1057
video-codec problémákkal ide
-
DobiP #937 Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyen kérdezem-e, de ha tudnátok segíteni megköszönném!
Az lenne a kérdésem, hogy miképpen lehetne a következőket elérni:
Egy olyan DVD-t szeretnék készíteni, ami divx-es filmeket tartalmaz, ehhez kellene nekem valami program amivel olyan dvd menüt tudok tenni a lemezre, amiben ki lehet választani hogy melyik filmet szeretném lejátszani (asztali dvd lejátszón működő menü kellene)...
Illetve valami olyan programot is keresnék amivel avi (xvid-be tömörített) fájlokat lehet szerkeszteni, kivágni jeleneteket, stb…
Segítségeteket előre is köszönöm,
Peti -
David Coulthard #936 Szedd le az összes codec-et és rakd fel az ffdshow-t.
-
#935 A kodek packokat felejtsd el! -
Bobo54 #934 Sziasztok!
Problémám a következő:
Van Media Player-em és BSPlayer-em. Telepítettem Ace Megapack v6-ost, divx v6.7 és xvid v1.3-at. De volt mr K-lite codec pack is a gépemen, és bármit csinálok akármelyik avi filmnél azt csinálja, hogy ahol éppen kedve tartja 2-3 másodpercet ugrik a film, de sose ugyanott, és ha visszatekerem, akkor rendesen lejátsza. Arra gondolok, hogy nem codec, hanem beállítási problémák.
Van valakinek ötlete? Már hetek óta nem tudok vele semmit kezdeni. :,(
Köszönöm:
Bobo -
Daza500 #933 Jónapot !
Segítség kellene...
Mostanában cseréltem le a gépemet, kodek telepítve van meg minden,
de a filmek valamiért kizárólag ZÖLD színekkel jelennek meg...
Ez mitől lehet ? A videokártya-configban van valami gebasz ?
Help ! -
#932 #927 -
#931 Hát a monitorom 1024*768 -ast tud asszem max. Az a baj hogy amikor bsplayerrel elindítok bármilyen 720ps cuccot ,akkor : Can't open file .És media player classiccal se megy -
#930 Nem tudom mit értesz hagyományos monitor alatt. Ha arra gondolsz, hogy régi CRT-s akkor az nem érdekes. Annyi a lényeg, hogy a monitor felbontása nagyobb legyen - természetesen a képátlónak megfelelően, mert egy 15" monitort teljesen felesleges 1600*1200ba tenni - mint a filmé amit nézel. Tehát egy 1024*768-as felbontású monitoron nem igazán fog kijönni rendesen az 1280*720 felbontású film képminőségi különbsége pl. a dvd-hez képest. -
#929 nem sűrűn... -
#928 Most 1 kicsit utánna néztem ,az nem baj hogy nekem hagyományos monitorom van ? -
#927 -Bsplayer -> KmPlayer
(és nem a 720p-n múlik, hanem azon, hogy matroska file és .264-es tömörítésű) -
#926 CoreAvc, FFDShow, Google. -
#925 Nem tudtok ajánlani valami codecet,amivel a bsplayer le tudja jáccani a 720 p -s filmeket?thx -
#924 megoldva... thx -
#923 Megtenné valaki hogy kimásolja ezt a file-t ?
Itt található: c:\windows\system\frapsvid.dll
És ide belinkelné?? Előre is köszi. -
#922 Üdv az uraknak! FPS1 codec kellene, ez honnan szerezhető be ?? Van Fraps-om hang van kép nincs...
Választ előre is köszönöm!! -
#921 Sziasztok segítség kéne!
A napokban dobtam fel újra az XP-t (SP2), és mindjárt el is kezdtem rá felpakolgatni a szokásos kodekeket (DivX, Xvid) és a régebbi lejátszóimat (VLC, MPlayer Clasic) és azt vettem észre hogy lejátszásnál a videók elég sötétek, nehezen kivehetőek. Hogyan lehetne, javítani ezen?
Előre is kösz! -
kispalika #920 A windows media playert szeretem, így nem használnék másikat. Most letöltöttem a 10.valamilyen verziót, most jó. Köszi. -
#919 köszi -
#918 OOOOO nem tudom enn mar komolyan le SZUUROM MAGAM
most sem megyen csak ugy megy mint eddig homalyosan
es hang nelkul -
#917 oo imadom az sg meg a kedves embereket koszi szepen de nagyon "Kollektor"megegyszerr kosz
-
kollektor #916 SMplayer
kódekekkel egybeépített lejátszó -
#915 ok ok de en nem nagyobn ertek az ilyesmihez ezeket honann tudom
letolteni vagyhogy lehet ????halassan koszonom -
mustar #914 Segítséget szeretnék kérni. Tegnap vettem észre, hogy a PowerDVD nem játszik le semmilyen hangot, a mult héten még minden oké volt (dts,5.1-es audió cd-k stb...). Most meg már az audio cd-t sem ismeri fel. Semmilyen hangcodekkel vagy lejátszóval kapcsolatos dolgot nem telepítettem,töröltem. A multhéten volt rá alkalmam utoljára dvd-zni, akkor még tökéletes volt minden. 3x újraraktam már és a regeditből is töröltünk mindnent,de negatív. Csak emiatt fáj a szívem újrarakni a windows. Esetleg ti tudtok segíteni. -
#913 1. Vagy nem vacakolsz mindenféle kódekkel és használsz kódekekkel egybeépített lejátszót (MPlayer, KmPlayer, Vlc Media Player)
2. Vagy beszerzed a legfrissebb Windows Media Playert, ami tartalmazza a Windows Media kódekeket is. -
kispalika #912 Szeretnék egy kis videót lejátszani, de ezt írja ki a Windows Media Player: "A fájl lejátszásához szükség van a(z) WMV1 kodekre. A Websúgó gombra kattintva megállapíthatja, hogy letölthető-e a kodek a webről."
A websúgó töb oldalon át elvisz egy helyre, ahonnan letölthető lenne a "Windows Media Video 7" de csak Windows 98, Millenium és 2000-hez, WP-hez nem találom.
Hol tudnám letölteni ezt a codec-et?
-
#911 sziasztok. hát most nehéz menet lesz készüljetek fel! :)
mivel nem találtam leírást muszály lesz kérnem tanácsot.
feladat:
majd a közeljövőben vennék fel videó anyagot és 2 hang anyagot. eddig gondolom rendben. a dvd tehnológia támogatja hogy 2 nyelvű legyen a film. vagyis választható nyelvű. ezek mellé még szeretnék jeleneteket is csinálni mivel ez olyan oktató videó lenne és ne kelljen valakinek megnézni elejétől a végéig ha valamit újból szeretne látni. na ez szép és jó ugye? csak hát a tapasztalatom nulla, ezért vagyok itt :)
szóval én a videót mpeg 2 vagy avi formátumban képzeltem a hangot mp3 ban a programot pedig MediaChance DVD-lab PRO v2.30. a kérdésem hogy jók e ezek min változtassak? esetleg jótanács? hogy a hang szép jó,kép szép jó és ráférjen a dvd lemezre. szóval akármit szívesen olvasok.
előélet: hát eddig csak divx et tömörítettem méghozzá auto gordian knot al ahol csak szimplán bekellett állítgatni maximum bitratet számolni aztán meg hajrá. és teszem hozzá a beállítás csak anyi hogy milyen nyelv,felirat szerepeljen.
remélem tudtok segíteni valamilyen formában :) minden segítséget köszönök -
#910 Itt pont egy ilyen témában adtam segítséget -
#909 Bocsi hogy nem szorosan kapcsolódik a témához...de
tudtok mondani valami konvertert ill. codecet ha kell amivel .mkv kiterjesztésű anyagot megtudok csinálni úgy hogy mezei asztali DVD lejátszón le tudjak átszani?
előre is köszi -
#908 Hát ha azt mondod, hogy a sima xvid-et vagy divx-et is rosszul játsza le, akkor nem a .264 kodekkel van a baj. Esetleg videokártya driver hiba, vagy vírus.
Valszeg egy xp reinstall megoldja a gondot. :) -
nyx #907 köszi a szemléletbeli kiigazítást, asszimiláltam.
Kodek pakk nincs a gépen, nem is volt nem is fogok tenni, korábban mindent elvitt a WMP11, vagy a VLC.
Ha eetleg építő jellegő kritkád/ötleted lenne megköszönném.
ez nem a .264 (vagy milyen) kódolású cuccok miatt van?
THX -
#906 #904 -
nyx #905 sziasztok!
nekem a többnyire hd filemlőzetesek, de néha a sima avik is "szellemképesen" jelennek meg, sárga, zöld, pár centivel jobbra eltol kép jelenik meg.
korábban le tudtam játszani mindent. WMP11 és WMP9 is és aVLC is ezt csinálja, képet nem tudok mert a képlopóban természetesen már jól jelenik meg :((( -
#904 Jó lenne a kodek packokat elfelejteni. Csak el b@sszák a gépet. Összesen két külön kodek kell, 1 divx, meg egy xvid. Ennyi! -
#903 Nekem is ilyesmi problémám van,csak nekem pixelesek a filmek.Nem segített sem az mplayer,sem az Ace Mega Codec Pack,sem a BS Pro. -
#902 Minden filmem homalyosan megymilyen codec segitenne rajtam ???
es hova kell telepiteni csak ugy szimplan vagy segitsetek plssssss -
#901 Köszi szépen segitséget a kérdéseimre. A G-Spot-ot is kipróbáltam és ezeknél a filmeknél nem ismeri fel a kodeket.
Köszi az MPlayert már sikerül elinditani és télleg lejátsza a necces videókazt, de nem mindet. Valószinüleg hibásan lettek felrakva a netre ezek a filmek, mert kérdeztem a havert és nála sem megy mindegyik.
Ezek ilyen 30,50,150 megás sex videók,összevissza vannak tömöritve ,nem csoda ha nem lehet lejátszani őket.700 megás filmeknél, szinte 100 % hogy le lehet őket játszani.
Ace Mega Codec Packot már letöröltem és utána raktam fel 1-2 kodeket.
-
#900 "Tegnap kaptam új filmeket havertól"
Milyen kódekkel tömörítették?
A G-Spot választ tud rá adni.
"Próbáltam én már minden lejátszót ( Crystal Player, Media Player Classic, KM-Player) de sehogy se jó."
Remélem kódekcsomagot (például: Ace Mega Codecs Pack) nem tettél fel (eléggé sok, felesleges dolgot raknak a gépedre).
A Crystal Player a Media Player Classic a Windows kódekjeire épül.
A KMPlayer meg kódekekkel egybeépített lejátszó.
"Ja és VLC Playert és x264 kódeket is próbáltam ,de úgy sem jó."
1. A legfrissebb VLC Media Playert - 0.8.6c - próbáltad?
2. Miért éppen x264? Ha nem biztos, hogy az a kódek, akkor miből gondolod, hogy az jó lesz.
"Az MPlayert kicsit bonyolult fel tenni,"
Egy lópikulát!
1. Innen letöltöd, kicsomagolod egy üres könyvtárba.
2. Ezt letöltöd és kicsomagolod egy üres könyvtárba.
3. A 2. pontban említett tömörített állományból egy windows-essential-20061022 könyvtár kerül kicsomagolásra. Ennek a könyvtárnak a tartalmát kell átmásolni az 1. pontban kicsomagolt MPlayer-1.0rc1-gui könyvtár codecs alkönyvtárába. -
#899 Ja és VLC Playert és x264 kódeket is próbáltam ,de úgy sem jó. Az MPlayert kicsit bonyolult fel tenni, mert nekem nem indul el, de nem hinném, hogy az segitene. -
#898 Sziasztok!
Tegnap kaptam új filmeket havertól és nem tudom mindet lejátszani. Próbáltam én már minden lejátszót ( Crystal Player, Media Player Classic, KM-Player) de sehogy se jó. Divx és Xvid kodeket is tettem fel, Nvidia Drivert is frissitettem de 6 db videót még mindig tudom megnézni. Nem hiszem ,hogy sérült lenne, mert nemrég lett letöltve a netről és másnál jó volt. PLEASE