773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • Max7
    tisztisd meg a festékpatron érintkezőit
  • Iceman2007
    Csá! Nekem egy Canon SmartBase MPC 600-as nyomtatóm van és mostanában azt írja ki hogy "rosz kazetta" ez miért van? Pls segítsetek mert nem tudok nyomtatni!! Előre is köszi!!!!
  • Max7
    "Támogatott adathordozó-típusok: Papír (sima, tintasugaras, fotó), borítékok, írásvetítő fóliák, címkék, kártyák, HP premiumpapírok, rávasalható matricák, szegélymentes papírok, panorámakép méretű papírok"

idézek egy kicsitt lényegretöröbben: "Papír (sima,"

szövegértés :)
  • herczeg
    oké láma kérdés de sose volt még nyomtatóm, szóval fotónyomtatóval lehet mást is nyomtatni? szöveget, vagy akármit...
    gyakorlatilag erről lenne szó
  • Max7
    35e ft egy szünetmentes táp melynek az akuja kb 5 évig jó... amikor egy túláram elvitte a tápomat a táp meg az egész gépet akkor bevezettem én is ezt, szomszédomnak meg mákja volt mert kifizette az elmű neki a kárt... nekem csak egy új tápárával akarták kiszúrni a szememet :S
  • gz8
    Igen, akartam is javallani az UPS-t, de viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak. Az már más lapra tartozik, hogy a használata nélkül okozott kár általában többszöröse a szünetmentes beszerzési költségének...
  • Max7
    érdemes védeni az ilyen eszközöket szünetmentes táppal de legalább túlfesz védvel mert amint mondtad amikor visszajön az áram hirtelen pár másodpercre túláram keletkezik a rnedszerben
  • gz8
    Hogyne. Az összes elektronikának ellensége az áramkimaradás, főleg úgy, hogy akkor is be van dugva a készülék, amikor visszajön az áram.

A formatter (nyomtatóéknál így hívják az alaplapot) igen érzékeny a feszültségingadozásokra, multifunkciós eszközöknél ez hatványozottan jelentkezik (útszéli szóhasználattal élve tönkrekúrhatja a nyomtatót).
  • gz8
    Akkor nem a fej törött, ez jó.
    ebben a pillanatban vmit megmozgattunk vagy nem tudom mi történt de bekapcsolt és működik is de ez nem fog sokáig tartani!
    álltalában akkor szok így csinálni ha elmegy az áram és utána ujból bevan kapcsolva
    és az áramkimaradás elronthatja?(mert valószínüleg az a baja)

ha IGEN akkor mi ment benn tönkre?
    a szíj mozog nem tudom mi lehet a baja
  • gz8
    És persze nemcsak a fekete, hanem a színes patronnal is elvégzi a tisztítást, csak az jóval kevéssé szembetűnő.
  • gz8
    A fekete patron nem folyat, hanem bekapcsoláskor meghajtja a fúvókákat és a service station gumilapjai lehúzzák a fúvókasoron maradt festéket, így biztosítja az optimális nyomtatási képet már a leglelső karakternél.

Annyit nézz meg erősebb fénynél, hogy amikor kézzel csúsztatod a szánt, akkor az ott levő bordásszíj is mozog vele együtt, avagy a szíj áll? Mert ha ez utóbbi esetről van szó, akkor eltörött a szíj rögzítése.
    igen jól sejtetted
    de nem látok semmi változást
    a fekete patron pedig folyat
    kijönni magaától nem jön ki de ha a saját kezemet használom könnyedén csuszik
  • gz8
    Tégy egy próbát: nyisd fel a készülék fedelét, mintha patront cserélnél és úgy kapcsold be!

Látsz valami furcsaságot? Nincs beakadva a kocsi (szánnak v. kocsinak hívják azt az egységet, amiben a patronok vannak)? Ki tud jönni a patronokkal középre? Ha jól sejtem, fura, kb. fél másodpercenként ismétlődő hangról van szó...
    jobb oldal alulról!
  • gz8
    Az a furcsa hang honnan jön? Jobb oldalt alulról vagy a szkennerből?
    üdv!
    Van egy HP PSC 2410 típusú nyomtatóm. (ez eddig szép és jó)
    De nem akar bekapcsolni a kis zöld led csak villog egy kis idő múlva elkezd valamilyen furcsa hangot adni!
    Nem reagál semmire!!!
    valaki segítsen
  • Max7
    up to date
  • gz8
    Ha lehetőséged van rá, próbáld ki egy másik számítógéppel.
    Ha ott is ugyanazt a hibát produkálja, akkor garpapírral és számlával irány a vásárlás helye és kérj garanciális cserét. Mivel a "nemrég vettem" már valószínűleg több hete/hónapja történt, a 72 órán belüli azonnali cseregarancia már valószínűleg érvényesíthető.
  • Agent Z
    sziasztok!
    nemrég vettem agy canon pixma ip4300-ast.
    nagyon faja kis gép semmi bajom nem volt vele. eddig...
    egyik napról a másikra bekapcsolom és kidob egy hibát h a windows nem ismeri fel a hardwert. innentöl kezdve nem is müködik.
    kicseréltem a kábelt, másik portba tettem, ujra installáltam de semmi.
    más is járt így?
    vki?
    bárki?
    sniff...
  • Max7
    lézernyomtatót szerintem csak akkor vegyél ha ki is tudod használni
  • Dévids
    Sziasztok!!!
    A CANON i-SENSYS LBP-2900 lézer nyomtatóról mi a véleményetek? Megéri ilyet venni??Jah és ezeket a nyomtatókat milyen időként kell tölteni?
    Létszi írjatok fontos lenne!
    Előre is köszi !
  • Max7
    update :S
  • Max7
    Sziasztok! Látom itt azért van élet ezért kérdeznék!

Szeretnék venni egy nyomtatót, minden féle képpen tintasugarasban gondolkozok hiszen kevés példányom van. Szerződéseket szeretnék nyomtatni amiben van 3-4 kékes csík meg felül egy céges embléma, utobbi elég sokat eszik...

szeretnék egy olyan nyomtatót aminek a feje nem a patronban van mert a jelenlegi nyomtatómnál (hp deskjet 825c) úgy van és max 2-3x tudom újratölteni utánna már nem éri meg mert csíkosan nyomtat!

szal a patronok utántölthetőek legyenek minél olcsóbban... a márka nem lényeg lehet canon, epson, hp és az ára se legyen nagyobb 20e ft-nál!

remélem tudtok segíteni!

+fav
  • bame
    Oké, köszi :)
  • gz8
    A fúvóka fúvóka marad, színtől és vallási felekezettől függetlenül. :)

Azért javallottam, hogy egy windowsos öntesztet elég nyomtatni, mert a bal felső sarokban lakó logóval meghajtja a színes fúvókákat, így azok sem száradnak be, cserébe nem használ sok festéket.
  • bame
    Szóval Canonnál 2-3 hetente nem árt nyomtatni, hogy ne száradjon be, még akkor is, ha nincs rá szükség. A kérdésem az lenne, h elég feketével nyomtatni, vagy a színes külön van, és az is beszáradhat?
  • gz8
    Innen távolról ugyanaz a helyzet.
    Amiket felsoroltam, mind egy-egy lehetséges megoldás.
    Nem volt esetleg áramszünet? Ezek a jószágok már-már betegesen érzékenyek mindenre, néha egy rossz tekintet is elég, és már kész a baj (jó, egy kissé túloztam :D).

Annak lenne érdemes még utánanézni, hogy garanciális-e még a készülék. Amennyiben igen, felvenni a kapcsolatot a hozzátok legközelebbi kirendeltséggel, milyen lehetőségeitek vannak, hiszen a nyomtató működését már távolról sem üzemszerűnek nevezni.
  • Senator88
    Hat figyelj nem az enyem a nyomtato hanem a rokonome, es igy eleg nehez lenne megmondani a dolgokat!!! De amikor ott voltam ujraraktam mindent amit csak lehetett es ugysem volt jo!!!
    Hogy mekkora dokumentumokka probaltam hat kb. 5-6 oldalas dokumentumok voltak, ha legkozelebb meek valoszinuleg 1 heten belul mar pontosabb infokat tudok majd mondani es neked is konnyebb lesz segiteni!!!
    De eddig nem csinalta nekik csak vmi huleseg folytan megbolondult nemtom mit csinalhattak vele!!!De ok nem olyanok h el kezdik butykolni szal nemtom mi lehet!!!
  • gz8
    Milyen és mekkora dokumentumot próbálsz meg nyomtatni?

Milyen driverrel telepítetted a nyomtatót? Ha postcripttel van fent (PS), akkor lehet hogy érdemes lenne PCL6-tal kipróbálni.
  • Senator88
    A tipusa : hp color laserjet 2840
  • gz8
    Pontos típust tudnál mondani? Úgy hamarabb menne. :)
  • Senator88
    Hello!
    Nekem van egy Hp lezeres multifunkcios keszulekem es azt irja ki ha tobb oldalt kivanok nyomtatni h tul bony. old. sztem ez tul bonyolult oldalt jelent de nemtom h miert irja ki!!!Van benne mem kartya is!!!
    Ha valaki tudna a megoldast azt megkoszonnem!!!
  • bonebeni
    valaki alami véleméynt tud mondani a Canon ip1800 as nyotmatóról aki esetleg próbálta?....mert olyat fogok kapi és szeretném tudni hogyjó e
  • bame
    Már mindegy, megvettem. Végül az MP140-est választottam, mert ugyanannyit tud, mint a 210-es és jóval olcsóbb volt. Max nem olyan szép, hát ez van... Most próbáltam ki, minden és minden oké...
  • bame
    Ja, és az mennyire igaz, h a drágább nyomtatókba drágábbak a patronok is? Mert akkor a nyomtató elég lenne 10-15 ezer körüli is. Csak azt írták vhol, h 20 alatt nem érdemes venni...
  • bame
    Igen, én is Canon MP210-est akartam írni, csak 201-es lett. Nincs tanács? :( Légyszi, írjatok, a héten meg kéne venni :S Beszúrom megint: "Multifunkciós készülék vásárlását tervezem 20.000 forint körül. Átlagos otthoni használatra, leginkább szövegek, alkalmanként 1-2 színes nyomtatás. Jó lenne ha külön lennének a színes patronok" és olcsók lennének. "Canont vagy Epsont szeretnék, azokról hallottam jókat. (Canon MP210-es például majdnem tökéletes, csak ott egyben vannak a színesek)."
  • gz8
    Egyik színes nyomtató se megy úgy, hogy valamelyik patron hiányzik belőle, ergo mind a kettőt (négyet) bele kell tenned.

A Canon magyar honlapján találhatsz róla információt.