25245
-
#21880 de azis voltmár
[utálja a voltmározást] -
#21879 Szotyi Ericcsony prognózisa 2012-re.
20 Megapixel, Full HD Video, stb..
Kíváncsi vagyok milyen minőségű felvételeket fognak majd ezek készíteni, lehet a P&S szegmensnek télleg befellegzett? -
#21878 mert azota mar pl. ilyeneket lehet kapni hozzá ^^ -
#21877 HD ben is odabasz szerintem.^^ Nem a story meg a vágás volt a lényeg, hanem hogy kihozzák a maximumot az új fícsörökből - bemutassák mire képes az 5DmkII meg egyátalán az új technika... (maga a video elvileg 2 nap alatt készült tervezést mindent beleértve)
Nyilván nem fogja minden TV/filmes operatőr kukázni a kameráját és venni egy videózni tudó fényképezőgépet, de fotoriportereknek el tudom képzelni, hogy használható felvételeket fognak ezentúl csinálni a képeik mellé...ezzel meg végülis a tudósítások színvonala/'élménye' emelkedhet. -
#21876 [menet közben, sibedán keresztül lazán kitartva pucolt 300D-t anneaux] -
#21875 Régi, de miért is? -
#21874 [ő bele is eresztené] -
#21873 [Legközelebb beleszellent egy adag bableves után......na ezt überelje valaki!]
-
#21872 Laforet video 5D Mark II -vel. meg nehany millas objektivparkkal.
Szvsz a ket tevekenyseg (fotozas es videozas) teljesen mas technikat igenyel es profi szinten nem lehet oket osszehozni 1hamar..
Szerintem a fenti video HD-ben biztos nagyon gagyi lenne (amugy a vagas, a zene, meg a sztori mar igy is az).
Velemeny? :) -
#21871 [MOST JÖTT VISSZA GÉPÉVEL A DISZNÓ ÓLBÓL, LEGYŐZHETETLEN] -
#21870 [Épp most megy ki a tetőre és tarta bele a ccd-t a széééélbe.]
[nyerni akar] -
#21869 ¦o)))9 -
#21868 Elfújja a szél, elfújja a szél... :O) -
#21867 Natessék. -
#21866 Enyim ugyiss koszosabb :D
[THE MOST DIRTY CMOS SENSOR - díjra pályázik] -
#21865 Annyira nekibuzdultam, hogy belinkelem a képet amit a masina csinál, hogy mérgemben 3X ultrahanggal "lecsapattam" a port....és lőn....semmi koszt nem jelez....ezekszerint én aggódtam tul a dolgot....viszont tisztítószettet akkoris vennem kell!:D:D:D -
#21864 Jöhet. :O)
[KÍVÁNCSI] -
#21863 Eléggé....megnézed??Tegyek képet fel róla??:D:D -
#21862 ANNYIRA koszos a CCD?
Porérzékelő beindít, az szépen lerajzolja, hogy hol van a bibi, aztán punpálás ezerrel, megint csekkolás, stb. Ha meg tényleg makacs a dzsuva, akkor #21859. -
G_ArchAngel #21861 ne hasznalj szuk rekeszt, akkor nem latszik a kosz:-) -
#21860 Az a lényege, hogy míg kameráék nettó 10-12e-ért csinálják, addig ezen az áron megveszed ezt a szettet, ami -nemtom pontosan- 6-8 alkalomra jó. Esetleg kérhecc lóvét is ismerősök, fórumozótársak érzékelőjének tisztításáért akár :D -
#21859 "Én nem csinálom magam,mert félek hogy elqrom"
Jajjmá, ugyammá, totál eccerű, ha odafigyelsz (és mér ne tennéd) akkor semmiben nem különbözik a módszer egy ablaktisztítástól.
Veszel egy ccd cleaner szettet, van benne két féle törlőkendő, egy kis minipartvis, meg egy folyadékkal teli flaska.
Először puNpával lefújod a ccd-ről a koszt, aztán a nedves kendőt ráteszed a partvisra, lehúzod a szélvédőt, majd a száraz kendővel szépen szárazra törlöd.
Tényleg semmi extra, csak oda kell figyelni. -
#21858 HELP PLÍÍÍZ!
Srácok!Van a kamera kft-n kívül olyan cég pesten aki elfogadható áron kitakarítja a masinám??Az érzékelőt......
Én nem csinálom magam,mert félek hogy elqrom, a kameráékat meg el sem lehet érni,állandóan foglalt volt tegnap délután!
Ráadásul halottam róluk,hogy tetűlassan dolgoznak....
Szóval ha van korrekt áron melózó,garanciát vállaló valaki, akkor dobjatok már meg egy üzenettel!
Köszi előreis! -
#21857 Eredetihez képest tök jó :D Főleg azok a hegyek a háttérben. -
#21856 egyébként lightroom-al nem is próbálkoztál? azzal szerintem 'eccerűbb lenne. -
#21855 egyes leülhetsz! -
#21854 wow -
#21853 Csak érdekességképp. Szarból nem lehet várat építeni, íme egy példa:
Avagy így photoshoppolok szét egy képet;)) -
#21852 HTXCSM! -
#21851 photoshop shortcuts -
#21850 najsz:)) -
Kis játék a WBvel meg ezzel azzal a lightroomban :) Photoshop csak méretezésre meg tagelésre.
Szándékosan van felerősítve a zaj... értem? -
G_ArchAngel #21848 Nick Turpin videok... -
#21847 Nézd, a WB-vel csak akkor "szokás" játszani, amikor a géped (vagy te) rosszul állította be. Ha nincs baj, akkor nem kell nyúlni hozzá.
Na ez a hivatalos álláspont, gyakorlatilag a művészetben mindent szabad, szóval azzal a beállítással játszol amivel csak akarsz, hogy a kívánt hatást elérd. :) -
#21846 Közben rájöttem, hogy rosszul fejeztem ki magam, bocsánat. A fehéregyensúly állítása hatással van a többi színre is. Bizonyos keretek közötti állítása (pár száz kelvin) még nem nagyon látszik meg a fehéren ellenben a többi színen igen. Egy olyan témánál ahol a fehér nem dominál (őszi erdő) lehetséges, hogy érdemes a WB is játszani a saturation mellett?
Köszönöm! -
#21845 Szia!
A WB és a Saturation különbözik egymástól.
A fehéregyensúly beállítása -ahogy a nevében is benne van- a fehér szín színhőmérsékletét korrigálja. A fehérnek ahány fotó, annyi féle hőmérséklete lehet, a RAW konverzióval pedig ezt tudod kalibrálni.
Íme egy gyors prezentáció, hogy mit jelent ha egy kép WB-je rosszul ill. helyesen van beállítva
A szaturáció pedig szintelitettséget jelent, minél többet adsz rá, a képen a szinek annál erősebbek lesznek.
Ergo a problémádra a Saturation állítása hozhat megoldást. -
#21844 Sziasztok!
RAW konverziót próbálom kiismerni és szeretném a segítségeteket kérni:
(Photoshop CS2-t használok)
Mi a különbség a White Balance Temperature beállítása és a Saturation között?
Nekem úgytűnik, hogy a kettő hatása kifejezetten hasonló (bizonyos keretek között). Ha fakónak tűnik a kép melyiket érdemesebb inkább használni?
Köszönöm! -
#21843 Azhát, nagy póvwer, htxvm :) -
#21842 Klasszcsy :) -
#21841 Kerlek untass meg bennunket! :D Mink szeretunk unatkozni az ilyen kepek altal! :D