25245

• norbre
    mégpedig a Custom menüben (ceruza ikon) a 22. pont, "Built-in Flash":
    -TTL
    -Manual
    -Repeating flash
    -Commander mode

neked a Commander mode kell, és ott van egy táblázat ahol be tudod állítani a beépített vaku működését is
  • norbre
    van.. a D80-on a menüben tudod állítani hogyan viselkedjen melyik vaku
  • SiteDisagner
    Sziasztok! Most jutottam hozzá egy Nikon SB-600-as vakuhoz, és egy Nikon D80-assal használom. Minden tökéletesen működik, külső vakuként is, csak azt szeretném megkérdezni, hogy van e rá mód, hogy mikor külső vakuként használom, a beépített vaku ne süljön el az SB-600-as mellett? Köszi előre is a választ!
  • morcosqtya
    :DD
    Nekem mindegy de akkor b..ál mellé egy K->EF adaptert is... :)
  • Timber
    ha ram bizod akkor bizony K bajonettes lesz az a 7D :D
  • morcosqtya
    Hipp-hopp dobj össze egy 7D-t vagy egy 50D-t és vágd hozzám! :)
  • Timber
    Na eleg legyen vagy szetcsapok koztetek. Vagy legalabbis barkacsolok valamit ami szetcsap koztetek :)
  • morcosqtya

MacGyver volt a jele oviban...
  • G_ArchAngel #24955
    Urban acid infrafotot nem latunk tole, de en tudom, hogy mikrohullamu kavefozobol es hegesztopajzsbol kepes csinalni HD kamerat forgathato kartyaolvasoval!
    Mindezt ugy, hogy ra is fizet!:D
  • morcosqtya
    "ha kesobb tovabb szeretnel lepni es nem vagy olyan barkacsolos, mint Timber, .."

Ő amolyan Legendary Creature-ünk itt nem? :))
  • Timber
    Ok csak a Lightroomot hackeltek meg, hogy a Saturation-t ne csak +100-ig lehessen huzni :D
  • G_ArchAngel #24952
    Fotoink topicban kerdezted mar?:D
  • Timber
    Pedig HDR/DRI a jovo! :) Meg a 3D! Tenyleg nem tudsz valami oldalt 3D HDR kepekkel Urban Aciddal meg Ultranagylatoval?
  • Timber
    Ja igen a Pentax-Q es Nikon-Q rendszerek meg a meg kisebb szenzor miatt... De az mar teljesen mas tema :D
  • Timber
    Amugy Gabornak ebben teljesen igaza van. Canon / Nikon rendszer a konnyu ut es ott abszolut nem lesz fejtores. Sony-A/Pentax utanajaros es neha 1-1 dologrol le kell majd mondani, Oly/Pana/M43 a szenzor limitacioja miatt felejtos (DOF, kepminoseg, magas ISO), Sony-Nex/Samsung-NX pedig meg nagyon gyerekcipoben jar.
  • G_ArchAngel #24948
    Lehet, de egyelore az en szememnek ocsmany a 6FE atfogasu kep.
    Elmegy B/W streetfotoban, ezzel nem vitatkozom, de szinesben hanyas az osszes.
  • Timber
    saddap :) csak irigykedsz a Yashica Electro 35 CC-mre! :D
  • Timber
    Szoval azt mondod a 4EV dinamika amire szukseg van? Studioban lehet eleg de, hogy a valo vilagban nem...
  • G_ArchAngel #24945
    Szemelyes velemeny:

Canon-nal vagy Nikon-nal nem lehet felreloni, csak a kategoriat ismerd fel, ami kell neked.
    Kapsz jo vazakat beloluk hasznaltan, korultekintessel objektiveket is, rengeteg a 3rd party kiegeszito.

A Sony/Pentax/Olympus/Samsung/etc zsakutca, ha kesobb tovabb szeretnel lepni es nem vagy olyan barkacsolos, mint Timber, hanem csak elektronyikus, autofokuszos obikat hasznalnal.
  • G_ArchAngel #24944
    Jpeg-ben igen. Azon felul meg nem erdekes, mert RAW-ban hulye, aki +2/-2 hataron tulmegy, mert mar ott is kepes hanyadek lenni a kep.
    Nagyjabol a filmen van ertelme a dinamikanak, ha hivatod. Vagy kompaktokban, ahol nem RAW-olsz. A tobbit hajra lehet kenni, mint a pixelmeretet.
    Szaros zsufolt APS-C-k mar most szarraverik az 5 eves 5D mark I-et.

• G_ArchAngel #24943
    Egyet vettem ebayrol, amit megszivtam (20D), kettot Budapesten kezbol, azokkal nem volt baj.

A 20D is tokeletes volt, de az igert 20k expo helyett 44k volt benne, ami ugye egy akkoriban 50k-ra belott zarnal kicsit kiborito.

Amugy szerintem kezbol lehet venni, ha elotte beviszitek a Camera Kft-hez kozosen.
    Ajanld fel, hogy fizeted az extra koltseget, ha minden rendben van. Ha nem akkor bukja az elado.
  • Timber
    Miert a 7D a legjobb croppos APS-C vaz? Dinamikaban IMHO gyengebb mint a D7000 pl.
  • morcosqtya
    Használt vázakban Te bízol? Vennél használt gépet ilyen árszegmensben?
    Max (jó látható állapot mellett) hány expo-ig érdemes velük foglalkozni?
  • morcosqtya
    Uhh, gyönyörű képek!! (laikus szemmel)
  • G_ArchAngel #24939
    Mit miert?
  • G_ArchAngel #24938
    O pl. 7D-vel fotozik, ha neki megfelel, akkor szerintem neked is meg fog:)

(onnan tudom, hogy elbaszott fotoit retusalom, mert PS-hez nem igazan ert a srac...)
  • morcosqtya
    Jövőre valahogy össze kellene rá szorongatni 300K-t...
    Használtan mernél venni 7D-t, pl 20-30ezer expoval??
    150-re tervezték ha jól emlékszem..
  • Timber
    Miert?
  • morcosqtya
    dpreview-n az összesítésből nekem is az jött le hogy igen jó lenne ez nekem... és szép nagy, jó biztonságos és kényelmes fogása lehet...
  • G_ArchAngel #24934
    Ha mondjuk ertelmes oldalon nezed, ahol fotosok tesztelik, nem egy szoftver, aminek evek ota nincs hitele a fotosok kozott, akkor latod, a 7D a legjobb crop-os APS-C vaz tovabbra is (84%), mogotte a Pentax K-5 (83%) es Nikon D300S (82%).
  • morcosqtya
    20D:
    Pixel pitch (µm) 6.26

7D:
    Pixel pitch (µm) 4.16
    18 Mpixel miatt.

Ha már itt tartunk 7D-ről mi a véleményetek?
    Nem kapott magas pontszámokat sehol mégis
    "alacsony fényértéknél magas ISO-n is szépen dolgozik"
    jó nagy és nehéz, van fogása
    masszív és van rá markolat
    közvetlenül az 5D alatt nincs alternatívája.

60D:
    műanyag és kisebb váz, és többek szerint félrelőtt vele a Canon.. (termékpozicionálás tekintetében)
    Ráadásul több ismerős is szidja..

Véleményetek erről?
    (Timber: a kifejtős részben nem használhatod a "Nikon" és a "Pentax" szavakat!)

• morcosqtya
    Oppá.. nagyobb a pixelméret és a cmos a D5100-ban mint a 7D-ben???
    Így elment az idő a 7D felett???
  • Timber
    :D tudom tudom... ekezet nelkul sok szoveg felreertheto :)
  • morcosqtya
    pörgött kicsit a proci a fejemben mire leesett mit értesz "fogasra sem rossz" alatt.. :))
    (horgászni? vagy kalapnak? ja nem.. a markolat)
  • Timber
    DxOMark osszehasonlitas
  • Timber
    Nikon D5100 kit (187.500): kihajthato LCD, jobb kepminoseg, picit dragabb mint az 550D (174.200) es olcsobb mint a 600D (204.900). Raadasul rohadt csendes gep es fogasra sem rossz.
  • morcosqtya
    Kihajtható LCD +liveview leginkább akkor jön(ne nekem is) nagyon jól ha idétlen szögekből fotózol (pl. úttestet nagy látószögben lentről a perspektíva és mélységérzet miatt).
    Sokszor jól jönne ez és nagyon hiányzik nekem is (mivel egy körömnyi kijelző van a 20D-n), de..:
    Mint a témában laikus, de az élet más területeiről vett tapasztaltakat hozva annyit sugallnék: nagyrészt mindent meg lehet szokni, az eszközök (akármilyen gép) hiányosságaival együtt lehet élni.
    Innentől ha a 600D-nél igazán csak a kihajtható kijelző okoz neked plusz kényelmet viszont jóval drágább akkor máris csak egy dolgot kell mérlegelned: együtt tudsz -e élni ezzel a hiányosságával az 550D-nek?

A másik dolog meg, hogy nem ez lesz életed utolsó és végső fényképezőgépe, úgyhogy nem olyan nagy a döntés hordereje... :)
    No meg az asszonnyal sem árt jóban lenni... (válóper, gyerekelhelyezés, bíróság... ehh .. kell ez neked??)
  • Bobber
    Sziasztok:)

Teljesen elméleti szinten szeretném kikérni a véleményeteket az alábbi kérdésben. Évek óta gondolkozom egy komolyabbnak nevezhető fotómasina beszerzése mellett és most kicsit elbizonytalanodtam:) Régebben nagyon sokat nézegettem a Canon 450D-t viszont mostanában kezdem azt vallani hogyha 2 éve nem vettem meg akkor most miért vegyek egy régebbi technikát. Így elkezdtem nézelődni és a szintén Canon 550D és 600D között őrlődöm, viszont igazából dönteni nem tudok. Azért költői a kérdésem mert az asszonnyal szerintem nem fogom tudni leharcolni hogy megvehessem magamnak de hátha. Ha viszont sikerül akkor már valami tényleg kialakult képpel akarok odaállni elé hogy na akkor ezt akarom megvenni:)

Az 550 mellet szólna hogy olcsóbb és kb ugyan azt tudja nyújtani szolgáltatásban mint a 600D. Abban viszont szimpatikus a kihajtható LCD. Tudom sok apró különbség is van elég sokat olvasgattam utána de egyszerüen nem tudom emgéri-e azt a +sok ezer forintot a 600D. Szóval mit tanácsoltok mit érdemes nézegetni?:)

Ja és a lényeg. Ez lenne az első tükörreflexes dslr gépem de régen is annak voltam a híve hogy normálisat érdemes venni mert akkor az sokáig lesz jó. Így voltam a régi olympus c720UZ-vel (mindenki hülyének nézett amikor 160k-ért megvettem) és mai napig is azt használom. Szóval sajnos elég analfabéta vagyok még ezekhez a dslr gépekhez, de sajnos a réginek már nagyon régóta nagyon érzem a korlátait. Segítségeteket előre is köszönve: Bobber:)
  • DirtyGab3sz
    Ő az amerikai Debreceni Zita....:D:D
  • Timber
    Utana neztem... Hannah Montanah :) Ugy mar azert dereng :P