9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Disk
    köszönöm
  • littleNorbi
    kösz
  • ivjoe
    Egy
    Kettő
  • littleNorbi
    Kellene egy olyan script, ha beírják a régi weboldalam címét automatikusan az újra dobjon!
  • Dj Faustus #4687
    HTML-ben a <body> elem alink, vlink attribútumai
    [url=http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/selector.htm#dynamic-pseudo-classes]CSS megoldás[: :hover, :link, :active, :visited/url]
  • Disk
    Helló ,azt szeretném megkérdezni ,h valamivel ki lehet-e kapcsolni ,hogy a link kiemeleje magát ilyen kék színnel?
  • Dj Faustus #4685
    "Tag parancsal" - ilyen nincs.
    Tag-nek attribútuma van esetleg.
    De a <table> tag-nek nincs "lekerekítő" attribútuma.

pédául rakj be a táblázat hátterének egy, a táblázat méreteivel azonos háttérképet CSS segítségével:
    table {
    width: 760px;
    height: 530px;
    background-image: url("round_corner_back");
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: top center;
    }

vagy:

• Programvadász
    (Ha csinálok egy)Táblázatot akkor lelehet valamilyen tag parancsal kerekítenni vagy valami mással?
  • Dj Faustus #4683
    Forráskód szerkesztő üzemmódban a <head> és </head> elemek közé kell beilleszteni az alábbi sort:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">

Lásd:
  • Programvadász
    css alkalmazás akar az lenni csak elírtam:s:S:S
  • Programvadász
    A Namo Webeditor5.5-ben lehet alkalmazni ilyen külso.ccs alkalmazást de viszont nemtudom hogyan!Hogy lehet alkalmazni???
  • batman
    mi volt?
  • Bobber
    miért érzem ugy hogy ez törölve lsez?:)
    bár lehet hogy tévedek:)
  • Ádám525
    hát nem nagyon étem mit irtál de azért thx
  • batman
    Nos nekem van egy ötletem, de lehet, hogy hibás. Arra gondolok, hogy csinálj egy iframe-t, adj neki egy nevet (mondjuk "video"), és így az egyes videók linkjét már át tudod oda irányítani, hogy abban jelenjenek meg (<a href="film1" target="video">). Kezdésnek pedig valami általános tartalmat adsz az iframbe, vagy homogén háttér esetén akár azzal megegyező színt, hogy ne látszódjon.
  • Ádám525
    Egy kis helpet szeretnék kérn mert még nagyon kezdő vagyok html-ben. Frontpage 2003-mal dolgozok és nem tom hogy lehet megcsinálni hogy ugyan azon a lapon nyiljon meg több video de ugy hogy van 1 flash player és abban nyiljanak meg ugy hogy mellete vannak a videok neve és ha arra kattintok az a video nyiljon nem tudom ennél értelmessebben elmagyarázni plz aki segítene küldjön privit vagy vegyen fel msn-re:[email protected]
  • Programvadász
    Köszi!
  • Dj Faustus #4673

Egyébként lehet vízszintes vonalhoz (letölthető) képet rendelni - de csak CSS segítségével - például így:
    <style type="text/css">
    hr {
    width: 600px;
    height: 5px;
    background-image: url(kep.jpg);
    background-repeat: repeat-x;
    }
    </style>
  • icewolf
    amúgy: htmlspec.web.elte.hu
  • icewolf
    Az elválasztó vonalat nem lehet külön letölteni az oldalról, mivel csak egy kód, amit a böngésző értelmez, és nem egy linkelt objektum, mint a képek, vagy egyéb fájlok. Ha valaki letölti az egész oldalt, akkor ez is lekerül vele...
  • Programvadász
    Nem azért akarom hogy letölthessék hanem csak hogy hogy lehet!
  • batman
    Lementeni szerintem csak képet tudsz. Annak megjelenítését tudod gyorsítani ha egy kicsi képet ismételtetsz víszintesen, viszont lementeni akkor csak a pici képet fogod tudni. Egyben csak akkor megy szerintem, ha egy nagy képként szerepel az oldalon ez a zöld elválasztó. Azt inkább nem kérdezem, hogy ki akarna egy ilyet lementeni, nem az én dolgom.
  • Programvadász
    " <hr size="10%" color="mediumseagreen"> " ha beillesztem ezt a kódot akkor ugye megjelenik az oldalom ez az elválasztó vonal,ezzel még nincs semmi gond.De azt hogy tudom elérni hogy ezt az elválasztó-vonalat le is lehessen menteni az oldalról??? (Nekem eddig sehogy se sikerült.:()
  • batman
    Ja és még valami! Optimalizáljátok a képek méretét is, mert itt a munkahelyemen jó a netkapcsolat nagyon, de az UW sebessége és a kb 400KB-os kép kombinációjával már igen lassan jött be az oldal.
  • batman
    Szerintem a gond ezekkel a <th> tagekkel van. Minek az?

TR - TH - TD
  • Pp
    Köszi szépen erre gondoltam. Egy kis átalakítás sáját izlésre és már működik is.
  • Dj Faustus #4664
    <a href="javascript:setHomePage('http://weboldal.szolgaltato.hu/');">Kezdőlapnak!</a>
    Bővebben erről: itt.
  • Pp
    Hali Mindenkinek!
    Szeretnék egy gombot elhelyezni az index oldalon amire ha rákattintanak akkor beállítja kezdőlapnak az explorerben.(legyen ez a kezdőlapom) gombot szeretnék.
    Segítsetek kérlek.
  • skristof
    sziasztok
    épp ezen a honlapon próbálok dolgozni, de miért van az h firefox alatt gyönyörűen összeáll míg az IE teljesen szétszedi? forráskód publikus, ha találtok benne vmi gixert lécci jelezétek
    köfi
  • rinyavas
    jaja úgyvan.
  • Dj Faustus #4660
    "van itt valaki?"
    Kedves awet, ez nem chat, ez fórum. Ilyen kérdéseket ne tegyél fel.

"én tudok olyan oldalt csak az a baj hogy kell fizetni 200ft-t amúgy az a www.gportal.hu"
    1. Volt már (lásd #4657-es hozzászólás).
    2. 200 Ft csak egyszeri díj.
    3. #4657-es hozzászólásban megadtam alternatívákat.
  • awet
    én tudok olyan oldalt csak az a baj hogy kell fizetni 200ft-t amúgy az a www.gportal.hu
  • awet
    van itt valaki?
  • Dj Faustus #4657
    mindenkilapja.hu
    gportal.hu
    privi.hu
    play.hu
  • dj gé
    Szasztok!
    Megtudnátok mondani hogy van-e olyan ingyentárhely
    amin a regizzés után az interneten lehet szerkeszteni egy weblapot?
    Azért írtam ide me szerintem itt vannak a legnormálossab arcok
  • RIZLA
    meg gumimacis videot :)
  • CattiBrie
    igen, és disney mese mp3akat (soundtrack)
  • 12346
    tegyél rá lovas képeket
  • Programvadász
    Nemtudom mi legyen oldalamon!?:(
  • Programvadász
    Már találtam!(google)