1057
video-codec problémákkal ide
-
argo001 #977 Mit jelent az, hogy "az osztály nincs regisztrálva". Miért írja ezt K-Litenál, ahol egyébként minden jól megy, csak hangot nem tok fölvenni..... -
argo001 #976 Nem hiszem el, amint betöltené a projektet kivág ez a nyomorék szar... -
#975 Remélem nem
Szívesen. -
argo001 #974 Ha sikerül, hálám üldözni fog... -
#973 Van az AceMegacodec 5.93-ban olyan opció a telepítés folyamán, hogy elvileg minden drivert töröl. Konkrétan nem emlékszem mit dob fel, de egy ablakban olyasmit kérdez, hogy letörölje-e a többi drivert. Nekem 1x ez már bevált. -
argo001 #972 Nem megy. A rendszert meg perpill nincs lehetőségem újrarakni. -
#971 Szerintem ne használj kódek csomagot. De ha használsz is, válogasd ki mi kell neked. Általában ha mindent felraksz, abból mindig gond van.
Szerintem szedd le az összes csomagot, rakj fel Xvid-et ffdshow-t, és rakd fel újra a Windows Media Player-t.
Ha ez nem oldja meg, részemről passz.
(Egy teljes rendszer újratelepítés 100%-osan segít) -
argo001 #970 Van egy eléggé érdekes problémám.
Windows Movie Maker-t használok (tudom, kaki egy program, de téli szünetig nincs idő újabba tanulnom, hiszen csak hétvégén jutok jobb géphez, plusz addig kéne mindenképp egy videót csinálnom), és van egy elég érdekes gondom.
Ace Mega Kodek Pakkal állandóan fagy a program, mellesleg a munkalapon sem jeleníti meg a videót így vágni se tudom semmi. Ha csak K-Lite-tal nyomulok, és amikor kísérőszöveget akarok felvenni, kiírja, hogy az osztály nincs regisztrálva, így az sem megy. Ha a kettőt együtt használom, fagy mint a nyavalya. Segítsetek, mi lehet a gond? -
#969 tippeim:
-rossz kodek(ek)
-rossz driver(hangkari, vidkari)
Vagy kérj meg egy olyan ismerőst, hogy pakolja fel a gépedet aki jobban ért nálad hozzá. (bár nem tudom mennyire vagy szaki) -
#968 a problémám a következö: hogy ha xp van a gépemen állandoan begyorsulnak vagy beakadnak a zenék vagy a videok lassan már 3 honapja(mert uyganis 3 honappal ezelött álitattam össze 140 ezerböl és nemtudom mi a baja mert az ujra tevés nem oldja meg...VISZONT!!!Vistán semmi baja sincs...SEMMI...de a vistát meg nem akarom használni ...és szervizben is volt a gépem pár hétig és b***sztak rá vmit csinálni:@Szerintetek mi a szar hibája lehet?????kidobom a francba azt veszek egy p1 est :@ -
#967 A topik címébe ki kellene írni, hogy addig ne írjon senki üzenetet amíg a gépén valamilyen kodek pack található.
-k-lite
+1 divx + 1xvid kodek + bsplayer + kmplayer. -
zkonya #966 Sziasztok,
nekem is video akadozasi problemaim vannak vista alatt, akar avi-kat jatszok le, akar DVD-ket PowerDVD-vel. A proci AMD X2 4200+-os, 2 giga ram, a videokartya 6600 GT. Fel van installalva a K-lite mega legujabbja.
Ez utobbi lehet szerinted a problema? XP-n minden ment rendesen, most meg allandoan szakadozik a dolog.
udv,
Z> -
#965 De az gond ha online akarod feltelepíteni mert úgy nem fog sikerülni. Úgyhogy vagy keresel vmi patch-et ami által a microfos eredetinek fogja látni a winfosod, vagy körbe nézel a neten hátha ráakadsz vhol a telepítőre. -
Piko888 #964 Most felraktam a egy divx codec packot azóta a wmv már jó, csak a netes video szarakodik. Ha felrakom a wmp 11-et nem gáz hogy nem eredeti a windowsom? -
#963 +új Windows media player sem ártana. -
#962 K-Lite videoszar- röviden. -
Piko888 #961 Srácok nekem az a bajom hogy tegnap raktam fel újra az xp sp2-öt, azóta a wmv fájlokat és a neten pl ha klippet nézek zöld kockásan játsza le. Fenn van a K-Lite legújabb codec packja. Mi lehet a gond? Elöre is köszi -
#960 oké megtalátam. az volt a probléma, hogy tegnap régebbi XVID-et tettem fel, amiben még nem volt ilyen lehetőség, de most felraktam egy frissebbet, amiben már van.
kösz mégegyszer a profi segitséget -
saitek #959 Először is szedj le a gépről minden codec-et az 1.35-ös divx-et és ffdshow-t is. Utána töltsd le az ffdshow-t innen (cél mentése másként)
Telepítéskor állítsd át magyarra és lesz egy olyan ablak a telepítéskor, hogy "Jelöljön ki kiegészítő feladatokat" Itt a "Decode the following video formats" résznél jelöld ki amit kell.
A következő ablakban fel van sorolva, hogy melyik alkalmazásokhoz lesz az ffdshow használva. Ha olyat használsz ami nincs a listán, válaszd a do not limit részt.
A következő ablakban ugyanez az audiohoz.
A telepítés végén jelöld be a Video Decoder beállításokat és ha kell állítsd be ami szükséges, de az alapbeállítások jók szoktak lenni.
A lényeg, hogy mielőtt felrakod az ffdshow-t, szedj le minden codec-et a gépről.
-
#958 Tegnap amin gépen nézetem ott a Target bitrate-re kattintva átváltott Target size-ra. Amin most néztem ott nam. De akkor is van megoldás:
-
#957 ezt értem, de azért 800Mhz plusz a procin hanem is olyan javulást hogy élvezhető legyen, de legalább annyi javulást kéne okoznia hogy beláthassam , hogy a gép a kevés, vagy éppen vga-nal sem kevés az plusz 80Mhz...
azért elég durva hogy ekkora gépigényük van ezeknek a filmeknek... 720p lejátszása mellett még simán azt csinálok a géppel szinte amit akarok -
#956 Kevés a géped az 1080p-hez. Nekem dual core-os procival akadoznak. És nekem is egy elég régi kártyám van (X700pro).
Azért a KMplayerrel érdemes megnézni, de ha 1-2 hszt visszaolvasol akkor Desigonak is hasonló konfigon az 1080p-s filmek nem mennek. -
#955 Hi all!
Lenne egy olyan problémám hogy leszedtem egy 1080p felbontású x264-es filmet, aminek .mkv kiterjesztése van és nem tudom normálisan lejátszani. VLC playerrel teljes halál, bepixelesíti a képet, akadozik, még néha fagy is, MP Classiccal meg szimplán írtózatosan lassú, megakad, "laggol". Eddig a 720p-s felbontású filmeket simán vitte a gép VLC-vel. Config: P4 3@3,4 Ghz, 1 Gb ddr2 ram, 6600GT 500@550/100. Ezen a gépen a 720p felbontású filmek olyan 30-50% közötti terhelést csináltak, jah és a végén megpróbáltam 3,8Ghz-en 580-as GPU órajellel lejátszani és semmi féle gyorsulás nem volt... szóval ebből codecnek tűnik, de ugyanakkor a kisebb felbontású, de ugyan ezzel tömörített, ugyanilyen kiterjesztésű filmek mennek...
Előre is köszi! -
#954 ma újra nekifutottam ennek a VirtualDub-nak:)
video betölt, compression-ban az XVID kiválaszva majd rányomok Configure gombra, de itt ha megfeszülök se találok a méretre vonatkozó opciot.
ki lehet választani az encoding mode-t, meg a bitrátán lehet variálni.
van itt egy advanced menűsor is, de itt is csak a frame beállításán lehet variálni.
pontosan hol is van ez?
VD 1.7.5
-
Bobo54 #953 Ha több codecet is raktam fel. Van vhol egy "gyári" 1.35-ös DivX, meg feltelepítettem az FFDShow-t, de így is az 1.35-ös DivX-et használja a BSPlayer.
Hogy tudom megmondani neki, hogy melyik codecet használja? -
#952 XPt használok... -
#951 Intelben nem vagyok otthon, Nvidiában meg főleg nem, de sztem ezen a gépen mennie kellene. Bár amit mondasz mégis arra utal, hogy azért a gép nem áll a helyzet magaslatán. Mert a 720p-t jobban viszi az 1080p-t meg kevésbé akkor ez egyértelműen arra utal. Egyébként elég érdekes mert én meg pont fordítva tapasztaltam. Nálam avi konténerben lévő file-okat nehezebben játszotta le a régebbi procim.
Na szóval meg merem kockáztatni, hogy nem kodek gondod van mert akkor 1részt nem játszaná le 1általán, másrészt a KMplayer a saját beépített kodekjait használja és ez a letjátszó amúgy is messze a legjobban játsza le a HD filmeket.
Próbálj ki esetleg új videokártya drivert. Jobb 5letem így hirtelen nincs. Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy XP-t vagy Vistat használsz? Mert Vista alatt sokkal roszabbul mennek a dolgok. -
#950 Azt nem tudom, hogy meg lehet-e azt benne csinálni, hogy pont 170 mega legyen a vége, de a tömörítés mértékével játszadozva állítódik a méret is. Minél nagyobb tömörítést alkalmazol, annál kisebb lesz a kapott file.
Közben belenéztem a VD-be. Amikor beállítod, hogy mivel akarod tömöríteni (Video/Compression), az Xvid-et kiválasztva, a Configure gombra kattintva meg lehet adni a file méretét. -
#949 Az 1280 X 720-asok még csak-csak mennek de a full HD-sok nem.
Ami AVI formátumban van az hibátlanul megy mind da ami MKV-ban van az nem..
A gép P4 3 Ghz,1 G RAm. A videókártyám az tuti ratyi : Nvidia 6200-es -
#948 na ha még azt is leírja vki 1 mondatban, hogy mit kell tenni ezzel a VD-al a #939-ben leírt promléma esetében, akkor igérem többet nem lámáskodok itt:D
írtam lentebb hogy nem értek hozzá, ugyhogy sorry. -
#947 Elvileg a KMplayernek elégnek kell lennie a beépített kodekjeivel. Vmi más lehet a gond. Minden filmnél ez a helyzet minőségtől függetlenül? (1080p vs. 720p) Na meg hiába a KMplayer ha a gép teljesítménye nem elég. Jah, meg olyan is lehet (legalábbis míg a 3000+ procim volt), hogy DVD-ről nekem is kissé akadozva játszotta le. -
#946 Nekem az lenne a problémám,hogy a full HD filmeknél a lejátszás akadozik és a hang folyton elcsúszik.
KMplayerrel próbálom lejátszani.
Van még valami amit érdemes felraknom? -
#945 köszönöm, tényleg ez volt a probléma. -
#944 lol :D -
#943 "nem tudja kibontani az XVID-et, vagy mi?"
Töltsd le az XVid kódeket. -
#942 Nincs feltelepítve az Xvid kodek. -
#941 kösz!
azt néztem, de ezt a hibaüzenetet dobja, ha betöltöm a videot: Couldn't locate decompressor for format XVID (unknow).
nem tudja kibontani az XVID-et, vagy mi? nem nagyon értek ezekhez a programokhoz, azért kellene vmi egyszerűbb szoftver. -
#940 VirtualDub -
#939 sziasztok!
tudnátok nekem ajánlani egy olyan egyszerű konvertáló programot, amivel egy 250mb-os avi-t át tudok alakítani 170mb-ra?
-
Bobo54 #938 Leszedtem az összeset, felraktam az ffdshow-t. És ugyanazt csinálja.
De hogy tudom megmondani neki, hogy melyik kodeket használja a decodoláshoz? Mert talált valami 1.35-ős "non commercial edition" divx-et és avval játsza le a videókat.