tenni...