HTML-szerkesztés kezdõknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G
C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G
Eltévedt a szegény lélek !
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
próbálkozhatsz ilyenekkel hogy jobb egér klikk letiltása de nem sokra mész vele! ird rá a képre az oldalad nevét nagy vastag betükel és nem fogja senki elopni :)
Azt hogy kehet megcsinálni hogy az oldalamon lévõ képek másolásvédettek legyenek ?
Esetleg dreamweaver. Ezzel szép oldalakat csinálhatsz.
A wordot meg a frontpage-t ne használd, mert kb ötvenszerakkora lesz a kód, mint amekkora valóban kéne.
A legjobb persze a Notepad, amiben magad írod meg html-ben a kódot.
Ha kell könyv:
Weblapkészítés házilag
esetleg
Stíluslapok a weben
JavaScript
XHTML
stb.
www.bbs.hu
(Az öndicséret egyébként is büdös dolog...)
Ha középhaladó: Dreamweaver
Ha profizmusra hajtasz: XHTML 1.1, CSS 2.1, validság, akadálymentesítettség, frame-es/táblázatos oldalkialakítás elfelejtése, böngészõfüggetlenség, stb, stb...
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Meg tudnátok mondani, hogy lehet a gördítõsáv színét megváltoztatni??
Tehát ha a képek egy images könyvtárban vannak, a tömb egy elemének a meghatározása a következõ lesz:
Másrészt olvasd el a #3598-as hozzászólásom, ahol felhívtam a figyelmedet a #3597-es hozzászólásomban elkövetett bakira:
"Egy kis kiegészítés: a document<'banner'>'banner'>.src = banner;-nél a ; elõtt van egy (szögletes zárójel nyitva)i(szögletes zárójel zárva).
A fórummotor nemigazán tolerálja, a dölt kiemelés miatt."
Megcsináltam a html fájlt és aa
banner<0>0> = "kepem-0.gif";
banner<1>1> = "kepem-1.gif";
banner<2>2> = "kepem-2.gif";
banner<3>3> = "kepem-3.gif";
képeit lecseréltem olyanokra amik valóban vannak.
A banner résznél kell még vmit csinálni?
Help plíz
http://sum41.uw.hu
Arra gondoltam, hogy az eredeti design 800x600-ra készüljön el, és építse bele ezeket a flexibilis részeket. Csak hülyén fogalmaztam.
Persze, azért vagyunk hogy Blancer (is) okosodjon.
"800x600-ra legyen optimalizálva" vs. "Ebben az esetben, a táblázat szélességét állítsd 100%-ra"
Most akkor 800*600-ra legyen optimalizálva (felbontásfüggõ) a táblázat? Vagy 100%-ra (valamelyest felbontásfüggetlen)? Vagy legyen egy táblázat, aminek egy cellája 800*600-as?
Itt van egy kis aranyos cikk errõl.
2. Ha tiszta HTML lapod van (vagy a CSS-t a HTML lapba beágyazva - style attribútum/<style>...</style> közé illesztett CSS kód - használod), kénytelen leszel megcsinálni az összes HTML lapot külön-külön. Szóval dupla munka. <#rolleyes>#rolleyes>
3. Ha a CSS kódot külön file-ban tárolod, akkor elegendõ lesz csak a CSS file-t duplikálnod, és csak a méretadatokat (szélességek, magasságok, betûméretek) kell átírni az egyik file-ban. <#eljen>#eljen>
Ez utóbbi esetben a <head> és a </head> között így add meg a stíluslapokat:
<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" href="nagy.css" title="nagy" />
Az ezen az oldalon található setActiveStyleSheet(title) Javascript függvényt szúrd be a <head> és a </head> közé egy <script type="text/javascript"> és egy </script> közé (a Cookies-ig tartó zárójelig bezáróan).
A függvény alá (az utolsó kapcsos zárójele alá, de a </script> fölé) szúrd be az alábbi függvényt:
if (window.screen.width<1000) {
setActiveStyleSheet('kicsi');
} else {
setActiveStyleSheet('nagy');
}
}
És végûl a body onload eseményével hívd be a kódot:
Mit is csinál a kód?
1. Amikor betöltõdik az oldal (onload esemény) hivja a valt() Javascript függvényt
2. A valt() függvény lekérdi a böngészõ felbontását. Ha kisebb mint 1000 pixel, akkor a kicsi paraméterrel hívja meg a setActiveStyleSheet(title); függvényt, aminek eredményeképp a kicsi elnevezésû stíluslap fog megnyilni. Ha nagyobb, akkor a nagy paraméter lesz átadva, így a nagy.css lesz engedélyezve.
3. Ha a böngészõben le van tiltva a Javascript, akkor a kicsi.css kerûl megnyitásra.
Tudnátok segíteni hogy hogan tudnám optimalizálni az oldalt 1024x768 -ra ill. 800x600 -ra is? Esetleg két lapot csinálok mindbõl, de ezt hogyan lehet automatizálni (lekérdezi és azt az oldalt hívja le amelyik jó 1024-tõl lefelé a kissebbet fölfelé pedig a nagyobbat)De más megoldás is érdekelne.
Köszönöm elõre is
Üdv:Zoli
A fórummotor nemigazán tolerálja, a félkövér kiemelés miatt. <#hehe>#hehe>
<!--
var banner = new Array();
var i=0;
// ############ KÉPEK BEILLESZTÉSE ##################
var ido = 2; //Az idõ másodpercben
// ############ KÉPEK BEILLESZTÉSE EDDIG #############
function valt()
{
if (i>=banner.length) i=0;
document<'banner'>'banner'>.src = banner;
setTimeout("valt();",ido*1000);
i++;
}
document.onLoad = setTimeout("valt();",1);
//-->
</script>
Illetve a kép maga:
Vagy belerakhatsz egy kis véletlenszerûséget:
<!--
var banner = new Array();
var i=0;
// ############ KÉPEK BEILLESZTÉSE ##################
var ido = 2; //Az idõ másodpercben
function valt() {
i = Math.floor(Math.random() * (banner.length-1));
document<'banner'>'banner'>.src = banner;
setTimeout("valt();",ido*1000);
}
document.onLoad = setTimeout("valt();",1);
//-->
</script>
Vagy nézz szét itt.
Ráadásul ez nem valid megadás. Így kell megadni
Másrészt ha jól megnézed a szkriptet van benne egy ilyen sor:
Természetesen képet:
"Így kell csinálni:
A scriptet kimásolod, beilleszted és kész...
A <HEAD> </HEAD> közé kell másolni:"
Hát ez nem jött be...
Valaki elmondaná miért nem mükszik nekem ez a képcserés script? Szerintem a képek beillesztésénél van gond. Segítsetek líz vagy mondjatok más scriptet, ami váltja magát
http://sum41.uw.hu
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket, sokat jelentett.
Üdv Whitey
A <title>...</title> adja meg a honlap nevét (a Google számára fontos!)
A <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> határozza meg, hogy közép-európai nyelvû, HTML oldalról van szó. Ez a böngészõ számára fontos.
A <meta name="description" content="Futomani AiKi DoJo"> mondja meg a honlap tartalmát. A keresõk számára hasznos.
A <meta name="keywords" content="futomani, ai, ki, do, aikido, makó, budo, pintérné, gazdag, anett, morihei, ueshiba, osensei, sensei"> pedig felsorolja azokat a szavakat, amelyek a hoonlapra leginkább jellemzõek. Ugyancsak a keresõk számára fontos.
Az Iframerõl tudnál valamit mondani? hogy hogyan lehet h látszódjon a body háttere.
most észrevettem h ha sokáig nyitva van az a lap exp-ben akkor egy csomószor megnyitja és ki is lép:{
2. Döntsed el, hogy HTML 4.01-et vagy XHTML-t kívánsz használni. Az elõzõ esetben nem kell az egyedülálló tag-ek végét />-el bezárni.
3. A következõ oldalon levõ oldal szerkezetének kialakítását hogy is szeretnéd megoldani?
Egyebekre meg ott a http://validator.w3.org/
Honlap kódját bemásolod a Validate by Direct Input mezõbe, és lenyomod a Check gombot... ...és rossz esetben szörnyülködsz, jobb esetben örülsz.
<head>
<style type="text/css">
.cella
{
background: url("back.jpg");
background-repeat: repeat (ha ismétlõdjön), vagy repeat-x (víszintesen ismétlõdik), vagy repeat-y (függõlegesen ism.), vagy norepeat (nem ism.)
}
</style>
</head>
ezek után már csak az adott cellánál kell beírnod, hogy:
<td class="cella">aéslfjslfdj</td>
Már csak az iframe zavar meg találtam egy tbodyt is de azokkal még teljesen jól megy, de ha esetleg bezavarhat szóljatok
Köszönet Whitey
Ja és ahol iframe van ott csak fehéren látszik exp-ben és nem látszik a háttér :(
Ha jól értem akkor ezt beírom valahová a bodyba:
.cella
<backround: url("/kepek/valami.jpg");
{
norepeat
}
És ezt meg az adott cella <td>-jénél: <td class="cella">
és így már jónak kellene lennie, mert nekem nem mûkszik.
Üdv: Whitey
.cella
<background: url("back.jpg");
{
background-repeat: repeat (ha ismétlõdjön), vagy repeat-x (víszintesen ismétlõdik), vagy repeat-y (függõlegesen ism.), vagy norepeat (nem ism.)
}
ha ez megvan, akkor az adott cellánál a <td class="cella"> hivatkozással kapcsolod össze.