773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • nandorb
    nem minden heten nyomtatsz egy betut vagy jelet es nemfog
  • grebber
    Hát akkor lézernyomtatom sem lesz soha :(
    Pedig jó lenne mert ha jóltudom abban por van és mi ritkán nyomtatunk és sima nyomtató beszárad állandóan.
  • gz8
    A "lézernyomtatókba mennyibe kerül a patron" legalább annyira jól behatárolható kérdés volt, mint "az autóba mennyibe kerül a műszerfal?".
    Először is kellene a nyomtató gyártmánya és pontos típusa. :))
    HP-ba 10-30 ezer forint magasságában van a toner, értelemszerűen típustól függően.
  • gz8
    A fejet elméletice ki tudod venni. Egy munkatársam, aki előszeretettel mókol ilyesmiket, kotyogós kávéfőző által előállított gőzzel szokta kipucolni a fúvókákat, mert az hatásosabb, mint a hideg vagy meleg vizes mosogatásos-áztatásos folyamat.
  • gz8
    Tisztázzuk a terminológiát: a tintasugaras nyomtatókba kell patron, a lézernyomtatókba toner kell, illetve a színesekbe még plusz egy képalkotó dob.

Namost. Melyik bolygóról teccett jönni?
    Keress rá guglival, hogy "színes lézernyomtató", és meglepetten fogod tapasztalni, hogy ennyiért monokrómot (azaz fekete-fehéret) kapsz, az ultragagyi színes 50-60 ezertől van, ezekbe általában ugyanannyi egy új tonerkészlet képalkotó dobbal, mint amennyi egy új nyomtató.

Színes lézert inkább fél milla körültől érdemes venni, a low-end készülékek erősen a gagyi kategóriába tartoznak.
  • Küldönc
    Canon s200-ról lenne szó, kb 1 évet nem volt használva, és kikéne tisztítani a fejet.
  • grebber
    Lézernyomtatókba mennyibe kerül a patron?
    20-30 ezer forint között melyik színes lézernyomtató lenne jó választás?
  • gz8
    Attól függ, hogy milyen nyomtatóról van szó. HP, Epson, Canon...?
  • gz8
    Még ha nem baromságokat írnál, hagyján lenne...
  • nandorb
    langyos,meleg vizben asztasd le teljesen hogy az egesz festek kijojon belole meg a szivacsbol
  • Küldönc
    hello
    ha beszáratt a nyomtató feje akkor már menthetetlen? ki lehet tisztítani?
  • Rihi87
    Hali!

Nekem hp officejet v40-es géppel van a baj... SP2-es "carlosca" xp-n működött úgy, hogy nem kellett hozzá telepítő cd, egy sima sp3-as windowson is működött hibátlanul, majd felraktam az sp3-as carlosca windowst, és azon csak a nyomtató és fax részét ismerte fel, a scannert nem látta. Még akkor se sikerült felismertetni vele mikor az eredeti driver cdjével nyaggattam... Visszaraktam azt az sp3as win-t amin működött, legelső bekapcsolásnál felismeri a készüléket először mint hp officejet v40 képolvasó, majd a kis buborék átvált valamilyen hp officejet R40-es feliratra és az R40es készülékre hivatkozik, hogy nem lehet feltelepíteni. Majd a nyomtató részét már a v40es formációban nem tudja telepíteni. Az eszközkezelő hp officejet v40-esnek ismeri fel... Mi lehet a baj? Hol keressem a hibát?

Köszi a segítséget!

Üdv: Rihi87
  • gz8
    Akkor valami még nincs rendesen beállítva, bár a blokknyomtatók furcsa jószágok. Én ma ugyanígy jártam egy Toshiba SV4T-vel, bár vagy egy tucatot kapott ugyanaz a PC, ráadásul nem is engedtem neki, hogy másik USB-portra telepítse.
    Próbáltad már újraindítani a gépet, háthat ismételten felismeri?

Amire még így hirtelen gondolni tudok, az a helytelenül beállított soros sebesség a nyomtatón. Az 1-7-es és 1-8-as mikrokapcsoló milyen állásban van?
  • figaro11
    teszt nyomtatásnál is csak kérdojeleket nyomtat és nem áll le addig míg nem kapcsolom ki a nyomtatót.hol tudom átállítani a nyomtatási módot?egyébként tudok ezzel a nyomtatóval word dokumentumot nyomatni?koszi a segítséget, rendes vagy!
  • gz8
    A windowsos tesztnyomtatásnál hogy viselkedik? Ott is kijön a logó és a szöveg, hogy sikeresen telepítetted? Mert ha nem, csak szöveg hexában, akkor a nyomtatási módot is át kell állítani.
  • gz8
    Értem. Tehát usb-t alakít át sorossá, akkor számítógép egyik usb-aljzata van összekötve a nyomtató soros portjával. Ezek alapján viszont usb-re kellene beállítani a nyomtató portját az xp-ben, nem pedig lpt-re, ahogy azt előzőleg hinni véltem.
  • figaro11
    figyu az van ráírva az instalációs papirra, hogy usb to serial!amugy már sikerult komunikálni a nyontatóval.wordbol indítom a nyomtatást és csak kérdojeleket nyomtat ugyanigy a tesztoldal nyomtatásánal is!mit csináljak hogy normális betuket nyomtatjon
  • gz8
    USB-soros átalakítóról még nem nagyon hallottam, inkább USB-LPT lehet. Ebben az esetben LPT portot kellene beállítani, a többi átalakítást már elvégzi a kis külső elektronika.
  • figaro11
    ha jól tudom az usb-t átalakitja serial portra és a gép igy ismerné fel!
  • figaro11
    szia!usb-én csatlakozik, de valamilyen átalakitóval!
  • gz8
    Csak az XP driverét tetted fel, vagy a T88-as saját driverét is? Mert ez egy POS-nyomtató, jó valószínűséggel nincs benne az XP driverei között, így a hozzá kapott cd-ről (vagy itt regisztrálva) tudod feltelepíteni.

Ha ez esetleg mégis megvolt, akkor még érdemes lenne tudni, hogy USB-n vagy LPT-n csatlakozik-e a PC-dhez.
  • figaro11
    helo!szeretném a segítségeteket kérni!windowa xp-rendszer alatt szeretn Epson TM-T88III blokknyomtatóval nyomtatni szoveget, de sajnos nem sikerul!ha meg netán sikerul akkor meg csak kérdojeleket nyomtat!valaki adhatna tanácsot, hogy hogyan mukszik ez a dolog!
  • gz8
    Ha eltekintünk attól a lehetőségtől, hogy a kábé 2001-ben gyártott, azaz 7 éves nyomtató bemeneti tálcáján nincsen rendesen oldalirányban beigazítva a papír, akkor érdemes kivenni a paper jam doort (ez a nyomtató hátuljában lakik, kábé arasz távolságra van egymástól a két fül, ezeket egymás felé nyomod és kiemeled az ajtót.

Nézd meg a gumigörgőket, bal oldalon van kettő pár centire egymástól, illetve egy harmadik a jobb oldalon. Ha a balról második eléggé kopott, azaz a másik kettővel összehasonlítva nem annyira pikkelyes felületű, akkor izopropil-alkohollal vagy protegummal (nem tartom valószínűnek, hogy ismerősi körben van valakinek) alaposan meg kell pucolni, aztán hajrá.

Érdemes még egy apró csepp műszerolajat óvatosan elkenni azon a mintegy centi átmérűjű fényes, krómozott tengelyen, amin a szán - effektíve a patronok - csúszik. NEM zsírozni, olajozni. :)
  • Gascan #307
    sziasztok. van egy HP Deskjet 845c nyomtatom, már vagy 4 éves, és az utóbbi időben ferdén nyomtat. mitől lehet ez?
  • hNeo
    Hello.

ip4500 am van, és a fekete patron kifogyott.
    van még a nagy fekete patron, de az nemtom mire jó, az nem fogy.
    most akkor új patront kell venni/tölteni?
    nem lehet azt a feketét fogyasztani?
    mire van akkor,..

Köszönöm a helpet
  • gz8
    Ezeket teszternek hívják, és kiemelt szervizpartnerek szoktak kapni belőle, hogy könnyebben lehessen nyektetni a gépeket.
    A HP-tól anno mi is kaptunk, ezen értelemszerűen USB, Ethernet és a multifunkciósokhoz szükséges RJ11-es aljzat volt. Centronics csatisról nem tudok, legalábbis a HP-nál nem.
  • drblade
    Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan párhuzamos portra csatlakozó kütyüről, amely a nyomtatókhoz csatlakoztatva tesztoldalt képes nyomtatni?
    (Kis fekete doboz azt hiszem, 2 gomb van rajta, az egyik lenyomására 1 fekete tesztoldalt nyomtat, a másik lenyomására pedig hármat). Méretei kb.: 1,5 cm * 7 cm * 5 cm.
    Tehát úgy viselkedik a nyomtató felé, mintha az a PC-től kapott volna nyomtatási ábrát.

Nem a patronok áramkörének tesztelése vagy a párhuzamos port tesztelése a feladata, hanem egy "előre beprogramozott" grafikus tesztoldal nyomtattatása, tintasugaras és lézernyomtatók számára egyaránt.

Sajnos elég sok helyen kutattam már, de ilyet nem igazán találtam.
    Ha valaki tud ilyenről, azt nagyon megköszönném, pm-ben és itt a nyomtatók topicban is szívesen fogadom ötleteiteket.

Üdv: drblade
  • gz8
    igen... %-)
  • Japep
    pm? :D
  • gz8
    Gondoltam ^^
    pm ment :)
  • Japep
    Ok, de még az sem holnap lesz... :S :D
  • gz8
    Nincs mit :)
    Aztán ha ha hazavitted a jövevényt, egy postot azért kérek ide :))
  • Japep
    Köszi szépen, majd még ezek alapján én is szétnézek... :D
  • gz8
    A színes lézernyomtatóról lebeszélnélek, nem férnek be az általad megadott keretbe, ráadásul a low-end termékek távolról sem a fajlagos költség bajnokai, tehát marad a tintasugaras.

Én a HP termékeibe mélyedtem bele anno, meglátásom szerint a DJ 6940 vagy DJ 6980 az, ami még viszonylag kis helyet foglal el, megbízható a mechanikája és az elektronika sem támasztja ki kérdőjellel az ember szemhéját.
    Egy ismerősömnek van 6940-ese, heti 3-4 lapot nyomtat, már másfél éve ugyanazzal a fekete patronnal, utántöltés nélkül.

Persze a Canonnak és az Epsonnak is megvannak a maga előnyei (elég olcsók bele az utángyártott és jó minőségű tinták, de ott a fej külön egység.
  • Japep
    Köszi szépen!

Fotónyomtatásra nincs szükségem, CD-re sem akarok, leginkább fekete-fehér képek (szövegek), de ha ki akarok nyomtatni agy színes képet, azt is tudja...és persze ne legyen drága utántölteni.

Annyira nagy mennyiséget nem fogok nyomtatni, de azt sem akarnám, hogy 10-15 lap után kifogyjon.
  • gz8
    Egy kis segítség.
    Azt is jó lenne tudni, milyen célból veszed (gondolom, hogy nem kertészkedni vagy csellózni szeretnél vele), de pl. cd-re kívánsz-e nyomtatni, fényképeket, mennyit nyomtatnál vele havonta stb. :)
  • Japep
    Hello!
    Színes nyomtatót szeretnék vásárolni max 40-45 ezer FT-ért, és segítségre lenne szükségem.
    Tintasugarast, vagy lézert (valahol hallottam, hogy a színes lézerek még igazán jók)?
    A fő szempont igazából, hogy mennyibe kerül utántölteni (patroncsere, vagy lézernél nem is tudom, mi kell hozzá... :S).

Előre is kössz!
  • zpeti
    Sziasztok. Vásárolnék HP 7960-as nyomtatót, ha lehet akkor rosszat, hibásat. Van vmi ötletetek, hogy merre kutakodjak konkrétan, hogy találjak egyet vagy még jobb ha többet...
  • Sliderx
    Üdv!

Problémám a következő.

Adott egy Xerox Phaser 3117-es nyomtató. Vistás gépre van felkötve, nem volt egyszerű a driverét feltenni de megoldottam, működik lehet használni(előbb a drivert kell feltenni aztán rádugni a nyomtatót).

Most viszont van a hálózaton egy XP-s laptop is amirő kellene nyomtatni a Xerox nyomtatóval.

A Vistás gépen a nyomtatót megosztottam. Tulajdonságainál a megosztásban írja is, hogy ha a hálózaton más Windows verziót használóü gépek vannak és arról akarunk nyomtatni akkor további illesztőprogramok kellenek.
    A Vista egyébként 64 bites Business, az XP 32 bites. Feltettem az X86-os bővítményt, így már látja az XP-s laptop a nyomtatót, rá is lehet küldeni a fájlokat, viszont itt egyszerűen megáll a tudomány, egyszerűen nem nyomtatja ki. A várólistában megakadnak a dokumentumok.

Mi lehet a probléma?
  • dookie
    van egy canon ip 1200 printerem és evvel se tudok mit kezdeni. egyik pillanatról a másikra, gondolom "megtelt" a tintatartó vagy csak szoftveresen hülyült be (újratelepítettem már nem 1x és nem 1 gépre)próbáltam resettelni, de a progik vagy kifagynak, vagy a nyomogatással nem érek el semmit. Valaki találkozott már ilyennel?
    Belinkelem a szervízelés leírását is: CANON IP Nullázási (Reset) útmutató:

1.) Kikapcsolt nyomtató mellett nyomja le és tartsa lenyomva a Resume/Cancel gombot, ezután nyomja meg a Bekapcsoló gombot. NE ENGEDJE EL EGYIKET SEM! A Power LED zölden fog égni, jelezve hogy a szervizfunkciók kiválaszthatóak.

2.) Amíg a Bekapcsoló gombot lenyomva tartja, engedje fel a Resume/Cancel gombot. (A BEKAPCSOLÓ GOMBOT NE!!!)

3.) Amíg a Bekapcsoló gombot lenyomva tartja, nyomja meg a Resume/Cancel gombot 2-szer, ezután engedje el mindkettőt .

Mindannyiszor tartsa a Resume/Cancel gomb benyomva, az Alarm és a Power LED felváltva kigyullad, Alarm narancssárgán és a Power zölden, és az Alarm LED gyullad fel először.

4) Amikor a Power LED zölden világít, nyomja meg a
    Resume/Cancel gombot:

- 0 -szor zöld (Power) Power ki amikor a nyomtatófej nincs beüzemelve, a kocsi visszaáll és beáll alapállapotba.
    - 1 szer narancssárga (Alarm) szolgáltatás teszt nyomtatás .
    - 2 szer zöld (Power) EEPROM információ nyomtatás
    - 3 szor narancs (Alarm) EEPROM beüzemelés

- 4 szer zöld (Power) felesleg / selejt tinta számláló nullázása

- 5 ször narancs (Alarm) alapbeállítások.
    - 6 szor zöld (Power) Nyomtatófej mélytisztítás (mind a fekete és a színes tisztítása)
    - 7 szer nincs funkció
    - 8 szor zöld (Power) CD / DVD ellenőrző minta
    - 9 szer narancs (Alarm) CD / DVD nyomtatási pozíció korrekció (vízszintesen: X irány)
    - 10 szer zöld (Power) CD / DVD nyomtatási pozíció korrekció (függőleges: Y irány)
    kell várniegy kicsit,.Azután 1x megnyomni a bekapcsoló gombot.Megindúl a művelet A végén ki kell lapcsolni a nyomtatót

KÖsszi!
    AlieN911 - VIP 2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó