HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

batman
Casablanca

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Sonajk @:o)
Macska???
Jajjjjjj 😄DD

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Dichter
disz iz a biginning of a bjútiful frendsip

inkább kultúrált

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

CattiBrie
de romantikus...

[/spam]™

batman
and they lived happily ever after <#eljen>

Lemaradtál 😊))
Már megtörtént 😉 de megnyugtatlak, hogy békességgel váltunk el.

Manoi
Ejnye no!
Ne itt verjétek le egymást! Van privát is a világon! Tessék ott osztani az észt.

Egy lelkes topiclakó

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

batman
<#vigyor1>

Max7
Nos akkor te szolgálsz tényleg felvilágosításra! Attól még hogy ezt a topikot nyitotad attól még nem a tied ez az sg tulajdona és õ ezt szabadon használhatóvá tette!

Azon felül meg bármikor megnyithatta volna más is ezt a topikot!

azon felül hogy megnyitotad a topikot használhatad volna a keresõt is:
2003. 01. 26. - Html, Css, Php help ezt a topikot jóval a te topikod elött nyitoták!

azon felül:

"Tudom, hogy itt a fórumban több topic is foglalkozik HTML oldal szerkesztésével, még is úgy gondoltam, hogy nyitani kéne egy külön topicot," ezt nagyon roszúl gondolod 6 topik 6 felé kell figyelni!

és még folytathatnám az "alázásod" azzal hogy egyszerüen gyerekes amit mûvelswz hogy minden topikba beirod az új mobilos oldalad ráadásul találkoztam már oylan topikba is ilyen hírdetéseddel aminek semmi köze nincs a html-hez sõt a mobilokhoz se!

ezek után nem fogok reagálni az irásodra szal ne lepõdj meg ha már így emlegeted az aláirásom!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Köszönöm a kioktatás!
Külön örömömre szolgál, hogy mindezt teszed abban a topicban, amit én nyitottam és te csak ezért lehetsz most itt.
Gratulálok a viselkedésedhez.
Még valami. Az elkövetkezõkben, ha rólad van szó, igyekszem megfogadni az 'aláírásodban' olvasható gondolatot. Tényleg tanulságos és veled szemben hasznosítandó.

batman
oks, köszi, közben már én is kiderítettem (megtapasztaltam...) francba 😞

Max7
szerintem addig hagyd abba amig egy moderátor meg nem unja és jutalmazza a szorgalamságod topikba beirtak szerinti pontokal ami jócskán túlmegy az 5 ponton!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Dj Faustus
Nem feltétlenûl.
A PHP, illetve az SQL teljesen független dolog az SSI-tõl (Server Side Includes), külön kell feltelepíteni az Apache-hoz (vagy más webszerver programhoz).
Talán a freeweben engedélyezve van, de nem biztos... <#nemtudom>

még nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

batman
Lenne egy kérdésem. Amelyik ingyenes tárhelynél fel van tûntetve a php és mysql engedélyezése, ott mûködik az ssi?

batman
Ezt már elég helyre beírtad nem? <#ravasz1>

Manoi
Én HTMLkit-et használok és tslitle (TopStyle) css editort az is tud mindent (beépül mindenbe)! Jah és ingyenes mindkettõ!

De egy idõ után már úgyis mennek fejbõl a fontosabb tagek, ami meg nem arra ott a w3c

BUÉK

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

Szeretettel várunk mindenkit a ma megnyílt MOBILFOTOS fórumba.

Illettve szeretnék elõre Boldog új évet kívánni mindenkinek.

Akkor hát B U É K! @:o)

ivjoe
Egyébként nagyon ajánlom mindenkinek a Rapid CSS a Raoid PHP ill a WeBuilder nevû programokat. A program nagy elõnye, hogy pl a HTML editorban elvileg benne van az összes tag, az összes attribútumával együtt. Így ha kurzorral "beleállunk" egy tag-be, akkor egy sidebaron megjelelennek az attribútumok. Így csak azt kel kitölteni, nek kell annyit gépelni.
ivjoe
Notepad++ rlz! 😄
CattiBrie
hát én editplussal szoktam...

de az kb uaz, mint a nótapad

[/spam]&#8482;

CattiBrie
mintha írta volna, hogy ez a megoldás is érdekelné...

de lehet, hogy nem 😊

[/spam]&#8482;

Istencsászár
áh😊 azzal olyat nemlehet

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dj Faustus
Igen ám (bár jó megoldás a sortörés is, verseknél még megérthetõ is a lágy sorvég), csak többoldalas dokumentumnál a lusta webtervezõ nem akar <br /> (így XHTML módon írva) tagokat rakosgatni mindenhova. A bekezdéseket berakja a <p>...</p> tag-ek közé, a design-t rábizza a CSS-re (Ugye a tartalom és a design különválasztása jegyében).

CattiBrie
notepad?

[/spam]&#8482;

Istencsászár
Multkor már a táblázatok miatt irogattam excelbõl htmlre stb...

Asszem erre nemtértünk ki hogy milyen html szerkesztõ progival lehet normális táblázatot csinálni amit minden böngészõ hiba nélkül megjelenít és amibe vannak lehetõségek nem ilyen dreamveawerben található szarok..

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

CattiBrie
de arról votl szó, hogy rögzítse a szélességet, és törje meg a sorokat

[/spam]&#8482;

Dichter
Köszönöm, a CSS megoldotta a problémát. <#worship>

Dj Faustus
CattiBrie: a te esetedben azért nem volt alsó görgetõsáv, mert 1. rögzítetted az iframe szélességét 2. vers révén rövidek a sorok hossza - így nem lóg ki.

Dichter: elõttem elmondták, hogy az iframe szélességét rögzíteni kell:
<iframe src="valami.html" height="400" width="500"></iframe>

Másrészt az iframe-el megjelenített oldal (a példában valami.html) szélességét is limitálni kell. Erre legalkalmasabb a CSS használata:
body {
width: 470px;
margin: 0px;
padding: 0px;
border: none;
}

A fenti kódot mentsd el egy css file-ba (például style.css), és az iframe-be illesztett HTML állományban hivatkozz (a <head> és a </head> közé rakd be) a CSS file-ra:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

CattiBrie
de én már mutattam példá, ahol mûködött...

[/spam]&#8482;

Sziasztok

Igaz nem a témához kapcsolódóan de nem tud valaki ftp server ahonnal tölteni lehet játékot, filmet stb.
Persze az lenne a legjobb ha ingyenes, de ha fizetõs az sem gond
batman
EZ segít valamit?

Dichter
Nem az a baj, hogy nem lesz középen, hanem hogy megjelenik az alsó csúszka.

batman
Lehet, hogy teljesen rosszul gondolom, de az iframe-be nem "kész" html oldalakat tudsz megjeleníteni? Mert ha igen, akkor (bár én még soha nem próbáltam) elvileg ha az iframe mérete ahogy írtad pl. 400px és 200 a táblázat, akkor a center tag-el középre kéne raknia nem?

Dichter
öö nem, mert még mindíg nincs feltöltve sehová 😊 És egyelõre nem is akarom, amíg meg nem oldódik ez a dolog 😊

CattiBrie
mutattad már azt, ahol tartasz?

[/spam]&#8482;

Dichter
0-ra állítottam mindkettõt, mert alapból azthiszem 1, de úgysem volt jó. Sõt, úgysem, ha a 400px-es iframe-be 200px-es táblázatot tettem.

#3489: a kettõnek jelen esetben nincs sok köze egymáshoz. Arra kell az iframe, hogy illeszkedjen a design-ba.

Max7
csak frames megoldas a jo? php nem jo?

batman
Amit írtál, hogy kipróbáltál táblázatos módszert az az, hogy a megjelenítendõ tartalom van táblázatosan? Tehát hogy adott cellspacing/padding értékekkel is szivat? Vagy hogy esetleg táblázat a táblázaton belül, és mindkettõnél próbálkozni a spacing/padding értékekkel?

Dichter
#3415 <#help>

Dj Faustus
Ha kikommentezem <!--...-->😉 az <a href="main.htm"> és a </a> közti részt,és a #center2 a(:hover) img-t átalakítom #center2 a(:hover)-szerûvé akkor nem látszódik az ENTER háttérkép, és nem tudsz továbbmenni sehova.

Az átlátszó gif-nek az a funkciója, hogy legyen mire rákattintani, illetve azok számára, akik kikapcsolják a képek megjelenítését (vagy szöveges böngészõt használnak) látható navigációs elemet nyújtsunk.

Sil78
Hmm, azt hiszem, kezdem érteni. Szóval a háttérre van ráírva (és a te megoldásodban ki van hagyva a rollover effektus). De akkor már érvelhetünk úgy is, hogy az nem prezentációs elem, hanem funkciója van, így nem háttérképnek kellene lennie, hanem sima img-nek, és akkor tök fölösleges az az átlátszó gif...

These are my friends, see how they glisten...

Dj Faustus
Ha látja akkor kattingatni fog a képen. (Tényleg, lehetett volna imagemap technikát alkalmazni...)
Ha nem látja (vak, vagy gyengénlátó)/szöveges böngészõt (Lynx,Links) használ, akkor az img tag alt attribútuma segít (de a Flash valószínûleg nem lesz olyan vakbarát...).

Sil78
Jó, de honnan fogja a látogató tudni, hogy éppen pont ott lehet belépni? Ha mondjuk csak a kurzor változik meg, az is egy elég mistery meat-es megoldás, és így kerülendõ, nem?

These are my friends, see how they glisten...

grizzly21
ez lett belõle:
klikk

Dj Faustus
Furcsa, nálam (Firefox 1.5) mûködik.
A null.gif nálam így néz ki:

grizzly21
megvan!! nagyon köszönöm

grizzly21
létrehoztam egy átlátszó gifet de ugy nem jó. megnézem amit most írtál.

Dj Faustus
Azért van az alt attribútum beírva, mert az img tag kötelezõ része.
A title nem.

Az átlátszó gif azért kell, hogy látszódjon a háttér.