9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Programvadász #4650 Honnan lehet letölteni weblapsablonokat az Ingyenweblapokon és Ricsmo oldalán kivül és lécci ne a www.html.lap.hu-t ajánjátok!???? -
zitababa #4649 Hello!
Segítséget kérnék!
Már van egy smsweb oldalam,regisztráltam hozzá a freeweben és egyből a jelszavas ablak ugrott be.Azóta is használom, jól megy.
Viszont most más tartalommal csináltam volna egy új smsweb oldalt a freeweben és a problémám a következő:
index.html FTP feltöltéssel nyitottam, aktiváltam az smsweb szolgáltatást, de az alapoldalam csak a sajátoldal/fw.hu-n jelenik meg és hiába csinálom meg a hivatkozást a http://smsweb.hu/sajátoldal linkre, semmi nem jelenik meg.
Mi a teendő?
Főkönyvtárat nyitottam az FTP-n sajátoldal vagy smsweb néven de akkor se lát semmit.
A védett tartalmat hogy helyezzem az FTP-n?
Lécci segíts, mert sürgős!
Köszi: Zita
-
Programvadász #4648 Nekem is tetszik a kis nick-képed! -
#4647 A fő problémám az, hogy kis kapitálissá (akkora méretű mint egy kisbetű, de nagybetű) vált az A betű, miközben a t szimpla kisbetű. Ez így túlságosan vegyes.
De egyébként tetszik.
Volt már csupa nagybetűvel is, de akkor az A betűt R-nek írták le (FRUSTUS).
Egyébként ezek a "kubista" betűk a Hypercube című film intrójából lestem el, a szélkerék szimbólumot egy patchwork magazinból. -
#4646 :)
kicsit átszabtam neked, hátha tetszik.... de ugy látom nem :) -
#4645 Így
Ultraweben van is segédlet hozzá
Freeweben is
ATW-n is
Extra.hu-n kevesebb
Sőt itt is
Itt is
-
#4644 Hogyan kell az oldalt feltölteni ???????????????????????????????????????????? -
#4643 -
#4642 "akkor te valami profi vagy valami BILL Gates-hez hasonló vagy!"
Ááá, dehogy (egyébként is az öndicséret büdös - valaki kinyitná az ablakot? ;)).
Csak egy icipicit ebből, egy icipicit abból, és barátom a Google ;)
"Ó jaj, a filozófiát,
a jog- s az orvostudományt
és - haj - a teológiát:
mind buzgón búvároltam át.
S most mégis így állok, tudatlan,
mint amikor munkába fogtam."
Johann Wolfgang von Goethe - Faust -
Programvadász #4641 Aha elég jó főleg a második az jobban tetszik mint az első akkor te valami profi vagy valami BILL Gates-hez hasonló vagy! -
#4640 Személyes nincsen (mindig béta állapotban van ;) ), de csináltam már másoknak.
Például a Terasz öntevékeny csoportnak (akik a Laterna Magica filmklubot is működtették):
Vagy egy grafikusabb oldal szerkezetét is én oldottam meg nemrégiben:
De csináltam már kollégiumi rádiónak, egyetemi újságíróknak is (bár azok megszűntek). -
Programvadász #4639 Télleg neked van weboldald? -
#4638 -
#4637 :)) -
#4636 -
#4635 "Hát itt arra gondolok hogy mi legyen az olda"(on)
TARTALOM! Ez a lényeg!
A sok csicsa, fórum, chat, Flashes óra, warez, glitteres dollz, "képlopást figyelem!" felírat, oldalba integrált videó/zene helyett értékes tartalom! -
Programvadász #4634 Hát itt arra gondolok hogy mi legyen az olda(pl.:videok,programokat,zenék,flash-cuccok...)Meghogy hogy nézzen ki az oldal!!!! -
#4633 "tartalombelileg"
Ezen mit értesz? Hogy mi legyen az oldalon?
Ez mivel Tőled függ, ezért nincsenek rá szabványok.
Amit lehet ajánlani: legyen egyedi, és tartózkodj a giccstől, a csicsától, az unalmas, értéktelen tartalomtól. -
Programvadász #4632 Szevasztok!
HTML-szerkeztés:olyan kérdésem lenne hogy van-e olyan oldal amin levan írva hogy tartalombelileg mi legyen az oldalon vagy hasonló!??? -
#4631 1. A HTML nyelv nem programozási nyelv, hanem leírónyelv - így nem kell programozni.
2. Nem nehéz használni a kódnézetet (Code View) se. No meg aki honlapot akar készíteni annak azért illene legalább a HTML-nyelv alapjaival tisztában lennie.
3. Itt az 5. pontban találhatod a szükséges kódot, ami a Windows Media Playert használva lejátssza a zenét. -
Robbb #4630 Sziasztok! Egy örökzöld kérdés: Dreamweaver 8 alatt kellene beillesztenem egy zenét a háttérbe, lehetőleg a grafikus felületnél, mert nem programozni szeretnék. Egy-két mondatban jó lenne a lényeget, hogy értsem a dolgot. -
#4629 Ez mind mehet saját szerverről - csak legyen rendesen beállítva (PHP +esetleg Mysql). -
rinyavas #4628 és valami olyasmi nincs ami saját szerverről is mehet? tehát pl int a totalcar-é hogy végig vannak rakva a képek? -
-
rinyavas #4626 sziasztok akkor most egy olyan kérdésel zavarognék, hogy nem tudtok valami olyn scriptet ami galéria, tudom hülyén hangzik, és lehet léptetni képről képre mint a kep.tar-on csak nagy képpel tehát amit kis képet berak az pl 640-es és ha rákattint akkor a nagy méretet kapja, és olyan galéria kéne ami ezt meg tudja csinálni hogy nekem ne keljen kicsi kéeket csinálni amire kákakttint az ember. -
rinyavas #4625 igen pontosan erre, köszönöm szépen. :] -
highooo #4624 hi
nem tom mire gondolsz pontosan de talán erre:
<body bgcolor="a színkód">
-
rinyavas #4623 sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy #507070van ez a szinem és ezt szeretném háttérnek rakni, és azt hogy lehetne? <body background="izémizé"> ezzel már próbálkoztam de ez csak iolyan képet jelenít meg ami fent van a neten na igen de hogytudnám az én színkódomat képpé átalakíteni? -
#4622 kösz -
Blacika #4621 Sziasztok!
Most próbálok egy oldalt csinálni, de avval a hírberakó progival, a cutenews-al nem boldogulok, hogyan kell berakini az oldalamra(ha van valami jobb program az is jó, csak érthető legyen). Nah lényeg, hogy valaki segítsen, hogyan tudok könnyen híreket berakni az oldalamra. Előre is köszönöm! -
#4620 Bárhova rakhatod, bármilyen nevet adhatsz neki.
A lényeg az, hogy a linknél megadott élőkapocs (például <a href="index.html#use">Ugrás a "A program használata" fejezetre</a>), illetve a hozzá tartozó elem id attribútuma (<h2 id="use">A program használata</h2>), vagy élőkapocs neve (<h2><a name="use">A program használata</a></h2>) megegyezzen. -
#4619 kösz
és ha nem a lap aljára akarom? -
#4618 "azt h lehet megcsinálni h rámegyek egy linkre és azon az oldalon belül ugrik vhova.mintha a görgőt legörgette volna.és ezt csak html kóddal lehet megcsinálni?"
Nézd meg itt.
Nem csak a lap aljára lehet vele ugrani, bárhova.
"és mér egyszerűbb kódokkal szerkesztni mint simán?"
Azért, mert a web a HTML nyelven alapszik.
Mivel ez egy mesterséges - kvázi programozási (nem programozási nyelv, csak annak tűnő leírónyelv) - nyelv, ezért az általad elképzelt oldalat Te tudod leginkább ezekre a nyelvekre lefordítani.
A grafikus webszerkesztő programok nem képesek tökéletesen optimalizálni a kódot, hogy az minden böngészőn hasonlóképp nézzenek ki, validak/akadálymentesek legyenek.
Ráadásul a különböző webes szkriptnyelvek (kliens oldalon: Javascript, VBscript; szerveroldalon: PHP, ASP, JSP, CF, Perl,...), nem írhatóak le grafikus kinézettel - mivel még inkább hasonlítanak a programozási nyelvekre. -
#4617 sziasztok.
azt h lehet megcsinálni h rámegyek egy linkre és azon az oldalon belül ugrik vhova.mintha a görgőt legörgette volna.és ezt csak html kóddal lehet megcsinálni?
és mér egyszerűbb kódokkal szerkesztni mint simán? -
#4616 "Az ultraedit UTF-ből csak ascii-be tud konvertálni."
Ami azonos az ANSI-val. -
Hessian #4615 Köszi a segítséget. Nem sikerült ugyan, de már tudom mi a probléma akkor :D Az ultraedit UTF-ből csak ascii-be tud konvertálni. Majd ha hazajöttem átnézem jobban. Kösz mégegyszer. -
#4614 A problémát az okozza, hogy az ATW - mint általában a magyar ingyenes tárhelyszolgáltatók egy része - ISO-8859-2-es karakterkódolást használ.
A dokumentum pedig utf-8-as karakterkódolással lett elmentve. Ezért jelennek meg furcsán a karakterek.
A probléma megoldása: át kell konvertálni az UTF-8 kódolású állományokat ANSI kódolásúvá - valamilyen kódszerkesztő program segítségével. Nekem Ultraedit32 segítségével sikerült korrektül az átkonvertálás; illetve a <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> kódrészletet a <head> és </head> elemek közé kell rakni.
-
Hessian #4613 Sziasztok!
Előre is elnézést, hogy nem nézem át az elmúlt üzeneteket, de most nincs sok időm erre a témára. A gondom az lenne, hogy nem jól jelennek meg az ékezetes betűk az egyik ,,honlapomon".
oldal itt
Itt a divizíókon belül a Flyff-nél van gondom.
Tudom, hogy a kód teli van szeméttel, de nem értek annyira hozzá, hogy tudjam mi felesleges. Az oldalakat testvérem csinálta, én csak a szövegezést/likelést intézem :D
Előre is köszi a segítséget -
alakulat #4612 köszi -
#4611 "ezek után amit irok azokon lehet ékezet vagy nem???"
Ha az adott dokumentumot megfelelő karakterkódolással (például ISO-8859-2) küldi el a szerver, XHTML dokumentum esetén az XML karakter-kódolása is jó, és a megfelelő <meta> elem is tartalmazza a karakterkódolást - akkor igen.
A magyar tárhelyszolgáltatók többségében ISO-8859-2-es (közép-európai) karakterkódolást használnak, így ezzel nem kell törődni.
Viszont az XHTML dokumentum esetén az XML fejlécet (a dokumentum legelejére kell rakni):
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
illetve a megfelelő <meta> elemet (<head> és </head> elemek közé):
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
neked kell megadni.
Még egy megjegyzés: ha XHTML dokumentumot használsz, az elemet kisbetűvel kell írni, és az egyedülálló elemeket le kell zárni, így:
<meta name="keywords" content="kulcsszó1, kulcsszó2, kulcsszó3" />
<meta name="description" content="Ide leírom a honlap leírását" />